Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolka_25 wrote:Oj... Dzisiaj nikt nie wizytuje?? Szkoda... A może wizytuje ktoś kto się nie ujawnił?
Do mojej wizyty 3 doby jaram się!
Też nie mogę się doczekać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 10:00
Paolka_25, Cabrera lubią tę wiadomość
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
nick nieaktualnywłaśnie biorę się za aktualizację naszej listy
wczoraj nie miałam za bardzo czasu
niestety lekarz nie pozwolił mi wrócić do pracy, muszę zostać dalej w domu na zwolnieniu do końca 1. trymestru z jednej strony dobrze, bo z rana czuję się kiepsko i chcę, żeby z ciążą wszystko było ok, z drugiej strony naprawdę ciężko siedzieć całymi dniami w domu. Kobiecie to się nie dogodzi -
Sunshine odpoczywaj odpoczywaj ile wlezie bo później nie będzie tak kolorowo
Pierwsza ciąża była taka beztroska, beztroska pod względem, że leżenie do woli, nic nie trzeba było jak się nie chciało... A teraz siłą rzeczy trzeba się ruszyć jak terrorysta wzywa mamooooo! Mamooooo chce kakao!! Mamooooo chce serek! Mamooooo pobaw się ze mną!!!Paolka _25 -
moni05 wrote:Witam wszystkie nowe dziewczyny, gratulacje!
Dzień dobry.
Trzymam kciuki za to, że może to w końcu dziś jest mój lepszy dzień wstałam o świcie, podjechałam pod przychodnię, krew oddałam na większość badań, w poniedziałek reszta.
Jednak płacę, bo w moim małym zadupiu termin do gin na NFZ to 18 marca... No cóż, jajeczko powinno mi dać znać od razu jak się zapłodniło, wtedy może bym nie czekała.
Szkoda mi nerwów, tej kasy też, ale jak mam jeździć po większych miastach to na paliwo i tak pójdzie, sooooł... Whatever.
Na poniedzialek toxoplazmoza IgG i IgM i tak samo CMV i chyba mocz... Tak to ogarnęłam dziś.
Duma mnie rozpiera, bo normalnie mdleję a dziś dzielnie trzymałam PEŁNE, OTWARTE probówki
Troszkę śmieszków z rana
Kochana w ciąży musisz być przyjęta do specjalisty. U mnie niby tez nie było terminu, dopiero na 30 marca, a jak powiedziałam, ze jestem w ciąży to na 13 litego mnie umówiłamoni05 lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
zmyslowa wrote:witam rano kobietki:)
Zaczynam się martwić coraz mniejszymi objawami...bo czuje się za dobrze z dnia na dzień
Wzięłam się za obiad póki mam tyle energii
Kochana, to dopiero początek. Zresztą- nie wszystkie w ciąży muszą czuć się źle, mieć mdłości, wymiotować itd.Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
zmyslowa wrote:witam rano kobietki:)
Zaczynam się martwić coraz mniejszymi objawami...bo czuje się za dobrze z dnia na dzień
Wzięłam się za obiad póki mam tyle energii
Zmyslowa mam to samo!
Mam nadzieję że to zasługa zbliżającej się wiosny,a z bobaskiem wszystko w pożądku:)
-
Ja zaraz z moją ide na spacer,mam nadzieję że dojde chociaź do sklepu po ziemniaki ;p
Paolka oj tak..wtedy spadnie do 11,w piżamie do południa a teraz "mamooo glodna jestem","mamo bawimy sie?","mamoooooooo"Agu1, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie dzis zero mdłości nadal, śniadanie zjedzone.. Nawet ciacho marchewkowe wcisnęłam
Dzis troche slabiej mnie piersi bolą, a w ogole boleć zaczeły dwa dni temu. Oby to nie bylo nic złego. Czekam na usg jeszcze 10 dni nawet pecherzyka jeszcze nie widzialam. Podbrzusze boli rzadko. Czuje czasem klucia po bokach.
Za 10 dbi wyladuje w psychiatryku chyba...
Milego dnia -
kalcia wrote:Kochana w ciąży musisz być przyjęta do specjalisty. U mnie niby tez nie było terminu, dopiero na 30 marca, a jak powiedziałam, ze jestem w ciąży to na 13 litego mnie umówiła
-
Agu1 wrote:Kalcia mnie ginrkolog na nfz zaprolonowal na maj/ czerwiec a jak chce szybciej to prywatnie ! To jak tu na nfz potwierdzic ciazw !!!
Agu, telefon do NFZ lub powolanie sie na ustawe i po temacie. Musicie pamietac, ze to ich zasrany obowiazek was przyjac, tak mowi ustawa. Nie ma czegos takiego, ze jak pani nie pasuje to prywatnie. Po to place skladki, zeby skorzystac z funduszu. Ja sie nie daje nigdy w takich sytuacjach. W tamtym chyba roku albo w tym- nie pamietam, weszla ustawa, ze jesli jestes w ciazy i masz zaswiadczenie lub karte ciazy to specjalista ma obowiazek przyjac cie w terminie 7 dni- dermatolog, dentysta, endokrynlog, tylko trzeba o swoje stanowczo walczycNanu7, Paolka_25, zmyslowa lubią tę wiadomość
24 lata -
Odnosnie znajomosci ustawy w placowkach NFZ jeszcze... kazda kobieta w ciazy i w pologu moze bezplatnie korzystac z uslug NFZ pomimo braku ubezpieczenia. Wypisuje sie wtedy oswiadczenie, ze jest sie w ciazy. Ja w ciazy bylam dwa razy u dentysty i raz na ip pod koniec ciazy- za kazdym razem probowano mi wmowic, ze musze ZAPLACIC! Kiedy powolywalam sie na ustawe to nagle w magiczny sposob pani z szufladki wyciagala dla mnie gotowe oswiadczenie do podpisania, wiec wiedzialy, ale nie wiem... probowaly naciagnac? Ja przed ciaza nie pracowalam, a maz pracowal w Danii i tam mieszkalismy, ale do polski przylatywalam co miesiac dlatego nie mialam w polsce ubezpieczenia. Pamietam, ze nawet wtedy na ip jak przyjechalam to mnie pani straszyla, ze porod mnie bedzie duzo kosztowal- a kazda ma prawo rodzic z darmo!
24 lata -
Kalcia, wiem, to pięknie brzmi, ale w rzeczywistości nie jest różowo. Termin taki i koniec, jak wolę prywatnie to moja sprawa. Nie mam sił się wykłócać, nie czuję się na siłach żeby drzeć z nimi koty, zresztą, stać mnie na pieluchy to i na krew mnie stać prywatnie...
A że nie smak pozostanie? Cóż... Na NFZ to będę pewnie tylko rodzić
PS. Chyba, że każą mi czekać miesiącGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Buhahaha Moni może lepiej juź termin zaklep;D
U nas nie ma problemu na nfz,lekarz mówi ja jestem,ale najgorzej jak rejestruje położna to nagle są problemy. Ale teraz jako ciężarna mam w nosie .
Ja dzisiaj słaba ale nie mdli jak wczoraj na szczęście. Spacer mimo że kulałam to dobrze mi zrobilmoni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokladnie termin zaklep juz dzis hehe no mnie tez stac, zeby chodzi prywatnie, ale po co? Chodze do lekarza prywatnie , bo mu ufam, ale badania przysluguja mi bezplatnie, wiec chce z tego korzystac poza tym raz jakbys sie, ze tak powiem wbila, to pozniej juz musi sie przyjmowac regularnie.
Mnie mdlilo od razu jak sie obudzilam, ale zjadlam bulke z maslem i jakos zyje. W dodatku Kosia nam zwymiotowala w nocy dwa razy i juz ja obserwuje co tam sie dalej zadzieje... oby to tylko zatrucie.moni05 lubi tę wiadomość
24 lata -
Nuśka to 3mam kciuki ja z chłopakami po spacerze...
Ale...
Chyba nadszedł czas, że i ja będę narzekać... Mdli od rana... W dodatku mam straszny ból głowy... Wypiłam dwie kawki ale nie pomogło, ciśnienie 98/67.
Wzięłam tabletkę i z niecierpliwością czekam na drzemkę synka.Paolka _25 -
nuśka91 wrote:Ja o 16:45
Kciukasy :*
Tak, pójdę zapisać się na poród i po drodze też do żłobka, zapisać Dziedzica tak na za 3 lata...nuśka91 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019