Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nuśka91 wrote:Cześć, ja dziś znowu wstałam z mdłościami, ale postanowiłam na siłę wcisnąć pół bułki z masłem. Męczyłam się z nią chyba z pół godziny, parę razy już mi podchodziła do gardła, ale o dziwo jak już się udało to po chwili poczułam się lepiej. Chyba to jest sposób, żeby na chamca coś pakować...
Tak, to jest sposób.. też na chamca pakuje i niemal zawsze mi potem lepiej. -
Przedszkolanka, ja zazwyczaj jem zupy, ale jednak organizm potrzebuje więcej niż miskęzupy na raty dziennie.
Robię jak Nuśka - wmuszam w siebie. Powoli, małymi kęsami, ale w ciągu tych 30 minut staram się zjeść posiłek.
Chrupię krakersy z jogurtem czasem na drugie śniadanie lub kolację, wchodzą mi też koktajle banan-truskawki-mleko, tarte jabłko z bananem też spoko, taki mus. Jak wyjdzie to wyjdzie, wszystko staram się dokładnie gryźć, bo już miałam podniebienie zdarte ze trzy razy (od płatków kukurydzianych, np.). Więc to raczej takie zalepki w moim przypadku są. Nie ma zależności co to jest, mogłabym jeść kaszankę, boczek czy kiełbasę i tak pewnie by raz wyszło, raz nie, podobnie jest teraz.
Jutro na wizycie zapytam o coś na te wymioty. Bo już przez to, że większość zwracam to rzadko się wypróżniam. A to już niezbyt ok.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Baylee wrote:Jupik ja mam takie myśli już ze to moja pierwsza i ostatnia ciąża będzie. Zwłaszcza że w tym roku skończyłam 35 lat więc na drugie mało czasu żeby przed 40urodzic i średnio to widzę. Czasem mam ochoty zmusić się do wymiotów żeby sobie ulżyć ale przecież to nie zatrucie pokarmowe i chyba nic nie da
-
Sarrrra wrote:Ja będę mieć 33 jak drugie urodzie. A potem się zaszyje a męża na wazektomie wyślę :ppp
O Wojtka starałam się rok z mężem. Bez heparyny nie było szans i innych. Dlatego jestem w takim szoku ze bez leków i to prawie po okresie kochałam się i ciąża. -
My dziś korzystając z pięknej pogody zrobiliśmy spontan i pojechaliśmy na wieś na działkę synek przeszczęśliwy, wybiegał się, rowerem pośmigał, w piaskownicy się wybawił i w drodze powrotnej do domu odpadł w minucie
Dojechaliśmy do domu i mówię do męża, że nie tylko synkowi wiejskie powietrze służyło ale mnie też, jestem meeeegaaa śpiąca!Paolka _25 -
basia1987 wrote:Ja zero mdłości, miałam tylko trzy razy. Jem jak jadłam ani więcej ani mniej. Zachcianek żadnych nie mam. Mam nadzieję że to żaden wyznacznik...
To żaden wyznacznik
Ja mam lekkie plamienia i pobolewa mnie podbrzusze08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:To żaden wyznacznik
Ja mam lekkie plamienia i pobolewa mnie podbrzuszeKinga13 lubi tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Kinga13 polez sobie. Poodpoczywaj. Mam nadzieje ze sie plamienie nie rozkreci. Jakby cos bylo nie to to jazda na ip.
Ja jestem taka slaba. Dwa razy wymiotowalam. Nie wiem... Zjem cokolwiek. Obiad czy sniadanie i zwracam tylko jakos kolacja mi wchodzi. I nie ma reguły czy mieso, jajka, zielenina... Po prostu co zjem to oddaje juz tym zmeczona jestem i czuje dzisiaj ze mnie sily opuscily -
nick nieaktualny
-
Jupik wrote:No właśnie, któraś tu napisała o mdlosciach po witaminach. I ja ze dwa dni temu od rana zero mdłości, jakoś tsk się dobrze czułam. Po południu sobie uświadomiłam, że rano nie wzięłam witamin, więc lyknekam. I nie minęła godz.od razu zaczęło mnie mulic.. może jednak coś w tym jest i też przejdę na sam kwas foliowy..
Ni lekarz o tym mówił i tu pisałam zaczelambtac na noc i tez jest lepiejJupik lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Nuśka trzymam kciuki za lepsze samopoczucie jutro. Lekkiej pracy
Kiniorek, też idę jutro na ostatnie badania wrrr... Jaka pobudkaGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Nuśka trzymam kciuki za lepsze samopoczucie jutro. Lekkiej pracy
Kiniorek, też idę jutro na ostatnie badania wrrr... Jaka pobudka
Ja wlasnie zauwazylam ze.pieczatki nie mam od lekarza i bede musiala isc podbic wiec jednak we wtorek pobieranie... I tak pojemniczek na siku kupic musze bo i tym zapomnialam...
Caly przelyl mam "zdarty" ... Jedziemy na zakupy z rana to kawaleczek imbiru kupie i sprobuje zaparzyc... Moze cos to da...