Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny Kajka zaczęła „pykać” ustkami ale śmiesznie to wyglada już jest bardzo blisko wysokiego podporu! Próbuje tez się przekręcać z brzuszka na plecki Śpiewam jej często „Jadą misie” i się śmieje w głos! A za mną non stop chodzi ta melodia w głowie, nawet teraz! 🤪
Aneta, mam nadzieję, że ten kaszelek to jednak od śliny. Fajnie, że już działacie w RD Ja też zdecydowałam, że pierwszy pójdzie brokuł, idę za stadem Co do krzesełka to choruję ciągle na Stokke, ale chyba na początek weźmiemy Antilop, a Stokke kupimy później. Dodatki do niego kosztują dwa razy tyle co to krzesełko z ikei.. także tego.. Chyba na blogu fizjomommy była rada, żeby do karmienia sadzać dziecko jeszcze nie siedzące, ale no nie wiem. Jeszcze na ten moment tego nie czuję, zobaczę jak przyjdzie czas włączania nowych smaków
Kasiu, to dopiero miałaś pecha z tą ulewą.. Ja podobnie miałam wczoraj jak wyszłam z psem. Ten mój whippet niecierpi być mokry, więc spacer w sumie z 3 minuty trwał
AnSan, dobrze, że Twój synek wrócił do normalnej godziny pójścia spać Powodzenia z dziećmi przez ten czas nieobecności Twojego męża ale już tak trochę znając Ciebie i Twoje ogarnięcie wiem, że dasz sobie na luzaku radę Niemniej podziwiam
Stokrotko, daj koniecznie znać jak Wiktorkowi podoba się nowe lokum Ja pózniej też będę mrozić pokarmy, ale jakoś na samiuśki początek czuję potrzebę gotowania na świeżo - pewnie po tygodniu mi przejdzieAnSan89, niutek87, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, dziękuje u lekarza ma szczęście nadal nic nie wyszło, w oskrzelach/płucach czysto, także to tylko jakiś niegroźny wirusek gardła 🙂
My mamy przewijak, ale nigdy z niego nie skorzystałam 🙈 stoi w pokoju młodego, tam pracuje mąż, nie chce mi się z resztą tak łazić 😆 na przewijaku śpią koty, a ja przewijam w miejscu, w którym akurat przebywa synek - łóżko, kanapa, podłoga 🙂 niemniej tez już nie leży spokojne, tylko się kręci.
AnSan, co za skok jak wychodzi już maaaaama 😍 niby to jeszcze nie takie prawdziwe, ale serce pewnie się roztopiło 😊
Fajnie, ze Twój tata Was odwiedza 😊
Joana, ale super, wysoki podpór to jest coś! 😃 masz jakąś fotkę, żeby się pochwalić na grupie? 😊AnSan89, niutek87, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, co do przewijaka to u nas jeszcze stoi, ale już prawie z niego nie korzystamy, bo Kaja lubi uskuteczniać ucieczki z niego mieliśmy wywieźć go do moich rodziców w zeszły weekend, ale zapomnieliśmy na wszystkie gadżety, które mamy pod spodem kupiłam wózek z ikei:)
Aneta, dobrze, że u Maksia czysto Zdjęcia niestety nie mam, bo te dwa czy trzy razy jak była już bliziutko, były akurat wtedy jak próbowała pacnąć/pocałować psa (i pies oczywiście ją też), więc musiałam być w pogotowiu Będę się czaićAneta8, AnSan89, niutek87, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Niechcący wprowadziłam w błąd moje krzesełko po starszaku to nie chicco a Lionelo. Mam takie: https://lionelo.pl/lionelo-linn-plus-grey-krzeselko-do-karmienia?gclid=CjwKCAjwq5-WBhB7EiwAl-HEkkMWr3_YBEZH7voAcayKAvTd_vZNgoC9QILvfZpeglEYT2_rpsu_TxoCf_kQAvD_BwE
Ma fajną podwójną tackę regulowaną,dobrze się czyści i ma podnóżek oraz pasy do przypinania 🙂
Przewijak trzymam na korytarzu i przynoszę go tylko na grubszą sprawę 😉 Mały przekręca się na nim na brzuch. Normalnie zmieniam pieluchę tam gdzie jestem, chociaż teraz to już ciężko, bo obraca się na brzuch. Andrzej wędruje już po całym pokoju obracając się wokół osi pępka lub podnosi pupę i odpycha się rękoma do tyłu. Od tygodnia jest strasznie marudny nie woem czy to zęby czy jakiś skok.jaina_proudmoore, Aneta8, AnSan89, Joana23, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Dzień dobry,
Witamy się z porannego karmienia
Wczoraj droga upłynęła dość spokojnie, Tadzio większość przespał. Pod koniec był marudny,ale zaczęłam go zagadywać, śpiewać i pokazywać zabawki
To czytam,że może taki czas marudzenia jakiś? Nie wiem czemu, może skok? U nas też trochę gorzej ze spaniem -regres?
Częściej się wybudza, cześć nocy na brzuszku
Mój Tadzio też ma nowe piski,gadanki, bardzo lubi jak śpiewa -dołącza do mnie 🙃
Niutek nie znam szpinak robi ble, zajrzę na Instagram
Stokrotka trzymam kciuki za rozszerzanie diety 😁
Tak,ja też zachęcam do badania się! Jestem po cytologii i usg piersi - ale na usg było dziwnie,bo babka niby zrobiła, ale też twierdziła że podczas kp to słabo,żeby złościć się 3 miesiące po...tak sobie myślę "a co przez ten czas, przecież też mogę zachorowac"...
Jakie łóżeczko z woodies zamowiliscie? Z opcją dla starszaka?
Ha ha,butelka atrakcja!🤣
Na przewijaku akrobacje, jeszcze korzystamy, ale muszę go zagadywać itp 🙃
Aneta za mną długo chodziło stokke, ale koniec końców kupimy antilop z podnóżkiem i tez będzie spoko -zarówno synkowie mojego brata, jak i dzieci szwagra korzystały z tych krzesełek i było ok
Jak po kontroli? Mam nadzieję że wszystko ok 🙂 edit doczytałam, że wszystko ok 🙂
AnSan o to trzymam kciuki za ten czas bez Męża,a później fajnie, że będziesz mieć dodatkową pomoc od taty
Joana Kajka spryciulka 🥰💪
Hi hi no mój spacer to było 10 kroków do przodu i 10 do tyłu 🤣
AnSan89, niutek87, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasia ona powinna być na Insstagramie, ja mam ją na fb polubioną to jest Szpinak robi blee. Ona jest po psychologii i dietetyce 🙂
Kasiastaraczka, Aneta8, AnSan89, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Niutek, ja mam od tej pani jakieś darmowe materiały pomocnicze. Fajna babeczka
Dobrze dziewczyny, że mi przypomnialyscie o cytologi! Co prawda do października mam czas, ale już warto się zapisać. USG piersi tez wypadałoby zrobić, bo pstatnie miałam przed ciążą.
Kasiu, pogoda u mamy lepsza niż ostatnio w Warszawie?niutek87, Aneta8, AnSan89, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Krzesełko do karmienia mamy też antilop z Ikei. Ale na razie jeszcze spakowane leży na strychu i czeka. Ten wkład miękki też kupujecie? Fajny jest i czy się sprawdza?
Z córką miałam krzesełko KinderKraft i ile to było mycia... Krzesełko fajne ale właśnie to mycie to porażka.
Cytologii jeszcze nie robiłam po ciąży ale gin powiedział że fajnie jakbym okres dostała najpierw a ja ciągle nie mam. USG piersi zrobione, niby ok ale też babka mówiła że do kontroli jak skończę karmić bo podobno teraz podczas karmienia obraz piersi jest trochę inny.
My dalej korzystamy z przebieraka i podziwiam też was które tego nie robią. U nas kupy takie że przebierak jest po tym do mycia więc nie wyobrażam sobie przebierać gdzieś na kanapie czy dywanie. Raz małego przebieralam w gościach na łóżku u teściowej tylko z siku i mimo że podkład wielorazowy mały miał pod plecami to i tak obsikał łóżko teściowej i to tak że przemoczył narzutę I jeszcze pościli się oberwało 😂. Na szczęście się nie obraziła za bardzo.Aneta8, AnSan89, niutek87, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Joana muszę popatrzeć na te jej materiały
Czy ja wiem czy lepsza? Jest pochmurno,ok 20 stopni. Jeszcze byliśmy na spacerze 🙃
Z tym usg podczas kp to niby rozumiem,że inny obraz,ale trzeba jakoś sprawdzić...bo rak nie czeka..Aneta8, niutek87, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć dziewczyny 🙂 ja tak na szybko: wczoraj zaczęliśmy RD. Wiktor jadł brokuła gotowanego na parze i pił wodę z kubka. 🥦 Mu smakował, woda też👍👍 po dzisiejszej kupie już widać że dieta poszerzona😁
Wczoraj okazało się że łóżeczko woodies przysłali połamane, a zaciemniające zasłony do sypialni są po prostu ciemne. Nie zaciemniające. Więc nie ma co, zakupy udane🤦
Miłej niedzieli 😘niutek87, AnSan89, Aneta8, Joana23 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja wczoraj dałam brokuła i już dzisiaj przy 💩 było czuć,że jadł coś innego niż mleko. Już nie wypychał językiem. Dzisiaj łapał za mój talerz z kanapkami 😁
Stokrotka 86, AnSan89, Aneta8, Joana23 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Dzień dobry 🙂
Stokrotka ale pech z tym łóżeczkiem...może w transporcie się połamało?
Zasłony możecie pewnie oddać?
My mamy w sypialni takie grube, zaciemniające z Ikea -polecam
Super,że Wiktorowi tak posmakowało 😁 no teraz to się zaczną kupy,jak to mówi nasz znajomy,ludzka kupa🤣AnSan89, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny! Wczoraj byliśmy u siostry, i mały jak zobaczył pieska to tak się rochichrał, jak jeszcze nigdy i to było tak urocze 🥰 Dziś w ramach rd będziemy próbować ziemniaka. Jednak myślę, że M nie jest jeszcze gotowy. Nie umie zgarnąć z łyżeczki, wypucha język, wiec w sumie nic nie zjada, jedynie smakuje. Z kubeczka doidy tez jeszcze słabo idzie picie, bo próbuje położyć język na kubeczku 🙈 ale na spokojnie, nic na siłę 🙂
Stokrotko, super, ze Wiktorkowi posmakował brokuł 🙂 kurczę, szkoda, ze z tym zamówieniem nie wyszło i przeprowadzka teraz się opóźni. Mam nadzieje, ze wymienią łóżeczko a zasłony da się zwrócić.
Haha z tą kupą macie racje, będzie jeszcze gorzej 😅 -
Stokrotko, zakupy widzę mocno trafione jak moje z ikei - prawie wszystko do zwrotu Super, że brokuł wjechał na miło! Jesteście dalej na wielopielo? Przepraszam, ale nie pamietam jaki macie z tym status
Niutek, u Was widzę, że brokuł tez zasmakował
Aneta, widzę, że Maksio w swoim korygowanym wieku ma dopiero 5miesiecy i 4dni, wiec jeszcze ma czas! Chyba, że RD miało być wprowadzone zgodnie z jego „faktycznym” wiekiem?
Kajce dzisiaj stuknęło 5miesięcy z tej okazji daliśmy jej mleczko z kubeczka, dosłownie 3 łyki praktycznie wszystko wylądowało na bodziaku Jutro znowu spróbuję, bo chciałabym podawać jej probiotyk tak jak Kasia Tadziowi
Buziole dla wszystkichAneta8 lubi tę wiadomość
-
Aneta na pewno super to brzmiało,ten zachwyt Maksia nad pieskiem 😁
O widzisz to jeszcze chwilkę trzeba zaczekać z rozszerzaniem
Joana oo a co kupiłaś i takie nietrafione? Bo też planuje kupić jakieś rzeczy do RD,typu miseczki
Wszystkiego najlepszego dla Kajki 🥰
Ja po rozmiarze nb zrezygnowałam z wielopielo
Przerosło mnie to... niestety kupy,ich ilość i to jakie były przy alergii, dodatkowo ćwiczenia z Tadziem...nie miałam czasu prac tego itp...szkoda,ale już się pogodziłam
Trzymam kciuki za picie z kubeczka ja muszę go mocno trzymać,bo zazwyczaj chce go bardzo przechylać 🤣Aneta8 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiu, dla Ciebie tak czy siak brawa za to, że próbowałaś z wielopielo! One by były idealne dla Kajki przy jej kupach co 3dni A wlasnie, dzisiaj wprowadziłam ponownie jajko. Zobaczymy A jak u Ciebie Kasiu z alergenami? Co tam przeszło? Z ikei zamówiłam rzeczy do domu - ramki, gadżety do kallaxa, wozek na rzeczy z przewijaka. Wózek zostanie, ale chciałam mniejszy Musimy podjechać do Stokrotki rodzinnego miasta na stacjonarne zakupy
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Joana u nas już wszystko przeszło 😁 jem jak człowiek,tzn. bez glutenu,ale do tego to się już przyzwyczaiłam wcześniej
Hi hi,tak,na takie kupki co 3 dni to super,a nie na np.7 dziennie...
Trzymam kciuki,żeby jajko przeszło 😁
Aaa rozumiem,no najlepiej obejrzeć i zadecydować na żywoAneta8, Joana23 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny, trafiłam na fajny sklep z akcesoriami do upiększenia krzesełka Antilop z Ikei 😁
https://antilda.pl/Joana23, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość