X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sylwia123 Nowa

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja wypadła na 17 dzień a 16 dnia robiłam testy owu który wyszedł pozytywnie :) później już wychodziły negatywne :) wiec stad mniemam ze owu była 17dnia. Rozmawiałam z lekarka, mam powtórzyć betę w poniedziałek i się nie stresować bo jak będzie rosnąć w górę to za tydzień do pierwszej kontroli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestesmy we 3 :-) ja rowniez 6+1 :-)

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam małża po opaske na mdlości... oby pomoglo i koszmar sie skonczyl :/

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jeden objaw ciąży poza mdłościami. Jestem strasznie nerwowa i szybko tracę cierpliwość. A raczej jestem osobą cierpliwa i spokojna. Już współczuję osobom w otoczeniu :/

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu daj znać jak będą działać.. mam znajomą z owu co straszne miała i jej trochę ulżyło po nich. Ja póki co nie potrzebuję i oby tak zostało.. byle jeść ciągle.

Agu1 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Agu daj znać jak będą działać.. mam znajomą z owu co straszne miała i jej trochę ulżyło po nich. Ja póki co nie potrzebuję i oby tak zostało.. byle jeść ciągle.
    Jasne zrecenzuje :) oby pomogły !
    Kookosowa ja to samo :) malzowi wspolczuje w 1 ciazy bylam oaza spokoju

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Jasne zrecenzuje :) oby pomogły !
    Kookosowa ja to samo :) malzowi wspolczuje w 1 ciazy bylam oaza spokoju

Ja w ciąży poronionej w październiku byłam oazą spokoju,,,w tej jestem okropna,nerwowa,wredna i zawzięta...skąd to się bierze...:) ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:35

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze, dzidziuś 5mm, widać bijące serduszko :) (we wtorek mierzył dokładnie 4,6mm). Następna wizyta 8 marca i oczywiście dostałam listę badań do zrobienia.

Poza tym pytałam o tą krew w moczu która była 1+ to okazało się, że tylko jedna krwinka pojawiła się w próbce a do kilku sztuk jest to normalne i nie jest to żaden krwiomocz.

Gin polecił mi też placówkę do której mam się zapisać na te bardziej szczegółowe badania w 12 tygodniu.

Zastanawiam się czy nie iść na NFZ do tego samego gina, bo trochę kasy pójdzie na te wszystkie wizyty.

zmyslowa, Jupik, nowa na dzielni, przedszkolanka:), sunshine03, Kookosowa, moni05, Paolka_25, OO83 lubią tę wiadomość

• zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Wszystko dobrze, dzidziuś 5mm, widać bijące serduszko :) (we wtorek mierzył dokładnie 4,6mm). Następna wizyta 8 marca i oczywiście dostałam listę badań do zrobienia.

Poza tym pytałam o tą krew w moczu która była 1+ to okazało się, że tylko jedna krwinka pojawiła się w próbce a do kilku sztuk jest to normalne i nie jest to żaden krwiomocz.

Gin polecił mi też placówkę do której mam się zapisać na te bardziej szczegółowe badania w 12 tygodniu.

Zastanawiam się czy nie iść na NFZ do tego samego gina, bo trochę kasy pójdzie na te wszystkie wizyty.
    Super wieści....:)
    Jak masz możliwość na NFZ z badaniami i wizytami to korzystaj:)
    Rośnijcie zdrowo :)

04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupiłam sobie gumy pregna vomi. Jedyne rzeczy jakie jem to krakersy, lody i czasem jakiś cytrus. Ewentualnie sucha bułka z samym masłem. O reszcie nie mogę nawet myśleć... Najgorsze, że nawet nie wymiotuje, ale przez 80% dnia jest mi niedobrze. Czuję się cały czas jak na kacu życia x)

• zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    A i kupiłam sobie gumy pregna vomi. Jedyne rzeczy jakie jem to krakersy, lody i czasem jakiś cytrus. Ewentualnie sucha bułka z samym masłem. O reszcie nie mogę nawet myśleć... Najgorsze, że nawet nie wymiotuje, ale przez 80% dnia jest mi niedobrze. Czuję się cały czas jak na kacu życia x)
    Dokładnie wiem o czym mówisz...mi pomagają też cytrusy,kapusta kiszona,ogórek kiszony,zielony, chleb czarny z masłem no i popcorn robi robote...dobrze mi sie go je...w poprzednej ciąży jadłam sporo słodkiego i kawy....teraz niebardzo...a co to kochana za gumy? nie wiedziałam o takich...chyba starej daty jestem...:P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:47

04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka super <3
    ja na nfz, w pierwszej prywatnie nawet na różyczke mnie nie wysłała a ja nieświadoma..

Co do gum,opasek- oby pomogły ;) ja na spacerze żułam dzisiaj :)
    Co do jedzenia chce mi się kiszonek,ale mi jelita podrażniają więc kanapka z łaciatym lub dżemem, jajecznica na siłę lub paluszki.. pomarańcza dzisiaj nie weszla bo bóli jelit dostałam..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się do was dołączam. Normalnie myślę i myślę co mi jutro ma teściowa kupić, żebym miała na obiad i wymyśleć nie mogę.. wchodzą mi tylko bułki z masłem/białym serem, pomarańcze, kiwi, czasem krakersa przegryze. No nie wiem co jeść,a jak nie jem mdli. Mięso ble, słodkie ble. W ogóle żarcie ble.
    Co do gum to są z imbiru. Jak komuś pomaga spoko. Ja w zeszłej ciąży lykakam tabletki z imbiru i nic nie dawały, jak byłam dętka tak byłam. Teraz wrzucam imbir do herbaty, ale czy pomaga, cóż..

zmyslowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi imbir w ogóle nie pomaga,nie mogę pić. Miętowa też nie wchodzi.
    Jupik idealnie to opisujesz- coś trzeba jeść a wszystko ble..
    Ale podobno mamy się nie martwić o dostarczenie maluszkowi,bo on co potrzebuje to i tak ma, tylko my cierpimy .
    Melduję wagę w 8 dni - 0.8 kg. = 42 kg.na wadze.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Mam to samo. Ciągle mdli

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to masz bardzo podobne odchyły jak ja :)

A te gumy to sama nie wiem co to jest, po prostu w aptece zapytałam o coś na wymioty w ciąży. Widzę, że chyba większości dziewczyn nie pomagają no ale może może...

• zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:)
    Sarrrra
    Spróbujcie popcorn maślany mi pomaga na mdłości :)

04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką też mdłości do 9 tyg potem ból łona. Teraz tak samo. Pomagają słone paluszki. Ale staram się trzymać dietę. Jem banany i pije melisę. O obiedzie dla rodziny nie myślę. Bo co pomyśle to mi gorzej. Na szczęście mąż ma ręce i sam sobie zrobi a córka je w żłobku.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka na wymioty są tabletki i czopki, na mdłości to gumy .
    zmysłowa nie wiem czy mi wejdą,może spróbuję bo patrzyłam na nie w sklepie wiejskim :P
    Kookosowa zazdro! ja też liczę że ten przyszły tydzień najgorszy jeszcze i od 9 tyg.coś ustanie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie orzeziebienie zlapalo :( i zrobil mi sie kacik a rogu ust. Tak juz z tydzien z nim chodze i chyba sie powieksza. Dzisiaj tylko raz zwracalam ale caly obiad... A tak to czuje sie srednio. Jutro do apteki po prenalen. Ciocia na przyjechac z domowym sokiem z lipy i czarnego bzu. Chyba mlody mnie tak zalatwil...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ