Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta8 wrote:Morwa jak zwykle świetna robota! 🥰
Ja też jestem z Warszawy, choć teraz mieszkam troszkę pod 🙂 Na razie chodzę do dwóch lekarzy, ale z moją dr z kliniki niepłodności będę się już żegnać. Umówiłam się na ostatnią wizytę 4.08. Lekarkę, którą wybrałam do prowadzenia mam z pakietu pzu, ale niestety pracuje ona w szpitalu Bródnowskim, a tam nie zamierzam rodzić 🤷🏼♀️
Czemu nie chcesz rodzic w Bródnowskim?tam pracuje teraz moją gin i rozważam mocno ten szpital...2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
nick nieaktualny
-
Troche mi sie przysnelo
Moje male trzy centrymetry witaja serdecznie
Po wizycie super, pierwszy raz slyszalam serduszko ❤️ Cudowne uczucie! Lekarz calkiem spoko, na poczatku mialam wrazenie, ze taki oschly, ale pozniej cos tam sie posmialismy, wiec luz ale zdziwilo mnie tylko, ze na ewentualne infekcje kazal uzywac clotrimazolum, a z tego co ja wiem to w pierwszym trymestrze to jest niewskazane. I tak chyba bede sluchac glownie lekarzy z gamety, bo do nich mam najwieksze zaufanie
Nooo ale dostalam skierowanie na kilka badan krwi, bo pokazalam mu czesciowo, co juz mam, wiec chociaz troszke sie przyoszczedzi takze nastepna wizyta Gameta 26.07 i NFZ 28.07.
A co do szpitali, to wiem, ze pytanie do Wwa, ale ja planuje rodzic w Gdyni, moze ktoras z dziewczyn tez jest z Trojmiasta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 17:15
Selena, dobuska, Aneta8, Gosia Rumi, Drobinka91, Kasiastaraczka, Pimka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Prowadzicie ciążę w jednym miejscu?
My chodzimy i do lekarza, który leczył nas na niepłodność, prywatnie,od niego mam zwolnienie i pracuje w szpitalu gdzie chyba chcę rodzić- żelazna w Warszawie.
Chodzę też do enelmedu do bardzo fajnej ginekolozki,ale ona nie pracuje w żadnym szpitalu
Nie chcę im mówić,że tak konkurencyjnie chodzę i tu i tu...jak myślicie?
Najbardziej to obawiam się ilości USG, że będzie za dużo...chyba schizuje
Ale dużo osób robi tak jak Ty i chodzą do dwóch lekarzy, żeby oszczędzić na badaniach,Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Macie listę na pierwszej stronie (w 3 poście). Posprawdzajcie proszę czy wszystko się zgadza a osoby, u których nie znalazłam TP proszę o jego podanie Jak Melisandra wróci będzie miała wszystko gotowe do skopiowania;)
Ja już jakiś czas temu wywoływałam Melisandrę i ona milczy na wszystkich wątkach. Mam nadzieję, że wszystko okej i jest po prostu na urlopie.Morwa lubi tę wiadomość
-
Isiozwierz wrote:Troche mi sie przysnelo
Moje male trzy centrymetry witaja serdecznie
Po wizycie super, pierwszy raz slyszalam serduszko ❤️ Cudowne uczucie! Lekarz calkiem spoko, na poczatku mialam wrazenie, ze taki oschly, ale pozniej cos tam sie posmialismy, wiec luz ale zdziwilo mnie tylko, ze na ewentualne infekcje kazal uzywac clotrimazolum, a z tego co ja wiem to w pierwszym trymestrze to jest niewskazane. I tak chyba bede sluchac glownie lekarzy z gamety, bo do nich mam najwieksze zaufanie
Nooo ale dostalam skierowanie na kilka badan krwi, bo pokazalam mu czesciowo, co juz mam, wiec chociaz troszke sie przyoszczedzi takze nastepna wizyta Gameta 26.07 i NFZ 28.07.
A co do szpitali, to wiem, ze pytanie do Wwa, ale ja planuje rodzic w Gdyni, moze ktoras z dziewczyn tez jest z Trojmiasta?
Ale już pięknie go widać!
-
Pimka wrote:Czemu nie chcesz rodzic w Bródnowskim?tam pracuje teraz moją gin i rozważam mocno ten szpital...
Bo to dla mnie zupełnie drugi koniec Warszawy 😉 ja mieszkam między Ursynowem a Piasecznem.
Jeszcze nie myślałam gdzie rodzić, w sumie blisko miałabym szpital przy Żwirki i Wigury, ale rozważam też Madalińskiego. -
Pcosik_2 wrote:Morwa, pięknie wyglada Twoj post. Dobra robota 😘 a tak btw. Jak się czujesz ?
Isiozwierz, Aneta8, dobuska, Kasiastaraczka, Pcosik_2 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Raz lepiej raz gorzej aby się nie stresować to tworzę listy😁 tu i na invitrowym a teraz myślę nad stworzeniem nam arkusza Google tak aby każda mogła wpisywać dane np odnośnie wizyty, wymiarów dziecka, płci itp. CHCECIE ?
dobuska, Morwa lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Wpisać Cię z terminem porodu wstępnie na 1 Marca tak jak wychodzi Ci z OM czy np na 28 Lutego? Czy może czekasz do kolejnej wizyty i dasz znać co lekarz wyliczy?
Dziękuje myśle, że lepiej wpisać początek marca (ciąża wychodzi młodsza niż z ostatniej OM)07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Morwa wrote:Raz lepiej raz gorzej aby się nie stresować to tworzę listy😁 tu i na invitrowym a teraz myślę nad stworzeniem nam arkusza Google tak aby każda mogła wpisywać dane np odnośnie wizyty, wymiarów dziecka, płci itp. CHCECIE ?
Morwa, Selena lubią tę wiadomość
-
Drobinka91 wrote:Dziewczyny spod Warszawy, gdzie planujecie rodzić tak w ogóle? 🙂
W 2017 rodziłam na Madalińskiego i bardzo sobie chwalę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to również tym razem wybiorę tez ten szpital
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk
Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytować w tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiłaGosia Rumi, Kasiastaraczka, po_prostu_ja, Selena, Paula2702 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk
Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytować w tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła
Super to jest!!
Zablokowałam pierwszą kolumne i pierwszy wiersz -
Miamonia wrote:Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02
Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu
Och.. strasznie to przykre...