X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Morwa jak zwykle świetna robota! 🥰

Ja też jestem z Warszawy, choć teraz mieszkam troszkę pod 🙂 Na razie chodzę do dwóch lekarzy, ale z moją dr z kliniki niepłodności będę się już żegnać. Umówiłam się na ostatnią wizytę 4.08. Lekarkę, którą wybrałam do prowadzenia mam z pakietu pzu, ale niestety pracuje ona w szpitalu Bródnowskim, a tam nie zamierzam rodzić 🤷🏼‍♀️

Czemu nie chcesz rodzic w Bródnowskim?tam pracuje teraz moją gin i rozważam mocno ten szpital...

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spod Warszawy, gdzie planujecie rodzić tak w ogóle? 🙂

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, pięknie wyglada Twoj post. Dobra robota 😘 a tak btw. Jak się czujesz ?

Morwa lubi tę wiadomość

• Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mi sie przysnelo ;)

Moje male trzy centrymetry witaja serdecznie :)

a82ca5381178.jpg

Po wizycie super, pierwszy raz slyszalam serduszko ❤️ Cudowne uczucie! Lekarz calkiem spoko, na poczatku mialam wrazenie, ze taki oschly, ale pozniej cos tam sie posmialismy, wiec luz :) ale zdziwilo mnie tylko, ze na ewentualne infekcje kazal uzywac clotrimazolum, a z tego co ja wiem to w pierwszym trymestrze to jest niewskazane. I tak chyba bede sluchac glownie lekarzy z gamety, bo do nich mam najwieksze zaufanie :)

Nooo ale dostalam skierowanie na kilka badan krwi, bo pokazalam mu czesciowo, co juz mam, wiec chociaz troszke sie przyoszczedzi :) takze nastepna wizyta Gameta 26.07 i NFZ 28.07.

A co do szpitali, to wiem, ze pytanie do Wwa, ale ja planuje rodzic w Gdyni, moze ktoras z dziewczyn tez jest z Trojmiasta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 17:15

Selena, dobuska, Aneta8, Gosia Rumi, Drobinka91, Kasiastaraczka, Pimka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Prowadzicie ciążę w jednym miejscu?
    My chodzimy i do lekarza, który leczył nas na niepłodność, prywatnie,od niego mam zwolnienie i pracuje w szpitalu gdzie chyba chcę rodzić- żelazna w Warszawie.
    Chodzę też do enelmedu do bardzo fajnej ginekolozki,ale ona nie pracuje w żadnym szpitalu
    Nie chcę im mówić,że tak konkurencyjnie chodzę i tu i tu...jak myślicie?
    Najbardziej to obawiam się ilości USG, że będzie za dużo...chyba schizuje
    Z racji tego, że ja do kliniki dojeżdżałam 120 km, to mój lekarz od razu zasugerował, żebym miała kogoś na miejscu. I ja już swoją lekarkę miałam od dawna, bo to ona mnie skierowała do kliniki, bo nasze wyniki baaaaaardzo się pogarszały i nie było na co czekać.
    Ale dużo osób robi tak jak Ty i chodzą do dwóch lekarzy, żeby oszczędzić na badaniach,

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Macie listę na pierwszej stronie (w 3 poście). Posprawdzajcie proszę czy wszystko się zgadza a osoby, u których nie znalazłam TP proszę o jego podanie :) Jak Melisandra wróci będzie miała wszystko gotowe do skopiowania;)
    Jesteś przekochana! <3

Ja już jakiś czas temu wywoływałam Melisandrę i ona milczy na wszystkich wątkach. :( Mam nadzieję, że wszystko okej i jest po prostu na urlopie.:)

Morwa lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz wrote:
    Troche mi sie przysnelo ;)

Moje male trzy centrymetry witaja serdecznie :)

a82ca5381178.jpg

Po wizycie super, pierwszy raz slyszalam serduszko ❤️ Cudowne uczucie! Lekarz calkiem spoko, na poczatku mialam wrazenie, ze taki oschly, ale pozniej cos tam sie posmialismy, wiec luz :) ale zdziwilo mnie tylko, ze na ewentualne infekcje kazal uzywac clotrimazolum, a z tego co ja wiem to w pierwszym trymestrze to jest niewskazane. I tak chyba bede sluchac glownie lekarzy z gamety, bo do nich mam najwieksze zaufanie :)

Nooo ale dostalam skierowanie na kilka badan krwi, bo pokazalam mu czesciowo, co juz mam, wiec chociaz troszke sie przyoszczedzi :) takze nastepna wizyta Gameta 26.07 i NFZ 28.07.

A co do szpitali, to wiem, ze pytanie do Wwa, ale ja planuje rodzic w Gdyni, moze ktoras z dziewczyn tez jest z Trojmiasta?

Ale już pięknie go widać! <3

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Czemu nie chcesz rodzic w Bródnowskim?tam pracuje teraz moją gin i rozważam mocno ten szpital...

Bo to dla mnie zupełnie drugi koniec Warszawy 😉 ja mieszkam między Ursynowem a Piasecznem.
    Jeszcze nie myślałam gdzie rodzić, w sumie blisko miałabym szpital przy Żwirki i Wigury, ale rozważam też Madalińskiego.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Morwa, pięknie wyglada Twoj post. Dobra robota 😘 a tak btw. Jak się czujesz ?
    Raz lepiej raz gorzej ;) aby się nie stresować to tworzę listy😁 tu i na invitrowym a teraz myślę nad stworzeniem nam arkusza Google tak aby każda mogła wpisywać dane np odnośnie wizyty, wymiarów dziecka, płci itp. CHCECIE ?

Isiozwierz, Aneta8, dobuska, Kasiastaraczka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Raz lepiej raz gorzej ;) aby się nie stresować to tworzę listy😁 tu i na invitrowym a teraz myślę nad stworzeniem nam arkusza Google tak aby każda mogła wpisywać dane np odnośnie wizyty, wymiarów dziecka, płci itp. CHCECIE ?
    Hehe jestes jak Monika z Przyjaciol ;) wspaniala robote z ta lista zrobilas :) a excel tez moze byc spoko - mozna by bylo zrobic z podzialka na tygodnie ciazy i wtedy kazda z nas moglaby sobie porownywac i mniej sie stresowac (lub bardziej ;) )

dobuska, Morwa lubią tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz ale cudowny Bobasek! 😍 Jak pięknie go widać! Mały człowieczek, albo duszek Kacperek 😍 To już naprawdę poważna postać. Aaaale mega ❤💚💙💛 Gratuluję 😘

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa przepiękna rozpiska! ❤ Jesteś wspaniała!😘
    A takie wspólne arkusze to ja nie wiem czy będę umiała obsłużyć 🙊 Ale pewnie - możemy spróbować 😀

Morwa lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wpisać Cię z terminem porodu wstępnie na 1 Marca tak jak wychodzi Ci z OM czy np na 28 Lutego? Czy może czekasz do kolejnej wizyty i dasz znać co lekarz wyliczy?

Dziękuje :) myśle, że lepiej wpisać początek marca (ciąża wychodzi młodsza niż z ostatniej OM) :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Chcemy! Zawsze marzyłam, że na mojej grupie będą takie rzeczy, ale ja nie umiem się do tego zabrać. :D

Morwa, Selena lubią tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Dziewczyny spod Warszawy, gdzie planujecie rodzić tak w ogóle? 🙂

W 2017 rodziłam na Madalińskiego i bardzo sobie chwalę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to również tym razem wybiorę tez ten szpital :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz ale kawał dzieciaczka 😍
    Dobuska heh to dobrze,że nie tylko ja tak na dwa fronty 😂
    Ja rozważam Żelazna/Madalińskiego

dobuska lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk

Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytować;) w tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni ;) Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję:) Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła :)

Gosia Rumi, Kasiastaraczka, po_prostu_ja, Selena, Paula2702 lubią tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02 :(
    Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu :(

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YY5YFpHVZam3DPxhY-9HBtx4zdgE-c3RKGsibtSoKoI/edit?usp=drivesdk

Zobaczcie czy wam się otwiera i czy możecie edytować;) w tych ostatnich kolumnach odnośnie tygodni i dni ciąży nic nie zmieniajcie wpiszcie tylko datę OM to samo zmieni ;) Aaa i oczywiście jak którejś kolumny nie chcecie uzupełniać to nie wpisujcie nic albo dajcie - . Jak chcecie by jakaś kolumna była dodatkowo dodana to proszę o propozycję:) Listę robiłam na telefonie, więc nie mam tu możliwości zamrozenia kolumn (głównie tej z nickami). Jak któraś da radę to zrobić na kompie to bardzo bym o to prosiła :)

Super to jest!! :)
    Zablokowałam pierwszą kolumne i pierwszy wiersz :)

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, Red trzeba wypisać z 14.02 :(
    Wiem z forum że niestety serduszko przestało bić i była w szpitalu :(

Och.. :( strasznie to przykre...

fxQZp2.png
    XJSep2.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ