X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki się rozjechały, bo nie ma już tamtej strony.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    My niedawno wróciliśmy od lekarza i jednak to na naczyniaku to owrzodzenie, więc na 2 tygodnie musimy zrezygnować z kropelek i będziemy smarować maścią z antybiotykiem
    Za 2 tygodnie kontrola

Jaina to udany weekend 🙂 nasz Tadzio lubi jeździć samochodem i rzadko płacze podczas jazdy,ale wczoraj trochę brzuszek go bolał i jak zbliżaliśmy się do wwa to popłakał i rzeczywiście może to dekoncentrować podczas prowadzenia samochodu
    Tak ,te suwaczki się rozjechały bo strony już nie ma i wczoraj podpatrzyłam u Niutka skąd wzięła nowe 😚
    Dzięki 😚 już prawie nie mam tego zgrubienia, przystawialam często Tadzia i robiłam okłady i na szczęście pomogło
    Ja też czuję,że już Tadzio jest starszy i jakoś bardziej panuje nad sytuacjami
    Ja w zeszłym roku w dzień matki miałam pierwszy dzień cyklu,nie wiedziałam wtedy że jest to pierwszy dzień ciąży 🥰 magia,cud!
    My wczoraj zważyliśmy Tadzia i waży 5800g💪 przypakował teraz sporo

Dobuska wspaniały wyjazd,super Wam się udało 😚a ten płacz to rzeczywiście chyba odreagowanie
    Tadek miał dwa takie wieczory u mojej mamy, płakał jak jeszcze nigdy. Na szczęście cyc jest lekarstwem na wszystko
    Lekarz odpowiedział,że musi to zobaczyć i dziś i tak mieliśmy wizytę kontrolną
    Ojej,dwa kombinezony???
    Ja staram się nie przegrzewać malucha,tak mi się wydaje i wychodzić jak najczęściej ma dwór
    Znowu teściowie czasami pytają czy nie za często czy nie za późno,jak wychodzimy na wieczorne spacery...ech...
    Jak byliśmy u mojej mamy to w domu była super temperatura,w nocy 19,w dzień ok 22, a znowu teściów sauna...bo dziecko musi mieć ciepło,echh...jak powiedziałam,że takie gorąco jest jedną z przyczyn śmierci łóżeczkowej to chyba nie dotarło... Tam z nimi mieszkają brat męża z rodziną i ich dzieci non stop chore są...mało na dworze i jeszcze siedzą w tym gorącu...

Magg ja nie podpowiem,bo mój synek zasypia przy cycu

Niutek oo i nasz Tadzio tak ma,w przyszłym tygodniu mamy fizjo

jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiu - to prawda z temperatura. U moich rodziców jest taka sauna. Ja to nie mogę przebywać tam za długo, od razu chce okna otwierać.
    Mam nadzieje, że maść pomoże 🙂Tadeo ładnie przypakowal 💪
    A co do zasypiania przy piersi, Alex rzadko zaśnie sam w łóżeczku. Może po porannym karmieniu jedynie. Zwykle przy piersi, próbuje go odłożyć a on jeszcze język wystawia i dojada 🤣🤣i tak czasem kilka razy.🤦‍♀️
    @Jeheria - jak z wędzidełkiem? Poprawiło się? 🙂

Ta piłka Oball fajna - w sam raz do zjedzenia 😜
    A zestaw spacerowy momme jest na ich stronie za ok 100 zł.

@MySliwa - co u was? Dawno nie pisałaś 🙂🥰🌸

Kasiastaraczka, Lolla, AnSan89, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero dziś wróciliśmy do domu. Mąż wziął jeszcze jeden dzień wolny, żeby nie wracać w korkach.

Co do odreagowywania wrażeń, u nas było podobnie. Mała mimo iż spała dużo czasu podczas wycieczek, to wieczorem trudno było jej zasnąć, płakała. Pamiętam, że starsze miały podobnie. Nasze dzieci jednak jeszcze malutkie i ich układy nerwowe jeszcze mało stabilne. Nie ma co się dziwić. Wszyscy dziś byliśmy mocno zmęczeni, po intensywnych dniach. Jak wróciliśmy, to starsze pojechały na 17:00 na urodziny kolezanki do sali zabaw, a ja zasnęłam z małą i spałyśmy 3 godziny. Młoda zresztą obudziła się tylko na karmienie i śpi do teraz. Oby spała do rana. Starsze z kolei zasnęły dosłownie w 2 min.

jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89, Kasiastaraczka, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wedzidelkiem myślę że za płytko podcieli ale już zluzowalam, język do podniebienia przylega, przybiera na wadze więc ok. Ma ruchy językiem na boki.
    Mój czy majówka czy goście czy nie codziennie wyje a wręcz się drze jak nie może zasnąć czyli praktycznie do każdej drzemki i na noc. Cycka nie kocha a więc nie chce go do uspokojenia aby zasnąć - pomaga jedynie bujanie i odkurzacz. Potrafi nawet wyć w aucie że chce spać bo nie może zasnąć 🤦‍♀️
    Teraz też wstał 5:30 i dopiero 8 zasnął po przebojach na drzemke...
    W nocy do 1 dziś spał w łóżeczku potem ze mną, co godzinę oczywiście pobudka, pobudzi mi laktacje a potem w dzień nie chce tak często jeść i kapie mi...
    Potrafi czasami w nocy, szczególnie nad ranem po przebudzeniu nie chciec cycka bo on chce spać a nie jeść więc matka zrób coś bo ja nie mogę spać 🤦‍♀️
    Co za typ...
    Tak więc dziewczyny macie złote dzieci 😁
    Kasia super przybrał Tadzio, coś zrobiłaś inaczej karmilas?
    Jaina maciej leżał w samej spacerowce.
    Ostatnio trzeba go bardziej pilnować bo czasami uderzy Mateusza i patrzy jaka będzie moja reakcja. Albo samochody mu daje pod samą twarz, scisnie rękę za mocno itd
    Ale ogólnie to go przytula, glaszcze, jak ktoś inny chce do Mateusza pogadać to mu zabrania 😁
    Super że nie chciał butli, wow, może już mniej potrzebuje :)
    Dobuska po 3 mcu dzieci już mniej przybierają, teraz norma to 17-18g na dobę. Wow mówisz że Liwia już wkłada palce stóp do buzi? To mega szybko! Zazwyczaj w 6 m-cu dzieci to robią, teraz jedynie unoszą nad podłoże. Szybko się rozwinie, super :) pewnie już obroty na boczki robi? Bo do tego właśnie nóżki uniesione są potrzebne.

Mi 3 maja zaczęła się ciąża a to był termin porodu z Maćkiem :)

Z plusów Mateusz polubił wózek i wczoraj spał na zewnątrz 2h...chyba w nocy powinien tam spać 🤣

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawką!

U nas szok. Mała zjadła o 21 (wyjątkowo na noc dostała mm, bo jeszcze nie zdążyłam ściągnąć pokarmu) i spała do szóstej. Około 9,5 godziny przerwy pomiędzy posiłkami. Przyznam szczerze, że aż się wystraszyłam, że taka przerwa. Rano musiałam wylać swoje mleko 😭, bo za długo stało i się bałam, ale zrobiłam jej większą porcję mm rano i zjadła wszystko.
    Teraz znowu drzemka. :D

Miałyście rację, co do tego płakania wieczorem. Wczoraj już tego nie było, także na wyjeździe była super kochana, ale wieczorami sobie odbijała. Była przeboćcowana.

Jeju, dziewczyny, czy tylko ja nie zrobiłam krzywej cukrowej? Masakra :/ W przyszłym tygodniu mam endokrynologa, muszę chociaż zrobić badania dla niej, ale krzywej już raczej nie zrobię. Masakra :/

A i w ogóle to kupiłam wczoraj małej matę wodną do ćwiczenia na brzuszku. Gdzieś czytałam, że fizjoterapeuci polecają dla takich dzieci 3+, ktore już stabilnie trzymają główkę. Moja wczoraj na niej całkiem długo leżała.:)

Magg, czyli u Was jakieś skokowe sprawy i fajnie, że też udało się Wam z rutyną. Zawsze to trochę ułatwia.

Niutek, moja też ostatnio woli zasypiać sama, a nie na rękach. :)

Kasia, ojej brzmi niefajnie z tym owrzodzeniem. Ja się tak właśnie zastanawiam, bo nasza mała ma nad brwią taką fioletową plamkę, też nie wiem co to jest. Nic się z tym nie dzieje, zapomniałam zapytać pediatry, a ona też nie zwróciła uwagi.
    Ale konkretna waga! Pięknie, Tadzio!
    Taaaak, kobieta tak ubrała dziecko. I ogólnie na ulicach patrzę, a moje dziecko często jest jednym z lżej ubranych. Jak było już tak fajnie ciepło to moja przykryta kocykiem w wózku, który i tak na słońcu skopywała, a obok pani z wózkiem z tą pokrywą zapiętą na wózku jeszcze. Oczywiście sama w luźnej, rozpiętej kurteczce :/

Jeheria, ale ja Ci współczuję z tym płaczem... Jeszcze starszak do tego... :( Trzymaj się!
    Nieeee, nie wkłada jeszcze palców stóp do buzi. Ja tak gdzieś napisałam? :D Ona nawet za stopki jeszcze nie łapie.:)

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    U nas nocki takie sobie...dużo wybudzeń,ale też zauważyłam,że Tadzio bardziej rozdrażniony? Może to jakiś skok,albo brzuszek bardziej boli? Już sama nie wiem...

Jeheira trochę zmieniliśmy otoczenie, byliśmy u mojej mamy 4 dni,a tak to nic nie zmieniałam
    Ajć, masz się z tymi chłopakami, trzymaj się 😚

Dobuska a może to jakiś płaski, mały naczyniak i dlatego lekarka nawet nic nie mówiła? Wczoraj pytałam też właśnie o te płaskie to mają zniknąć ok 2 roku życia

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 5 maja 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    U nas ostatnio tez mały budzi się w nocy bardzo zaspany i rozdrażniony. Przechodzi mu jak cyca dostaje, a jak się pruje przy zmianie pieluchy 🙉😜już sąsiadka wspominała ze go słychać 🤣
    W nocy zrobił niespodziankę i spał 00/30 do 02/30 a potem karmienie itp i poszedł spać o 4. A mnie tak głowa bolała migrenowo, że aż przy oku 🤨umęczyłam się lekko.
    W weekend ogarnę spacerówkę bo ten mały kasztan to kombinator jest.
    W foteliku w sklepie rozgląda się itp. Wczoraj udało się nam dokończyć zakupy 🙂bo poszedł spać- to była trzecia wizyta w sklepie meblowym 🙂🤷‍♀️
    Co do drzemek w ciągu dnia jest mniej więcej o tej samej porze..
    smoczek nadal jest blee, próbuje co 2 dzień, nawet ten Lovi 0-2 nie podoba mu się. Jak tu wyjść gdziekolwiek? Jak wy sobie radzicie? Chciałabym iść do parku ( to jeszcze przejdzie bo nakarmię go na ławce), ale sklep itp? Odpada. 😬bez smoczka naprawdę ciężko.
    Mój tez wierzga tymi nogami do góry, że hej 👶💪

@Jeheria - masakra u ciebie z tymi nocami 🤦‍♀️Mam nadzieje ze to się niebawem poprawi.
    @Dobuska - dzieci niestety musza odreagować. Dlatego z mężem ustaliłam ze jak coś to wyjdziemy co 2 dzień gdzieś, żeby małego nie męczyć po prostu. Ten płacz wieczorny ze zmęczenia jest naprawdę przykry 😞
    @Aneta - co u was?
    @Kasia - daj znać po wizycie Fizjo. Ja zastosowałam ćwiczenia ze strony mama Fizjo i widzę poprawę 🙂drobna korekta linia barków i łokci i mały lepiej się podnosi. A może po prostu przyszła jego pora, bo czasem z dnia na dzień i widać zmianę nagle 😜
    @Stokrotka - mam nadzieje ze u was wszystko dobrze 🙂

📍mam pytanie czy wasze dzieci obecnie śpią w śpiworkach czy jakoś inaczej - kocyk itp? I jak to powinno być latem? 😆🧐 mój już wypada z rożka, wyglada niczym przerośnięty hot dog 🙂🤣tylko myśle nad tym jak go włożyć do śpiworka we śnie bo to będzie niemożliwe raczej 😛ale muszę dziś spróbować.
    Miłego dnia 💝🌸🌸🌸
    Chyba w końcu idzie do nas lato bo ma być powyżej 20 stopni 🙂

Stokrotka 86, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, mk_bambino, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Magg Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌞
    Dobuska, ja teraz mam manię obserwowania jak dzieci w gondolach są poubierane bo sama nie wiem jak swoją ubierać i ostatnio jak było już tak ciepło, że sama miałam krótki rękaw i jakąś narzutkę, to widziałam dziecko w kombinezonie zimowym i przykryte tą narzutą na wózek 🤦🏻‍♀️ a moja gwiazda w kombinezonie dresowym i pod lekkim kocykiem 😄
    Myślę, że z moim dzieciem skok to będzie przez cały pierwszy rok 😜 ale nie narzekam, kochana jest a że czasami ma gorszy dzień to normalnie, dorośli też tak mają 🤷‍♀️
    Muszę się pożalić. Wy też tak macie, że jak spotykacie się ze znajomymi którzy już mają starsze dzieci to gdy mówię, że moja trochę płaczek itd to oni nagle zaczynają się rozpływać jakie ich dzieci nie były grzeczne, mądre i w ogóle samoobsługowe już od urodzenia ... 🤦🏻‍♀️ W ogóle nie płakały, noce całe przesypiały, same zasypiały, normalnie ideały. Oczywiście złote rady dostałam jak postępować 🤦🏻‍♀️ A teraz dziecko prawie 3 lata a nadal lata w pampersie, nic nie mówi i smoka ciągnie. A zachowanie ... szatany niewychowane, patrzą w oczy i broją a rodzice zadowoleni z takiego zachowania 🤯 tym bardziej, że dziecko w gościach a rodzice nie potrafią zwrócić uwagi a wręcz zadowoleni i omal się nie rozkleją i jeszcze tekst, że mnie też to czeka 🤦🏻‍♀️ po tym spotkaniu to miałam mózg na ścianie 🤯 dużo mam takich znajomych i okazuje się, że tylko moje dziecko takie 'inne'😄
    Ale wchodzę tu na forum i Wy takie normalne i wasze dzieci też 🙂🙂
    Jeheria, u nas temat zasypiania ten sam ... Męczy się okropnie a zasnać nie zaśnie 🤦🏻‍♀️ te ssaki nasze takie wyjątkowe 😂
    Moja śpi pod kołderką z colorstories, od urodzenia🙂 może na lato pod kocykiem będę ją kładła 🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, Kasiastaraczka, mk_bambino, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ależ mojej Kajce włączyła się gadajka :D zaczęła ogarniać też rożne wysokości dźwięków :) I ogarnia już co trzeba robić jak jest kupa 🧐💩 Dzisiaj przedłużyłam też pobyt na zimowisku naszych zarodków :)

Dobuska, dzięki za patent z oliwką na odparzenia. Też zastanawiam się nad tą wodną matą:)

Jeheria, to dopiero ancymonek się Tobie trafił 🤪 moze coś mu w łóżeczku nie pasuje? Za zimno/za gorąco? Coś uwiera? Cholerka no nie wierzę, że to tylko taki „charakterek” ;)

Kasiu, moze u Was jest teraz ten regres snu o którym wspominała Jeheria?

Jaina, dużo jeszcze zakupow zostało Wam do ogarnięcia? Kajka póki co jeszcze śpi w śpiworku i dodatkowo przykrywam ją kocykiem bambusowym, bo w samym rozku wyglada jak syrena :D Chyba dzisiaj wprowadzę śpiworek :)

Magg, znajomi pewnie wyparli to co najgorsze ;) Moi nie koloryzują i jak były problemy to normalnie o nich opowiadają, bez kolorowania. Dostaję rady jak się o nie zapytam, ale czasem nawet te nieproszone są takie normalne, rzeczywiście pomocne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 10:24

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • ola1 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezony niemowlęce są bardzo praktyczne i wygodne. Są troche szersze, łatwiej się zakłada, są rozpinane na środku po całości więc w razie czego masz łatwy dostep do dziecka, nie musisz ściągać całości, lepiej kupować zawsze większy rozmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 10:21

ubranka dla niemowląt
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina mój już od miesiąca śpi w śpiworku, ja mam te z natulino 🙂 on jest taki klocek, waży już 6,5 kg i w rożku dawno się nie mieści 🙂

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Ada.. 31, Aneta8 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013

Wysłany: 5 maja 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Jaina mój już od miesiąca śpi w śpiworku, ja mam te z natulino 🙂 on jest taki klocek, waży już 6,5 kg i w rożku dawno się nie mieści 🙂
    Też mam ten sam śpiworek. Ale mój jak zaśnie to ja go wolę już nie dotykać🤪🤪🤪
    Ps. Kiedy go Ubierasz w ten śpiworek? 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 10:54

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Też mam ten sam śpiworek. Ale mój jak zaśnie to ja go wolę już nie dotykać🤪🤪🤪
    Ps. Kiedy go Ubierasz w ten śpiworek? 🧐

Przed samym spaniem, on lubi śpiworek i nie protestuje. Do wczoraj spał w tym najgrubszym, a dzisiaj już w średnim.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013

Wysłany: 5 maja 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Przed samym spaniem, on lubi śpiworek i nie protestuje. Do wczoraj spał w tym najgrubszym, a dzisiaj już w średnim.
    Pozostaje mi tylko dziś spróbować 🙂👶💪😇😈

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Pozostaje mi tylko dziś spróbować 🙂👶💪😇😈

Mój zawsze 20-21 chodzi spać, wkładam go już po jedzeniu w śpiworek i do łóżeczka kładę i zasypia.
    Może na początku będzie Ci protestował, ale w nim nóżkami może swobodnie ruszać, z czasem przywyknie.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013

Wysłany: 5 maja 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Mój zawsze 20-21 chodzi spać, wkładam go już po jedzeniu w śpiworek i do łóżeczka kładę i zasypia.
    Może na początku będzie Ci protestował, ale w nim nóżkami może swobodnie ruszać, z czasem przywyknie.
    Mój w Większości zasypia przy piersi🙄Także muszę czekać dłużej aż go Położę do łóżeczka bo Albo sam puszcza pierś albo muszę mu Wyciągać z buzi, jak za wcześnie to się budzi i zaczyna znowu jeść🙄🙉🤦‍♀️

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Trochę się nie odzywałam bo jakoś i czasu brak i wena nie dopisuje😉 ale czytam Was na bieżąco i widzę że na szczęście u większości z Was jest ok🙂 a przynajmniej bez chorób👍

My dziś byliśmy na szczepieniu. Wiktor waży 6290 g i mierzy 64.5 cm ( Ur 51 cm) 🙂

My się troche pomeczylismy z tymi dolegliwościami brzuszkowymi. Okazalo się że ten delicol jeszcze trzeba było zwiększyć o kropelkę. Gdy to zrobiliśmy to dziec już normalnie odbija i puszcza bączki.
    Jeśli chodzi o spanie to w ciągu dnia też wyje że zmęczenia ale bez mojej pomocy nie usnie. Wieczorem usypiam go podczas karmienia i potem wkładam do dostawki.

Na majówkę odwiedziliśmy rodzinę męża pod Warszawą. Nie mogli się nazachwycac jaki to młody spokojny. A on już w drodze powrotnej dał nam koncert 😁 na szczęście już po powrocie do domu dał się szybko uśpić.
    Jaina- pytałaś o chustonosidlo- dalej go używam. Uratowało mnie na tym grillu i często nadal ratuje w domu gdy Wiktorek jest zmęczony ale nie umie zasnąć. O ile on nie cierpi spowijania to w tym nosidle najczęściej daje radę 😉

W sumie to co do wizyty moich rodziców to nie wiem czy przyjadą. Oni twierdzą że tak ale nie podali terminu. Ale jak rozmawiałam z siostrą to mówiła że ona tego nie widzi bo mój tata przez problemy z sercem źle się czuje. I są dni że nawet z łóżka nie wyjdzie. Inna sprawa to to, że ja wypytywali o ten chrzest. Zadawali jej takie pytania jak mi. Jakby kurde musieli potwierdzić czy im ściemy nie wale. No żenada 🤦 już nawet rzadziej do nich dzwonię bo mi się po prostu po ludzku nie chce tych bzdur wysłuchiwać...

Jeśli chodzi o małego to dużo się uśmiecha, śmieje, obserwuje świat. Jednocześnie jest bardzo wrażliwy i często przestraszy go głupia pierdoła. Bardzo potrzebuje mojej obecności. Bawi się sam, ale ja muszę być obok. Całkiem niedawno zaczął częściej łączyć rączki. I bardzo interesują go jego nogi. Zwłaszcza kolana i łydki. Sporadycznie łapie się też za stopy. Powiem Wam że teraz zmiana pieluchy jest z jednej strony łatwiejsza- bo często pięknie podnosi bioderka i podciąga sobie sam bodziaka. A z drugiej jest trudniej bo pakuje ręce do pieluchy😁 albo za nią łapie. Dodatkowo wierci się i nie raz stopa wylądowała w kupie.

Też się zastanawiam nad tą mata wodna ale już nie wiem gdzie ja to bym miała trzymać 😁 co do lezaczka z babybjorn to my mamy z tą drewniana zabawka. Młody początkowo bał się tej buźki z oczami😁 ogólnie jestem zadowolona bo się sprawdza ale nie ma opcji żeby go samego w nim zostawić. Lezaczek jest fajny jak można się bawić z mamą lub tata. Gdy Wiktor ma zostać sam to już jest be. No cóż, sama jako dziecko byłam taka. Nie dziwi mnie więc że i dziecko jest mocno społeczne 😉 ciężko czasami bo tak naprawdę to 24 h z nim jestem i trudno zrobić cokolwiek innego. Ale cóż... Moje dziecko urodziło się 3 m-ce temu. Nie będę oczekiwać żeby było samodzielne. Mam poprostu wrażliwca i przytulasa i staram się to akceptować. Tak pięknie się uśmiecha i śmieje na moj widok ze takie drobne niedogodności jestem w stanie zaakceptować 😉
    Jaina- też miałam transfer 24 maja. Ależ ten czas leci... A jeszcze niedawno Wiktor był był piękna blastocysta 😉

jaina_proudmoore, AnSan89, Kasiastaraczka, Ada.. 31, mk_bambino, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina jak jest najedzony i przebrany to spróbuj go włożyć do łóżeczka, nastaw karuzelę i go zostaw na kilka minut. Mój pomarudzi, trochę popłacze, ale zazwyczaj sam uśnie. Daję mu około 10minut. Ten płacz to tak chyba na rozładowanie emocji. Kiedyś usypiał tylko przy piersi, teraz coraz częściej sam zasypia.
    Ja teraz przykrywam małego kocykiem (rączki wykładam na kocyk żeby się nim nie nakrył). Jak jest zimniej w domu to ubieram go trochę cieplej, w jakiś pajac czy coś takiego, wtedy jak się wykopie to nie zmarźnie.
    Wy mówicie o przegrzewaniu dzieci, a tutaj zupełnie odwrotnie. Nie raz widziałam dzieci w zimie owinięte w koc, bose nóżki wystawały, a matka w kurtce zimowej🤷

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8 lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 maja 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Jaina jak jest najedzony i przebrany to spróbuj go włożyć do łóżeczka, nastaw karuzelę i go zostaw na kilka minut. Mój pomarudzi, trochę popłacze, ale zazwyczaj sam uśnie. Daję mu około 10minut. Ten płacz to tak chyba na rozładowanie emocji. Kiedyś usypiał tylko przy piersi, teraz coraz częściej sam zasypia.
    Ja teraz przykrywam małego kocykiem (rączki wykładam na kocyk żeby się nim nie nakrył). Jak jest zimniej w domu to ubieram go trochę cieplej, w jakiś pajac czy coś takiego, wtedy jak się wykopie to nie zmarźnie.
    Wy mówicie o przegrzewaniu dzieci, a tutaj zupełnie odwrotnie. Nie raz widziałam dzieci w zimie owinięte w koc, bose nóżki wystawały, a matka w kurtce zimowej🤷
    Kochana, mój pod karuzela dostaje jedynie czkawki 🤣
    On musi być najedzony pod korek żeby zasnąć sam z siebie. Po mm marudzi czasem i kwili i zasypia, a czasem wymaga jeszcze piersi i ciumka 4/6 x i śpi 🙄🤦‍♀️Masakra chwilami serio.

AnSan89, Ada.. 31, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ