Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki :*
Kurka od początku tego tygodnia mdli mnie strasznie. Wczoraj i dziś żyje na samych krakersach i wodzie. Każdy zapach jedzenia powoduje odruch...
Chciałabym iść chociaż 2 tygodnie na L4 ale mając działalność i płacąc na razie tylko składki preferenyjne raczej nie dostanę prawie nic... -
Ech, moja córa chodziła tylko do przedszkola, więc na żłobach się nie znam
Nuśka, spróbuj coś kwaśnego, u mnie woda z cytryną daje radę, zabija ten metaliczny posmak... Też nażarłam się krakersów teraz i muszę stawić czoła zakupom w biedronieGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
przedszkolanka:) wrote:A moja nie idzie do przedszkola
Moni masz chociaź metaliczny,ja mam dosłownie kapcia w buzi..
Powodzenia w biedronce! Dla mnie to za duzo
No moja chodzi już do zerówki, to był obowiązek, bo od września szkoła mają urodzinki tego samsgo dnia, ale dzielą je 3 lataGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przedszkolanka, nie, na zasadach ogólnych. Dziś gadałam z księgową i wg niej jedynym wyjściem byłoby płacenie wyższych składek, ale potem za bardzo nie mogłabym wrócić do niższych.
Dodatkowo pracuje normalnie na etat, tylko w grudniu rozwiązaliśmy z szefem umowę (żebym mogła płacić mniejszy zus, bo nie można współpracować z pracodawcą jeżeli otworzyło się działalność w tej samej branży i płacić mniejszego zusu). Więc pracuje na czarno a w styczniu zaszłam w ciążę akurat jak już rozwiązaliśmy umowę więc od pracodawcy mam zero L4 a nawet zero urlopu. I oczywiście jak nie pracuje to pieniędzy też zero -
Moni planujecie jakies przyjecie? U nas niestety Wroclaw odpada..nadrobimy w majówkę a teraz kombinujemy inne atrakcje gdzie będę w stanie dojechac ;p
Przed wizyta w czwartek jade po torta(bo sama juz tez nie zrobię) ;p
Nuśka podobno conajmniej rok wyzsze skladki trzeba płacić by wyliczyli jakąs średnia. Ja dlugo planowałam co zrobić w przypadku ciazy,póki co zostaną mi grosze ale teraz pracować nie daje rady..moze w drugim trymestrze bedzie lepiej -
kalcia wrote:Agu, telefon do NFZ lub powolanie sie na ustawe i po temacie. Musicie pamietac, ze to ich zasrany obowiazek was przyjac, tak mowi ustawa. Nie ma czegos takiego, ze jak pani nie pasuje to prywatnie. Po to place skladki, zeby skorzystac z funduszu. Ja sie nie daje nigdy w takich sytuacjach. W tamtym chyba roku albo w tym- nie pamietam, weszla ustawa, ze jesli jestes w ciazy i masz zaswiadczenie lub karte ciazy to specjalista ma obowiazek przyjac cie w terminie 7 dni- dermatolog, dentysta, endokrynlog, tylko trzeba o swoje stanowczo walczyc
-
Nuśka też właśnie jestem na działalności i zastanawiam się, co zrobić bo będę miała jakieś grosze a nie macierzyński i L4 , zwłaszcza, że płacę jeszcze ten preferencyjny ZUS. Musze się skontaktować z księgową bo nie wiem jak to najlepiej rozegrać, zastanawiam się nawet, czy się nie zatrudnić na umowę o pracę bo mam teoretycznie możliwość. Masakra na tej działalności z macierzyństwem ;P2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja również dzisiaj po wizycie. Serduszko bije a maleństwo rośnie i wszystko jest w porzadku. Chyba czeka mnie zmiana lekarza bo ten mój ma problem ze zrobieniem usg na poczatku ciąży. Pani doktor nie rozumiała dlaczego lekarz prowadzący nie widział serduszka bo jej udało sie znaleźć od razu
Paolka_25, moni05, Dominika32, przedszkolanka:), nuśka91, Jupik, sunshine03, mila_88, Matka30+, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
Agu1 wrote:Ja sie wzielam za leniwe... masakra nie ogarniam zycia. ciasto lezy ja tez... bo mdlosci przyszly. Dziecko z kupa czeka na ojca bo ja tego nie przetrwam i nie przewine :/dobrze ze zrobila teraz a maz bedzie za 5 min...
-
Sarrrra wrote:Ja w ogóle nie mam na nic siły. Leżę i patrzę się w ścianę. Debrecha pełna. Dziecka nie mam przy sobie prawie wcale i czuję się jak gówno. Przepraszam za wyrażenie.
-
nowa na dzielni wrote:Nuśka też właśnie jestem na działalności i zastanawiam się, co zrobić bo będę miała jakieś grosze a nie macierzyński i L4 , zwłaszcza, że płacę jeszcze ten preferencyjny ZUS. Musze się skontaktować z księgową bo nie wiem jak to najlepiej rozegrać, zastanawiam się nawet, czy się nie zatrudnić na umowę o pracę bo mam teoretycznie możliwość. Masakra na tej działalności z macierzyństwem ;P
-
Ooo, dzięki Sarrrra za konkrety . Potwierdzę u swojej czy cos się nie zmieniło i w oparciu o te dane ustalę strategię . Generalnie nie wybieram się na razie na L4 ale gdybym miała nie dostać kasy na końcówce i na macierzyńskim czułabym się oszukana .
W ogóle mnie trochę straszycie, że się tak kiepsko czujecie, bo ja czuję się naprawdę ok. Wiem, że większość objawów pojawia się od 7 tygodnia w górę ale poza zmęczeniem jestem naprawdę w dobrej formie. 5 tydzień był najgorszy2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja sie cieszylam bo od rana nic mi nie bylo. Zjadlam rosolek na obiad. Polezalam. Wyszlam z psem. Piekna pogoda. Ale nie wiem czy to chodzi o chodzenie po schodach i to ze szybciej sie oddycha, czy o swieze powietrze ale wystarczy ze wroce do domu i za chwile mnie muli i wszystko do kibelka to jest mega meczace