Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
No ciekawe z jakim bilansem zakończymy 😍
-
nick nieaktualnyPimka wrote:I ja już jestem po wizycie Maluch ma 4,77cm za tydzień prenatalne No i na 99% jest chłopcem co widać na zdjeciu🤣
https://naforum.zapodaj.net/510905f155a8.jpg.html -
Witajcie ja mam termin na 1.02.2022 😁 to moja druga ciąża. W domu 6 letnia córeczka Nadia. Teraz 14 tydzień i według badań prenatalnych na 90% chłopak 😁
niutek87, Gosia Rumi, Isiozwierz, Selena, jaina_proudmoore, po_prostu_ja, Stokrotka 86, Nisia18, Kasiastaraczka, Warszawianka, Morwa, Jeheria, dobuska lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie Panie, od kilku dni czytam Wasze historie i postanowiłam także dołączyć. Spodziewamy się maluszka 11 lutego, na chwilę obecną nie wiemy jeszcze jaka będzie płeć, w domu mamy 4 letniego synka.
Gosia Rumi, Isiozwierz, Selena, jaina_proudmoore, po_prostu_ja, Nisia18, Kasiastaraczka, Warszawianka, Morwa, Jeheria, dobuska lubią tę wiadomość
-
MamaZmarzeniami, Aga12345 zapraszamy! Rozgośćcie się ☺️☺️
jaina_proudmoore, MamaZmarzeniami lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Tak, dokładnie, chociaż mój glukometr bardzo zakłamywał.
No nic, dziękuje Wam za wsparcie. Już powoli się oswajam. Nad morzem będzie bez gofra i loda i tyle.
Lepiej, że skierowano mnie teraz a nie dopiero po dwudziestym tygodniu. ))
W trojmiescie mamy kilka cukierni „bez cukru”, takze zamiast gofra polecam oszukane slodycze, ktore spokojnie mozna uznac za cudowny deserdobuska lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, ja chyba dzis mialam prenatalne na nfz🤣
W sensie mialam tylko zaplanowana wizyte kontrolna na nfz, ale siedzialam tam z pol godziny ponad, nigdy nie mialam prenatalnych, wiec nawet nie wiedzialam jak to wyglada no i jak uslyszalam, ze przeziernosc karkowa bardzo dobra, kosc nosowa widoczna, to mnie tak cos tknelo, ze chyba wlasnie mamy prenatalne 🤣 fajnie ze mi lekarz powiedzial ale najwazniejsze, ze jest wszystko dobrze widzialam jak bobiczek podskakiwal, slyszalam serduszko (154), jest dobrze 💖
A jutro jade robic Pappe, bo za tydzien mam zaplanowane prenatalne w Gamecie
No i strasznie sie ciesze, ze wszystkie z Was maja super wyniki i maluchy sa zdrowe 🖤🖤 trzymam kciuki za wszystkie kolejne wizyty!!
W ogole do mnie nie dociera jeszcze, ze TO sie dzieje, ze to moja historia. Ktoras z Was tez tak jeszcze ma?Selena, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, po_prostu_ja, Warszawianka, Morwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Isiozwierz wrote:Wiecie co, ja chyba dzis mialam prenatalne na nfz🤣
W sensie mialam tylko zaplanowana wizyte kontrolna na nfz, ale siedzialam tam z pol godziny ponad, nigdy nie mialam prenatalnych, wiec nawet nie wiedzialam jak to wyglada no i jak uslyszalam, ze przeziernosc karkowa bardzo dobra, kosc nosowa widoczna, to mnie tak cos tknelo, ze chyba wlasnie mamy prenatalne 🤣 fajnie ze mi lekarz powiedzial ale najwazniejsze, ze jest wszystko dobrze widzialam jak bobiczek podskakiwal, slyszalam serduszko (154), jest dobrze 💖
A jutro jade robic Pappe, bo za tydzien mam zaplanowane prenatalne w Gamecie
No i strasznie sie ciesze, ze wszystkie z Was maja super wyniki i maluchy sa zdrowe 🖤🖤 trzymam kciuki za wszystkie kolejne wizyty!!
W ogole do mnie nie dociera jeszcze, ze TO sie dzieje, ze to moja historia. Ktoras z Was tez tak jeszcze ma?
Haha dobre 😆 najważniejsze, że wszystko w porządku! 🥰 możesz być już spokojna, a te badania za tydzień to będzie już tylko formalność ☺️
Tak, do mnie jeszcze nie dociera, że wszystko jest dobrze i będziemy mieli zdrowego dzidziusia. Po tym co przeszliśmy miałam już straszne myśli.. z tych emocji spać nie mogę 🙃 -
Hej Dziewczyny ale się cieszę że wszystkie wizyty i badania wczoraj wyszły dobrze i ile chłopaków już mamy 🧡🧡🧡 ale pasuje żeby miał kto kibicować tej drużynie piłkarskiej ja bym chciała córeczkę może za tydzień się dowiem kto mieszka w brzuszku Jednak wiadomo że najważniejsze jest dla mnie żeby było zdrowe 🧡 Ale w tej ciąży czuję się totalnie inaczej niż z synkiem...stąd moje przeczucie że to jednak dziewczynka
Witam nowe Mamusie fajnie że jesteście z namijaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj rozbiłyście chyba bank jeśli chodzi o chłopców 💙 gratuluję wszystkimi takich wspaniałych informacji ☺
Ja dziś znów miałam okropny sen. Śniło mi się że urodziłam wcześniaka i że nic nie miałam gotowe, obudziłam się cała roztrzęsionaPimka lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Z tego co czytam to lekarze wielu osobom zlecają najpierw test pappa, a u mnie odwrotnie. Gin powiedział, że lekarz od Usg genetycznego podejmie decyzje 🤷♀️Tak samo w temacie Sanco. Ale skoro Ivf plus rocznik 83- to na pewno dostanę skierowanie na pappa wiec takie gadanie 😳Jak myśle dziś o tych badaniach to mi się chce płakać z nerwów i mam coraz większy stres.😢najchętniej poszłabym na ósmą rano jako pierwsza pacjentka na to Usg. 😂masakra, byle do poniedziałku.
-
Jaina, to ty jesteś w wieku mojego męża 🙂 z doświadczenia wiem że 83 to dobry rocznik więc na pewno będzie z tego zdrowa dzidzia😉
Kochane, ja teraz jestem na krzywej. Czuje już ze będzie cukrzyca🙁 rano po wstaniu miałam cukier na czczo 90. Tutaj już przed pobraniem 102... Tak to u mnie jest że jak opuszczam posiłki to cukier galopuje u mnie w górę😭 no ale przynajmniej nie mam ryzyka niedocukrzenia 😁
Poza krzywa robię też progesteron. Już zupełnie bez lekow- ciekawe jaki wyjdzie...jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
dzięki za miłe słowa Stokrotka86 :*
pamiętaj, że prog wydzielany jest skokowo. mi został jeszcze utrogestan 2x1 na tydzień.
robiłam przed ostatnia wizytą proga i wyszedł 48.
Trzymam kciuki za krzywą.
nie możesz opuszczać posiłków, serio, musisz jeść regularnie, to podstawa. ja mam mdłości, jeśli nie zjem co 3 godziny. stawiam na większe śniadanie, potem owoc, albo owoc plus jogurt- owoce do południa jem, potem mała kanapka staram się jeść chleb z niskim IG - do tego serek plus ogórek, potem obiad, znów mała przekąska i kolacja.
ps. dziewczyny jak to jest u was z wagą? pytam, bo 12tc już się zaczyna, a ja wazę 0.5 kg mniej i nie głodujeStokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:dzięki za miłe słowa Stokrotka86 :*
pamiętaj, że prog wydzielany jest skokowo. mi został jeszcze utrogestan 2x1 na tydzień.
robiłam przed ostatnia wizytą proga i wyszedł 48.
Trzymam kciuki za krzywą.
nie możesz opuszczać posiłków, serio, musisz jeść regularnie, to podstawa. ja mam mdłości, jeśli nie zjem co 3 godziny. stawiam na większe śniadanie, potem owoc, albo owoc plus jogurt- owoce do południa jem, potem mała kanapka staram się jeść chleb z niskim IG - do tego serek plus ogórek, potem obiad, znów mała przekąska i kolacja.
ps. dziewczyny jak to jest u was z wagą? pytam, bo 12tc już się zaczyna, a ja wazę 0.5 kg mniej i nie głoduje
Jaina, ja normalnie już nie opuszczam posiłków. Pilnuje tego no ale na badanie musiałam przyjść na czczo...
Proga zawsze mierzyłam między 7-9 więc u mnie to stała pora.
Ja do tej pory schudłam 4-5 kg. A okres braku możliwości jedzenia mam już za sobą. Obym tylko w następnych trymestrach nie nadrobiła z nawiązką 😁jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙