Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta8 wrote:Morwa jak zwykle świetna robota! 🥰
Ja też jestem z Warszawy, choć teraz mieszkam troszkę pod 🙂 Na razie chodzę do dwóch lekarzy, ale z moją dr z kliniki niepłodności będę się już żegnać. Umówiłam się na ostatnią wizytę 4.08. Lekarkę, którą wybrałam do prowadzenia mam z pakietu pzu, ale niestety pracuje ona w szpitalu Bródnowskim, a tam nie zamierzam rodzić 🤷🏼♀️
Czemu nie chcesz rodzic w Bródnowskim?tam pracuje teraz moją gin i rozważam mocno ten szpital...2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
nick nieaktualny
-
Troche mi sie przysnelo
Moje male trzy centrymetry witaja serdecznie
Po wizycie super, pierwszy raz slyszalam serduszko ❤️ Cudowne uczucie! Lekarz calkiem spoko, na poczatku mialam wrazenie, ze taki oschly, ale pozniej cos tam sie posmialismy, wiec luzale zdziwilo mnie tylko, ze na ewentualne infekcje kazal uzywac clotrimazolum, a z tego co ja wiem to w pierwszym trymestrze to jest niewskazane. I tak chyba bede sluchac glownie lekarzy z gamety, bo do nich mam najwieksze zaufanie
Nooo ale dostalam skierowanie na kilka badan krwi, bo pokazalam mu czesciowo, co juz mam, wiec chociaz troszke sie przyoszczedzitakze nastepna wizyta Gameta 26.07 i NFZ 28.07.
A co do szpitali, to wiem, ze pytanie do Wwa, ale ja planuje rodzic w Gdyni, moze ktoras z dziewczyn tez jest z Trojmiasta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 17:15
Selena, dobuska, Aneta8, Gosia Rumi, Drobinka91, Kasiastaraczka, Pimka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Prowadzicie ciążę w jednym miejscu?
My chodzimy i do lekarza, który leczył nas na niepłodność, prywatnie,od niego mam zwolnienie i pracuje w szpitalu gdzie chyba chcę rodzić- żelazna w Warszawie.
Chodzę też do enelmedu do bardzo fajnej ginekolozki,ale ona nie pracuje w żadnym szpitalu
Nie chcę im mówić,że tak konkurencyjnie chodzę i tu i tu...jak myślicie?
Najbardziej to obawiam się ilości USG, że będzie za dużo...chyba schizuje
Ale dużo osób robi tak jak Ty i chodzą do dwóch lekarzy, żeby oszczędzić na badaniach,Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Macie listę na pierwszej stronie (w 3 poście). Posprawdzajcie proszę czy wszystko się zgadza a osoby, u których nie znalazłam TP proszę o jego podanie
Jak Melisandra wróci będzie miała wszystko gotowe do skopiowania;)
Ja już jakiś czas temu wywoływałam Melisandrę i ona milczy na wszystkich wątkach.Mam nadzieję, że wszystko okej i jest po prostu na urlopie.
Morwa lubi tę wiadomość
-
Isiozwierz wrote:Troche mi sie przysnelo
Moje male trzy centrymetry witaja serdecznie
Po wizycie super, pierwszy raz slyszalam serduszko ❤️ Cudowne uczucie! Lekarz calkiem spoko, na poczatku mialam wrazenie, ze taki oschly, ale pozniej cos tam sie posmialismy, wiec luzale zdziwilo mnie tylko, ze na ewentualne infekcje kazal uzywac clotrimazolum, a z tego co ja wiem to w pierwszym trymestrze to jest niewskazane. I tak chyba bede sluchac glownie lekarzy z gamety, bo do nich mam najwieksze zaufanie
Nooo ale dostalam skierowanie na kilka badan krwi, bo pokazalam mu czesciowo, co juz mam, wiec chociaz troszke sie przyoszczedzitakze nastepna wizyta Gameta 26.07 i NFZ 28.07.
A co do szpitali, to wiem, ze pytanie do Wwa, ale ja planuje rodzic w Gdyni, moze ktoras z dziewczyn tez jest z Trojmiasta?
Ale już pięknie go widać!
-
Pimka wrote:Czemu nie chcesz rodzic w Bródnowskim?tam pracuje teraz moją gin i rozważam mocno ten szpital...
Bo to dla mnie zupełnie drugi koniec Warszawy 😉 ja mieszkam między Ursynowem a Piasecznem.
Jeszcze nie myślałam gdzie rodzić, w sumie blisko miałabym szpital przy Żwirki i Wigury, ale rozważam też Madalińskiego. -
Pcosik_2 wrote:Morwa, pięknie wyglada Twoj post. Dobra robota 😘 a tak btw. Jak się czujesz ?
aby się nie stresować to tworzę listy😁 tu i na invitrowym a teraz myślę nad stworzeniem nam arkusza Google tak aby każda mogła wpisywać dane np odnośnie wizyty, wymiarów dziecka, płci itp. CHCECIE ?
Isiozwierz, Aneta8, dobuska, Kasiastaraczka, Pcosik_2 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Raz lepiej raz gorzej
aby się nie stresować to tworzę listy😁 tu i na invitrowym a teraz myślę nad stworzeniem nam arkusza Google tak aby każda mogła wpisywać dane np odnośnie wizyty, wymiarów dziecka, płci itp. CHCECIE ?
wspaniala robote z ta lista zrobilas
a excel tez moze byc spoko - mozna by bylo zrobic z podzialka na tygodnie ciazy i wtedy kazda z nas moglaby sobie porownywac i mniej sie stresowac (lub bardziej
)
dobuska, Morwa lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Wpisać Cię z terminem porodu wstępnie na 1 Marca tak jak wychodzi Ci z OM czy np na 28 Lutego? Czy może czekasz do kolejnej wizyty i dasz znać co lekarz wyliczy?
Dziękujemyśle, że lepiej wpisać początek marca (ciąża wychodzi młodsza niż z ostatniej OM)
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Morwa wrote:Raz lepiej raz gorzej
Morwa, Selena lubią tę wiadomość
-
Drobinka91 wrote:Dziewczyny spod Warszawy, gdzie planujecie rodzić tak w ogóle? 🙂
W 2017 rodziłam na Madalińskiego i bardzo sobie chwalę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to również tym razem wybiorę tez ten szpital
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Isiozwierz ale kawał dzieciaczka 😍
Dobuska heh to dobrze,że nie tylko ja tak na dwa fronty 😂
Ja rozważam Żelazna/Madalińskiegodobuska lubi tę wiadomość
-
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk
Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytowaćw tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni
Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję
Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła
Gosia Rumi, Kasiastaraczka, po_prostu_ja, Selena, Paula2702 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk
Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytowaćw tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni
Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję
Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła
Super to jest!!
Zablokowałam pierwszą kolumne i pierwszy wiersz -
Miamonia wrote:Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02
Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu
Och..strasznie to przykre...