X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się wypchnę na spacer, bo dziś mi teściowie wzięli Kingę na spacer, co wcale mi na dobre nie wyszło, bo żarcie mi dziś podchodzi do gardła bardziej niż ostatnio :-/

moni05 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj trochę pospacerowalam, ale najbardziej dostaje po dupie wchodząc po schodach,kilka stopni A ja już duszę...
    Moje mdłości się jakby uspokoily ale za to nasililo się odbijanie powietrzem wgl mam taki dziwny slinotok jakby...serio jakoś wydaje mi się że więcej sliny produkuje, a i jeszcze mam coś takiego jakby kula powietrza w gardle mi stala...
    Jest ktoś kto wie co czuje???

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• meerici Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Ja też dzisiaj trochę pospacerowalam, ale najbardziej dostaje po dupie wchodząc po schodach,kilka stopni A ja już duszę...
    Moje mdłości się jakby uspokoily ale za to nasililo się odbijanie powietrzem wgl mam taki dziwny slinotok jakby...serio jakoś wydaje mi się że więcej sliny produkuje, a i jeszcze mam coś takiego jakby kula powietrza w gardle mi stala...
    Jest ktoś kto wie co czuje???
    Doskonale rozumiem. Mam wrażenie jakby mi ktoś krtań uciskał. Do tego wszystkiego jeszcze niskie ciśnienie i przez to zawroty głowy. Ale ja generalnie nie narzekam - przy staraniach obiecywałam sobie, że jak w końcu się uda to złego słowa na tę ciążę nie powiem ;) i tego się trzymam :)

Dominika32, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroil super super super!!!! Ja chcę już poniedziałek!

Uwaga! Zostało 36 godzin :-D:-D:-D

A teraz zmykam spać, zwiedziłam dziś Ikea i padam na pysk.

Dobranoc, spokojnych nocek życzę;-)

przedszkolanka:), Neroli lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was ze w miarę normalnie funkcjonujecie zwłaszcza jak macie dzieci małe. Ja to od tygodnia pol dnia spędzam w łóżku, nie mam siły a mdłości mnie wykańczaja, sa od rana do wieczora z mala przerwa. Tak mi się nie chce jeść że schudłam 2,5kg.

16uddqk30vgif7kq.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Podziwiam Was ze w miarę normalnie funkcjonujecie zwłaszcza jak macie dzieci małe. Ja to od tygodnia pol dnia spędzam w łóżku, nie mam siły a mdłości mnie wykańczaja, sa od rana do wieczora z mala przerwa. Tak mi się nie chce jeść że schudłam 2,5kg.

Przerabiałam w 1 ciąży. Schudłam 7 ;-) rzygać mi się chciało nawet jak tv oglądałam. Czytać nawet nie mogłam. To co jest teraz to pikuś ;-)
    A propos nie mówienia złego słowa na ciążę. O tamtą starałam się ponad 5 lat. Była z inseminacji. Poziom desperacji i pragnienia dziecka był ogromny, same rozumiecie. A jak poraz kolejny wisiałam na kiblu po tym jak ledwo się z łóżka wytaczalam, patrzyłam w ten kibel i myślałam, na co mi to wszystko, i że może trzeba było nie robić tej inseminacji, bo boży plan nie zakładał dla mnie dziecka, może właśnie dlatego że zanim je urodzę wykituje w ciąży ;-) serio. Miałam wrażenie, że zdechnę nim urodzę.. na szczęście tak się nie stało.
    Współczuję, bo to był koszmar na jawie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozecie mnie dopisac do listy :)Termin 10.10 .

sunshine03, Ani0nka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • meerici Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, to ja się za dużo nie odzywam, żeby czasem i mnie tak nie doświadczyło :P moje objawy póki co do zniesienia, jedyne co przeraża w dalszym ciągu to plamienia. Dopoki bedą trwały będzie niestety niespokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta! Ale nas duzo :-) super! Zaczęłam się dzis martwic, bo od tygodnia mialam mdlosci i ogolny wstręt do jedzenia. Aktualnie 7 tydzien- 6+3 i nagle mdlosci ustaly i mam apetyt. Slonce wyszlo i nawet jakos wiecej emergii mialam, na spacer poszlam. Piersi nadal bola. Ale jakos sie zmartwilam...a do wizyty jeszcze daleko..dopiero w piatek 22.10. :-) czy Wy tez tak miewacie? Pozdrawiam Was cieplo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 01:55

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hay:)
    Jak się spało?
    U mnie w miarę ok,ale jak wstawalam na siku to aż mnie w pół zginęło!jakby mi jajniki eksplodowaly.Normalnie w glowie mi się zdjecie gitary z pekajacymi strunami wyświetliło:)
    Też miewacie podobne bóle?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nocka fantastyczna :-D

Dzisiaj na śniadanie omlet na słodko z konfiturą z jabłek i winogron i kawka! Mniam mniam! Nie zlinczujcie mnie za to śniadanko :-P dzisiaj znowu słonecznie więc pewnie będzie przyspieszony obiad i spacer z mężczyznami albo jakaś krótka wycieczka ;-)

Udanych niedziel życzę! ;-)

P.S. do wizyty 25 godzin :-P

Paolka _25
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Olsztynie wczoraj była tez piękna pogoda, wiec dwa spacery, płac zabaw, pyszny obiad który mi wszedł aż miło- bo w domu nic. Od 19 nic już nie jadłam, nie mogłam zasnąć, bo miałam pusty żołądek i mdłości, ale o 7 miałam mieć pobrana krew. Wstałam wiec o 6, nasikalam grzecznie do pudełeczka i jadę ba badanie... a tam zamknięte . Wrr... okazało się, ze na stronie szpitala nie zamieścili informacji, ze w eeekend nieczynne labolatorium, jest napisane tylko ze pobrania 7-10 godz. Wiec jutro powtórka z rozrywki i druga próba...

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) moje dziecię rano usłyszało babcie więc poszli z pokoju a ja mogłam pospać do 9. Od rana mdłości :(

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) a ja oddtEilam witaminy dla ciezarnych i biore sam folik i od wczoraj juz nie mecza mnie takie mdlosci

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, któraś tu napisała o mdlosciach po witaminach. I ja ze dwa dni temu od rana zero mdłości, jakoś tsk się dobrze czułam. Po południu sobie uświadomiłam, że rano nie wzięłam witamin, więc lyknekam. I nie minęła godz.od razu zaczęło mnie mulic.. może jednak coś w tym jest i też przejdę na sam kwas foliowy..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu7 wrote:
    Hej Dziewczęta! Ale nas duzo :-) super! Zaczęłam się dzis martwic, bo od tygodnia mialam mdlosci i ogolny wstręt do jedzenia. Aktualnie 7 tydzien- 6+3 i nagle mdlosci ustaly i mam apetyt. Slonce wyszlo i nawet jakos wiecej emergii mialam, na spacer poszlam. Piersi nadal bola. Ale jakos sie zmartwilam...a do wizyty jeszcze daleko..dopiero w piatek 22.10. :-) czy Wy tez tak miewacie? Pozdrawiam Was cieplo!
    Ja mam tak cyklicznie. 1 dzień mnie mdli, na drugi znów czuję brzuch, kolejny znów mdłości i tak w kółko. Raz bym jadła a raz nie mogę nawet makaronu ugotowac, drażni mnie sam zapach.

Nanu7 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam z muleniem. Zazdroszczę pysznych śniadań. U mnie jak zwykle buła z serem. Z niecierpliwością czekam na powrót apetytu i pozbycie się guli z gardła.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wstalam niedawno. Rano wyszlam z psem wrocilam i mnie mulilo. Ale dospalam sobie troche. Zjadlam sniadanie i znowu muli. A o 15 mlody ma mecz i mam 2godz nagrywania aparatem. Moze chociaz usiade.
    A wstalam i mnie tak wysypalo wypryskami
    :(
    Na twarzy nowe 3. Na klacie nastepne :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wyszlam z lozka cudowna niedziela :D teraz wstawiam miesko na obiad, rosolek juz prawie gotowy i ide wziac kapiel poki moje ludzie spia :D polecam witaminy brac tez na noc. Lekarz mi tak w poprzedniej polecil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 11:02

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że macie już sporo ciążowych dolegliwości xD ja czuję się fatalnie głównie dlatego, że zaczęłam tą ciążę zapaleniem zatok i odstawiłam ibuprom zatoki jak tylko zrobiłam test... No i zdycham, ale dzisiaj ciut lepiej. Jestem też zmęczona, ale nie wiem czy to zasługa ciąży czy opieki nad dziadkiem, który w poniedziałek wrócił z hospicjum. Jeszcze nie wymiotowałam, ale czasem jak kaszlę to mam wrażenie, że zaraz rzygnę i chyba będzie mi to dokuczać tym razem :( w pierwszej ciąży wymiotowałam dosłownie dwa razy, z czego raz przez migrenę :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ