Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny 😘
Sarrra, to chyba normalne jest, niestetyale ponoć jest zasada, no i mysle, że zawsze warto ja zastosować, ze jeśli Ciebie osobiście coś niepokoi i jeśli Ty jako mama dziecka w brzuchu czujesz się zle lub masz jakieś zle przeczucia to nie warto zwlekać z konsultacja lekarska. Mówią, ze nasza intuicja działa cuda. Ja w to wierze.
Cabrera, a zapytałaś o to tego lekarza? W sensie co on myśli o tym, ze według USG mały nie przybrał za bardzo? Wychodzi niby 2 centyl ma siatce te 1800 gram. Wiec z granica błędu na plus byłoby okej. Nie wiem, mnie pocieszali mówiąc, że może akurat pęcherz pełny i brzuch większy a na innym badaniu wysikany... 🤷🏻♀️ Kiedy następne pomiary?
Co do specyfików na laktację przed porodem to słyszałam, że bardziej mogą zaszkodzić niż pomoc. Jeśli w piersiach zacznie się dziać coś zbyt szybko to później może być lipa. Wprowadza się wspomagacze wtedy, kiedy natura nie domaga lub szwankuje.
Nuśka, bo chyba kurczę nikt nie powiedział Ci w końcu! 😋 piłka gimnastyczna w ciąży ma wiele zastosowań. W zdrowej i niepowołanej można ja stosować od samego początku, bo ćwiczenia na niej wzmacniają kręgosłup i mięśnie miednicy. Pod koniec ciąży, wykonując okrężne ruchy, pomagasz dziecku przybrać prawidłowa pozycje do porodu, zejść odpowiednio nisko i wstawić się w kanał rodny. 😊
PS. A ja dalej bez odpowiedzi... oszaleje.nuśka91 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aaga wrote:Moni to lekarz sam ma sie odezwac? Moze do niego zadzwon jak do godziny sie nie odezwie? Najgorsze jest takie czrkanie, jak na wyrokGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sarrrra wrote:Kolejna noc meczarni. Dziewczyny w kolejnej ciąży czy na pewno to jest normalne? Brzuch mnie boli jak wstaje przekrecam się chodzę ale tak mechanicznie, bolą te pachwiny mega noi boję się że też po olewa mnie blizna. Czy ja nie powinnam zadzwonić do lekarza. Wizytę mam za tydzień. Nie chcę panikowac. Ale czy to jest normalne że na rąk boleć
biorę spazmoline 3 x 1 i magnez 3 x 2. Brzuch po olewa okresowo też i plecy bolą. Nie chcę jechać na IP. Czuję ruchy.
Kiniorek te dzieci to nas porządnie potrafią wystraszyc.Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Kookosowa to dobrze że towarzystwo w sali jest wporzadku
czas ci szybciej przynajmniej zleci
Saarrrra i jak? Lepiej się czujesz?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 09:18
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Witam się z rana.
Moje dziecię za to wczoraj taka dyskotekę sobie zrobiło że myślałam że brzuch mi rozerwie. O 23 leżałam na boku i bujalam biodrami z myślą że może usnie.
A dziś ręce i nogi jak kolki. Ruszać nie daje rady. Na śniadanie parówki żeby się nie narobić, a jak się okazało otwarcie opakowania mnie przerosło. Tak nadgarstki bolą. Do tego znajomi przychodzą na 18. Trzeba się jakoś przygotować...
Z hemoroidami dziewczyny współczuję i łączę się w tym bólu. Ja zaczęłam stosować procto-glyvenol w czopkach. Od drugiego trymestru można.
O piłkę muszę szwagierke poprosić. Będę sobie siedzieć na niejz synem mi o tyle pomogła że dobrze był wstawiony w kanał.
Aaga sciakam kciuki. Niech się te skurcze wycisza. -
Cześć Wam ☺️
Kiniorek dobrze, że mały odpalił, czasami robią takie straszki 😉 a co do spania to ja też śpię raz na jednym raz na drugim boku. Chyba zwariowałabym gdybym miała spać tylko na lewym. I tak już na brzuchu i na plecach nie wolno więc wystarczy 😑 Dziś całą noc przespałam na prawym, bo tak mi było wygodnie.
Moni dzięki, pooglądam jakieś filmiki jak to się mam kręcić 😂 a Ty dawaj znać jak lekarz odpisze☺️moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaroo, piękna sesja 😍😍
Agaa, zamelduj nam tu po obchodzie - najlepiej same dobre wieści ✊✊
Moni, tak sobie myśle, ze gdyby było naprawdę słabo, to lekarz już by się do Ciebie odezwał...także mam nadzieje, ze będzie Ok
A ja nam kolejna wizytę za 1,5 tygodnia, wiec o ile nic mnie nie będzie niepokoiło, to postaram się wytrzymać 😏 choć uświadomiłam sobie, ze ta lekarka wczoraj przepływów nie sprawdziła...😏moni05, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! Widzę u większości ciężka noc. Ja w miarę spokojnie,tylko wstawałam z 5 razy na siku ale to już standard. No i znowu mnie listonosz o 7:20 obudził. Zrobiłam duże zamówienie z Amazona i zamiast wszystko wysłać w jednej paczce (każda rzecz miała wysyłkę przez Amazon) to porozdzielali i teraz dosłownie codziennie od wtorku mi coś przychodzi. Ale jutro już ostatnia i w końcu pośpię dłużej
I przyszła mi koszula do karmienia, okazało się że to ten polecany przez Was dr.nap
a słowem o firmie nie było w opisie,więc myślałam że jakąś bezfirmową zamawiam
miła niespodzianka
Aaga, dawaj znać co i jak. Mam nadzieję że się wszystko uspokoi :*
Kokosowa, super że klimat na sali dobryto dużo daje
Dziewczyny dobrego dnia Wam życzę i nie przemęczajcie sięjak się nie da to się nie da
-
Dzień dobry dziewczyny! Nasza noc super, zero pobudek, przespałam co najmniej 9 godzin. A rano tak jak u niektórych dłonie bezużyteczne, mega ból nadgarstków i palców. Pytałam o to lekarki wczoraj, powiedziała ze nic nie możemy na to poradzić
wiec nie mam ani dla się ile ani dla was zadnej dobrej rady. Nie wiem jak u Was, u mnie w trakcie dnia z każda godzina po obudzeniu jest lepiej.
Karo, ale będziesz miała fajna pamiątkę z tej sesji zdjęciowej
Kokosowa, fajny skład dziewczyn na sali duży plus 👍 chociaż taki pozytyw w tej sytuacji
Aga te skurcze, które opisujesz brzmią poważnie! Daj znać po obchodzie jak tam
Moni, mysle ze gdyby to było coś poważnego to lekarz już by Cię wczoraj wezwał do szpitala. A tak na pewno uznał ze wszytko ok i Ci po prostu nie odpisał. Upomniałabym się na Teoim miejscu dzisiaj smsem.
Cabrera, jak u mojej bratowej lekarz uznał ze brał przyrostu wagi jest niepokojący to od razu ja wysłał do szpitala. Zakładam, że jak u Ciebie nie mówił ze toniepokojace to nie ma się czym martwić. Ewentualnie gdyby mi to nie dawało spać, umówiłabym się na jakieś prywatne usg.
A ja dzisiaj zauważyłam ze mam hemoroidytzn jednego chyba. Nawet was miałam pytać ostatnio skąd Wy wiecie ze to macie, jak to się rozpoznaje. Ale już chyba wiem:/ doradźcie proszę konkretne nazwy leków co mam kupić. Wczoraj na wizycie jeszcze nie wiedziałam, że to mam
Czy teraz będzie tylko gorzej? Czy jest szansa ze zniknie przed porodem? Lepsze maści czy czopki? I co konkretnie?
moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Witam się z poczekalni
mam dzisiaj niezaplanowana wizyte. W nocy, od 3:30 miałam skurcze, ale takie mega regularne - co 6 minut, jak w pysk strzelił. Po godzinie wzięłam nospe, która na szczęście zadziałała po kolejnej godzinie. W związku z tym, że w sobotę wypadł mi prawdopodobnie ten czop, położna kazała mi przyjeżdżać, jak coś takiego będzie się działo. Strasznie się stresuję, bo z tego, co mówi położna, lekarz wyśle mnie do szpitala, żeby tam mnie poobserwowali. Na bank wyśle mnie na ligote. Jestem ciekawa, czy mnie też odeślą.
Aga Tobie wskazali szpital, do którego masz się udać, czy po prostu powiedzieli, że Cię nie przyjmą i radź se sama? -
Nova, daj zaraz koniecznie znac co Ci powiedzieli!
Ja dzis mam takie dusznosci ze masakra. Zrobie tylko obiad, pranie a mąż musi ogarnąć podłogi. Wczoraj miałam spotkanie z położną. Zbadała brzuch, zmierzyła małemu tętno i ogolnie pogadałysmy. Zerkła na mój plan porodu choc to i tak 'pic na wodę' bo wg mnie i tak nikt punkt po punktcie nie sprawdza tego w danym momencie, ale go mam. Trafiłam na na prawdę super babkę. W sumie jest tez po 30tce wiec taka 'na czasie'.
Wczoraj odebrałam pieluszki z Rossmana
Miłego dnia wszystkim!moni05 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Cześć dziewczyny. Kciuki za szpitalne mamy, wszystkie wizytujące i w ogóle!
Mam takie pytanie. Czy u Was też tak jest że dziecko chwilami ma takie nagle ruchy,dosyć długo że mało z brzucha nie wyskoczy no dyskoteka na całego, a potem chwila spokoju i ledwie jakieś przeciągnięcie? Wczoraj myślałam że mi brzuch rozerwie, a dziś tylko brzuch faluje -
Wiktoria ja tak mam
znaczy moja córa też tak ma
takie ruchy,, raz kocie, raz leniwe, raz jakby mi tam zumbe ćwiczyła
Nova powodzenia!!! Daj znać co i jak
Dziewczyny zaczęłam prać ubranka Oliwkicud!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 10:54
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
No i szpital
powiedział, że mam jechać na kroplówki wyciszające, bo nie możemy sobie pozwolić na wcześniaka, skoro można to wyciszyć. Także siedzę i ryczę, bo muszę zostawić mojego rocznika na kilka dni
Leżała któraś w Wodzisławiu Śląskim? Tam właśnie mnie wysłał... -
_nova wrote:No i szpital
powiedział, że mam jechać na kroplówki wyciszające, bo nie możemy sobie pozwolić na wcześniaka, skoro można to wyciszyć. Także siedzę i ryczę, bo muszę zostawić mojego rocznika na kilka dni
Leżała któraś w Wodzisławiu Śląskim? Tam właśnie mnie wysłał...
Co do szpitala to nie pomogę, bo tam nie leżalam._nova lubi tę wiadomość
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Przedszkolanka strasznie upalno się, pol godzinki i ciuszki suche..
A jak ty go pierzesz?? Ten materiał ściągasz? Bo ja myślałam tylko żeby chusteczkami przetrzeć, mam nieużywany, tylko zakurzony trochę, bo w sumie kupiłam do pierwszej córki, ale jagodka nie miała okazji go używać, więc stał tylko zakryty folią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 11:04
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.