X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie prania wózka i innych sprzętów dzieciowych. Materiał wypralam, plastiki lub metal umylam. To co się dalo materialowego wrzuciłam do pralki, reszta do wanny i gąbka z płynem. A co w ogóle się nie dalo to użyłam bardzo mokrych chusteczek dla dzieci. Zostala mi jeszcze tapicerka i buda fotelika oraz buda od wózka głębokiego.

Postanowiłam umyć nowy, bo nie wiadomo kto dotykał i jak był przechowywany u producenta czy w sklepie. Poza tym nie wiadomo ile chemii, wolałam spłukać choć się bałam że zepsuję.

A używany mimo, iż wiem jak był przechowywany, wiadomo przez kogo używany, to sam fakt lezakowania był powodem mycia.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, trzymam. A co mówią lekarze, ciąć chcą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, trzymaj się dzielnie. Mam nadzieję, że wycisza Ci skurcze i puszczą do domu <3

Pozostałe dziewczyny szpitalne również trzymajcie się dzielnie!!

Basiu daj znać, jak tam u Was, jaką Filipek ma już wagę??

Atyde, ja mam od kilku dni bardzo bolesne kłucia szyjki (też czy stoję, czy leżę), aż się wzdrygam i syczę z bólu, a szyjka ma 30 mm, i tylko nie powiększające się rozwarcie wewnętrzne...także tak jak dziewczyny piszą, to chyba normalne :)

Teraz mnie olśniło, że pojawiło się to mniej więcej od czasu, jak wydaje mi się, że młody fiknął główką w dół, więc może to rzeczywiście jakiś ucisk ;)

A ja się pochwalę, bo uwaga: wstałam dziś o 07:00, zrobiłam dwa prania, zmieniłam pościele i nawet pokrowiec na naszym materacu wyprałam !!, poukładam ciuszki w komodzie (mam ich tyle, że zmieściły się tylko rozmiary 56 i 62 o.O. resztę musiałam schować do pojemników i pod łóżeczko na razie, posprzątałam sypialnię i teraz już ładnie wszystko wygląda :)

Także poziom aktywności dziś wzrósł znacznie ;)

moni05, ammarylis, _nova lubią tę wiadomość

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    U nas akcja niestety poszla dalej. Regularne skurcze porodowe, szyjka rozmiekczona 1,2mm, rozwarcie na 2 palce, worek plodowy mocno napiety. Dostalam.sterdydy na rozwoj plucek, musimy wytrzymac do jutra. Trzymajcie kciuki
    Kurcze Aga to niedobrze:( ale może da się jakoś jeszcze to wyciszyć,trzymam mocno kciuki✊

Aaga lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, jejku...trzymaj się tam dzielnie!!
    Wiem, że to pewnie bardzo trudne, ale postaraj się nie stresować, bo to pewnie też nie pomaga...
    Jesteś w szpitalu, pod dobrą opieką - to najważniejsze!!
    My nie puszczamy kciuków <3

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabera podziwiam Cię👍ja wstalam zjadłam śniadanie i już byłam zmęczona🤪robię jeszcze pranie ale tylko kilka rzeczy ale ten upał to jakaś masakra.Ide dziś do poloznej i nie wiem jak dojdę w ten upał bo mam blisko więc wolę iść niż do rozgrzanego samochodu wsiadac:(Dziewczyny ściskać mocno nóżki!trzymam kciuki za Was✊✊✊

Cabrera, Aaga lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, krzyż boli. Nie wiem czy od leżenia, czy od dzidzi? Nie martw się, powolutku się ogarniaj, bez stresu, bez zbędnej spiny. Też robię malutkim kroczkami.

Coś zacznę, odpocznę, znów idę, a jak źle to kończę następnego dnia. Pralkę nastawie, aby coś się w ogóle robilo.

Też w tym tygodniu postanowiliśmy, że jednak robimy pokoik maluchowi. Przerabiamy gabinet, w mieszkaniu, zas w domu zostaje opcja ze tylko sprzęty dzieciowe wstawiamy do sypialni.

W mieszkaniu bobas też początkowo będzie z nami w sypialni, ale obawiamy się że będzie mały wyjec, więc będziemy dyżurowac. A łatwiej to zrobić w oddzielnych pokojach.

Od wczoraj mamy rozpierduche w całym mieszkaniu, bo wywalamy graty z gabinetu, zmieniamy meble i wszystko teraz zagraca salon. A w przyszłym tygodniu dopiero malowanie. Nie miała baba kłopotu, to wymyśliła zajecie🙈

• kalcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga nie stresuj się tylko, jesteś pod dobra opieka. To już nie skrajny wcześniak, ale wiadomo, ze każdy dzień dużo da:) przypomnij ty będziesz rodzic naturalnie czy miałaś mieć cc?

Aaga lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, w komodzie stosowalas pudełka i w nich układałas ubranka, czy "o tak o" wkladalas? Wciąż się zastanawiam, jak lepiej.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki :) będzie dobrze. Sterydy dostaniesz.

Aaga lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, przez Ciebie mam wyrzuty sumienia, bo ja dzisiaj dalej nic nie robię 😂

Kurczę Aaga, trzymam kciuki, a w którym tygodniu jesteś? Nie wiem czy nie masz suwaczka czy mi się nie wyświetla..

Aaga lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    U nas akcja niestety poszla dalej. Regularne skurcze porodowe, szyjka rozmiekczona 1,2mm, rozwarcie na 2 palce, worek plodowy mocno napiety. Dostalam.sterdydy na rozwoj plucek, musimy wytrzymac do jutra. Trzymajcie kciuki
    Aaga trzymamy kciuki, żeby udało się jakoś akcję porodową wyhamować! Trzymaj się dzielnie! Maluch na tym etapie już spory, więc na pewno będzie dobrze! :)

Aaga lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie się w tych szpitalach. Zaczyna się robić poważnie...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś trzymaj się tam dzielnie :* będzie dobrze :*

U nas ok. Mały ma 3120g. To już klocuszek.

A mnie przegapiła L4... Miałam do 8sierpnia. Coś pokombinowała w systemie. Że wystawiło mi dwa L4. Jedno od 8-24 a drugie od 24 do 12.09. powiedziała że poszło w systemie. Oby się nic nie podziało bo zostanę bez kasy za połowę miesiąca ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 13:46

Aaga, Dominika32, silent, Milanka, mia4444, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Cabrera, przez Ciebie mam wyrzuty sumienia, bo ja dzisiaj dalej nic nie robię 😂

Kurczę Aaga, trzymam kciuki, a w którym tygodniu jesteś? Nie wiem czy nie masz suwaczka czy mi się nie wyświetla..
    Aaga nie ma suwaczka, ale z jej postów wychodzi, że dzisiaj 34+4

Aaga lubi tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Japonka a jak wielowodzie? Przyrasta czy w miejscu? Ja już mam 34 tydzień i już może wyłazić. Nie wiem na co tu czekają w szpitalu.
    Będę miała dopiero ocenę usg dopiero w przyszłym tygodniu jeśli uda mi się zapisać, na razie dopiero złapałam wizytę u tego lekarza co zawsze na połowę września :/ i w piątki mam mojego ginekologa żeby powiedział co z szyjką się dzieje ale on ma za słabe usg żeby ocenić wody. Obwód brzucha bez zmian, 107, to chyba dobrze bo mały jednak rośnie w środku, wagowo też jakoś nie przybieram, w ostatnich tygodniach to w sumie schudłam 2 kg i teraz mam +0,4 od piątku

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza dawke juz dostalam, obstawili mnie lekami skurcze dalej bolesne ale rzadsze. Tak dalej planujemy sn, główka w dol a lekarka wyrazila zgode. Julka ma 2140gram wiec jak cos to damy rade :)

Odnosnie wozkow ja pralam wszystko co sie dalo zdjac, reszte to srodkami czyszczacymi lub pioracymi. Nic nam sie nie zniszczylo w pralce i szybciutko wysuszylo sie na sloncu.

Dzieki za wsparcie, o dziwo stresu w ogole nie ma. U nas jest wg prenatalnych 34+4 a wg om rowne 35 tygodni dzis. Kokosowa i Nova za Was tez mocne kciuki!!!

Wlasnie co tam u naszych juz narodzonych maluchow??

japonka, sunshine03, Cabrera, kasia1518, Milanka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Aaga kciuki! Dasz radę.

Aaga lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga trzymajcie się, trzymam kciuki :)

Aaga lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, dzielna jesteś. Powodzenia!

Aaga lubi tę wiadomość

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ