X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Morwa jak zwykle świetna robota! 🥰

Ja też jestem z Warszawy, choć teraz mieszkam troszkę pod 🙂 Na razie chodzę do dwóch lekarzy, ale z moją dr z kliniki niepłodności będę się już żegnać. Umówiłam się na ostatnią wizytę 4.08. Lekarkę, którą wybrałam do prowadzenia mam z pakietu pzu, ale niestety pracuje ona w szpitalu Bródnowskim, a tam nie zamierzam rodzić 🤷🏼‍♀️

Czemu nie chcesz rodzic w Bródnowskim?tam pracuje teraz moją gin i rozważam mocno ten szpital...

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spod Warszawy, gdzie planujecie rodzić tak w ogóle? 🙂

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, pięknie wyglada Twoj post. Dobra robota 😘 a tak btw. Jak się czujesz ?

Morwa lubi tę wiadomość

• Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mi sie przysnelo ;)

Moje male trzy centrymetry witaja serdecznie :)

a82ca5381178.jpg

Po wizycie super, pierwszy raz slyszalam serduszko ❤️ Cudowne uczucie! Lekarz calkiem spoko, na poczatku mialam wrazenie, ze taki oschly, ale pozniej cos tam sie posmialismy, wiec luz :) ale zdziwilo mnie tylko, ze na ewentualne infekcje kazal uzywac clotrimazolum, a z tego co ja wiem to w pierwszym trymestrze to jest niewskazane. I tak chyba bede sluchac glownie lekarzy z gamety, bo do nich mam najwieksze zaufanie :)

Nooo ale dostalam skierowanie na kilka badan krwi, bo pokazalam mu czesciowo, co juz mam, wiec chociaz troszke sie przyoszczedzi :) takze nastepna wizyta Gameta 26.07 i NFZ 28.07.

A co do szpitali, to wiem, ze pytanie do Wwa, ale ja planuje rodzic w Gdyni, moze ktoras z dziewczyn tez jest z Trojmiasta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 17:15

Selena, dobuska, Aneta8, Gosia Rumi, Drobinka91, Kasiastaraczka, Pimka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Prowadzicie ciążę w jednym miejscu?
    My chodzimy i do lekarza, który leczył nas na niepłodność, prywatnie,od niego mam zwolnienie i pracuje w szpitalu gdzie chyba chcę rodzić- żelazna w Warszawie.
    Chodzę też do enelmedu do bardzo fajnej ginekolozki,ale ona nie pracuje w żadnym szpitalu
    Nie chcę im mówić,że tak konkurencyjnie chodzę i tu i tu...jak myślicie?
    Najbardziej to obawiam się ilości USG, że będzie za dużo...chyba schizuje
    Z racji tego, że ja do kliniki dojeżdżałam 120 km, to mój lekarz od razu zasugerował, żebym miała kogoś na miejscu. I ja już swoją lekarkę miałam od dawna, bo to ona mnie skierowała do kliniki, bo nasze wyniki baaaaaardzo się pogarszały i nie było na co czekać.
    Ale dużo osób robi tak jak Ty i chodzą do dwóch lekarzy, żeby oszczędzić na badaniach,

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Macie listę na pierwszej stronie (w 3 poście). Posprawdzajcie proszę czy wszystko się zgadza a osoby, u których nie znalazłam TP proszę o jego podanie :) Jak Melisandra wróci będzie miała wszystko gotowe do skopiowania;)
    Jesteś przekochana! <3

Ja już jakiś czas temu wywoływałam Melisandrę i ona milczy na wszystkich wątkach. :( Mam nadzieję, że wszystko okej i jest po prostu na urlopie.:)

Morwa lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz wrote:
    Troche mi sie przysnelo ;)

Moje male trzy centrymetry witaja serdecznie :)

a82ca5381178.jpg

Po wizycie super, pierwszy raz slyszalam serduszko ❤️ Cudowne uczucie! Lekarz calkiem spoko, na poczatku mialam wrazenie, ze taki oschly, ale pozniej cos tam sie posmialismy, wiec luz :) ale zdziwilo mnie tylko, ze na ewentualne infekcje kazal uzywac clotrimazolum, a z tego co ja wiem to w pierwszym trymestrze to jest niewskazane. I tak chyba bede sluchac glownie lekarzy z gamety, bo do nich mam najwieksze zaufanie :)

Nooo ale dostalam skierowanie na kilka badan krwi, bo pokazalam mu czesciowo, co juz mam, wiec chociaz troszke sie przyoszczedzi :) takze nastepna wizyta Gameta 26.07 i NFZ 28.07.

A co do szpitali, to wiem, ze pytanie do Wwa, ale ja planuje rodzic w Gdyni, moze ktoras z dziewczyn tez jest z Trojmiasta?

Ale już pięknie go widać! <3

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Czemu nie chcesz rodzic w Bródnowskim?tam pracuje teraz moją gin i rozważam mocno ten szpital...

Bo to dla mnie zupełnie drugi koniec Warszawy 😉 ja mieszkam między Ursynowem a Piasecznem.
    Jeszcze nie myślałam gdzie rodzić, w sumie blisko miałabym szpital przy Żwirki i Wigury, ale rozważam też Madalińskiego.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Morwa, pięknie wyglada Twoj post. Dobra robota 😘 a tak btw. Jak się czujesz ?
    Raz lepiej raz gorzej ;) aby się nie stresować to tworzę listy😁 tu i na invitrowym a teraz myślę nad stworzeniem nam arkusza Google tak aby każda mogła wpisywać dane np odnośnie wizyty, wymiarów dziecka, płci itp. CHCECIE ?

Isiozwierz, Aneta8, dobuska, Kasiastaraczka, Pcosik_2 lubią tę wiadomość

• Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Raz lepiej raz gorzej ;) aby się nie stresować to tworzę listy😁 tu i na invitrowym a teraz myślę nad stworzeniem nam arkusza Google tak aby każda mogła wpisywać dane np odnośnie wizyty, wymiarów dziecka, płci itp. CHCECIE ?
    Hehe jestes jak Monika z Przyjaciol ;) wspaniala robote z ta lista zrobilas :) a excel tez moze byc spoko - mozna by bylo zrobic z podzialka na tygodnie ciazy i wtedy kazda z nas moglaby sobie porownywac i mniej sie stresowac (lub bardziej ;) )

dobuska, Morwa lubią tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz ale cudowny Bobasek! 😍 Jak pięknie go widać! Mały człowieczek, albo duszek Kacperek 😍 To już naprawdę poważna postać. Aaaale mega ❤💚💙💛 Gratuluję 😘

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa przepiękna rozpiska! ❤ Jesteś wspaniała!😘
    A takie wspólne arkusze to ja nie wiem czy będę umiała obsłużyć 🙊 Ale pewnie - możemy spróbować 😀

Morwa lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wpisać Cię z terminem porodu wstępnie na 1 Marca tak jak wychodzi Ci z OM czy np na 28 Lutego? Czy może czekasz do kolejnej wizyty i dasz znać co lekarz wyliczy?

Dziękuje :) myśle, że lepiej wpisać początek marca (ciąża wychodzi młodsza niż z ostatniej OM) :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Chcemy! Zawsze marzyłam, że na mojej grupie będą takie rzeczy, ale ja nie umiem się do tego zabrać. :D

Morwa, Selena lubią tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Dziewczyny spod Warszawy, gdzie planujecie rodzić tak w ogóle? 🙂

W 2017 rodziłam na Madalińskiego i bardzo sobie chwalę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to również tym razem wybiorę tez ten szpital :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz ale kawał dzieciaczka 😍
    Dobuska heh to dobrze,że nie tylko ja tak na dwa fronty 😂
    Ja rozważam Żelazna/Madalińskiego

dobuska lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk

Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytować;) w tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni ;) Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję:) Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła :)

Gosia Rumi, Kasiastaraczka, po_prostu_ja, Selena, Paula2702 lubią tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02 :(
    Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu :(

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk

Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytować;) w tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni ;) Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję:) Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła :)

Super to jest!! :)
    Zablokowałam pierwszą kolumne i pierwszy wiersz :)

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02 :(
    Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu :(

Och.. :( strasznie to przykre...

fxQZp2.png
    XJSep2.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ