X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sylwia123 Nowa

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja wypadła na 17 dzień a 16 dnia robiłam testy owu który wyszedł pozytywnie :) później już wychodziły negatywne :) wiec stad mniemam ze owu była 17dnia. Rozmawiałam z lekarka, mam powtórzyć betę w poniedziałek i się nie stresować bo jak będzie rosnąć w górę to za tydzień do pierwszej kontroli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestesmy we 3 :-) ja rowniez 6+1 :-)

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam małża po opaske na mdlości... oby pomoglo i koszmar sie skonczyl :/

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jeden objaw ciąży poza mdłościami. Jestem strasznie nerwowa i szybko tracę cierpliwość. A raczej jestem osobą cierpliwa i spokojna. Już współczuję osobom w otoczeniu :/

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu daj znać jak będą działać.. mam znajomą z owu co straszne miała i jej trochę ulżyło po nich. Ja póki co nie potrzebuję i oby tak zostało.. byle jeść ciągle.

Agu1 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Agu daj znać jak będą działać.. mam znajomą z owu co straszne miała i jej trochę ulżyło po nich. Ja póki co nie potrzebuję i oby tak zostało.. byle jeść ciągle.
    Jasne zrecenzuje :) oby pomogły !
    Kookosowa ja to samo :) malzowi wspolczuje w 1 ciazy bylam oaza spokoju

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Jasne zrecenzuje :) oby pomogły !
    Kookosowa ja to samo :) malzowi wspolczuje w 1 ciazy bylam oaza spokoju

Ja w ciąży poronionej w październiku byłam oazą spokoju,,,w tej jestem okropna,nerwowa,wredna i zawzięta...skąd to się bierze...:) ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:35

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze, dzidziuś 5mm, widać bijące serduszko :) (we wtorek mierzył dokładnie 4,6mm). Następna wizyta 8 marca i oczywiście dostałam listę badań do zrobienia.

Poza tym pytałam o tą krew w moczu która była 1+ to okazało się, że tylko jedna krwinka pojawiła się w próbce a do kilku sztuk jest to normalne i nie jest to żaden krwiomocz.

Gin polecił mi też placówkę do której mam się zapisać na te bardziej szczegółowe badania w 12 tygodniu.

Zastanawiam się czy nie iść na NFZ do tego samego gina, bo trochę kasy pójdzie na te wszystkie wizyty.

zmyslowa, Jupik, nowa na dzielni, przedszkolanka:), sunshine03, Kookosowa, moni05, Paolka_25, OO83 lubią tę wiadomość

• zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Wszystko dobrze, dzidziuś 5mm, widać bijące serduszko :) (we wtorek mierzył dokładnie 4,6mm). Następna wizyta 8 marca i oczywiście dostałam listę badań do zrobienia.

Poza tym pytałam o tą krew w moczu która była 1+ to okazało się, że tylko jedna krwinka pojawiła się w próbce a do kilku sztuk jest to normalne i nie jest to żaden krwiomocz.

Gin polecił mi też placówkę do której mam się zapisać na te bardziej szczegółowe badania w 12 tygodniu.

Zastanawiam się czy nie iść na NFZ do tego samego gina, bo trochę kasy pójdzie na te wszystkie wizyty.
    Super wieści....:)
    Jak masz możliwość na NFZ z badaniami i wizytami to korzystaj:)
    Rośnijcie zdrowo :)

04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupiłam sobie gumy pregna vomi. Jedyne rzeczy jakie jem to krakersy, lody i czasem jakiś cytrus. Ewentualnie sucha bułka z samym masłem. O reszcie nie mogę nawet myśleć... Najgorsze, że nawet nie wymiotuje, ale przez 80% dnia jest mi niedobrze. Czuję się cały czas jak na kacu życia x)

• zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    A i kupiłam sobie gumy pregna vomi. Jedyne rzeczy jakie jem to krakersy, lody i czasem jakiś cytrus. Ewentualnie sucha bułka z samym masłem. O reszcie nie mogę nawet myśleć... Najgorsze, że nawet nie wymiotuje, ale przez 80% dnia jest mi niedobrze. Czuję się cały czas jak na kacu życia x)
    Dokładnie wiem o czym mówisz...mi pomagają też cytrusy,kapusta kiszona,ogórek kiszony,zielony, chleb czarny z masłem no i popcorn robi robote...dobrze mi sie go je...w poprzednej ciąży jadłam sporo słodkiego i kawy....teraz niebardzo...a co to kochana za gumy? nie wiedziałam o takich...chyba starej daty jestem...:P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:47

04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka super <3
    ja na nfz, w pierwszej prywatnie nawet na różyczke mnie nie wysłała a ja nieświadoma..

Co do gum,opasek- oby pomogły ;) ja na spacerze żułam dzisiaj :)
    Co do jedzenia chce mi się kiszonek,ale mi jelita podrażniają więc kanapka z łaciatym lub dżemem, jajecznica na siłę lub paluszki.. pomarańcza dzisiaj nie weszla bo bóli jelit dostałam..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się do was dołączam. Normalnie myślę i myślę co mi jutro ma teściowa kupić, żebym miała na obiad i wymyśleć nie mogę.. wchodzą mi tylko bułki z masłem/białym serem, pomarańcze, kiwi, czasem krakersa przegryze. No nie wiem co jeść,a jak nie jem mdli. Mięso ble, słodkie ble. W ogóle żarcie ble.
    Co do gum to są z imbiru. Jak komuś pomaga spoko. Ja w zeszłej ciąży lykakam tabletki z imbiru i nic nie dawały, jak byłam dętka tak byłam. Teraz wrzucam imbir do herbaty, ale czy pomaga, cóż..

zmyslowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi imbir w ogóle nie pomaga,nie mogę pić. Miętowa też nie wchodzi.
    Jupik idealnie to opisujesz- coś trzeba jeść a wszystko ble..
    Ale podobno mamy się nie martwić o dostarczenie maluszkowi,bo on co potrzebuje to i tak ma, tylko my cierpimy .
    Melduję wagę w 8 dni - 0.8 kg. = 42 kg.na wadze.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Mam to samo. Ciągle mdli

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to masz bardzo podobne odchyły jak ja :)

A te gumy to sama nie wiem co to jest, po prostu w aptece zapytałam o coś na wymioty w ciąży. Widzę, że chyba większości dziewczyn nie pomagają no ale może może...

• zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:)
    Sarrrra
    Spróbujcie popcorn maślany mi pomaga na mdłości :)

04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką też mdłości do 9 tyg potem ból łona. Teraz tak samo. Pomagają słone paluszki. Ale staram się trzymać dietę. Jem banany i pije melisę. O obiedzie dla rodziny nie myślę. Bo co pomyśle to mi gorzej. Na szczęście mąż ma ręce i sam sobie zrobi a córka je w żłobku.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka na wymioty są tabletki i czopki, na mdłości to gumy .
    zmysłowa nie wiem czy mi wejdą,może spróbuję bo patrzyłam na nie w sklepie wiejskim :P
    Kookosowa zazdro! ja też liczę że ten przyszły tydzień najgorszy jeszcze i od 9 tyg.coś ustanie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie orzeziebienie zlapalo :( i zrobil mi sie kacik a rogu ust. Tak juz z tydzien z nim chodze i chyba sie powieksza. Dzisiaj tylko raz zwracalam ale caly obiad... A tak to czuje sie srednio. Jutro do apteki po prenalen. Ciocia na przyjechac z domowym sokiem z lipy i czarnego bzu. Chyba mlody mnie tak zalatwil...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ