Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Moni planujecie jakies przyjecie? U nas niestety Wroclaw odpada..nadrobimy w majówkę a teraz kombinujemy inne atrakcje gdzie będę w stanie dojechac ;p
Przed wizyta w czwartek jade po torta(bo sama juz tez nie zrobię) ;p
Nuśka podobno conajmniej rok wyzsze skladki trzeba płacić by wyliczyli jakąs średnia. Ja dlugo planowałam co zrobić w przypadku ciazy,póki co zostaną mi grosze ale teraz pracować nie daje rady..moze w drugim trymestrze bedzie lepiej
Tak, za tydzień w sobotę w parku zabaw ma swoją imprezę. Poza tym nic. To jej urodziny trochę przestrzeni, koledzy i animator wystarczą tort wezmę z piekusia ten mały, bezowy, czy coś. Oni i tak nie jedzą. Nie mają czasuGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej
Możecie mnie dopisać do listy. Wizytę mam 19 we wtorek. A termin na 9 października. Owulację miałam wcześniej niż zwykle więc może wyjść szybciej. Też jestem z Warszawy:)
Pozdrawiam z mdłościamiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:09
moni05, przedszkolanka:), Jupik, Cabrera, Agu1, Paolka_25 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa - też mam tak samo termin , tzn według kalkulatora, od gina jeszcze nie mam bo jeszcze nie widziałam zarodka . Ty swojego już oglądałaś/słuchałaś?
Kookosowa lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć, ale na razie nieco nieśmiało, boję się po moich 2 ciążach biochemicznych. Jestem w 7 tyg. ciąży (6+1). Tydzień temu beta ładnie przyrastala 75,423,2972 i ostatnia którą robilam w zeszły piątek 6781. Bylam w ubiegły piatek na usg, byl widoczny pecherzyk ciazowy z cialkiem zoltym, lekarz twierdzil, ze wyglada "obiecujaco". Nastepna wizyta 22.01. do tego czasu siedze na L4 wg zaleceń lekarza. Strasznie mi soe dłuży. Dodatkowo nie czuję sie jakos strasznie źle- bywają dni kiedy mam lekkie mdłości lub jestem zmęczona, ale bez przesady. Piersi tez raz bola bardziej a raz mniej.
Cabrera, Dominika32, Jupik lubią tę wiadomość
-
Ja mam mniejsze mdłości, ale zarciowstret pozostał, i spaaac mi się chce, a tu trzeba szkraba ogarniać. Ze zmianą jej pieluch z kupą też mam problem, tylko nie ma mnie kto wyręczyć, więc pozostaje mieć nadzieję, że w pewnym momencie nie puszczę hafta..
Na spacerze byliśmy i wczoraj i dziś, głównie po pomarańcze- wchodzą mi dobrze i smakują i mnie po nich nie muli. W buzi też czuję suf, więc piję wodę z cytryną, żeby pozbyć się tego kapcia, jak to któraś napisała.
Widzę, że dużo nowych dziewczyn się posypało super.
Ja odliczam do usg jeszcze tydzień. Najchętniej bym przyspieszyla ale i tak nie mogę, bo mąż wraca dopiero w czwartek. -
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Nowa na dzielni, Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie. Dzisiaj też mam 6 tydzień i 1 dzień. Ovu wyznacza mi termin porodu na 14 października. Dzisiaj byłam na wizycie i mam pęcherzyk ciążowy 0,85 cm i pęcherzyk zoltkowy 0,30 cm Mam wizytę za tydzień i mówił że powinno być serduszko
Oooo No ja byłam tydzień temu i nic o żółtkowym nie mówił, chyba nie było go widać ale pęcherzyk miał 0,45 cm z tego co czytam to na tym etapie jeszcze spokojnie może nie być widać takim małym (chociaż trochę oczywiście mnie to niepokoi, wiadomo ) Ja mam krótki cykl i owu szybko więc pewnie termin będzie można dobrze skorygować dopiero jak mały się objawiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:52
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa na dzielni nie byłam jeszcze u lekarza. Chciałam jak najdłużej poczekać. Żeby się nie stresować że nic nie widać.i liczę że nie będę brać duphastonu. Jeszcze 4 dni i we wtorek mam już nadzieję zobaczyć serduszko. Będzie 6 tydzień i 6 dzień
nowa na dzielni, Paolka_25 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Nie wiem po co byłam w biedronce miały być naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i wędzonym serem... Kurczak co? Po otwarciu śmierdział...
Jak ogarnęłam się po tym, jak puściłam pawia to się popłakałam, bo jechałam tylko po tego kurczaka...
Także tak... Naleśniki pocięłam w paski na pseudo makaron, szpinak śmietanką, wybełtałam i zapiekam z tym serem. Oby coś z tego było... Czekam aż mój wróci, chyba będę płakać znówGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Witam, jestem tutaj nowa )
Mam do was pytanko, test pokazał mi wczoraj bladziutka druga kreskę. Dziś zrobiłam betę wyszła 30,4. Patrząc na tabelkę ciąża jest, ale czy wynik nie jest zbyt mały?
To mój 35dzien. W 17 dniu owulacja.
Poradzcie czy któraś miała taka mała betę?
Wizyta dopiero 5 marca u lekarki -
kalcia wrote:Agu, telefon do NFZ lub powolanie sie na ustawe i po temacie. Musicie pamietac, ze to ich zasrany obowiazek was przyjac, tak mowi ustawa. Nie ma czegos takiego, ze jak pani nie pasuje to prywatnie. Po to place skladki, zeby skorzystac z funduszu. Ja sie nie daje nigdy w takich sytuacjach. W tamtym chyba roku albo w tym- nie pamietam, weszla ustawa, ze jesli jestes w ciazy i masz zaswiadczenie lub karte ciazy to specjalista ma obowiazek przyjac cie w terminie 7 dni- dermatolog, dentysta, endokrynlog, tylko trzeba o swoje stanowczo walczyc
Ja mam w pracy ubezpieczenie PZU...i możliwość rejestracji więc to zrobiłam przez neta ...hahhahha a tu termin na 27 lutego...teraz się zastanawiam jak to się ma do tego ,że jestem w ciąży bo rejestrując się przez neta nie wiedzą czy jestem w ciąży...
Znalazłam wizyte na poniedziałek u innego ale skoro mam opcje przez PZU to dlaczego tyle czekam skoro powinni mnie zarejestrować w ciągu 5 dni wg ich zasad...
Ktoś korzysta z tego ubezpieczenia prywatnego w pracy PZU???
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
zmyslowa wrote:Ja mam w pracy ubezpieczenie PZU...i możliwość rejestracji więc to zrobiłam przez neta ...hahhahha a tu termin na 27 lutego...teraz się zastanawiam jak to się ma do tego ,że jestem w ciąży bo rejestrując się przez neta nie wiedzą czy jestem w ciąży...
Znalazłam wizyte na poniedziałek u innego ale skoro mam opcje przez PZU to dlaczego tyle czekam skoro powinni mnie zarejestrować w ciągu 5 dni wg ich zasad...
Ktoś korzysta z tego ubezpieczenia prywatnego w pracy PZU???
-
Agu1 wrote:Ja mam jakies z pzu ale jakie to nie mam pojecia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 19:00
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
Sylwia123 wrote:Witam, jestem tutaj nowa )
Mam do was pytanko, test pokazał mi wczoraj bladziutka druga kreskę. Dziś zrobiłam betę wyszła 30,4. Patrząc na tabelkę ciąża jest, ale czy wynik nie jest zbyt mały?
To mój 35dzien. W 17 dniu owulacja.
Poradzcie czy któraś miała taka mała betę?
Wizyta dopiero 5 marca u lekarki
18 dzień po owulacji, więc wydaje się trochę mała. Chyba, że po prostu miałaś później owulacje niż myślisz. Zrób betę ponownie po 48h.