X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytajcie dziewczyny „ustawa za życiem” :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja mam dzisiaj najgorszy dzień jaki miałam od początku. Leżę dalej w piżamie, dwa razy już wymiotowałam... Nie mogę się zmusić żeby cokolwiek zjeść. Katastrofa.

Już zaczęłam szukać odpowiedzi na pytanie KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY? Niektóre dziewczyny piszą, że ok 9 tc inne że 12 tc a są takie u których do samego końca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z wymiotami współczuje :( mam nadzieje, ze niedługo sytuacja się u was trochę poprawi...

Ja się przyłączam do tych raczej bezobjawowych, co oczywiście potęguje strach, czy wszystko jest w porządku.
    To znaczy cycki 2 x większe, czasami jest mi niedobrze, ale jem normalnie, raczej bez kaprysów ;)

Zaczynam powoli denerwować się poniedziałkowa wizyta...najchętniej przyspieszyłabym jakoś ten czas ;)

Ps. Czy któraś z Was kojarzy może, czy uwzględnia badania wirusowe (różyczki, cmv, hbs etc.) robione w grudniu? Wyniki są niby ważne 3 miesiące, na razie dorobiłam morfologię, mocz i cukier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny z wymiotami współczuje :( mam nadzieje, ze niedługo sytuacja się u was trochę poprawi...

Ja się przyłączam do tych raczej bezobjawowych, co oczywiście potęguje strach, czy wszystko jest w porządku.
    To znaczy cycki 2 x większe, czasami jest mi niedobrze, ale jem normalnie, raczej bez kaprysów ;)

Zaczynam powoli denerwować się poniedziałkowa wizyta...najchętniej przyspieszyłabym jakoś ten czas ;)

Ps. Czy któraś z Was kojarzy może, czy uwzględnia badania wirusowe (różyczki, cmv, hbs etc.) robione w grudniu? Wyniki są niby ważne 3 miesiące, na razie dorobiłam morfologię, mocz i cukier.
    Cabrera mi lekarz powiedział, że w ciąży wszystkie badania i tak muszą być zrobione nowe, bo takie są obecne zalecenia nawet, jeśli badania były robione niedawno przed ciążą :) zobaczysz na wizycie, czy Ci uzna lekarz :)

Cabrera lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Witajcie. Ja mam dzisiaj najgorszy dzień jaki miałam od początku. Leżę dalej w piżamie, dwa razy już wymiotowałam... Nie mogę się zmusić żeby cokolwiek zjeść. Katastrofa.

Już zaczęłam szukać odpowiedzi na pytanie KIEDY TO SIĘ SKOŃCZY? Niektóre dziewczyny piszą, że ok 9 tc inne że 12 tc a są takie u których do samego końca...

Teoretycznie beta HCG przestaje przyrastać tak gwałtownie po 12tc, czyli w sumie tylko przez pierwszy trymestr większość dziewczyn ma takie objawy.
    Ale fakt. Moja przyjaciółka wymiotowała 6 miesięcy, mnie np w pierwszej ciąży wcale nie mdliło, ale od 5 miesiaca mialam uciażliwe zgagi...
    Myslę, że jedyną radą jest włączenie trybu przetrwania...
    ... I profilaktyczny plaskacz wszystkim, od których usłyszysz, że "ciąża to nie choroba" lub "jeszcze brzucha nie masz to co Ci niby dolega?" :) etc.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

No ja tak samo wertowalam neta w poprzedniej ciąży i załamywałam się jak ktoś pisał, że całą ciążę rzygał.. u mnie koniec końców zaczęło się poprawiać po 1 trym.ale-to nie było tak, że w tym drugim było tak super i byłam pełna energii jak to wszędzie piszą :-/ 4 mc jeszcze było dość źle (choć lepiej),od 5 na tyle, że wróciłam do życia-zaczelam wychodzić z domu i coś jeść. Była różnica w porównaniu z 1 trym.ale na pewno nie byłabym w stanie nigdzie jechać, wrócić do pracy czy co tam jeszcze kobity robią.
    A jak ktoś mi mówił, że ciąża to nie choroba to miałam ochotę zabić- polezalby delikwent 1 dzień w takim stanie to by zmienił zdanie..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wertowałam wyniki sprzed lat to znalazłam bete od koniec 1 trymestru (miałam zrobic jakos z testem pappa czy jakos tak) u byla 54 z groszem,wtedy już sie lepiej czułam.
    Ja właśnie po spacerze,dzis mnie nie mdli tylko ciągle głód łapie.
    Cabrera mój dr by wysłał zapewne jeszcze raz.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:

Też się nad tym zastanawiam. W październiku robiłam badania. Kilka wyników się nie zmieni różyczka, krew. Tylko te co można się zarazić. Wezmę wyniki do mojego lekarza i sam oceni co powtórzyć.
    Dziś ulgę na mdłości przyniosła lemoniada gazowana z 7 up.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • zmyslowa Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Też się nad tym zastanawiam. W październiku robiłam badania. Kilka wyników się nie zmieni różyczka, krew. Tylko te co można się zarazić. Wezmę wyniki do mojego lekarza i sam oceni co powtórzyć.
    Dziś ulgę na mdłości przyniosła lemoniada gazowana z 7 up.
    Ja też w październiku robiłam badania i pytałam lekarza czy znowu muszę wszystkie powtarzać?
    Powiedział ,że tak bo wyniki się zmieniają w każdej ciąży są inne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 14:47

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje serduszka w niebie:(
    04.2011 [*]
    10.2018 [*]
    12.2018 [*]
    27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ.
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Agu, ale tu nie chodzi o miejscowość tylko o ustawę która weszła jakiś czas temu i mówi o tym, ze kobieta w ciąży ma mieć zapewniona opiekę bez zbędnej zwłoki.
    Rozumiem ale tlumaczenie lekarki gdy sir na nia powolalam to ze ona same kobiety w ciazy ma

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczyny. Jestem w 5+3 ... Wizyte mam dopiero za 9 dni a mama mnie ciagnie juz pojutrze. Powiedzcie czy jest sens, co zozbacze? Czy lepiej czekac na umuwiona wizyte. Sama juz jestem niespokojna. Biore luteine bo mialam niski progesteron. Pocieszcie troche ;) pliss

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 15:51

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Hej dzieczyny. Jestem w 5+3 ... Wizyte mam dopiero za 9 dni a mama mnie ciagnie juz pojutrze. Powiedzcie czy jest sens, co zozbacze? Czy lepiej czekac na umuwiona wizyte. Sama juz jestem niespokojna. Biore luteine bo mialam niski progesteron. Pocieszcie troche ;) pliss

Ja bym na Twoim miejscu poszła jak najszybciej,tym bardziej że masz tak jak ja problemy z progesteronem.Ja bylam na pierwszej wizycie w 4,6 dniu i zobaczylam pęcherzyka i zolteczko,a lekarz pobrał krew żeby sprawdzic czy progesteron ładnie rośnie... Ja bym poszła... No ale decyzja wiadomo Twoja

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• meerici Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie - maluszek ma 13 mm, serduszko 159 uderzeń na minutę - słyszeliśmy :) <3 wszystko wygląda bardzo dobrze. Następna wizyta 1.03. Lekarz zmienił mi luteinę na lutinus, bo po badaniu stwierdził podrażnienia. Uderzyło po kieszeni, no ale nie będziemy się spierać, maleństwo najważniejsze, nie ma co teraz oszczędzać. Mam tez podstawowe badania do zrobienia. No i oczywiście dalej się oszczędzać. Od poniedziałku juz oficjalnie na l4 ciążowym, do pracy raczej szybko nie wrócę ;)

sunshine03, Dominika32, Neroli, zmyslowa, moni05, przedszkolanka:), Jupik, Cabrera, Paolka_25, mila_88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Ja bym na Twoim miejscu poszła jak najszybciej,tym bardziej że masz tak jak ja problemy z progesteronem.Ja bylam na pierwszej wizycie w 4,6 dniu i zobaczylam pęcherzyka i zolteczko,a lekarz pobrał krew żeby sprawdzic czy progesteron ładnie rośnie... Ja bym poszła... No ale decyzja wiadomo Twoja
    Tylko ja teraz jestem w innym miescie u mamy i poszlabym prywatnie, wiec nie wiem czy ten lekarz bedzie sie wtracal w prace mojego w miejscu stalego pobytu. Progesteron moge sobie zawsze zbadac sama. Dzieki mimo wszystko za rade.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nie ma szans żeby nadrobić tyle stron, bo cierpię na totalny niedoczas, ale chciałabym nieśmiało się przywitać z wstępnym terminem na 17.10 :)

Dominika32, Kookosowa, Cabrera, kkkaaarrr, Paolka_25, mila_88 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na 3 h spacerze w parku chorzowskim. Teraz znowu zdycham. Mąż poszedł po zakupy a ja modlę się aby mały przespal jego nieobecność.

Cabrera lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici gratulacje, super wieści!!! :):):)
    Kinga13 witaj :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja dzisiaj byłam na 3 h spacerze w parku chorzowskim. Teraz znowu zdycham. Mąż poszedł po zakupy a ja modlę się aby mały przespal jego nieobecność.

Nie chciałam polubić, tylko zacytować ;)

Ja tez dziś 7 km spacer zaliczyłam i teraz podałam...mogłabym spać do rana ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici, zazdroszczę tego widoku <3 :)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj spacerowałam, padam teraz, ale jak młoda pójdzie spać to mi się pewnie odechce :P

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ