Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Olliii, nie lubię - palec mi się omsknął na tel.. Mi też się nic już nie chce, a dziś to wybitnie. Niestety ze starszakiem nie jest tak łatwo poleżeć sobie. Chociaż dziś go odstawiłam do babci na pół dnia, a sobie zrobiłam dzień dziecka - paznokcie, brwi
i pomimo moich ociężałych ruchów, cieknącego nosa i ogólnego padnięcia i nicniechcenia, jakoś mi lepiej
-
Cabrera - gratuluje obrotu. Taaa, pomiary. Najważniejsze, ze wszystko jest w porządku 😊
Ja chyba umrę z niepewności czekając na odpowiedz. Już się naczytałam, że powyżej 300mg białka w moczu w ciąży to już białkomocz jest, który powinien być leczony. Mam nadzieje, ze to nie okaże się być stanem przedrzucawkowym, bo to chyba rzeczy, która najbardziej mnie w ciąży przerażała...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni tez czekam na info co Ci napisze... Bo ja sama mam problemy wiecznie z moczem i nerkami ale to taka przypadłość moja.
Z własnej głupoty się zdenerwowałam i brzuch mnie boli i plecy... Czuję że się napina mocniejmama mi powiedziała że u mnie powinien być jej pendrive ze zdjęciami do wywołania a ja go znaleźć nie umiem
mam wrażenie na 80% że jest u nich bo pamiętam że oglądałam z nią czy się coś nie powtarza. A ona że musi być u mnie bo tata znaleźć nie może...
A ja go nie mam i szukałam jak głupia i się tylko denerwowałam że znowu na mnie
oby przeszlo bo mam tylko jedną nospe w apteczce...
-
Kiniorek, białkomocz tez? Bo białkomocz + ciśnienie + obrzęki to może być stan przedrzucawkowy, a to już jest niebezpieczne.
Czekam. Najgorzej, ze ten lekarz w tym szpitalu pracuje. Bo jak mi powie, ze mam jechać to ok, a jak nie bo np. stwierdzi, ze nie ma takiej potrzeby to będzie mi głupio. A do innego szpitala nie ma sensu, bo są II lub I st. a gdyby coś to i tak będą odsyłać...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Dziękuje 😊
Ale już mnie stresuje bardzo ta sytuacja, bo receptę na dopegyt tez dostałam przez męża, który po nią pojechał, bez badania, tutaj tez się boje, ze będę musiała czekać do wizyty. A 1,5 tygodnia to dla mnie dużo jest.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Cabrera - gratuluje obrotu. Taaa, pomiary. Najważniejsze, ze wszystko jest w porządku 😊
Ja chyba umrę z niepewności czekając na odpowiedz. Już się naczytałam, że powyżej 300mg białka w moczu w ciąży to już białkomocz jest, który powinien być leczony. Mam nadzieje, ze to nie okaże się być stanem przedrzucawkowym, bo to chyba rzeczy, która najbardziej mnie w ciąży przerażała... -
No właśnie nie wiem jak te wyniki mi wyjdą teraz... Miesiąc temu było ok. Ale mam wyniki wcześniejszy ze sladowymi ilosciami białka bez oznaczenia ilości.
Co do ciśnienia to tak jak pisalam. W domu nigdy nie miałam więcej niż 130/85... A puchną ręce bo ciepło jest i woda się zatrzymuje... 🤷 -
japonka wrote:Moni, mi też pierwszy raz wyszło białko w moczu, 15 mg. Ogólnie jedną z przyczyn białka jest ciąża, może też być przez upławy, infekcje - ja ładuję luteinę więc myślę że to może przez to. Jak nie masz wysokiego ciśnienia i obrzęków to może nic nie znaczyć. Ale zobaczysz co lekarz powie.
puchnie mi lewa lista i stopa. Ale tylko lewa strona.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek91 wrote:No właśnie nie wiem jak te wyniki mi wyjdą teraz... Miesiąc temu było ok. Ale mam wyniki wcześniejszy ze sladowymi ilosciami białka bez oznaczenia ilości.
Co do ciśnienia to tak jak pisalam. W domu nigdy nie miałam więcej niż 130/85... A puchną ręce bo ciepło jest i woda się zatrzymuje... 🤷Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni będzie dobrze :*
ja jutro będę wiedzieć przed wizytą co i jak. W sumie to ja sama nie wiem. Chciałabym oczywiście żeby były dobre wyniki. Ale siedzenie w eomu mnie męczy już... Bujam się z tym bólem kończyn z kąta w kąt... Jakby te w dni można było przyspieszyć. Od jutra 15dni 😯
No a ciśnienie opuchlizna i białkomocz wskazuje niestety na stan przedrzucAwkowy. Ale spokojnie. Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 22:09
moni05 lubi tę wiadomość
-
Moni ja siè nie znam,ale na pewno wszystko będzie dobrze
Cabrera super,że maluszek się obrócil 😀😀 to kiedy dmuchamy piłki?;p ja za tydzień lutke odstawiam,ale poczekam do tego 37 tyg.😀
Kiniorek niech mama sprawdzi w torebce w najmniejszych kieszonkach, sam sie gdzies znajdzie . Szkoda nerwów!moni05, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Niekoniecznie. Ale nawet jeśli... to wczesnie wykryty można jakoś leczyć i ogarniać. Dlatego się boje tego 1,5 tygodnia do wizyty. Dwa tygodnie to nie za długo u Ciebie, dasz radę. Ja to nie wiem, kiedy urodzę, ale chciałabym za co najmniej 4 tygodnie...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przedszkolanka bardziej stawiam na tatę że gdzieś wsadził
no ale trudno.
Moni no nie długo. Ale chodzenie w majtkach i biustonoszu jest nieco krępujące a inaczej nie umiem bo się topie w te upały. Na szczęście K i Kasper rozumieja i wiedza, że wyjścia innego nie ma. Chociaż chodzenie tak przy 8latku już nie wypada ale on wie że inaczej nie umiem... A powiedział mi że w stroju też chodzę dwuczęściowym więc dużej różnicy nie widzi.
Ja w sumie tak blisko że wypatruje czy czop nie odpada albo cokolwiek czy się nie dzieje a tu cisza :p jutro na wizycie poproszę o sprawdzenie czy spojenie się nie rozeszlo bardziej i jak długa szyjka jest. -
Ja jutro odbiorę wyniki i też jestem ciekawa co tam. A puchnę ostatnio bardzo i właśnie lewa strona bardziej od prawej...
Moni na pewno lekarz coś na to zaradzi, jak będziesz wymagała kontroli to pewnie Ci przyspieszy wizytę ✊
Dziewczyny może głupie pytanie, ale co się robi z tymi piłkami? I jaki jest tego cel? 😉moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja tam chodzę od początku lata w sportowych stanicach i szortach i mam w nosie to, co ktoś sądzi na ten temat 😁
Trzymam kciuki za jutro Kiniorek 😉Kiniorek91 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Melduje się po wizycie. Młody generalnie jest tydzień większy niż wskazuje termin, wazy już 2400. Mimo to lekarka pokazała mi jego krzywa wzrostu i wg niej prognoza na 40. tydzień to 3600. Czyli nie tak źle! Za to ja już 10 kg plus. Jakoś mnie to zmartwiło - wiem, bez sensu.
Kiniorek- zazdroszczę Ci ze już tak blisko! Mi apka pokazuje jeszcze 45 dni... i Ty się nie przejmuj bzdurami jak ten pend rive, szkoda nerwów.
cabrera- no super ze się dziecię obróciło!
Moni kurczę, mam nadzieje ze na strachu się skończy i nic Ci nie jest. Nie doczytałam chyba, przepraszam - Masz wizytę za 1,5tyg- a dowiesz się wcześniej co j jak czy dopiero wtedy?
Aga - jak tam u Was?
Kokosowa - super ze córka sobie radzi z rozłąka, byle tak dalej!
U nas dzisiaj progres w wyborze imienia. Zostały 3 do wyboru: Franciszek, Władysław, Beniamin.japonka, nuśka91, Kookosowa, Cabrera, Karooo93, mia4444, kasia1518, KasiaP, Jupik lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!