X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Mine93 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i z racji tego że co najmniej połowa z nas jest przewrazliwiona( w tym ja na czele) cos wam opisze.

Od początku ciąży bolały mnie piersi, dzień w dzień, oraz brzuch pobolewal jak na @. Wczoraj rano wstaje i nie czuje bólu piersi. Ja w płacz, napewno coś jest nie tak, do tego brzuch przestał boleć!! Nawet nie miałam siły się wczoraj tu odezwać tak strasznie się bałam. A tu proszę dziś na usg wszytko w idealnym porządku.

Kiniorek91, przedszkolanka:), zmyslowa lubią tę wiadomość

7cs szczęśliwy ❤❤❤
    eikts65gkw2joqca.png

Synek 2013 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, czytam o tych Waszych mdłościach, a sama ich nie doświadczam. Macie moje wsparcie mimo wszystko.
    Ja dziś natomiast po wieczornej kapueli poczulam jeszcze wiekszy ból cycków całych ! Pezed okresem zawsze bolały mnie tylko sutki, a teraz sa twarde tak u gory i od strony pach i bolą tam. Muszę się przyzwyczaić....
    Spokojnej nocy Wam życzę.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj super sie czulam, dzisiaj mam podwójne mdłości ;p chyba wolalam jednak wczorajsze ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Jejku, czytam o tych Waszych mdłościach, a sama ich nie doświadczam. Macie moje wsparcie mimo wszystko.
    Ja dziś natomiast po wieczornej kapueli poczulam jeszcze wiekszy ból cycków całych ! Pezed okresem zawsze bolały mnie tylko sutki, a teraz sa twarde tak u gory i od strony pach i bolą tam. Muszę się przyzwyczaić....
    Spokojnej nocy Wam życzę.
    Ktory tydzień? Spokojnie ja tez nie mialam mdlosci dopiero w tym tygodniu zaatakowaly:(

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie i dołączam do szczęśliwego października. Wczoraj pierwsze USG. Jeszcze serduszka nie widać za tydzień powtórka i lekarz obiecuje że już zobaczymy. Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 07:22

moni05, Paolka_25, mila_88, adella1, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny, gratulacje! :)
    Dzień dobry.

Trzymam kciuki za to, że może to w końcu dziś jest mój lepszy dzień :P wstałam o świcie, podjechałam pod przychodnię, krew oddałam na większość badań, w poniedziałek reszta.
    Jednak płacę, bo w moim małym zadupiu termin do gin na NFZ to 18 marca... No cóż, jajeczko powinno mi dać znać od razu jak się zapłodniło, wtedy może bym nie czekała.
    Szkoda mi nerwów, tej kasy też, ale jak mam jeździć po większych miastach to na paliwo i tak pójdzie, sooooł... Whatever.
    Na poniedzialek toxoplazmoza IgG i IgM i tak samo CMV i chyba mocz... Tak to ogarnęłam dziś. :)
    Duma mnie rozpiera, bo normalnie mdleję a dziś dzielnie trzymałam PEŁNE, OTWARTE probówki :D

Troszkę śmieszków z rana :P

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 5+2 u mnie. Mdli mnie narazie tylko z bólu cycków.

Goemi ktory tydzień?
    gratuluje

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey:)
    Ale się nie wyspałam...cała noc kulalam się po łóżku A wszystko przez to że wczoraj4po południu kawy mi się zachciało,no i nocka z głowy.
    Brzuch już prawie wcale nie boli,o cyckach już dawno zapomnialam tylko mdłości i bekanie męczą... byle do 20-go.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ho! Hej Goemi!
    Ja śpię ostatnio jak zabita...

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i znowu dodałam gotowy emot i post zjedzony... :-P
    Witaj Goemi ;-)

Zerwałam się dziś szybciutko bo miałam mega mdłości, pobiegłam do łazienki ale noc nie zwróciłam... Czuję, że rozkręcają się u mnie te mdłości...

Paolka _25
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Oj i znowu dodałam gotowy emot i post zjedzony... :-P
    Witaj Goemi ;-)

Zerwałam się dziś szybciutko bo miałam mega mdłości, pobiegłam do łazienki ale noc nie zwróciłam... Czuję, że rozkręcają się u mnie te mdłości...

Współczuję :( mi choć trochę lżej jak się uda zwrócić, a takie mdłości są najgorsze...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane !
    Izabela i mdlosci wspolczucia nie znajs :p

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszy objaw ciąży potwierdzony przez eMka - sutki mi się zmieniły :D większe, ciemniejsze i bardziej wystające. Alleluja, do pory wszystkie moje obserwacje kwitował tym, ze mi się wydaje :P

Paolka_25, moni05, moni05 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam rano kobietki:)
    Zaczynam się martwić coraz mniejszymi objawami...bo czuje się za dobrze z dnia na dzień
    Wzięłam się za obiad póki mam tyle energii :)

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmysłowa ja dzisiaj póki co też ok,po wczorajszych meczarniach. Niech tak zostanie bo sama z Polą jestem aż do powrotu męża a za oknem wiosna :)

Witam nowe mamusie ;)

Agu1 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze rzyganko za nami, juz chcialam meza z pracy sciagac zeby z izabela posiedzial, ale po troche lepiej

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości ale o dziwo mam chęć na kawę... Wyrzuciłam pościel na balkon bo u mnie za oknem też wiosna :-) może później spacer z moimi mężczyznami :-)

Nowa u mnie mąż chodzi i zagląda w dekolt i mówi, że bardzo mi urosły "bimbałki" :-P
    U mnie te żyły na piersiach i dekolcie widoczne a cycki jak kamienie, jak zdejmuje biustonosz to czuję jak lecą do pępka :-P

Teraz Wam powiem jak się załatwiłam wczoraj... :-( Zawsze farbuję sobie włosy sama w domu i zawsze farbą Garnier a ostatnio coś mnie podkusiło, kolor platyny z Palette i kupiłam tą farbę. Nałożyłam wczoraj na włosy i po 5 minutach poczułam ogień, dosłownie ogień! Pobiegłam zmyć do łazienki ale niestety zdążyły już mi się zrobić pęcherze... Dzisiaj czuję strupki w głowie i sączący się płyn...
    Tak załatwiła mnie ta farba... Normalnie masakra jakaś... A efekt na włosach mam taki, że odrosty mam rude a reszta blond i nic z tym nie zrobię póki nie wygoi mi się skóra głowy... :-(

Paolka _25
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to 5,5 tygodnia. Póki co wie tylko mężuś. Tak bardzo się cieszę i tak strasznie się boję. Ale pewnie te uczucia będą gościć długo.

Neroli lubi tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... Dzisiaj nikt nie wizytuje?? Szkoda... A może wizytuje ktoś kto się nie ujawnił? :-)

Do mojej wizyty 3 doby :-D jaram się! :-D

Agu1, zmyslowa, Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • mila_88 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja byłam wczoraj na wizycie. CRL=3,1mm, FHR=100. Parametry jak na 6 tydzień, a ja powinnam być w 8.

Lekarz mówi, że różnice między trzema ostatnimi USG są ok, zarodek się rozwija, ale ciąża jest 2 tygodnie młodsza. Co jest fizycznie niemożliwe...

Na ten moment termin porodu się przesuwa na 12.10. Czyli miałam przeczucie, żeby pisac tu, a nie na wrześniowym... Suwaczka na razie nie zmieniam.

Następna wizyta 01.03. Nie wiem, czy tyle wytrzymam.
    I też jestem z Warszawy (sunshine chyba na razie możesz uzupełnić statystyki;)

Agu1, zmyslowa, Paolka_25, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

2019.11.14 dwa bijące serduszka
    2019.12.27 dziewczynki;)
    2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)

ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ