X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jaina za słowa wsparcia 😙 co do wizyty u fizjo, to chcieliśmy go umówić do poleconego osteopaty, ale jest oblegany i trafiliśmy na listę rezerwową.. na razie stosujemy te masaże i termofor, do tego dostaje właśnie biogaje i espumisan. Ale poprawy nie ma 😔 musimy spróbować jeszcze z tymi kroplami na nietolerancję laktozy jak Stokrotka.

Stokrotko, co do chrzcin, to współczuje sytuacji z napieraniem rodziców. Masz rację, to jest Wasza decyzja kiedy to zrobicie i nikt nie ma prawa Wam nic narzucać. My tez planujemy najwcześniej w maju/czerwcu. Ale na razie w rodzinie tematu nie ma. Jedynie moja mama napomknęła na temat miejsca, bo zakumplowała się z taką kobitką u której na sali robiła wesele kilka lat temu, ale oczywiście „zrobicie jak będziecie uważać”. Ja już myślę o jednym miejscu, bo jest piękne, ale nie wiem czy będzie nas na nie stać. Także temat otwarty. Większy problem mamy z wyborem chrzestnych..

jaina_proudmoore, Ada.. 31, Nisia18, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka86- temat chrztu to też pewnie rozgrzeje atmosferę na forum. Całkowicie nie rozumiem, w stu procentach jak ty, jak można się wciskać w nieswoje sprawy i „decydować” wręcz za innych 😑😳to jest po prostu chore i pisze nawet na własnym przykładzie częstej inwigilacji przez okres ciąży, bo inaczej się tego ująć nie da 🤷‍♀️Każda z nas, wraz z mężem sami zdecydują kiedy i czy w ogóle ochrzczą dziecko i rodzinie nic do tego. Ja coś słyszałam, od moich rodziców, że najlepiej w wakacje bo ciepło jest🤣na razie w lato czeka nas przeprowadzka… Nie pojmuje jak się można tak wtrącać to raz, dwa - jak można się wtrącać pomimo gadania 100 x jak się sprawy maja ( tu: beznadziejny przypadek mej teściowej😳). Eh, ciężkie przeprawy przed nami na wielu frontach. Ja pisałam już wcześniej, że moi rodzice to myśleli, że się dowiedzą, że jedziemy już na porodówkę - ja pikole 🤦‍♀️Tłumaczyłam mamie co i jak, wczoraj hasło „ lepiej jechać do szpitala jak się zacznie tylko.. nie czekać na regularne skurcze czy odejście wód” Powiem wam, że jak mnie to wkur.. chwilami to brak mi słów 🤬 // @Aneta8- to dobrze, że jesteście umówieni. Próbujecie i szukacie rozwiązania jak pomóc Maksiowi. Z tym KP/ MM czy mieszany system - wszystko ma swoje plusy i na tym trzeba się skupić, żeby nie zwariować. Dystans musi być! 💪😇 // @Dobuska - co tam słychać, jak dzień mija? 🍀💝 //@MySliwa - a co u Ciebie? 💚// 📍 Jutro do szpitala idzie @GosiaRumi i ja ( zaczyna mnie nerw łapać 🙊) i @Aga12345- ma wizytę i będą jakieś decyzje co dalej, dobrze pamiętam? 🧐 i dołączy do nas @Selena 1 lutego - plus niespodzianki jakieś także napięty mamy grafik 😎🙏😛

Aneta8, Stokrotka 86, Ada.. 31, AnSan89, Nisia18, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, Aneta - bardzo mi przykro, że Wasze chłopaki mają brzuszkowe problemy.. może to samo minie? Nam położna mówiła, że po prostu trzeba przeczekać ten etap, żeby układ trawienny osiągnął dojrzałość. Oczywiście laktoza swoją drogą. Jakby nie było, oby jak najszybciej przeszło. Sama bardzo się obawiam tych kolek..

Stokrotko, już tak szybko temat chrztu został poruszony? Przecież dopiero co się Wiktorek urodził! Naprawdę czasem ludzie nie mają w sobie taktu. Jak potrzebują okazji do spotkania to niech sami jakieś zorganizują ;) My nie zamierzamy chrzcić Kai, także po stronie mojego partnera na pewno będzie trochę „cichych dni” :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, mówi się o 3 miesiącach, ze potem wszystkie problemy brzuszkowe mijają.. ale weź patrz jeszcze tyle czasu na cierpienie swojego maleństwa 😟 to jest okropne..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, mam to samo. Widzę że dziecko się męczy i jakoś ciężko mi wytłumaczyć sobie że to normalne i to tylko fizjologia. Że mu się krzywda nie dzieje..
    Aneta, a jak u Ciebie z lekami na nadciśnienie? Bierzesz je jeszcze? Ja w tygodniu idę do kardiologa. Liczę że zaczniemy z nich schodzić pomału...
    Jaina, tutaj chyba pandemia nas ratuje 😁 już widzę te nadgorliwe stada rodzin czatujące pod porodówkami😉 ja wiem że matki, teściowe, rodzeństwo itd też się denerwują ale rany... Dajcie żyć😉
    Joana, to widzę że Was też czeka gadanie i moralizowanie 😉 my planujemy chrzest ale na naszych zasadach i wtedy kiedy kiedy my chcemy. Serio, ledwo ze szpitala wyszliśmy. Na tą chwilę jestem jeszcze tak słaba że często potrzebuje opieki męża... widocznie mam inne priorytety niż część mojej rodziny.

Dobuska, mam nadzieję że u Ciebie wszystko ok 🙂
    Swoją drogą jutro koniec stycznia- ciekawe ile jeszcze styczniowych bobasów zawita na forum 😉

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam o 17:30 SN. Potem napisze więcej 🥰

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Selena, Pimka, Nisia18, AnSan89, niutek87, Pcosik_2, Aneta8, mk_bambino, Joana23, Lolla, Ada.. 31, Aga12345, Villemo87, idigi85, MyŚliwa, Kasiastaraczka, Morwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Urodziłam o 17:30 SN. Potem napisze więcej 🥰
    Aaaaa gratulacje 🍀💝💝💝💝💝💝💝wszystkiego dobrego dla bobasa i dla ciebie 🥰🥰🥰🥰🥰

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria , wyłamałaś się , jednak sobota nie niedziela 😂 żartuje :)
    Gratuluje ! ☺️☺️

Edit . Właśnie sobie uświadomiłam ze dzisiaj niedziela 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 20:30

jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• AnSan89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria-gratulacje🙂

• Pimka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaheria gratulacje🥳🥳dużo zdrówka i siły dla Was❤
    Stokrotka dziękuję, całą cesarke nasłuchiwałam lekarzy jak im idzie, czy nie ma komplikacji.wiem że był rezydent, moja cudowna gin która była głównym operatorem i profesor który jej doradzał. Dla mnie to dream team(swoją drogą oprócz rezydenta ten sam zespół robil mi laparoskopie gdzie wyszły niedrożne jajowody)po słowach jechać dobrze zszywam odetchnelam z ulga.pozniej tylko były obawy jak usuwali zaciski, ale w tym samym zespołem dali rade💪

An co do żółtaczki to tez slyszalam ze przy pokarmie mamy ciężej schodzi żółtaczka dlatego powinno się przegotować mleko. U nas Ignaś wybrał sam-dzis daliśmy mu to moje przegotowane i niechętnie zjadł po czym daliśmy mm to od razu wciągnął.wiec ściągam I zamrażam na lepszy czas a teraz by walczyć z żółtaczka podajemy mm

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria gratuluję 🙂

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Rosa89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria gratulacje!!! 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, gratulacje !! Niedzielne Bobo 😍

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już urodziły tez miałyście jakieś badania maluszka ze względu na cukrzycę ciążową lub wczesniactwo ? Ja miałam i wyszedl nam szmerek na serduszku i lekka asymetria komór w mózgu? Czy która miała podbną sytuację?

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Jeheria!!! ❤️

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Aneta, mam to samo. Widzę że dziecko się męczy i jakoś ciężko mi wytłumaczyć sobie że to normalne i to tylko fizjologia. Że mu się krzywda nie dzieje..
    Aneta, a jak u Ciebie z lekami na nadciśnienie? Bierzesz je jeszcze? Ja w tygodniu idę do kardiologa. Liczę że zaczniemy z nich schodzić pomału...
    Jaina, tutaj chyba pandemia nas ratuje 😁 już widzę te nadgorliwe stada rodzin czatujące pod porodówkami😉 ja wiem że matki, teściowe, rodzeństwo itd też się denerwują ale rany... Dajcie żyć😉
    Joana, to widzę że Was też czeka gadanie i moralizowanie 😉 my planujemy chrzest ale na naszych zasadach i wtedy kiedy kiedy my chcemy. Serio, ledwo ze szpitala wyszliśmy. Na tą chwilę jestem jeszcze tak słaba że często potrzebuje opieki męża... widocznie mam inne priorytety niż część mojej rodziny.

Dobuska, mam nadzieję że u Ciebie wszystko ok 🙂
    Swoją drogą jutro koniec stycznia- ciekawe ile jeszcze styczniowych bobasów zawita na forum 😉

Ja byłam u internisty zgodnie z zaleceniem ze szpitala bo ciśnienie zaczęło mi ładnie spadać, to zmniejszyła mi dawki dopegytu i miałam pojawić się po 2 tyg. W miedzy czasie skończyły mi się te tabletki i biorę teraz tylko Amlozek i Metocard ale to już bardziej ze względu na to, że nadal mam wysoki puls. Za dwa tyg mam kolejną kontrole.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, cudowne informacje! 👍🏻 Czekamy na więcej wieści :)

uS2wp2.png
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jeheria - gratulacje wielkie! <3

@GosiaRumi i @jaina_proudmoore - jutro jest WASZ dzień. <3 <3 <3

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria ale szybka akcja! Gratulacje, cudowne wiadomości 😍😍😍.

Stokrotka 86 bardzo ci dziękuję za porównanie laktatorow. Jeżeli pomiędzy jednym a drugim laktatorem miałaś tylko parę godzin różnicy przy ściąganiu mleka to wydaje się że ten Neno faktycznie jakiś super jest. Ale nie zauważyłaś jakiś znaczących różnic w pracy pomiędzy jednym a drugim sprzętem? Bo mechanizm odciągania wydaje mi się wspólny dla wszystkich laktatorow... Przepraszam że tak drąże temat ale miałam do czynienia z Medela na dwie piersi i też szału nie było. Ale też próbowałam chyba Avent i Tommee Tippee I oprócz tego że były głośniejsze to efekty końcowe w postaci ilości mleka były porównywalne.

Stokrotka 86 przy okazji gratuluję też że mały jest na piersi 😍. Cudownie. Co do chrztu to też mam zdanie że to o wiele za wcześnie na takie rozmowy i planowanie. Powinnaś zrobić jak ci serce mówi a nie słuchać żadnych 'mądrych' rad.

Stokrotka 86, Aneta8 spróbujcie jeszcze zrobić przerwę w jedzeniu maluszków na odbicie jak widzicie, że zbyt łapczywie jedzą. Czyli 10 minut pierś albo butelkę z bardzo wolnym przepływem, przerwa na odbicie na ramieniu i dalsza część jedzenia. U nas się sprawdzało to może u was też pomoże. Osobiście biogai nie polecam bo u nas powodowała zielone kupy.

Stokrotka 86, MyŚliwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Dziewczyny które już urodziły tez miałyście jakieś badania maluszka ze względu na cukrzycę ciążową lub wczesniactwo ? Ja miałam i wyszedl nam szmerek na serduszku i lekka asymetria komór w mózgu? Czy która miała podbną sytuację?

My mieliśmy usg główki i brzuszka i tu wyszło wszystko dobrze, ale został wykryty szmer na serduszku i będziemy się kontrolować u kardiologa w marcu.

Inkaa85, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ