X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe z jakim bilansem zakończymy 😍

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    I ja już jestem po wizycie Maluch ma 4,77cm za tydzień prenatalne No i na 99% jest chłopcem co widać na zdjeciu🤣

https://naforum.zapodaj.net/510905f155a8.jpg.html
    Powiem Ci, ze ja nie widzę siusiaka, ale słaba jestem w szukaniu czegokolwiek na zdjęciach usg 😂 na pierwszym nie umiałam zobaczyć mojego dziecka 😂😂 dopiero mi Pani dr pokazała palcem na monitorze 😂😂

• MamaZmarzeniami Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja mam termin na 1.02.2022 😁 to moja druga ciąża. W domu 6 letnia córeczka Nadia. Teraz 14 tydzień i według badań prenatalnych na 90% chłopak 😁

niutek87, Gosia Rumi, Isiozwierz, Selena, jaina_proudmoore, po_prostu_ja, Stokrotka 86, Nisia18, Kasiastaraczka, Warszawianka, Morwa, Jeheria, dobuska lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie, od kilku dni czytam Wasze historie i postanowiłam także dołączyć. Spodziewamy się maluszka 11 lutego, na chwilę obecną nie wiemy jeszcze jaka będzie płeć, w domu mamy 4 letniego synka.

Gosia Rumi, Isiozwierz, Selena, jaina_proudmoore, po_prostu_ja, Nisia18, Kasiastaraczka, Warszawianka, Morwa, Jeheria, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZmarzeniami, Aga12345 zapraszamy! Rozgośćcie się ☺️☺️

jaina_proudmoore, MamaZmarzeniami lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 dziękuje mam nadzieję, że pozostaniemy tutaj wszystkie do lutego i szczęśliwie przywitamy nasze pociechy 🙂

Gosia Rumi, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaale dzisiaj radosnych wieści! 😁😃❤ Serce rośnie 😃 Wspaniale! Faktycznie "Dzień chłopaka" hihihi 😁

Aneta8 lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85 wrote:
    Mam już Nifty. Zdrowy synek 😭😭😭😍😍
    Nie mogli byc inaczej! Gratulacje :)

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Tak, dokładnie, chociaż mój glukometr bardzo zakłamywał.
    No nic, dziękuje Wam za wsparcie. Już powoli się oswajam. Nad morzem będzie bez gofra i loda i tyle.
    Lepiej, że skierowano mnie teraz a nie dopiero po dwudziestym tygodniu. :)))

W trojmiescie mamy kilka cukierni „bez cukru”, takze zamiast gofra polecam oszukane slodycze, ktore spokojnie mozna uznac za cudowny deser :)

dobuska lubi tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja chyba dzis mialam prenatalne na nfz🤣
    W sensie mialam tylko zaplanowana wizyte kontrolna na nfz, ale siedzialam tam z pol godziny ponad, nigdy nie mialam prenatalnych, wiec nawet nie wiedzialam jak to wyglada ;) no i jak uslyszalam, ze przeziernosc karkowa bardzo dobra, kosc nosowa widoczna, to mnie tak cos tknelo, ze chyba wlasnie mamy prenatalne 🤣 fajnie ze mi lekarz powiedzial ;) ale najwazniejsze, ze jest wszystko dobrze :) widzialam jak bobiczek podskakiwal, slyszalam serduszko (154), jest dobrze 💖
    A jutro jade robic Pappe, bo za tydzien mam zaplanowane prenatalne w Gamecie ;)

No i strasznie sie ciesze, ze wszystkie z Was maja super wyniki i maluchy sa zdrowe :)🖤🖤 trzymam kciuki za wszystkie kolejne wizyty!!

W ogole do mnie nie dociera jeszcze, ze TO sie dzieje, ze to moja historia. Ktoras z Was tez tak jeszcze ma?

Selena, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, po_prostu_ja, Warszawianka, Morwa, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz wrote:
    Wiecie co, ja chyba dzis mialam prenatalne na nfz🤣
    W sensie mialam tylko zaplanowana wizyte kontrolna na nfz, ale siedzialam tam z pol godziny ponad, nigdy nie mialam prenatalnych, wiec nawet nie wiedzialam jak to wyglada ;) no i jak uslyszalam, ze przeziernosc karkowa bardzo dobra, kosc nosowa widoczna, to mnie tak cos tknelo, ze chyba wlasnie mamy prenatalne 🤣 fajnie ze mi lekarz powiedzial ;) ale najwazniejsze, ze jest wszystko dobrze :) widzialam jak bobiczek podskakiwal, slyszalam serduszko (154), jest dobrze 💖
    A jutro jade robic Pappe, bo za tydzien mam zaplanowane prenatalne w Gamecie ;)

No i strasznie sie ciesze, ze wszystkie z Was maja super wyniki i maluchy sa zdrowe :)🖤🖤 trzymam kciuki za wszystkie kolejne wizyty!!

W ogole do mnie nie dociera jeszcze, ze TO sie dzieje, ze to moja historia. Ktoras z Was tez tak jeszcze ma?

Haha dobre 😆 najważniejsze, że wszystko w porządku! 🥰 możesz być już spokojna, a te badania za tydzień to będzie już tylko formalność ☺️

Tak, do mnie jeszcze nie dociera, że wszystko jest dobrze i będziemy mieli zdrowego dzidziusia. Po tym co przeszliśmy miałam już straszne myśli.. z tych emocji spać nie mogę 🙃

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziewczyny ale się cieszę że wszystkie wizyty i badania wczoraj wyszły dobrze :) i ile chłopaków już mamy 🧡🧡🧡 ale pasuje żeby miał kto kibicować tej drużynie piłkarskiej ;) ja bym chciała córeczkę :) może za tydzień się dowiem kto mieszka w brzuszku :) Jednak wiadomo że najważniejsze jest dla mnie żeby było zdrowe :) 🧡 Ale w tej ciąży czuję się totalnie inaczej niż z synkiem...stąd moje przeczucie że to jednak dziewczynka :)
    Witam nowe Mamusie :) fajnie że jesteście z nami :)

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozbiłyście chyba bank jeśli chodzi o chłopców 💙 gratuluję wszystkimi takich wspaniałych informacji ☺

Ja dziś znów miałam okropny sen. Śniło mi się że urodziłam wcześniaka i że nic nie miałam gotowe, obudziłam się cała roztrzęsiona

Pimka lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamo koleżanki na forum 🙂💗

Selena lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 29 lipca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wielkie kciuki za Ciebie dzisiaj. 💗💗💗

Selena, Morwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 29 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytam to lekarze wielu osobom zlecają najpierw test pappa, a u mnie odwrotnie. Gin powiedział, że lekarz od Usg genetycznego podejmie decyzje 🤷‍♀️Tak samo w temacie Sanco. Ale skoro Ivf plus rocznik 83- to na pewno dostanę skierowanie na pappa wiec takie gadanie 😳Jak myśle dziś o tych badaniach to mi się chce płakać z nerwów i mam coraz większy stres.😢najchętniej poszłabym na ósmą rano jako pierwsza pacjentka na to Usg. 😂masakra, byle do poniedziałku.

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, to ty jesteś w wieku mojego męża 🙂 z doświadczenia wiem że 83 to dobry rocznik więc na pewno będzie z tego zdrowa dzidzia😉

Kochane, ja teraz jestem na krzywej. Czuje już ze będzie cukrzyca🙁 rano po wstaniu miałam cukier na czczo 90. Tutaj już przed pobraniem 102... Tak to u mnie jest że jak opuszczam posiłki to cukier galopuje u mnie w górę😭 no ale przynajmniej nie mam ryzyka niedocukrzenia 😁

Poza krzywa robię też progesteron. Już zupełnie bez lekow- ciekawe jaki wyjdzie...

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 29 lipca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za miłe słowa :) Stokrotka86 :*
    pamiętaj, że prog wydzielany jest skokowo. mi został jeszcze utrogestan 2x1 na tydzień.
    robiłam przed ostatnia wizytą proga i wyszedł 48. :)

Trzymam kciuki za krzywą. :)
    nie możesz opuszczać posiłków, serio, musisz jeść regularnie, to podstawa. ja mam mdłości, jeśli nie zjem co 3 godziny. stawiam na większe śniadanie, potem owoc, albo owoc plus jogurt- owoce do południa jem, potem mała kanapka staram się jeść chleb z niskim IG - do tego serek plus ogórek, potem obiad, znów mała przekąska i kolacja.

ps. dziewczyny jak to jest u was z wagą? pytam, bo 12tc już się zaczyna, a ja wazę 0.5 kg mniej i nie głoduje :D

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo dobrych wiadomości 🤩🤩 mega fajnie :) zazdroszczę Wam prenatalnych z dobrym wynikiem , to już czas zeby odetchnac . Jak mam dzisiaj wizytę , znowu się boje 😕 trzymajcie kciuki ✊🏻✊🏻

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    dzięki za miłe słowa :) Stokrotka86 :*
    pamiętaj, że prog wydzielany jest skokowo. mi został jeszcze utrogestan 2x1 na tydzień.
    robiłam przed ostatnia wizytą proga i wyszedł 48. :)

Trzymam kciuki za krzywą. :)
    nie możesz opuszczać posiłków, serio, musisz jeść regularnie, to podstawa. ja mam mdłości, jeśli nie zjem co 3 godziny. stawiam na większe śniadanie, potem owoc, albo owoc plus jogurt- owoce do południa jem, potem mała kanapka staram się jeść chleb z niskim IG - do tego serek plus ogórek, potem obiad, znów mała przekąska i kolacja.

ps. dziewczyny jak to jest u was z wagą? pytam, bo 12tc już się zaczyna, a ja wazę 0.5 kg mniej i nie głoduje :D

Jaina, ja normalnie już nie opuszczam posiłków. Pilnuje tego no ale na badanie musiałam przyjść na czczo...

Proga zawsze mierzyłam między 7-9 więc u mnie to stała pora.

Ja do tej pory schudłam 4-5 kg. A okres braku możliwości jedzenia mam już za sobą. Obym tylko w następnych trymestrach nie nadrobiła z nawiązką 😁

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ