Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
My po wizycie. Alergolog na razie nie zleciła żadnych badań, ponieważ skoro jadł mleko bez BMK, to zaburzy to wyniki. Mamy zmienić mleko na takie bez laktozy i aktywnie rozszerzać dietę. Obejrzała go i powiedziała, ze ma piękną skórę, bez żadnych oznak alergicznych 😌 Dziś już spróbowaliśmy podać dynię i poszło lepiej niż z brokułem. Nie zjadł dużo, ale widać, ze mu smakowało. Jednak to karmienie na kolanach jest mega niewygodne, nawet jeśli małego trzyma mąż a ja podaję jedzenie. Sama w ogólne jakoś ciężko sobie to wyobrażam.
Jaina, chciałabym mieć jednego sprawdzonego pediatrę. Ale jak potrzebuję się dostać do lekarza na szybko, to po prostu idę do innego, a nie czekam na termin u mojego. Mamy przypisaną do siebie fajną panią dr, ale ona przyjmuje tylko na dzieciach chorych, a młody aż tak często nie choruje i częściej pojawialiśmy się na dzieciach zdrowych na szczepienia.. wiem, ze nie we wszystkich placówkach jest taki podział, no ale u bas tak i tego nie przeskoczę 😉
Niutek, no ładnie Andrzej wazy 😃 ja to czasem nie mam siły nosić mojej kruszyny 😜 kciuki za ząbki, oby szybko i bezbolesnie wyszły. U nas te dziąsła już go bolą 3 miesiąc a te zęby nie chcą wyjść 😕 dziś znowu bardzo płakał, ale czuje, ze chyba w koncu wyjdą. Widać białe kropeczki.
Stokrotko, no pięknie idzie to rd u Wiktorka! Jak już się cieszy na widok naczynek 😃 mam nadzieje, ze i u nas będzie szło coraz lepiej. To mleko co mamy zalecone jest to mleko początkowe (nie mają 2) wiec musi pobierać witaminy z jedzenia.
Inka, moze faktycznie ma to związek z rd. Choć u nas była teraz przerwa i tak wybrzydza. No ale może daje znać, ze faktycznie potrzebuje już czegoś innego niż tylko mleko 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 21:57
Stokrotka 86, niutek87, jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😚
Aneta to w sumie dobrze, że poszliście do alergologa
My też wczoraj byliśmy,pani dr obejrzała Tadzia i mówiła,że ma piękną, elastyczną skórę -moze to ten sam lekarz? My byliśmy w Luxmed w mariocie
Mamy się pokazać za pół roku
Ogólnie u nas od niedzieli wieczór znów jakieś brzydko pachnące kupy z zielonym śluzem...ale ustaliliśmy,że to pewnie od ząbkowania,skoro wcześniejsze prowokacje przeszły
Ząbka jeszcze nie mamy,ale w buzi ląduje wszystko -rączki, stópki,nawet dolna warga,zabawki,gryzaki i rodzice 🤣
Dziś fizjo? Daj znać jak było 😚
Jaina szkoda,że Aleks tak przeżył te urodziny kolegi,ale pewnie już jest ok 😁
Trzymam kciuki za sprawną przeprowadzkę 🥰
My w weekend byliśmy u teściów
Że spaniem może ciut lepiej,ale strasznie się wierci.. bardzo mało śpi w dostawce,raczej z nami,ale nie walczę z tym
Tadzik raczkuje - dziś zostawiłam go na macie to oczywiście szybko na brzuszek,a później go znalazłam na środku pokoju 🤣 można zamontować na brzuszku mopa i wypoleruje podłogę 🤣
Ja z tej książki przeczytałam o rd i śnie,a teraz czytam książkę o rd
Wiecie co,robi się problem z zapisaniem dziecka do lekarza poz nawet... koleżanka urodziła 19 czerwca i miała problem,bo powiedzieli jej,że już zajęte przez ukraińskie dzieci...
Też się zastanawiam jak RD wpłynie na kp
Oo to szybko sprzedało się autko 😁
Niutek i co odpowiedziałaś szefowi 🤣? No co za pytanie 😁
Andrzej ładnie pakuje z wagą,w zeszłym tygodniu ważyłam Tadka to miał 8200, ciekawe ile dziś
Stokrotka dziękuję za odpowiedź w sprawie RD😚
Powiedzcie jeszcze dziewczyny czy kupujecie warzywa bio albo jakieś mięso bio? Ja liczę na sierpień i pobyt u mamy i jej ogródek,ale w wwa też trzeba coś dać
Aneta8, niutek87, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Joana23 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasia powiedziałam,że macierzyński mam do 15 lutego i jeszcze 50 dni zaległego urlopu wypoczynkowego, nie wspomniałam,że w styczniu wskoczy mi kolejne 26 dni urlopu 😁 to zapytał kiedy wracam konkretnie, bo słabo z zastępstwem za mnie jest. To powiedziałam,że pod koniec kwietnia 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 10:15
jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Kasiu, my byliśmy na Domaniewskiej 🙂 mamy pojawić się w październiku, chyba ze coś działoby się wcześniej.
No to ładnie Tadzio się przemieszcza 😃 trzeba teraz pilnować, żeby nie wylądował gdzieś pod szafkami 😆 M nadal przemieszcza się nogami i buzią 😅 w ogóle właśnie przechodzi sam siebie, bo obudził się o 7:20, zjadł, zrobił kupę i po 8 znowu zasnął i śpi do teraz 🙈jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Niutek hi hi i dobrze powiedziałaś 😁 w jakiej branży pracujesz?
Ja w administracji publicznej i u mnie też ciężko z zastępstwem,bo mało ludzi chce do urzędu...ale szczerze to my będziemy pod koniec roku zaczynać nowe starania o ile pojawią się cykle
Nie chciałabym na razie wracać do pracy, z tym macierzyństwem jest mega ciężko,ale znowu lata lecą (w tym roku 34)
Aneta hi hi też o tym pomyślałam,że zaraz pod jakaś szafkę wlezie 🤣
Wow to super, możesz sobie odpocząć czy coś porobić 😁
U nas Tadzio też rano walnął kupę,pobawilismy się, wstawiłam pranie i poszedł na drzemkę. Teraz już wstał,ale ja w tym czasie poczytałam książkę o rd i wypiłam kawkę 🥰jaina_proudmoore, Aneta8, Joana23 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny
To już chyba moje 10 podejście do pisania
Tak mi ta dieta bezmleczna daje na głowę, że ostatnio miałam sen, że jadłam twaróg i żółty ser U nas dzisiaj bardzo ciepło, ale jeszcze nie upalnie. Mamy w planach po południu pojechać nas morze Ostatnio była u nas moja siostra z córką na noc. Kaja się popłakała jak je rano zobaczyła, zaburzyły jej rytm, a mi się zapaliła lampka, że trzeba do nas zapraszać więcej gości. Przyjechali moi rodzice i Kaja na początku w ryk, ale jak ja ją wzięłam to po chwili się uspokoiła i gadała jak najęta z babcią. Innego dnia przyszła moja siostra z mężem i mój brat. Kaja płakała jak patrzyła na moją siostrę także widać, że ma dziewczynka preferencje Zapisałam nas na zajęcia sensoryczne (w pakiecie z konsultacją fizjo). Pani ma dać znać jak zbierze grupę. Muszę kurde wyjść do ludzi a Kaja niech obczai inne małe dzieci Też jakoś za niedługo będziemy przerzucać Kajkę do spacerówki i tez sie delitkanie obawiam przebodźcowania, ale moze niepotrzebnie. Na spacerach wyciągam ją, pokazuję jej świat, bujamy się na placu zabaw, no i jeździ na brzuszku To tyle u mnie Za chwilkę odniosę się do Waszych postów :*
Aaa, kupiłam sobie płaszcz zimowy hahahah od dziewczyny z Polski. Piękne ma i dluuugo czekałam na promocję aż w końcu w połowie lata się pojawiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 12:23
jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
AnSan, tato to miał chyba Tobie pomóc z maluchami, a tutaj piszesz, że roboty więcej :* Mam nadzieje, że przejdą Twojemu synkowi te problemy ze snem.
A właśnie, pilnujecie okien aktywności?
Stokrotko, ciężko być mamą, potwierdzam. Pomimo tego, że moja córka to złote dziecko, to i tak jest ciężko. Twój Wiktorek daje Wam bardziej w „kość”, więc zupełnie rozumiem Twój nastrój. Ale za to jak pięknie mu idzie RD! Tylko pozazdrościć
Aneta, super, że wizyta u alergologa udana. Właściwie dobrze, że poszliście, to teraz macie spokojniejszą głowę.
Jaina, reset mózgu! O jezuuuu, skąd ja to znam! Ale za to fajnie, że ładnie poszło ze sprzedażą auta. Kajka też lubi smakować książeczki, ale to nic i tak czytamy, oglądamy
Niutek, no to szef jeszcze chwilkę poczeka
Kasiu, ja będę się starała kupować warzywa i owoce ze straganów (jeden pan się w wakacje rozstawia pod naszym blokiem), mam tez niedaleko dwa warzywniaki. Jedna pani ogłasza się, ze pozbiera jagody, także już mam ich sporo pomrożonych, porobilam też musy, planuję jeszcze machnąć dżemy dużo owocow i warzyw będziemy mieć od moich rodziców. Ale wiadomo, z marketu pewnie też będziemy brać. Tadzio już 8200 wazy? Wow!Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Kasia w instytucji kultury pracuję 🙂
Co do tych okien to u nas różnie bywa, generalnie dostosowuję się do rytmu dnia Andrzeja, jak coś większego mam do zrobienia to na jego drzemce zazwyczaj 🙂 Obiad też robię jak śpi 🙂 Od jakiegoś czasu chodził za mną taki prawdziwy barszcz ukraiński z koncentratem pomidorowym i fasolą, wczoraj nawet udało mi się zrobić 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:40
jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Joana rzeczywiście dietka weszła mocno jak się śni🤣
U nas już nieźle praży... właśnie jesteśmy na spacerze w parku, upał!
Staram się pilnować okien aktywności i zazwyczaj wychodzi,chyba że jesteśmy poza domem i Tadzio zaśnie,a później wybudzi się po pół godziny i koniec...od nowa..
No właśnie,ja też będę miała teraz dostęp do ogródka mamy,ale później już market zostaje..
No przypakował nieźle chłopak 💪
Niektórych ubranek nie zdążyłam założyć.. najpierw czekałam aż urośnie,a jak urósł to za bardzo 🙃😁
Ja też zazwyczaj robię większe rzeczy jak Tadzio śpi,ale dziś kotlety to razem biliśmy. Znaczny on leżał w koszu Mojżesza,a ja tluklam kotlety
jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
My po dzisiejszych wizytach. Bioderka super, wszystko bez zarzutu wiec następna wizyta jak będzie chodził 🙂
U fizjoterapeuty z luxmed też ok, stwierdziła lekką asymetrię i konieczność aktywizacji lewej rączki. Wypisała skierowanie na 10 spotkań, ale niestety okazało się, ze tej terapii Ndt bobath nasz pakiet nie obejmuje, wiec wizyty są płatne 😒 zapisałam M na razie na dwie wizyty jutro i w przyszłym tygodniu. Zobaczymy czy warto..jaina_proudmoore, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Aneta super, że z bioderkami ok 🙂
Kurcze,to szkoda,że nie macie tego w pakiet
My mieliśmy 5 zajęć w ramach pakietu i wykorzystaliśmy
W którym oddziale byliście?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Aneta super, że z bioderkami ok 🙂
Kurcze,to szkoda,że nie macie tego w pakiet
My mieliśmy 5 zajęć w ramach pakietu i wykorzystaliśmy
W którym oddziale byliście?
Dziś wizytę mieliśmy na Górczewskiej, a na rehabilitacje zapisaliśmy się do Starej Iwicznejjaina_proudmoore, Kasiastaraczka, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Cześć 🙂
My już po szczepieniu młody waży 8620 g i ma 66 cm długości 🙂 następne po skończonym 13. miesiącu.jaina_proudmoore, Joana23, Jeheria, Kasiastaraczka, Inkaa85, Aneta8 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Inkaa85 wrote:Jakie było to ostatnie szczepienie WZW B? Bo zastanawiam się kiedy je dzieci dostają
Teraz Andrzej miał 6w1, więc WZW B już miał i nie będzie trzeba w 7 miesiącu już robić samego WZW B.Teraz po skończonym roczku MMR (odra, świnka i różyczka).
Jeśli ktoś szczepi 5w1 lub nfztowskimi to jeszcze ma dodatkowo oddzielnie WZW B.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Kasia, Stokrotka, udało mi się dorwać książkę o RD w super cenie. Jedzie do mnie! Powiem Wam, że jestem podekscytowana RD ale jeszcze cierpliwie czekam. Kajce idą zęby, chyba dwa na raz. Zła jak osa jest
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość
-
Hej. Miłego dnia drogie panie. 🌷🌷🌷
U nas tez Olek marudny i wczoraj bardzo płakał po południu, pchał rączki do buzi itp. Idą idą ząbki, ale na razie ich nie widać. 👶😉jak wyjdą to będzie chwilowa ulga przed kolejnymi.
@Joana - a o czym ta książka o BLW?
RD to na pewno fajna przygoda.
Lepsza będzie jak mały/ mała zacznie siedzieć i sam jeść w krzesełku 😇
@Stokrotka - co u was słychać?
@Kasia - niestety musza się nacierpieć te nasze dzieci. W skrócie to można by powiedzieć, że rozwój boli. Bardzo bardzo się dużo dzieje przez pierwszy rok życia. Poznawanie świata zakończone chodzeniem zwykle to wielka przygoda dla maluchów 😋
@Niutek - Anzej to kawał zdrowego bobo. Ciekawe ile będzie ważył na roczek 👶
Dzięki za wskazówki o zmianie mm na kolejne 😘
Alex ostatnio dłużej śpi, wczoraj drzemka była po 2h i jedna 1.5 🤔chyba odsypia okres noworodkowy i swoje turbo drzemki 🤣 my już na etapie powolnego pakowania. Wczoraj spakowałam cześć książek i rzeczy Olka 🙂w weekend będziemy przewozić ubrania zimowe itp. Także jest co robić jak mały śpi 🤓
Mam pytanie, czy bolą was plecy albo szyja i jak sobie radzicie?
Mąż mi wczoraj zwrócił uwagę, że mam takie lekkie zgrubienie na plecach pod szyją, nie wiem jak to opisać. Pewnie to od „ wiecznego” patrzenia w dół przy KP i innych czynnościach. Muszę do swojego Fizjo zadzwonić i umówić wizytę.
Wczoraj czytałam w necie, że ciało po porodzie regeneruje się do 9 miesięcy i zawsze trzeba dbać o postawę swoją itp. Ale jednak noszenie bobasów to niezłe dźwiganie ciężarów. 🫣🤨
Spokojnego dnia dla was 🌷🌷🌷
Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość