X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. Dobuska, wykrakałam dzisiaj ?? Daj znać koniecznie ! ✊🏻✊🏻

Bambino , myśle ze raczej ja to nie interesuje specjalnie , bo chyba nie sądzi ze moja mama , które de facto mało co utrzyma w tajemnicy , nie powie mi ze się wygadała 🤔
    Odnośnie smoczka ja kupiłam z Lovi, od 0-2 msc, nie zamierzam dawac aż do 4-6 tyg żeby noe zaburzyć laktacji (tak na webinarach doradzały położne ) ale na wszelki wypadek kupiłam , fajne są bo są malutkie te smoczki . Mam jeszcze jakieś 0-6 msc ale te juz duze sa :)

jaina_proudmoore, MyŚliwa, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dobuska - no to się dzieje! Wow! Trzymamy kciuki!
    mk_bambino - ja kupuję smoczek na wszelki wypadek. Większości dzieci jednak się przydaje jak nie od razu to po paru tygodniach. Lepsze to niż ssanie kciuka. Polecam z firmy MAM 0-2 miesiące. Są naprawdę malutkie i nie zasłaniają pół buzi noworodka jak te z lovi. No i ten plastik jakiś taki porządniejszy niż te popularne i nic też nie dynda przy buzi bo nie mają tego kółka jak uchwyt dla krówki (przepraszam, takie mam skojarzenia z tymi popularnymi smoczkami). Potem można przejść na MAM Perfect które są chyba najcieńsze na rynku. Niestety dość drogie i trzeba je często wymieniać...

jaina_proudmoore, MyŚliwa, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska nie żartuj 😲😲😲
    Wytrzymaj jeszcze z tydzień 😁
    Może jeszcze przejdą... A może nie...
    U mnie bywało w 1 ciąży że np były parę godzin w nocy co np 10minut ale wyciszaly się same
    Może to jeszcze straszaki
    Czekamy na info ✊

O to u mnie najpóźniej jutro wizyta bo aż 20:20. Doktor nie miał miejsc.
    Jeszcze syn mi dzisiaj strasznie kaszlał, zagoraczkowal, no to noc z mężem będziemy mieli wyborna. Nie umiem spać dobrze jak dziecko chore, muszę co chwilę mierzyć temperaturę :(

Skoczek mam teraz lovi a Maciek używa (do spania) jeszcze od początku avent ultra Air. Fajne są bo świecą w nocy.

Moja skora też bardzo napięta. Aż się błyszczy. Mam jeden rozstęp nad pępkiem ale od dawna.

Femaltiker piję z wodą lub herbatą bo nie lubię mleka.

niutek87, jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falk , teraz zerknęłam na opinie smoczków MAM, nawet nie wiedziałam ze maja takie malutkie 0-2 , Opinie maja dobra , tak jak i Z firmy LOVI, mam w domu i szczerze nie wydaje mi się duży .. 🤷🏼‍♀️

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Dobuska zainstaluj sobie jakąś aplikację do mierzenia skurczy. Jak się pojawią to wciskasz na początku i na końcu, wtedy pokazuje Ci ile trwał i jaka jest częstotliwość. Miałam poprzednio zainstalowaną na telefonie,ale nie pamiętam nazwy. Ogólnie sporo ich jest do wyboru.
    Ja miałam właśnie czasomierz skurczy. Polecam.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, zainstalowałam aplikację :)
    Póki co, po kąpieli zrobiło się spokojniej, wiec myśle, że to straszaki.
    Tak czy inaczej, idę się położyć i poczytać. Jeszcze mnie złapała migrena dzisiaj i też trzyma od południa :/ wzięłam Apap, ale nic nie pomógł, co w sumie było do przewidzenia.

Dobranoc!❤️

Nisia18, jaina_proudmoore, po_prostu_ja, niutek87, Villemo87, AnSan89, Aneta8, Jeheria, Aga12345, Morwa, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dobuska - No weź 🤣a tak serio, życzę wyciszenia i wytrwania jeszcze w dwupaku 💪💚 przesyłam ciepłe myśli!

MyŚliwa, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za polecenie smoczków, właśnie coś mi świta, że na którymś webinarze (chyba zaufajpołożnej) położna mówiła, że smoczek okazjonalnie i najlepiej nie wcześniej niż 2 albo 4 tygodnie po urodzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2022, 22:34

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Wódkę tez mam w domu , może być ? 😀
    Nisia, słyszałam ostatnio polecenie, żeby kupować mniejsze opakowania Oceniseptu (czy innego produktu z oktenidyną), bo nawet w takich roztworach potrafią się drobnoustroje rozwijać po dłuższym czasie... Dlatego, ja bym na spokojnie kupiła octenisept, octeniseptal czy co tam w ręce wpadnie. Wódka doraźnie może być :-). Tylko w miejsce wkłucia, a nie w gardło!
    AnSan89 wrote:
    Jaina- ja przyznam, że nie miałam pojęcia o tym że tyle osób decyduje się na in vitro dopóki Was nie zaczęłam czytać.
    Kiedyś przeczytałam badania, że nawet 20-25% par w Polsce w wieku reprodukcyjnym leczy się na niepłodność. To bardzo dużo. Oczywiście nie u każdego kończy się na in vitro, ale niech nawet 1/4 się na tym skończy, to niedługo w każdej klasie będzie przynajmniej jedno dziecko po in vitro (to takie moje przemyślenia na tle historii o "bruździe" dzieci z IV).
    jaina_proudmoore - wydaje mi się, że na ten problem to jest tylko jedno rozwiązanie: to nie Ty masz załatwić sprawę z teściową, tylko Twój mąż... Gdzieś czytałam badania na temat tzw. relacji maminsynków i wychodzi na to, że jedyny sposób to jasny sprzeciw syna (nawet jeśli te zachowania są tylko delikatnie nacechowane taką relacją). Powinnaś pogadać z mężem jak się z tym czujesz (bo w końcu to Wasze wspólne mieszkanie, wspólna relacja, wspólne dziecko) i powiedzieć, że on ma to załatwić. To z Tobą żyje i Twojego gniewu powinien się obawiać (argument ostateczny :D).
    Musicie właśnie z mężem wytworzyć wspólny front, może się po rozmowie okazać, że nie rozumie Twojego podejścia (ma prawo), ale jest w stanie zadbać o Twój komfort.
    Czemu to Ty masz odpuszczać a nie teściowa?!
    mk_bambino wrote:
    i teraz pytanie - czy faktycznie smoczek jest niezbędnym elementem wyprawki? a jeżeli Wy kupiłyście już smoczek to czy możecie napisać jaki wybrałyście?
    Generalnie nie zaleca się smoczków przed 4 tygodniem życia, ale u mnie na SR mówili, żeby profilaktycznie jeden do szpitala wziąć. W razie ostrej sytuacji: dziecko ma odruch ssania 24h/dobę, my mamy poranione sutki, a przecież do toalety czy na jedzenie trzeba się odsunąć.
    Polecali kupić taki fizjologiczny (anatomiczny) - nie zaokrąglony tylko zakończony taką dość płaską, asymetryczną końcówką (na pewno nie BIBS, dobry - NUK).
    Kupiłam w sklepie stacjonarnym taki:
    https://www.apteka-melissa.pl/produkt/suavinex-premium-smoczek-anatomiczny-silikonowy-0-6-m-kotek-rozowy-1-szt,56597.html
    Taki też powinien być dobry, widać chociaż na zdjęciu o co chodzi z asymetrycznym kształtem
    https://allegro.pl/oferta/nuk-smoczek-silikonowy-uspokajajacy-miki-0-6m-11052976115
    Taki kształt jest ponoć zły:
    https://www.dobreliski.pl/pl/p/BIBS-IRON-roz.-S/11074
    U mnie dziś nerwowy dzień, nerwowa noc. Obudziłam się po kilku godzinach snu, nawrzeszczałam na męża, tak, że aż ciśnienie mi skoczyło do 130/77 (i dostałam bólu głowy), płakałam przez godzinę potem. Nawet zaczęłam krwawić z brzucha (w miejscu jakiegoś wkłucia). Do tego cukier 108? Ech, mówię Wam - coś jest nie tak z biometeo.

Zaczynam odczuwać ruchy w dole: wczoraj miałam lekkie 3 skurcze, uczucie rozpierania, a nawet coś na kształt udrożnienia szyjki (uczucie jakby mi ktoś do szyjki włożył balon i nadmuchał lekko, a po chwili jakby ktoś szanowny tam łapę wepchnął). Także jest aktywacja - może wiesiołek i herbata z malin pomogły?

Nisia18, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, AnSan89, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• AnSan89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Zastanawiam się tak jeszcze, może dziewczyny które już maja za
    sobą wcześniejsze porody. Albo któraś z Was ktora jest już w tym 36/37 tygodniu. Czy wizyta w 37 tygodniu może być już u ginekologa tą ostatnią czy raczej Pani doktor powie, żebym do niej jeszcze przyszła jak nie urodzę? Czy po prostu teraz ostatnia wizyta i do szpitala na ktg jeśli nic się do tego 40 tygodnia nie będzie działo?

W poprzednich ciążach moja lekarka kazała umówić kolejną wizytę. Dodatkowo w 39 tyg. miałam się zgłosić na IP na ktg. Kolejne ktg w pierwszej ciąży miałam w 40 tyg. i 40+3, ale po 39 tyg do mojej lekarki już się nie zgłaszałam.

po_prostu_ja, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży ostatnią wizytę miałam 3 dni przed terminem porodu, dzień przed terminem miałam ktg w szpitalu, a urodziłam dzień po terminie 🙂
    Teraz mam za tydzień 18.stycznia wizytę i myślę, że jeszcze jedna przed porodem będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 08:11

jaina_proudmoore, AnSan89, po_prostu_ja, Aga12345 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MySliwa, jasne ze nie w gardlo 😀 choć ja wódki nie pije, nie lubię - ja to za dobrym winem wytrawnym jestem 😉

Kurczę , ale miałaś noc , moze to już trochę stres przed porodem plus hormony ?
    A Ty w którym tyg jesteś teraz ?

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam Was dalej w dwupaku! Skurcze przed kąpielą były co 10 minut, także nie powiem... bliżej jeszcze nie byłam 😂
    Ale na szczęście przeszły. :)
    Dzisiaj rano byłam w laboratorium, a potem przeszłam się kawałek po chleb i w sumie nacisk na dole jest tak silny, że szok. Ciekawa jestem, jak zachowuje sie moja szyjka, bo tak naprawdę jeśli ona się trzyma, to się nic nie wydarzy, ale to dopiero jutro wizyta. :)

Dziewczyny, kiedy ubieracie prześcieradełko na łóżeczko? Mój materac jeszcze jest w folii i myślałam, że może mąż ogarnie to jak będę w szpitalu. Powinnam go jakoś wcześniej rozpakować, czy dać se spokój?

Pytałam położnej o jedzenie na porodówce. U nas niby można, ale odniosła się do tego, że na niektórych porodówkach zabraniają. Powiedziała, że nigdy w życiu nie widziała sprawnej akcji porodowej, kiedy mama była głodna. Nie powinnyśmy się na to godzić i nikt nie ma prawa nam zabronić jedzenia, chyba że faktycznie jest poważne zagrożenie cesarką już. Natomiast, jeżeli akcja jest rozwojowa to powinnyśmy jeść, o ile oczywiście mamy na to ochotę, bo z tym jest różnie.

Co do In Vitro, takich par jest baaaardzo dużo, a jednak w społeczeństwie nadal panuje takie błędne przekonanie o tej procedurze. Nawet niedawno znajomy powiedział: mieliście możliwość dwóch? Lepiej, że wzięliście jednego dzieciaczka.
    Nie mówił tego złośliwie. On po prostu naprawdę myślał, że my tam jeździmy i cyk! zamówienie złożone. :D

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj i czekam na informacje! <3

Jaina, piękne to zdjęcie, ktore nam pokazałaś. Aż trochę żałuję, że jednak ja nie miałam sesji :D
    Gadaj na teściową, ile chcesz, bo z tego co mówisz to naprawdę masz powody. :D Taki Ci się egzemplarz trafił... Tzn ja rozumiem, że ona się cieszy i przeżywa, bo to jednak jej wnuk, ale musi pamiętać, że to wnuk, a nie syn. Teraz Ty i Twój mąż jesteście najważniejsi.

Villemo, ale już fajna waga małej! No ciekawe, wygląda na to, że niedługo urodzisz! :)
    Muszę też sprawdzić swoje prześcieradełko. :D

Stokrotka, a jak Twoje ciśnienie teraz?

Morwa, to zaczynamy odliczanie! To u mnie 39 tydzień skończony będzie, więc ja już odliczam od dawna. :D

AnSan nie wiem czy wcześniej nas czytałaś, ale ja sama byłam świadkiem, jak dziewczyna w 39 tygodniu była na KTG na szkole rodzenia i miała dziecko ułożone pośladkowo, a zanim wychodziła z zajęć, malec był główką w dół. :D
    Także trzymam kciuki!

Agawa, ale piękna waga! <3

Po prostu ja, z mojej perspektywy suchy szampon jest naprawdę super. Włosy wygląda na świeże, ALE ja na przykład cały czas czuję, że to jak taka kupa w sreberku 🤣 Dlatego w szpitalu będę myć głowę. Suchy szampon to ja tak używam, jak muszę wyjść do ludzi, a po prostu głowy mi się myć nie chciało. :)
    Kup ten femaltiker! Nie wyłączaj się z grupy! :D

Myśliwa, ale miałaś nockę. Zrelaksuj się dzisiaj. :)

jaina_proudmoore, Aga12345, Nisia18, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witamy się we wtorek 🙂💚😋 // @Dobuska - jak tam u ciebie? Twój post mnie zestresował 🤣nad ranem mnie też skurcz złapał na 20 sekund. Oddycham wtedy i zajmuje głowę myśleniem (liczenie, ile elementów niebieskich jest w mieszkaniu, wymieniam coś tam itp- takie przekierowanie uwagi). Doszłam jednak do wniosku, że moje przygotowanie lekko leży i kwiczy 🤣🐽🐷bo jednak obawiam się bólu ( ciagle gdzieś z tyłu głowy mam te bolesne okresy itp). Odpoczywaj dzisiaj 💚 // @MyŚliwa -dzięki za wsparcie. Masz sto procent racji. I z tym biometeo też- ja reaguje jak się pogoda zmienia. Odpoczywaj dzisiaj po tych atrakcjach 😘// @Stokrotka86- kciuki za wizytę dzisiejsza 💪🧡myśle o tym jakbym sama szła, serio. // @Ada31- jak tam mały gryzaczek Kaja się miewa? Pisałaś, że masz zapas mleka - w czym je przechowujesz w lodowce i ile można trzymać takie mleko? 🙂 // @Aneta8- czekamy na nowe wieści od Maksia 💙 // @Jeheria-fajny gadżet, świecący smoczek 😋dobrze wiedzieć na przyszłość. // Ja dziś zaliczam dwie wizyty u lekarza także dam wam znać jak się dowiem czegoś 💪chociaż po jednej, bo pewnie przy okazji tej kwalifikacji dodatkowej będzie Usg-może poznam wagę małego trolla 👶Dziś cukier rano mi wyszedł 72 to jedno. Dwa, przerwa pomiędzy zastrzykiem a jedzeniem to była godzina bo oglądałam film i się zagapiłam. Zjadłam o 21.30 a zastrzyk 22.30, ostatnio obserwuje, że nawet nie muszę jeść makaronu na noc, chleb pełnoziarnisty i masło orzechowe i wynik jest ok. Czy to już tendencja spadkowa przed wielkim dniem? 🤣😜// 💌dziś dzień wizyt także powodzenia dla każdej z nas! 💌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 08:42

Aga12345, Aneta8, Jeheria, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka to na zaufajpołożnej było, że jeżeli chcemy karmić piersią to smoczek powiem być jak najbardziej symetryczny i z jak najmniejszą kulką na końcu, bo one jakoś wtedy bardziej stymulują buzię dziecka niż powinny... Te z bibis są chyba najgorsze dla odruchu ssania i zgryzu w przyszłości. Nie wiem czy te z lovi są symetryczne czy nie? Poza tym praktycznie jak sobie pomyślę, że w nocy dziecko ma takie okresy, że mu ten smoczek wypada po 10 razy i płacze żeby mu go podać, to jakbym miała się zastanawiać za każdym razem gdzie jest góra a gdzie dół smoczka zanim pan go dziecku, to by mnie szlak trafił. Te z MAM są na pewno symetryczne i też są takie co świecą w nocy i to jest super gadżet dla rodziców ale starszego dziecka. Dla bobasa do pół roku to się średnio przydaje.
    Co do in vitro, to widziałam gdzieś badania, że w Polsce już ponad 4 procent dzieci w którymś roku było z in vitro, więc faktycznie pewnie w każdej klasie będzie statystycznie takie dziecko. To były statystyki sprzed paru lat, a pewnie ilość procedur się tylko zwiększa. Także nie wiem skąd te mity i uprzedzenia jeżeli możemy mówić że im vitro to powoli standard a nie wyjątki.

jaina_proudmoore, dobuska, AnSan89, Aga12345, Aneta8, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina jeśli miałaś bolesne miesiączki to nie powinnaś tak bać się bólu, już jakieś przygotowanie jest. Ja zawsze miałam bolesne miesiączki, czasami wręcz utrudniające pierwszego dnia funkcjonowanie. Zazwyczaj leżałam w ciemnym pomieszczeniu w całkowitej ciszy. Byłam zaskoczona przy porodzie, że te bóle okresowe były silniejsze i cięższe do zniesienia niż porodowe. Pomaga też myślenie,że jak już wyjdzie główka dziecka to kończy się ból spowodowany skurczami 🙂

dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, coś te Twoje cukry podejrzane! :D U mnie cały czas sobie skacze. Raz 81, raz 88. Podobno jak cukry zaczynają spadać, to znaczy, że łożysko powoli zaczyna się starzeć przed porodem. Zobaczymy, jak to będzie u Ciebie. Może nas niedługo zaskoczysz. :D

Co do smoczków to oglądałam webinar z zaufaj położnej i tam położna mówiła, że smoczek warto mieć w szpitalu, bo może być taka sytuacja, że po prostu dziecko będzie wymagało bardzo bliskości, a będziemy musiały zrobić siku. To ma być rozwiązanie awaryjne. Poza tym położna mówiła, że jedynym smoczkiem, który odradza jest bibs(a to ulubiony smoczek na instagramie...) i ogólnie nie demonizuje smoczków. Jeżeli nie będziemy miały możliwości zjeść, wysikać się czy wykąpać, warto go po prostu użyć, żeby nie oszaleć. Ja też mam takie podejście. Ja mam smoczek Lovi, Sauvinex i jeszcze jakiś, który dostałam na targach dzieci, ale teraz nie pamiętam.
    Jak widać, nawet na jednej platformie są różne położne i każda ma inne podejście. Ja mam zdroworozsądkowe. Tak jak do karmienia piersią czy porodu fizjologicznego. Jak się uda to super, a jak nie, to się nie potnę.

jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Nisia18, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Jaina jeśli miałaś bolesne miesiączki to nie powinnaś tak bać się bólu, już jakieś przygotowanie jest. Ja zawsze miałam bolesne miesiączki, czasami wręcz utrudniające pierwszego dnia funkcjonowanie. Zazwyczaj leżałam w ciemnym pomieszczeniu w całkowitej ciszy. Byłam zaskoczona przy porodzie, że te bóle okresowe były silniejsze i cięższe do zniesienia niż porodowe. Pomaga też myślenie,że jak już wyjdzie główka dziecka to kończy się ból spowodowany skurczami 🙂
    Nie ukrywam, pocieszyłaś mnie trochę, bo ja też miewałam okrutnie bolesne miesiączki. teraz wczoraj te skurcze też były takie w towarzystwie bóli miesiączkowych, ale póki co raczej takich słabszych.

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie ukrywam, pocieszyłaś mnie trochę, bo ja też miewałam okrutnie bolesne miesiączki. teraz wczoraj te skurcze też były takie w towarzystwie bóli miesiączkowych, ale póki co raczej takich słabszych.
    @Niutek - dziękuje 💚tez przerabiałam ciemny pokój, leżenie plackiem, wymioty plus biegunka i zimne poty. Jak sobie to przypominam to mi lekko słabo. To było przed wyregulowaniem hormonów ale dawało popalić. Kiedyś mąż mnie z łazienki prowadził do łóżka bo nie byłam w stanie sama iść. Ale masz racje, może to przetarcie szlaku 🙃🙃🙃 // @Dobuska - No dziś wyszło 72, a wcześniejsze pomiary cukru rano to przedział 80-85 trzymają się normy. 🙂zobaczymy dziś na wizycie jak się ma łożysko i inne parametry 👶 // Znów mnie skurcz złapał na 20 sekund 🤣zaczyna być wesoło. Wczoraj wieczorem tez mnie złapał to mąż skakał koło mnie - czy dobrze się czuje; czy mi słabo; czy boli, a może się położę. A to raptem jeden skurcz a panika była u niego hehe 🤣dlatego chyba się przyznam do skurczy jak będą mocniejsze, szkoda chłopa 😋czy na takie skurcze oprócz kąpieli można na przykład brać termofor czy nie bardzo? 🧐

Aga12345, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te moje skurcze to tak trwały po minutę. Już dzisiaj też zanotowałam jeden w aplikacji. Ale prawda jest taka, że dopóki szyjka nie puści to mogę się męczyć i męczyć. Już chcę jutrzejszą wizytę!

Nie wiem w sumie czy można używać termoforu, w sensie, czy on zadziała tak samo. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 09:34

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ