X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, też miałam zamiar polecić ten sklep :D Instagram mi podrzucił :)

Kasiu, czadowo, że wszystkie produkty przeszły! Ekstra! :)

Przyjechała do nas pierwsza partia książeczek, jestem zachwycona! Mam nadzieję, że Kajka będzie podzielać mój zachwyt:) Także do naszej biblioteczki dołączyły „Księga dźwięków”, „Księga ryków”, „Jest tam kto” i „Duży czy mały”. W ogóle Herve Tullet ma wszystkie ekstra pozycje! W kolejnym rzucie dokupię Supertatę :) Mała dostała też „Bardzo głodną gąsienicę”, ale chyba póki co jest za bardzo bura..

Kasiastaraczka, Aneta8, AnSan89, Stokrotka 86, niutek87, Jeheria, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dziewczyny, trafiłam na fajny sklep z akcesoriami do upiększenia krzesełka Antilop z Ikei 😁
    https://antilda.pl/
    To ja tak od siebie dodam, że dużo z takich rzeczy, znacznie taniej, można zamówić na shopee. Ja tam zamawiałam.:)

Joana23, Aneta8, niutek87, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 nad moim blokiem walą pioruny 🌩️🌩️🌩️⛈️⛈️⛈️🙀

Co do łóżeczka to dostałam odp z woodies że wymienia uszkodzony element. Na szczęście szybko odpowiedzieli. Mam nadzieję że nowy nie będzie połamany... Wiecie jak to jest z kurierami...
    Zasłony oddałam i czekam na nowe.

Jeśli chodzi o pieluszki to używam i wielo i jednorazowych. Najczęściej tak pół na pół. Jak były upały to głównie wielo u nas było. Młody czuł się zdecydowanie lepiej. Teraz, przy brokułowych kupach, króluja jednorazowe 😉 ja nie jestem zadeklarowana na jedne lub drugie. Używam tego co mi w danej chwili jest wygodniej z różnych względów. Wiktor to najchętniej by z gołym tyłkiem latał 😁

Joana, jak sprawdzają się książeczki? Spojrzałam na nie i wydają się ciekawe👍

RD bez krzesełka to katorga. Zwłaszcza jak jestem sama. Zamówiłam już na allegro bo stwierdziłam że oszaleje.

Pozdrawiam serdecznie mamy oraz bobasy- od siebie i Wiktorka 🙂

Aneta8, niutek87, Jeheria, Joana23, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po dwóch dniach z brokułem weszła dynia i zdecydowanie lepiej mu smakowała 🙂

Stokrotka 86, Jeheria, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wyszedł drugi ząbek 😍 to teraz mam nadzieję 2 m-ce przerwy 😁 tak było przynajmniej u Maćka 😁
    Pytalyscie o objawy to dodam jeszcze że najgorsze są 3 dni przed wyrznieciem. Wczoraj jeszcze ząb był w dziasle a dzisiaj na wierzchu. W nocy bujanko musiało być. Cyc cała noc praktycznie w buzi przez te 3 dni.
    My też dziś dynia.

Stokrotka 86, niutek87, Aneta8, Joana23, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lipa Stokrotka z tymi zakupami 🙈
    U nas też obroty z brzucha na plecy teraz na topie. I zaczął gadać dadada 😍
    Z podporem to słabo, no ale jeszcze ma czas. Tzn podpiera się na dłoniach ale nie unosi wysoko.
    Jaina Dobuska co u Was?
    My mamy chrzest w niedzielę a w środę szczepienie. Będzie tort lodowy.
    Kasia super że możesz już wszystko jeść z bmk. Ja też coraz więcej rzeczy próbuje i jest ok💪

Stokrotka 86, niutek87, Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort lodowy- to brzmi baaardzo dobrze🙂
    a u nas dzisiaj pietruszka🙂 fajnie że dynia podpasowala👍

Dzisiaj jakiś ciężki dzień. Młody 2 razy się zachłysnął. Raz jak dawałam mu pić z kubeczka. Moja wina bo za bardzo przechylilam. Zwykle sobie radzi i odkrztusza ale teraz jakoś za długo w moim odczuciu to trwało i go przechylilam żeby wypluł. A drugi raz to ślina mu źle wpadła jak rechotał🤦 nagle zrobił się czerwony, oczy wielkie...ale sam odkaszlnal. Normalnie dwa stany przedzawalowe miałam.

Jeheria, gratuluję ząbków. Ciekawe kiedy u nas jakiś wyjdzie...

Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Kajka dzisiaj jakaś marudna.. Spojrzałam do buzi ale jeszcze nic się z dziąsłami nie dzieje. Także może wstała lewą nogą ;)

Stokrotko, póki co pokazałam Kajce księgę dźwięków i niektóre zwierzątka jej się podobały, a inne mniej. Jeszcze nie wgrały jej się wszystkie kolory ;) Dzisiaj przyszła kolejna partia. Cudowne pozycje (mogę pózniej wypisać jeśli jesteś zainteresowana). Spodobała mi się seria o białej rybce i przypadkiem zamówiłam nie taką zwykłą książeczkę, a sensoryczną i jak ją zobaczyłam to byłam załamana.. cała taka czarna i niefajna, ale Kajce turbo podeszła, bo jest cała szeleszcząca. Nie tylko niektóre elementy, ale cała! Była frajda :)
    Niezłe chwile grozy dzisiaj miałaś! Całe szczęście wszystko w porządalu! Ufff!

Jeheria, zjadłabym tort lodowy! Jeszcze nie mogę ale jak bmk u nas przejdzie to sobie kupię litr lodów z pracowni! Ale super, że Mati zaczyna więcej gadać! I te obroty! Kajka ma złą technikę, źle to sobie wymyśliła, a w ogóle nie słucha moich rad :D Zauważyłam, że dzięki psu ona jakaś taka zwinniejsza jest. U Was pies tez pomaga?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 19:24

Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, to rozszerzanie, to trochę nasza decyzja, choć jedna pediatra sugerowała nam to już w jego 4 miesiącu urodzeniowym 😳 ze niby pomoże na problemy brzuszkowe.. Spóźnione uściski dla Kajki 💖 dzięki za polecajki książeczek 😊

Kasia, super, że możesz juz więcej rzeczy jeść 😊

Jeheria, gratulacje z okazji drugiego ząbka! 😊 No i pięknej pogody na niedzielną uroczystość! Oby wszystko się udało 🙂

Stokrotko, współczuję nerwów z zachłyśnięciem Wiktorka. Szczęśliwie nic się nie stało! 😘

My właśnie wracamy z centrum zdrowia dziecka, gdzie byliśmy na kontroli słuchu. Na szczęście wszystko dobrze, lekko jest przytkana trąbka w jednym uszku, ale możliwe, ze przez ulewanie, jak najwiecej pionizowac, No i jak usiądzie powinno być lepiej. Następna wizyta na roczek.
    Wczoraj odebraliśmy spacerówkę. Jest super 😊 ale na razie nadal będziemy wozić się gondolą, a spacerowke zabierać jak trzeba będzie gdzieś pojechać autem, bo poręczniejsza i lżejsza. M się chyba spodobała 😄
    Młody ogarnął ze można spać na brzuchu i przekręca się coraz częściej na drzemkach/w nocy 😱

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, AnSan89 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, u nas okej <3 Dziękuję.
    Standardowo: czytam, ale nie mam kiedy pisać. :(

Młoda się rozwija swoim tempem. Byliśmy na krótkim wyjeździe, szykujemy się na urlop powoli, a w piątek idę do pediatry, bo mała wywraca oczami podczas jedzenia/zasypiania. Nie musi to być nic złego, ale trzeba to sprawdzić.
    A tak to nic ciekawego.

Gratuluję drugiego zęba! U nas to jeszcze przed nami. :)

Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja czytam, ale na głowie powoli mamy sprawy związane z przeprowadzka, a niestety nie rozdwoję się czasem ;)bo jednak siedzę całe dnie z małym.

Czytam, czytam, obserwuje rozwój forumowych bobasów <3

Ząbki też przed nami, choć coś tam się dzieje ;)
    raz coś widzę w buzi, raz nie :D
    Alex to dziecko bez pleców, tylko na brzuchu i akrobacje robi.
    próbował już dyni/ brokuła/ pasternaka. Dziś zupa jarzynowa będzie :)
    krzesełka jeszcze nie mamy , wg mnie za wcześnie na sadzanie go w krzesełku.
    mąż karmi go na kolanie. Mały też pije wodę z kubeczka.

A tak to dzień za dniem mija, ostatnio mam problem z wyczuciem kiedy drzemka w ciągu dnia.
    Alex trze oczy, ziewa, a potem nici z usypiania. Często zasypia sam w wózku, ze smoczkiem albo i bez, po karmieniu.
    A jak u Was to wygląda? i śpi 30 min - do godziny , tak 3-4 drzemki mamy.

Spacerówka do rozłożenia w planach na 1.08 :)
    jeszcze przed nami USG kontrolne bioderek.

Zdrówka i dobrego wszystkiego dla mam i bobasów.
    Pamiętajcie, każde dziecko jest wyjątkowe i rozwija się we własnym tempie :) także no stress.

Aneta8, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    My wróciliśmy ze spaceru, Tadzio jeszcze śpi,ja piję kawę i przeczytałam kawałek książki o rd
    No i nadrabiam forum 😁

Joana dzięki za propozycje książek 🙂
    Teraz jak byliśmy u mojej mamy to weszłam na strych i znalazłam parę moich książeczek z wierszykami i wyliczankami 😁
    No może Kajka taki dzień miała marudny..u nas też tak czasami i zaglądam do buzi 🙃
    Jak będziesz miała chwilę wypisz książeczki 😚

Stokrotka wzięliście łóżeczko 120x60? Braliście z tym bokiem dla starszego dziecka?
    Na jakie krzesełko zdecydowaliście się?
    Jej ja też się boje tych zachłyśnięc...a czy myślałaś może o jakimś kursie pierwszej pomocy? Bo ja tak... muszę się za czymś rozejrzeć, ewentualnie może coś w necie znajdę

Jeheira rewelacja 2 ząbki 💪😚 gratulacje!
    Słodkie takie gadanie ❤️
    Super że i u Was lepiej z prowokacjami 😁

Aneta cieszę się,że z Maksia słuchem dobrze 🥰
    I proszę, kolejnego wzięło na spanie,drzemki na brzuszku 🙃
    Ja wczoraj miałam trochę polewkę z Tadzia jak spał na brzuszku,a później się obudził i takimi zasypanymi oczkami:"ale gdzie ja jestem,jak to się stało?"🤣

Dobuska oby wszystko było dobrze u pediatry,daj znać 😚

Jaina no to macie coraz ciekawiej, jasne,nie rozdwoisz się 😚ale czasami coś napisz, będzie miło 🥰
    Wow, już tyle smaków,ale super ❤️podajecie bardziej papki czy kawałki?
    U nas drzemki zazwyczaj 3 w ciągu dnia
    Przerwy między nimi to 2-3 h
    Zasypia albo w wózku na spacerze albo przy cycusiu lub ze smoczkiem
    A długość to różnie...i przez to nie ma rutyny,że np.drzemka o 11...
    Bo śpi np turbo drzemka 30-40 min. Lub 2 h...nie trafisz za nim

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 u nas kolejny marudny dzień. Wczoraj to było już kombo🤦 zaczęłam się już zastanawiać czy moje dziecko nie śpi za mało. Bo ostatnio śpi mniej- tzn w nocy się wybudza i drzemki są krótsze ( i są już tylko 2). Kupiłam nawet książkę o śnie. Cholera już mi te rady rodzicielstwa bliskości bokiem wychodzą ( przynajmniej w opcji polskiej).

Jaina, mój ostatnio śpi tak od +/- 20/ 20:45 do 6:30/ 8. Po zaśnięciu budzi się po ok 40 min i muszę go dosypiac. Potem czasami budzi się z płaczem ok 2, a czasami dopiero o 5. Wtedy robi kupę. Dziś pobudka o 5 bez płaczu, za to o 7 ryk. Pierwsza drzemka ok 10. Druga ok 14. Trwają różnie - 40 do 1,5 h.

Kasiu, łóżeczko jest 120*60. Zastanawialiśmy się nad większym ale narazie młody zostaje w sypialni a tam nie mamy tyle miejsca. Można je przerobić na tapczanik.
    Krzesełko jest zwykle z Allegro za ok 250 zł. Zależało nam żeby tacka, podnóżek i oparcie były regulowane. Jeszcze nie przyszło - zobaczymy jak sprawdzi się w praktyce.
    O kursie myślałam ale tak szczerze nie wiem kiedy miałabym iść. Kilka lat temu byłam. Ale to powinno się co roku przypominać.

Joana, dawaj tytuły 😉 i koniecznie napisz co Kaja na nie🙂

Dobuska, kciuki za pediatrę 👍

Aneta, Maksiu już taki dorosły w tej spacerówce 🙂😉

Wiktor dzisiaj całkiem ładnie zaczął pracować górna warga przy zgarnianiu warzyw z łyżeczki. Nawet nie wiedziałam że tak umie😁 z kubeczka też pięknie pił. Już na szczęście bez krztuszenia...inna sprawa że najbardziej zachwyca się sliniakiem z canpola...

Edit: AnSan jeszcze mam takie pytanie: ty ( jeśli dobrze pamiętam) pisałaś że uczyłaś dzieci zabawy w łóżeczku. Nie miałaś potem problemu ze skojarzyły łóżeczko z miejscem do zabawy i zamiast w nim spać bawiły się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 15:07

jaina_proudmoore, Jeheria, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, moja od początku w łóżeczku śpi i się bawi. Nie mamy problemu ze spaniem. :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Stokrotko, moja od początku w łóżeczku śpi i się bawi. Nie mamy problemu ze spaniem. :)
    U nas tak samo.
    Alex się bawi w łóżeczku raz dziennie 😇

Stokrotka 86, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka- tak jak dziewczyny piszą mój maluch też od urodzenia bawił się w łóżeczku i nie było przez to problemów. Nawet czasem zasypia podczas zabawy, więc usypianie miewam wtedy z głowy🙂 teraz już bardziej na macie się bawi, ale jak zacznie siadać to kupię łóżeczko turystyczne do salonu i w nim się będzie bawił. Przynajmniej taką mam nadzieję😁 Łóżeczko dla mnie nie jest takie bezpieczne bez nadzoru jak już dziecko siedzi. Ja w turystyczne wkładam narzutę, bo jakoś mi się twarde zawsze wydaje. Może nie potrzebnie, ale już tak się przyzwyczaiłam🤷 Kiedyś zostawiłam najstarszą w takim normalnym łóżeczku i poszłam do łazienki. Jak przywaliła w szczebelki/ramę łóżeczka przy (nieudanej) próbie wstawania to miała wielkiego guza na czole☹️
    Dlatego do zabawy powyżej 6-7 miesiąca zawsze preferuje łóżeczko turystyczne. Ja swoje usztywniam po jakimś czasie kartonem takim sztywniejszym jak po tv. Kładę go pod tą matę co jest na "podłodze" łóżeczka. Moim maluchom ułatwiało to stanie i próby chodzenia dookoła ramy, ale to pewnie też zależy od rodzaju łóżeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 16:17

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Joana23 lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Poniżej podsyłam Wam biblioteczkę Kajki :)

Rymowanki, jak rymowanki. Całkiem spoko, mogą być :) Kaja zerka, słucha :)

https://www.empik.com/lata-osa-kolo-nosa-rymowanki-maluszka-opracowanie-zbiorowe,p1234762490,ksiazka-p

https://www.empik.com/mam-chusteczke-haftowana-rymowanki-maluszka-opracowanie-zbiorowe,p1234762162,ksiazka-p

W przypływie zakupowego szału dokupiłam jej jeszcze dwie kontrastowe pozycje :) Kółeczka zrobiły robotę, tej zielonej jeszcze jej nie pokazałam.

https://www.empik.com/widze-to-koleczka-opracowanie-zbiorowe,p1113621766,ksiazka-p?fromSearchQuery=widzę+to.+kółeczka

https://www.empik.com/przyroda-a-kuku-ksiazeczka-kontrastowa-opracowanie-zbiorowe,p1264310841,ksiazka-p?fromSearchQuery=%09przyroda.+a+kuku.+książeczka+kontrastowa

Hector Dexet będzie jednym z moich ulubionych autorów (mam nadzieję, że Kajki też:))! Petarda ma te książeczki :) Teraz kupiłam te dwie pozycje, są przecudowne! Ja się zachwycam, tata Kajki sie zachwyca, a samej Kajce jeszcze ich nie pokazywałam :D

https://www.empik.com/przytulamy-sie-dexet-hector,p1297058736,ksiazka-p?fromSearchQuery=przytulamy+się+dexet+hector

https://www.empik.com/kto-zjadl-biedronke-dexet-hector,p1120726731,ksiazka-p

Bardzo ładne kolory i obrazki. Kajka lubi na nie zerkać :) Swoją drogą Basia Flores sprzedaje tez plakaty, w moje gusta trafiają :)

https://www.empik.com/a-kuku-flores-basia-klos-podsiadlo-magdalena-podsiadlo-robert,p1235094633,ksiazka-p

Przy pierwszym pokazaniu Kaja się tej książeczki trochę bała, mocno była nieufna :) ae następnego dnia już dotykała wszystkiego… buzią! :) na rączki też na pewno przyjdzie czas. Całkiem możliwe, że dokupię jeszcze jedną książeczkę z tej serii.

https://www.empik.com/morze-dotykam-poznaje-gensler-anna,p1234906863,ksiazka-p

A ta taka o.
    https://www.empik.com/nowa-seria-dobra-ksiazeczka-6-12-miesiecy-starok-agnieszka,p1252645382,ksiazka-p

Mamy jeszcze inne książeczki :)

Ta jest świetna! Wszystko ma buzie i Kaja lubi ją oglądać. Jest z nami od początku. Pózniej dokupimy na pewno pozostałe dwie pozycje z tej serii.

https://www.empik.com/raz-dwa-trzy-patrzymy-bartosik-joanna,p1125875953,ksiazka-p

Ta ikeowa też ma wzięcie, ale nie ma jeszcze takiego WOW.

https://www.ikea.com/pl/pl/p/klappa-ksiazka-do-zabawy-50372644/?gclsrc=aw.ds&gbraid=0AAAAAD0h0dNvmBtrcuplTm1B11tHP39YQ&gbraid=0AAAAAD0h0dNvmBtrcuplTm1B11tHP39YQ&gclid=CjwKCAjwt7SWBhAnEiwAx8ZLamgCH-4WcsIyg1mvffIwNfD3BkuEHXdtUuzcJJE90L4oy_nCYSRDHhoCnJoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Długo się miotalam czy kupić tą, bo cena jest dosyć wysoka. Kajka póki co bardziej się do niej przytula, bo jest bardzo mięciutka. Myślę, że za dwa, trzy miesiące będzie super, bo ma dużo też takich małych elementów do łapania :)

https://mamuszka.com/pl/p/Little-Dutch-Duza-ksiazeczka-aktywizujaca-Flowers-Butterflies/3000?gclid=CjwKCAjwt7SWBhAnEiwAx8ZLahSVlJxOwD2gdlPXq2H_FRQfDMTiiCdXD4_OmueM9ALB0VnMAvUYpBoCFCcQAvD_BwE

Ta jest z nami od początku, całkiem spoko. Mozna pooglądać, podotykać. Pewnie znacie :)

https://allegro.pl/oferta/mom-s-care-hencz-ksiazeczka-kontrastowa-10949673635?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss&ev_adgr=zabawki&ev_campaign_id=14579299570&gbraid=0AAAAAD24kbPOflEHrOCqP3dqsTxsyZccA&gclid=CjwKCAjwt7SWBhAnEiwAx8ZLakUpcAHCn4uwkXuOE7Gz5ZNQhBwCFSx2_qrqCl5onLh3DWCyt-RTUxoCxYEQAvD_BwE

Mamy też jakieś kontrastowe pojedyncze plansze ze zwierzakami :) i kilka takich małych harmonijkowych książeczek, które dostaliśmy w spadku. U dziadków czeka cała seria Kici Koci :D Babcia pracowała w bibliotece szkolnej, wiec miała fajne dojście i poszalała :)

A tą książeczkę Kajka dostała. Na ten moment jest trochę za bura, ale będę musiała któregoś dnia spróbować pokazać ją małej :)

https://www.empik.com/bardzo-glodna-gasienica-mala-carle-eric,p1290667289,ksiazka-p?qa=bardzo%20głodna%20gąsienica&ac=true

To by było na tyle :) muszę wyglspodarować miejsce na to wszystko :)

Edit: Dorzucę tutaj jeszcze książki z pierwszego rzutu :)

https://www.taniaksiazka.pl/ksiega-rykow-bravi-soledad-p-1628498.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&gclid=CjwKCAjwoMSWBhAdEiwAVJ2ndoY4eNuIpSv-q60NzXLCFDKLCl9oza24IQ3-69OY7vFt7NJnSgRBcBoCuEAQAvD_BwE

https://www.taniaksiazka.pl/ksiega-dzwiekow-bravi-soledad-p-1628496.html

https://www.taniaksiazka.pl/a-kuku-duzy-czy-maly-herve-tullet-p-590107.html

https://www.taniaksiazka.pl/jest-tam-kto-anna-clara-tidholm-p-161459.html

Herve Tullet też ma super książeczki! Bomba :) No, ale wszystkie te 4 polecam, tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 22:21

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, jaki długi post mi wyszedł :):)

Stokrotko, wróciłam do Raimonda, ale do innych płyt (Lovely baby brainpower) i te małej podchodzą :) Co do snu, to zerknij sobie na profil na IG - cienwiatrupl - może dziewczyna w jakiś sposób Wam pomoże. Kajka w dzień ostatnio śpi różnie, raz godzinę, a raz dwie. Ciężko mi jà wyczuć, bo ciutkę marudna jest. Nie wiem czy to ząbki czy może to jajko.. Ale dziś weszliśmy przypadkiem na nowy poziom zasypiania - musiałam wyjść z pokoju do toalety i jak wróciłam to Kaja już ładnie spała w łóżeczku :) Brawo dla Wiktorka za ładne ściąganie pokarmu z łyżeczki! 🥳 i za picie z kubeczka 🥳🥳

Dobuska, jak tam u pediatry?

Kasiu, te wybudzenia na brzuszku i nieogarnięcie co jest grane są cudowne! Śmieszne te dzieciaczki :)

Aneta, no i super, że ze słuchem u Maksia w porzadku! Ładnie się rozwija :)

Jaina, kiedy planujecie przeprowadzić się już na ameno? :) Jak tam nowi sąsiedzi, poznaliście już kogoś?

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana wow! Super. Wielkie dzięki za polecajki 😃😘

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana wow toż to cała biblioteka, super, dzięki 😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ