X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Alergolog na razie nie zleciła żadnych badań, ponieważ skoro jadł mleko bez BMK, to zaburzy to wyniki. Mamy zmienić mleko na takie bez laktozy i aktywnie rozszerzać dietę. Obejrzała go i powiedziała, ze ma piękną skórę, bez żadnych oznak alergicznych 😌 Dziś już spróbowaliśmy podać dynię i poszło lepiej niż z brokułem. Nie zjadł dużo, ale widać, ze mu smakowało. Jednak to karmienie na kolanach jest mega niewygodne, nawet jeśli małego trzyma mąż a ja podaję jedzenie. Sama w ogólne jakoś ciężko sobie to wyobrażam.
    Jaina, chciałabym mieć jednego sprawdzonego pediatrę. Ale jak potrzebuję się dostać do lekarza na szybko, to po prostu idę do innego, a nie czekam na termin u mojego. Mamy przypisaną do siebie fajną panią dr, ale ona przyjmuje tylko na dzieciach chorych, a młody aż tak często nie choruje i częściej pojawialiśmy się na dzieciach zdrowych na szczepienia.. wiem, ze nie we wszystkich placówkach jest taki podział, no ale u bas tak i tego nie przeskoczę 😉
    Niutek, no ładnie Andrzej wazy 😃 ja to czasem nie mam siły nosić mojej kruszyny 😜 kciuki za ząbki, oby szybko i bezbolesnie wyszły. U nas te dziąsła już go bolą 3 miesiąc a te zęby nie chcą wyjść 😕 dziś znowu bardzo płakał, ale czuje, ze chyba w koncu wyjdą. Widać białe kropeczki.
    Stokrotko, no pięknie idzie to rd u Wiktorka! Jak już się cieszy na widok naczynek 😃 mam nadzieje, ze i u nas będzie szło coraz lepiej. To mleko co mamy zalecone jest to mleko początkowe (nie mają 2) wiec musi pobierać witaminy z jedzenia.
    Inka, moze faktycznie ma to związek z rd. Choć u nas była teraz przerwa i tak wybrzydza. No ale może daje znać, ze faktycznie potrzebuje już czegoś innego niż tylko mleko 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 21:57

Stokrotka 86, niutek87, jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😚

Aneta to w sumie dobrze, że poszliście do alergologa
    My też wczoraj byliśmy,pani dr obejrzała Tadzia i mówiła,że ma piękną, elastyczną skórę -moze to ten sam lekarz? My byliśmy w Luxmed w mariocie
    Mamy się pokazać za pół roku
    Ogólnie u nas od niedzieli wieczór znów jakieś brzydko pachnące kupy z zielonym śluzem...ale ustaliliśmy,że to pewnie od ząbkowania,skoro wcześniejsze prowokacje przeszły
    Ząbka jeszcze nie mamy,ale w buzi ląduje wszystko -rączki, stópki,nawet dolna warga,zabawki,gryzaki i rodzice 🤣
    Dziś fizjo? Daj znać jak było 😚

Jaina szkoda,że Aleks tak przeżył te urodziny kolegi,ale pewnie już jest ok 😁
    Trzymam kciuki za sprawną przeprowadzkę 🥰
    My w weekend byliśmy u teściów
    Że spaniem może ciut lepiej,ale strasznie się wierci.. bardzo mało śpi w dostawce,raczej z nami,ale nie walczę z tym
    Tadzik raczkuje - dziś zostawiłam go na macie to oczywiście szybko na brzuszek,a później go znalazłam na środku pokoju 🤣 można zamontować na brzuszku mopa i wypoleruje podłogę 🤣
    Ja z tej książki przeczytałam o rd i śnie,a teraz czytam książkę o rd

Wiecie co,robi się problem z zapisaniem dziecka do lekarza poz nawet... koleżanka urodziła 19 czerwca i miała problem,bo powiedzieli jej,że już zajęte przez ukraińskie dzieci...

Też się zastanawiam jak RD wpłynie na kp

Oo to szybko sprzedało się autko 😁

Niutek i co odpowiedziałaś szefowi 🤣? No co za pytanie 😁
    Andrzej ładnie pakuje z wagą,w zeszłym tygodniu ważyłam Tadka to miał 8200, ciekawe ile dziś

Stokrotka dziękuję za odpowiedź w sprawie RD😚
    Powiedzcie jeszcze dziewczyny czy kupujecie warzywa bio albo jakieś mięso bio? Ja liczę na sierpień i pobyt u mamy i jej ogródek,ale w wwa też trzeba coś dać

Aneta8, niutek87, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Joana23 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia powiedziałam,że macierzyński mam do 15 lutego i jeszcze 50 dni zaległego urlopu wypoczynkowego, nie wspomniałam,że w styczniu wskoczy mi kolejne 26 dni urlopu 😁 to zapytał kiedy wracam konkretnie, bo słabo z zastępstwem za mnie jest. To powiedziałam,że pod koniec kwietnia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 10:15

jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, my byliśmy na Domaniewskiej 🙂 mamy pojawić się w październiku, chyba ze coś działoby się wcześniej.
    No to ładnie Tadzio się przemieszcza 😃 trzeba teraz pilnować, żeby nie wylądował gdzieś pod szafkami 😆 M nadal przemieszcza się nogami i buzią 😅 w ogóle właśnie przechodzi sam siebie, bo obudził się o 7:20, zjadł, zrobił kupę i po 8 znowu zasnął i śpi do teraz 🙈

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 19 lipca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niutek hi hi i dobrze powiedziałaś 😁 w jakiej branży pracujesz?
    Ja w administracji publicznej i u mnie też ciężko z zastępstwem,bo mało ludzi chce do urzędu...ale szczerze to my będziemy pod koniec roku zaczynać nowe starania o ile pojawią się cykle
    Nie chciałabym na razie wracać do pracy, z tym macierzyństwem jest mega ciężko,ale znowu lata lecą (w tym roku 34)

Aneta hi hi też o tym pomyślałam,że zaraz pod jakaś szafkę wlezie 🤣
    Wow to super, możesz sobie odpocząć czy coś porobić 😁
    U nas Tadzio też rano walnął kupę,pobawilismy się, wstawiłam pranie i poszedł na drzemkę. Teraz już wstał,ale ja w tym czasie poczytałam książkę o rd i wypiłam kawkę 🥰

jaina_proudmoore, Aneta8, Joana23 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    To już chyba moje 10 podejście do pisania :)

Tak mi ta dieta bezmleczna daje na głowę, że ostatnio miałam sen, że jadłam twaróg i żółty ser :D U nas dzisiaj bardzo ciepło, ale jeszcze nie upalnie. Mamy w planach po południu pojechać nas morze :) Ostatnio była u nas moja siostra z córką na noc. Kaja się popłakała jak je rano zobaczyła, zaburzyły jej rytm, a mi się zapaliła lampka, że trzeba do nas zapraszać więcej gości. Przyjechali moi rodzice i Kaja na początku w ryk, ale jak ja ją wzięłam to po chwili się uspokoiła i gadała jak najęta z babcią. Innego dnia przyszła moja siostra z mężem i mój brat. Kaja płakała jak patrzyła na moją siostrę :) także widać, że ma dziewczynka preferencje :) Zapisałam nas na zajęcia sensoryczne (w pakiecie z konsultacją fizjo). Pani ma dać znać jak zbierze grupę. Muszę kurde wyjść do ludzi :) a Kaja niech obczai inne małe dzieci :) Też jakoś za niedługo będziemy przerzucać Kajkę do spacerówki i tez sie delitkanie obawiam przebodźcowania, ale moze niepotrzebnie. Na spacerach wyciągam ją, pokazuję jej świat, bujamy się na placu zabaw, no i jeździ na brzuszku :) To tyle u mnie :) Za chwilkę odniosę się do Waszych postów :*

Aaa, kupiłam sobie płaszcz zimowy :D hahahah :) od dziewczyny z Polski. Piękne ma i dluuugo czekałam na promocję aż w końcu w połowie lata się pojawiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 12:23

jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan, tato to miał chyba Tobie pomóc z maluchami, a tutaj piszesz, że roboty więcej :* Mam nadzieje, że przejdą Twojemu synkowi te problemy ze snem.

A właśnie, pilnujecie okien aktywności?

Stokrotko, ciężko być mamą, potwierdzam. Pomimo tego, że moja córka to złote dziecko, to i tak jest ciężko. Twój Wiktorek daje Wam bardziej w „kość”, więc zupełnie rozumiem Twój nastrój. Ale za to jak pięknie mu idzie RD! Tylko pozazdrościć :)

Aneta, super, że wizyta u alergologa udana. Właściwie dobrze, że poszliście, to teraz macie spokojniejszą głowę.

Jaina, reset mózgu! O jezuuuu, skąd ja to znam! Ale za to fajnie, że ładnie poszło ze sprzedażą auta. Kajka też lubi smakować książeczki, ale to nic i tak czytamy, oglądamy :)

Niutek, no to szef jeszcze chwilkę poczeka ;)

Kasiu, ja będę się starała kupować warzywa i owoce ze straganów (jeden pan się w wakacje rozstawia pod naszym blokiem), mam tez niedaleko dwa warzywniaki. Jedna pani ogłasza się, ze pozbiera jagody, także już mam ich sporo pomrożonych, porobilam też musy, planuję jeszcze machnąć dżemy :) dużo owocow i warzyw będziemy mieć od moich rodziców. Ale wiadomo, z marketu pewnie też będziemy brać. Tadzio już 8200 wazy? Wow!

Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w instytucji kultury pracuję 🙂

Co do tych okien to u nas różnie bywa, generalnie dostosowuję się do rytmu dnia Andrzeja, jak coś większego mam do zrobienia to na jego drzemce zazwyczaj 🙂 Obiad też robię jak śpi 🙂 Od jakiegoś czasu chodził za mną taki prawdziwy barszcz ukraiński z koncentratem pomidorowym i fasolą, wczoraj nawet udało mi się zrobić 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:40

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013

Wysłany: 19 lipca 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana rzeczywiście dietka weszła mocno jak się śni🤣
    U nas już nieźle praży... właśnie jesteśmy na spacerze w parku, upał!

Staram się pilnować okien aktywności i zazwyczaj wychodzi,chyba że jesteśmy poza domem i Tadzio zaśnie,a później wybudzi się po pół godziny i koniec...od nowa..

No właśnie,ja też będę miała teraz dostęp do ogródka mamy,ale później już market zostaje..

No przypakował nieźle chłopak 💪
    Niektórych ubranek nie zdążyłam założyć.. najpierw czekałam aż urośnie,a jak urósł to za bardzo 🙃😁

Ja też zazwyczaj robię większe rzeczy jak Tadzio śpi,ale dziś kotlety to razem biliśmy. Znaczny on leżał w koszu Mojżesza,a ja tluklam kotlety

jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po dzisiejszych wizytach. Bioderka super, wszystko bez zarzutu wiec następna wizyta jak będzie chodził 🙂
    U fizjoterapeuty z luxmed też ok, stwierdziła lekką asymetrię i konieczność aktywizacji lewej rączki. Wypisała skierowanie na 10 spotkań, ale niestety okazało się, ze tej terapii Ndt bobath nasz pakiet nie obejmuje, wiec wizyty są płatne 😒 zapisałam M na razie na dwie wizyty jutro i w przyszłym tygodniu. Zobaczymy czy warto..

jaina_proudmoore, niutek87 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta super, że z bioderkami ok 🙂
    Kurcze,to szkoda,że nie macie tego w pakiet
    My mieliśmy 5 zajęć w ramach pakietu i wykorzystaliśmy
    W którym oddziale byliście?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Aneta super, że z bioderkami ok 🙂
    Kurcze,to szkoda,że nie macie tego w pakiet
    My mieliśmy 5 zajęć w ramach pakietu i wykorzystaliśmy
    W którym oddziale byliście?

Dziś wizytę mieliśmy na Górczewskiej, a na rehabilitacje zapisaliśmy się do Starej Iwicznej

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, niutek87 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂
    My już po szczepieniu młody waży 8620 g i ma 66 cm długości 🙂 następne po skończonym 13. miesiącu.

jaina_proudmoore, Joana23, Jeheria, Kasiastaraczka, Inkaa85, Aneta8 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niutek, no kawał bobaska!
    Aneta, zdrowe bioderka cieszą! :)

niutek87, Aneta8 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 20 lipca 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Niutek to Andrzej ładnie waży 💪😁

niutek87 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Cześć 🙂
    My już po szczepieniu młody waży 8620 g i ma 66 cm długości 🙂 następne po skończonym 13. miesiącu.
    Jakie było to ostatnie szczepienie WZW B? Bo zastanawiam się kiedy je dzieci dostają

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Jakie było to ostatnie szczepienie WZW B? Bo zastanawiam się kiedy je dzieci dostają

Teraz Andrzej miał 6w1, więc WZW B już miał i nie będzie trzeba w 7 miesiącu już robić samego WZW B.Teraz po skończonym roczku MMR (odra, świnka i różyczka).
    Jeśli ktoś szczepi 5w1 lub nfztowskimi to jeszcze ma dodatkowo oddzielnie WZW B.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Stokrotka, udało mi się dorwać książkę o RD w super cenie. Jedzie do mnie! :) Powiem Wam, że jestem podekscytowana RD :):) ale jeszcze cierpliwie czekam. Kajce idą zęby, chyba dwa na raz. Zła jak osa jest :)

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 21 lipca 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana super 🥰
    U nas też chyba te zęby,bo maruda, ślina i ciągle coś w buzi,ale ząbków nie widać...

jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miłego dnia drogie panie. 🌷🌷🌷
    U nas tez Olek marudny i wczoraj bardzo płakał po południu, pchał rączki do buzi itp. Idą idą ząbki, ale na razie ich nie widać. 👶😉jak wyjdą to będzie chwilowa ulga przed kolejnymi.

@Joana - a o czym ta książka o BLW?
    RD to na pewno fajna przygoda.
    Lepsza będzie jak mały/ mała zacznie siedzieć i sam jeść w krzesełku 😇
    @Stokrotka - co u was słychać?
    @Kasia - niestety musza się nacierpieć te nasze dzieci. W skrócie to można by powiedzieć, że rozwój boli. Bardzo bardzo się dużo dzieje przez pierwszy rok życia. Poznawanie świata zakończone chodzeniem zwykle to wielka przygoda dla maluchów 😋
    @Niutek - Anzej to kawał zdrowego bobo. Ciekawe ile będzie ważył na roczek 👶
    Dzięki za wskazówki o zmianie mm na kolejne 😘

Alex ostatnio dłużej śpi, wczoraj drzemka była po 2h i jedna 1.5 🤔chyba odsypia okres noworodkowy i swoje turbo drzemki 🤣 my już na etapie powolnego pakowania. Wczoraj spakowałam cześć książek i rzeczy Olka 🙂w weekend będziemy przewozić ubrania zimowe itp. Także jest co robić jak mały śpi 🤓

Mam pytanie, czy bolą was plecy albo szyja i jak sobie radzicie?
    Mąż mi wczoraj zwrócił uwagę, że mam takie lekkie zgrubienie na plecach pod szyją, nie wiem jak to opisać. Pewnie to od „ wiecznego” patrzenia w dół przy KP i innych czynnościach. Muszę do swojego Fizjo zadzwonić i umówić wizytę.
    Wczoraj czytałam w necie, że ciało po porodzie regeneruje się do 9 miesięcy i zawsze trzeba dbać o postawę swoją itp. Ale jednak noszenie bobasów to niezłe dźwiganie ciężarów. 🫣🤨

Spokojnego dnia dla was 🌷🌷🌷

Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ