Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, która z Was pisała, ze korzysta z rehabilitacji z maluszkiem w ramach pakietu lux med?
-
Kasiastaraczka wrote:Ja!
Ah tak myślałam! 😊 powiedz mi kochana, czy aby skorzystać z wizyt musiałaś mieć jakieś skierowanie od lekarza? Ja mam portal pacjenta i tam jak wybieram tę usługę to wyskakuje komunikat, ze przez portal mogą się zapisać tylko pacjenci pełnoletni i jeśli posiadam skierowanie to zapraszają do kontaktu z infolinią. -
Aneta8 wrote:Ah tak myślałam! 😊 powiedz mi kochana, czy aby skorzystać z wizyt musiałaś mieć jakieś skierowanie od lekarza? Ja mam portal pacjenta i tam jak wybieram tę usługę to wyskakuje komunikat, ze przez portal mogą się zapisać tylko pacjenci pełnoletni i jeśli posiadam skierowanie to zapraszają do kontaktu z infolinią.
Najpierw umówiłam Tadzia przez portal pacjenta do fizjoterapeuty,oba go obejrzała,zdiagnozowala co i jak i sama wypisała skierowanie na 5 zabiegów
Już na te zabiegi trzeba się zapisać przez infolinię, bardzo trudno o terminy,ale jeśli się poprosi to wpisują na jakąś listę i w razie zwolnienia miejsca zapisują
My byliśmy najpierw na Wołoskiej i tam na 3 ćwiczeniach,a 2 mieliśmy w wola parku,bo tam były wolne miejsca
Z Wołoskiej byłam chyba bardziej zadowolona
Teraz mamy jeszcze skierowanie,ale już pakiet więcej nie obejmuje,a Tadzio już ogarnia obroty
Dalej z nim ćwiczę na macie,w razie niepokojących sytuacji na pewno jeszcze skorzystam
Aneta8 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Nie musiałam mieć skierowania od lekarza
Najpierw umówiłam Tadzia przez portal pacjenta do fizjoterapeuty,oba go obejrzała,zdiagnozowala co i jak i sama wypisała skierowanie na 5 zabiegów
Już na te zabiegi trzeba się zapisać przez infolinię, bardzo trudno o terminy,ale jeśli się poprosi to wpisują na jakąś listę i w razie zwolnienia miejsca zapisują
My byliśmy najpierw na Wołoskiej i tam na 3 ćwiczeniach,a 2 mieliśmy w wola parku,bo tam były wolne miejsca
Z Wołoskiej byłam chyba bardziej zadowolona
Teraz mamy jeszcze skierowanie,ale już pakiet więcej nie obejmuje,a Tadzio już ogarnia obroty
Dalej z nim ćwiczę na macie,w razie niepokojących sytuacji na pewno jeszcze skorzystam
Dziękuję za info 😘Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, znalazłam złoto profil na IG Pani ma mnóstwo ciekawych propozycji zabaw dla maluchów. Czegoś takiego mocno potrzebowałam, bo kreatywność u mnie na poziomie zero
https://instagram.com/pani.basiaa?igshid=YmMyMTA2M2Y=Aneta8 lubi tę wiadomość
-
A my po szczepieniu.
Mateusz waży 7625g i ma 70 cm
Nie miał po raz pierwszy gorączki po szczepieniu.
Ale spanie dzienne nam się skiepscilo a było już w miarę.
Były 3 drzemki: 8:30, 11:30 i 16.
Pierwsza godzinę trwała i nie wołał cyca. Druga ok 2h i spał z Maćkiem i co jakiś czas wołał cyca. Trzecia ok 30 minut w wózku.
A od wczoraj znowu jakieś turbodrzemki 15 minut 🤦♀️
Joana cienwiatru ma dziecko butelkowe więc łatwiej. Mi tez maciuś sam zasypiał w łóżeczku w dzień,ja obok leżałam, bo jadł co 3-4h więc nie zasypiał z jedzeniem. Jadł po drzemce. A to zazwyczaj jest złe w samozasypianiu- jedzenie przed. Na cycu to normalne ze dzieci zasypiają przy cycku bo jedzą np co 2h więc tak wypada że przed drzemka i po zazwyczaj.
Ja też już mam tego dość, tego słabego snu dziennego, nocnego, no ale taki typ. I Wiktorek pewnie też. I te kp... Niestety.
Swoją droga nie wiem jak go potem odzwyczaić od zasypiania przy cycku...
Zbawieniem jest na pewno smoczek ale u nas z tym słabo. Umie już co prawda zassac ale po jakimś czasie wypluwa.Aneta8, jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
U nas wczoraj mały kryzys...Tadzik słabo śpi,to chyba ten regres? Na drzemki z wielkim marudzeniem i płaczem zasypiał,a później były one szybkie i niespokojne...wręcz drugą to przespał mi na rękach,bo inaczej to chyba wcale by jej nie było,masakra. A ten klocuszek waży już 8200g, więc jest co dźwigać. Na szczęście na noc usnął bez większego marudzenia i spał bez przerwy 8 h,pierwsza pobudka po 4, później po 6 na cyca i teraz wstajemy,ale z uśmiechem 😁
Heh mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie łaskawszy
Aneta udało Ci się zapisać Maksia do fizjo?
Joana dzięki za polecenie,przyda się 🥰
Jeheira super,że Mati bez gorączki 😚
Może u Was też jakiś regres?
Co u pozostałych dziewczyn i bąbelków? 🙃
Mam nadzieję,że wszystko dobrze ❤️
Miłego weekendu 😙
P.s. my dziś jedziemy na pogrzeb cioci męża,a weekend u teściówjaina_proudmoore, Aneta8, Joana23 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć dziewczyny 🙂
Joana, dzięki za polecajki😘 jeśli chodzi o lapa to my mamy różne płyty. Nie wiem na którą na początku trafiłaś ale chyba "najnudniejsze " są te kołysanki. No ale to kolysanki- chyba takie mają być. My lubimy też bobasa na majówce 😁
Dobuska, kciuki za pediatrę 👍
Jeheria, ja nie mam porównania bo W. to moje pierwsze dziecko ale z tym cycem, karmieniem i zasypianiem to masakra. Dzisiaj miałam koszmarna noc. Jak nigdy. Nie spał od 3. Teraz ma drzemkę a ja jestem niczym zombie. Dużo pracy przed nami jeśli chodzi o jego ogarnięcie no ale liczę że się uda.
Tak sobie przypomniałam że jak był noworodkiem to musiałam go karmić co 2 h, a wisiał na piersi 40-50 min. I ja z tą anemia prawie nie spałam😁 aż mnie dziw teraz bierze że na mm się nie skusiłam. Jeszcze on tak koszmarnie ulewal i wszyscy lekarze, pielęgniarki i położne mówiły że powinnam go jeszcze częściej przystawiać 🤦 serio, czasami mam wrażenie że o potrzebach matki to już się zapomina...
Jeśli chodzi o RD to jak narazie młody je chętnie. Zobaczymy jak to będzie szło dalej🙂 jutro mija 6 m-cy odkąd go urodziłam 🙂🥂🎉jaina_proudmoore, Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Cześć dziewczyny!
Joana, dzięki za kolejna polecajkę 😊
Jeheria, cieszę się, ze szczepienie obyło się bez gorączki 🙂 z tymi drzemkami to u nas niestety jest tak cały czas. Ma ich 3-4 w ciągu dnia i trwają maksymalnie 40 minut. Czasem się zdarza dłużej, ale to wyjątki..
Kasiu, mam nadzieje, ze to tylko chwilowe problemy ze snem i wszystko zaraz wroci do normy. Niestety zapisanie do fizjoterapeyty chyba graniczy z cudem. Brak wolnych terminów do połowy października (dalszego kalendarza nie ma) wiec zostaje polowanie na zwolniony termin 😒
Stokrotko, super że rd idzie Wam tak dobrze! Uściski dla Wiktorka za jutrzejsze pół roczku 🥳💙
U nas akrobacje idą pełną parą! Obroty (ale nadal na jedna stronę), pivoty, próbuje chyba już ustawiać się do czworaków? Nie wiem, ale podnosi cała miednice na wyprostowanych nóżkach, ale nie ogrania, ze ręce tez potrzebne i pełza twarzą 😅 w łóżeczku kręci się plecy, bok, brzuch i po całym już łazi. No już nie zostawisz na minute 😄jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Joana23, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Cześć 🙂
Byliśmy dzisiaj na bioderkach, wszystko ok i kontrola za 3 miesiące.
Dzisiaj piekę buraka Andrzejkowi 🙂 Próbował już brokuł, dynię i marchewkę. Obaj na maksa marudni, bo jednemu i drugiemu idą zęby.Andrzejowi pierwszy,a Markowi dwa ostatnie. Dlatego raczej podczytuję, bo nie bardzo jest jak pisać. Niedługo jadę z chłopcami na 3 tygodnie do mojej mamy 🙂jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Joana23, Jeheria lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Hej hej u mnie dzisiaj szalenie zimno! Jutro chyba wyciągnę jesienną kurtkę! Jajko u nas niestety nie przeszło 😔 Będę próbować znowu za jakiś czas. Za tydzień testujemy BMK. Nie wiem kiedy zleciało to 5 miesięcy (edit: TYGODNI! 🤦🏼♀️🤪) bez nabiału. Szok! Kajka coś zaczęła znowu się bardziej spinać w barkach. Dobrze, że za niedługo mamy wizytę u fizjo. Ja idę w poniedziałek z moimi łydkami, bo odpuściłam rozciąganie i znowu mam problem
Niutek, czadowo, że z bioderkami wszystko okej ale widzę, że u każdego inaczej z terminami wizyt zębów współczuję.. ale fajnie, że zaraz sobie odpoczniesz u mamy
Aneta, super się ogląda te wyczyny maluchów,co? Ładnie się Maksio rozbujał
Kasiu, mam nadzieję, że u Wasto tylko chwilowoe pogorszenie i zaraz nas Tadzio jakąś nową umiejętnością zaskoczy
Jeheria, zdziwiłabym się jakbyś nie znała pani Basi co tam jeszcze trzymasz w rękawie? Super, że to szczepienie Mati ładnie zniósł Kajka jest na cycku, a daje radę sama zasnąć, teraz właściwie nie muszę już nawet być w pokoju. Przekręca się na boczek, pomiętoli chwilkę pieluszkę i śpi karmię ją bardzo roznie, nie zasypia na piersi. Nie mam pojęcia jak nam się to udało, jakoś na czuja chociaż ostatnio była trochę marudna i cieżko mi było ją wyczuć. Ale nie ma co ukrywać - smoczek to zbawienie!
Stokrotko, chyba faktycznie jako pierwsze poszły kołysanki te bardziej żywe melodie Kajka słucha Dzisiaj z zaciekawieniem patrzyła w stronę głośników jak puściłam najnowszy numer Mroza super, że RD ładnie Wam idzie chyba kupię jednak tą książkę, którą Ty masz i Kasia, żeby mieć wszystko w jednym miejscu, bo już rzygam tymi internetami Mam nadzueję, że jak minie u Wiktorka okres potrzeby ssania to odetchniesz 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2022, 12:59
Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Stokrotka ojej to rzeczywiście musisz czuć się jak przejechana walcem... masakra
Podajecie papki czy blw? Komponujesz danie czy pojedyncze warzywa?
Wow,już 6 miesięcy, wszystkiego najlepszego dla Wiktora i dla Ciebie dzielna Mamo 🥰😚
Aneta oj też mam taką nadzieję 😁
Noo to graniczy z cudem,ale mi się udało z dnia na dzień. Często polowalam w nocy/ nad ranem podczas karmienia, polecam,na pewno uda się
Ha ha u nas podobne akrobacje i też Tadzio ma ulubioną stronę,na lewo się przekręca. Za to stopę prawą sobie zjada 😁 na prawo to muszę go zachęcać i pomagać
U nas też pupa do góry i twarzą po macie 🤣🙃
No już nie można na łóżku zostawić spokojnie
Niutek wow,jaka dieta 🥰 super,że z bioderkami ok 🙂
Fajnie,że jedziesz do mamy
Joana szkoda,że jajko nie przeszło
Trzymam kciuki za bmk
No czas szybciutko leci
Lojej aż tak Ci się spinają łydki? Polecam roller do masażu w domu, boli jak cholera
Dzięki 😚 też mam taką nadzieję
Hi hi do neta pewnie też zajrzę,ale ta książka fajnie jest napisana,bo krótkie rozdziały, łatwo można wrócić
Polecam zapolować na vinted lub olx
My już dziś czujemy się jak na weekendzie, wróciliśmy z pogrzebu,przepakujemy się i jedziemy wieczorem do teściów
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiu, udało się złapać wizytę na wtorek! 😊
Kasiastaraczka, Joana23, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, moja młoda już śpi, więc mam chwilę, żeby do Was zajrzeć.
U pediatry całkiem okej. Mamy skontrolować te oczy u okulisty, ale skoro takie wywracanie oczami pojawia się tylko przy jedzeniu, to to nie musi być nic złego. Gdyby to się pojawiało w trakcie zabawy czy w innych dziwnych momentach, to wtedy istnieje ryzyko padaczki. Niemniej, jestem spokojniejsza.
No a tak poza tym, to dużo się dzieje, bo czas szybko leci - same dobrze wiecie. Rozszerzamy dietę, po szóstym miesiącu zaczniemy BLW. Obraca się już w obie strony, robi wysoki podpór i chyba powoli wychodzi lewa jedyna dolna. Dziąsła są spuchnięte, kupki śmierdzą ohydnie od wczoraj i jest nerwowa. A jak ząb nie wyjdzie to trudno, czekamy dalej Trochę gorzej śpi w nocy, ale to też jej prawo.
Ja tam ogólnie cieszę się tym, że młoda jest zdrowa, że się rozwija i tyle. Tyle się ostatnio naczytałam o chorych niemowlętach, że mi już nic do szczęścia nie potrzeba. Byle była zdrowa.
Kasiu, mam nadzieję, że u teściów jest fajnie!
Stokrotko, jeszcze raz najlepszego dla Wikorka! Super, ze fajnie je. Taaak, ja pamiętam to Twoje karmienie na początku. Podziwiam, że dałaś radę!
Joana, u nas też tak zimno. Szkoda, że z jajkiem nie wyszło.
Jeheria, super, że po tym szczepieniu jest lepiej
Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Dobuska dobrze,że u pediatry ok i na pewno też tak będzie u okulisty
Macie już jakiś termin wizyty czy będziecie się umawiać?
Taak, najważniejsze że nasze dzieciaczki zdrowe,a wszystko inne się ułoży w swoim czasie 🥰
Wczoraj zrobiliśmy porządny spacer,8,5 km wyszło
Później zaczęło padać
Dziś już ładnie, później pójdziemy na borówki i malinki
Miłej niedzieli 😚jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć dziewczyny🙂
Czytam Was, ale nie dam rady się odnieść się. Od kilku dni jest u nas mój tata i powiem Wam, że ledwo ogarniam.
Dodatkowo mój maluch znów ma skok rozwojowy (albo może nadal?)... Usypia mi koło północy, w dzień jest bardzo marudny. Nawet karmienie jest problemem. Wygląda mi to na kolki, bo płacze bardzo często i uspokoić go nie można. Ale nie wiem czy na kolki to już nie za późno🤷
Po 1,5 miesiąca przekręcania się przez jedno ramię opanował przewrót przez drugie i teraz roluje się ciągle 🙂 Zaczął chwytać zabawki leżąc na plecach i brzuszku. Wcześniej interesowały go tylko te włożone do rączki lub położone na brzuszku. Zaczyna też powoli gaworzyć i podnosi łokcie leżąc na brzuchu (nie opiera się na nich już cały czas).
Nie ogarnia jeszcze, że rączki trzeba przemieścić do przodu i ryje główką, zupełnie jak Maks na filmiku na fb🙂 Dziąsła nadal popuchnięte, ale zęby się nie przebiły
Wczoraj z okazji 5 miesiąca rozpoczęliśmy RD🙂 Brokuła nie miałam, więc dałam mu dynię. Zjadł łyżeczkę, ale krzywił się jak nie wiem😂
Miłego dnia wszystkim mamom i maluszkom🙂
jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość