X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, zakres bety jest tak szeroki, że na pewno Ci nic nie da.
    To 5+5 to z okresu pewnie? Bo jak z okresu to ciąża równie dobrze może być parę dni młodsza i brak zarodka teraz to nic nienormalnego. Jak jest ciałko żółte to lada dzień będzie zarodek :-)

_nova lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to gumy pregna vomi. Dzisiaj mnie po nich zmuliło i wypluć musialam ;p
    Ja cały dzień głodna,jak jem to mi niedobrze i tak w kółko ;p

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co myśleć. Byłam dziś na wizycie u ginekologa. Tydzien temu bylam u innej pani doktor, to byla moja druga wizyta ogolnie. Pani doktor stwierdzila ze malenstwo jest dobrych rozmiarow, słyszeliśmy nawet serduszko. Ogólnie powiedziała ze wszystko w jak najlepszym porzadku. Dziś lekarz zbadał mnie dopochwowo tzn jak wczesniej, od razu powiedział że ciąża rozwija się prawidłowo, ale nie mógł znaleźć serca. Stwierdził że nie ma dostępu/dzidziuś się przemieścil czy coś w tym stylu. Oczywiście spanikowałam od razu i dopytywałam kilka razy czy mam się martwić, ale stwierdził że czasami tak sie zdarza i musimy poczekać te półtora tygodnia do kolejnej wizyty i nie ma co się martwić.Ja niestety nastawiam się już na najgorsze. Dziwi mnie dlaczego tak spokojnie o tym mówił i nie wspomniał nic o tym,że może coś być nie tak. Czy faktycznie się nie martwić? W dalszej rozmowie też nic nie wskazywało na to,że powinnam się obawiać czegoś złego. Pobrano mi krew bo wcześniej jeszcze tego nie robiono i miło się pożegnał. Niestety nie dostałam nawet dzisiaj żadnego zdjęcia usg, nie wiem w sumie dlaczego. Co o tym myślicie? Iść na dniach do innego lekarza czy spokojnie czekać do 26.02? A dodam, że według ostatniej miesiączki to 7 tydzien i 3 dzień

• moni05 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Czytam Was i trochę się uspokajam. Ja jestem po kolejnym szpitalnym USG. Jest pęcherzyk, jest ciało żółte, nie ma płodu. Lekarz powiedział, że już miał dużo takich przypadków, że o tym czasie nie było płodu, a za tydzień już był. Opcje są dwie - albo się pojawi, albo okaże się, że będzie puste jajo. Nic poza czekaniem teraz nie mogę zrobić. Jutro mnie chyba wypuszczą. Ze względu na niewielkiego krwiaka mam leżeć. Dostaję dupka, więc nic innego nie można zrobić.
    Jutro rano pobiorą krew na kolejną betę.

Jestem 5+5
    Macie gdzieś zapisane normy hcg dla tego tygodnia?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a20a02f6453.jpg
    Tylko to są od momentu zapłodnienia :)

Ja w 5+3 miałam kropeczkę, mały cień bez widocznej akcji serca a beta była blisko 6000 już. Więc spokojnie.

_nova lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Dziewczyny, wiem ze taki temacik juz gdzieś się pojawił ale dużo bym musiała przewinąć... jak u Was z seksem? U nas tak sobie... narzeczony boi sie o dzidzie... ja w sumie trochę też bo jeszcze jestem przed pierwszą wizyta i nie wiem czy powinniśmy. Myślicie ze lepiej narazie sobie odpuścić?
    U mnie libido na minusie...jak mnie małż dotyka to zaczynam warczeć....nie wiem czemu...poza tym mamy szlaban na sex przez poprzednie poronienia...
    Myśle,że lekarz Wam określi czy lepiej się wstrzymać czy będzie można na pół gwizdka...my mieliśmy zakaz wtedy i teraz ...także mój małż prawie w celibacie :)

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gonie moja walentyne po lody... dalej mam mdlosci.
    Co do libido to jrst -800 (zrobil co mial zrobic i tyle :D)

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z was zażywa Luteinę podjęzykową?
    Zastanawiam się czy złe samopoczucie mam przez ciążę czy to skutki uboczne luteiny ???

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Podczytuje was od początku ale chciałam poczekać z ujawnieniem. To moja 4 ciąża. Dwa poronienia. Ostatnie w październiku wstrzymane wiec potrzebny był zabieg. Wizytę u lekarza mam we wtorek.
    Jestem już mama dwulatki.
    Z objawów mam i mdłości i senność. Wielką ochotę na mięso i chleb a przez moją dietę nie powinnam go jeść. :/
    Pozdrawiam Ania

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Agu podpisuję się pod Tobą od pierwszego do ostatniego wyrazu :D
    Zmysłowa ja mam dopochwową,wcześniej duphaston. Chyba różnicy nie ma..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Mine93 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,melduję się po wizycie.

Kropeczka ma 3,4 mm co odpowiada 6+0( idealnie się zgadza z moja owulacja).
    Jest pięknie bijące serduszko ❤

Ale jest też polip, który okazał się endometrialnym, i nie będzie można go usunąć:( lekarz mnie uspokajal żebym się nie martwiła, bo to mi w niczym nie przeszkadza i nie ma bezpośredniego wpływu na ciążę. Ja i tak się martwię:(

przedszkolanka:), Cabrera lubią tę wiadomość

7cs szczęśliwy ❤❤❤
    eikts65gkw2joqca.png

Synek 2013 ❤
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam Was cały czas ale brak sił na co kolwiek żeby dłużej napisac. Od tygodnia leje się przez ręce nie mam na nic siły. Mąż pracuje w domu o z małym jest. We wt śr i jutro mały jedzie do teściowej. Mały marudny i nie da się go nie nosić a ja nie mam na to siły. Mam mdlosci i wczoraj i dzisiaj wymiotowalam. Czuję ciągle coś na żołądku. Idę spać bardzo wcześnie bo nie umiem dłużej niż 21 wytrzymać. Masakra. Jak ja do pracy wrócę tego 1 marca.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mine gratuluję <3
    Jak lekarz mówi by się nie martwić to spokojnie :) u mnie podobnie,ale z torbielem .

Sarrra biedaku,wiem co przechodzisz :( dlatego ja tak zwlekałam z ciążą bo bałam się tej powtórki..dobrze,że masz pomoc , jeszcze troszkę i będzie lepiej!

Mine93 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bolacego brzucha ciag dalszy, najgorzej wieczorem, choc czuje go caly dzien. Na prawde staram sie oszczędzać, ale zaczynam sie martwić, że organizm mi mówi "kobieto, lez plackiem", na co nijak moge sobie pozwolić :/

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pukola wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo nie wiem co myśleć. Byłam dziś na wizycie u ginekologa. Tydzien temu bylam u innej pani doktor, to byla moja druga wizyta ogolnie. Pani doktor stwierdzila ze malenstwo jest dobrych rozmiarow, słyszeliśmy nawet serduszko. Ogólnie powiedziała ze wszystko w jak najlepszym porzadku. Dziś lekarz zbadał mnie dopochwowo tzn jak wczesniej, od razu powiedział że ciąża rozwija się prawidłowo, ale nie mógł znaleźć serca. Stwierdził że nie ma dostępu/dzidziuś się przemieścil czy coś w tym stylu. Oczywiście spanikowałam od razu i dopytywałam kilka razy czy mam się martwić, ale stwierdził że czasami tak sie zdarza i musimy poczekać te półtora tygodnia do kolejnej wizyty i nie ma co się martwić.Ja niestety nastawiam się już na najgorsze. Dziwi mnie dlaczego tak spokojnie o tym mówił i nie wspomniał nic o tym,że może coś być nie tak. Czy faktycznie się nie martwić? W dalszej rozmowie też nic nie wskazywało na to,że powinnam się obawiać czegoś złego. Pobrano mi krew bo wcześniej jeszcze tego nie robiono i miło się pożegnał. Niestety nie dostałam nawet dzisiaj żadnego zdjęcia usg, nie wiem w sumie dlaczego. Co o tym myślicie? Iść na dniach do innego lekarza czy spokojnie czekać do 26.02? A dodam, że według ostatniej miesiączki to 7 tydzien i 3 dzień
    Dobrze rozumiem, że lekarz nie robił USG tylko próbował słuchać tętna i go nie złapał?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Wykonał usg dopochwowe,nawet po chwili spróbował inaczej i pojawiły sie kolory, w tym głównie czerwony. Nie wiem czy był to inny rodzaj usg?

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na zakupach wiekszych w tesco. Wsciekla bo moj spal a mielismy razem jechac. Trudno. Pojechalam a w sklepie mi sie slabo robilo. Goraco. Zimno. Mialam problem zeby cos znalezc :( no nic. Wrocilam. Moj wzial zakupy bo nie bede tegk targac po schodach.
    A w domu nawet nie 3min. Zapach obiadu sie unosil i heft... :(
    Polezalam chwile. Wzielam sie za ciasta dla taty na urodziny bo jedziemy do niego na weekend i czuje ze mnie pobolewa podbrzusze... jedno skonczone i jeszcze zostal serniczek zrobic. Taki szybki. Ale siedze na stolku i czekam az przejdzie troche zeby moc skonczyc

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pukola wrote:
    Nie. Wykonał usg dopochwowe,nawet po chwili spróbował inaczej i pojawiły sie kolory, w tym głównie czerwony. Nie wiem czy był to inny rodzaj usg?
    Zapewne włączył doppler w celu zbadnia przeplywu krwi. Kolory pokazuja sie gdy krwinki sie ruszaja, im intensywniejszy kolor tym ruszaja sie szybciej. Jesli byl czerwony to znaczy, ze cos plynelo, pytanie tylko czy to byla krew pompowana juz przez serduszko dzidziusia czy zlapal jakies twoje przeplywy.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również melduję się po wizycie. Bobas 0.85 cm, 7t1d ciąży, 6t2d wiek fasolki. Serduszko pięknie słychać

przedszkolanka:), Jupik, moni05, kkkaaarrr, Paolka_25, adella1 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Zapewne włączył doppler w celu zbadnia przeplywu krwi. Kolory pokazuja sie gdy krwinki sie ruszaja, im intensywniejszy kolor tym ruszaja sie szybciej. Jesli byl czerwony to znaczy, ze cos plynelo, pytanie tylko czy to byla krew pompowana juz przez serduszko dzidziusia czy zlapal jakies twoje przeplywy.
    Nie wiem. Już zgłupiałam. Jutro zapisałam się do pani doktor która serduszko wykryła od razu i wszystko się wyjaśni. Jeśli jednak wyjdzie coś nie tak to zrobie niezła afere swojemu lekarzowi,że wmawia że wszystko jest w porzadku mimo iż tak nie jest. Powinien od początku być szczery i postawić sprawę jasno.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hej dziewczyny. Czytam Was cały czas ale brak sił na co kolwiek żeby dłużej napisac. Od tygodnia leje się przez ręce nie mam na nic siły. Mąż pracuje w domu o z małym jest. We wt śr i jutro mały jedzie do teściowej. Mały marudny i nie da się go nie nosić a ja nie mam na to siły. Mam mdlosci i wczoraj i dzisiaj wymiotowalam. Czuję ciągle coś na żołądku. Idę spać bardzo wcześnie bo nie umiem dłużej niż 21 wytrzymać. Masakra. Jak ja do pracy wrócę tego 1 marca.

Nie chcę nic mówić, ale jak w zeszłej ciąży mi się zaczął taki stan to wzięłam L4 na tydzień, bo potem mieliśmy jechać na urlop, i byłam pewna, że to minie i po urlopie wracam do roboty. A tak minęło, że nawet na urlop nie pojechaliśmy, bo nie byłam w stanie, no i do pracy już nie wróciłam..
    Oby u Ciebie było lepiej. Generalnie tak chora jak w tamtej ciąży to w życiu się nie czułam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ