X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem, każdy ma jakies swoje doświadczenia, ja z kolei uważam, ze sa tam najlepsi specjaliści w Poznaniu, jeśli chodzi o miejsca tego typu. Generalnie jestem bardzo zadowolona z opieki.
    Puacz tez jest dobrym ultrasonografistą i przyjmuje na SZamarza Tez uwazam, ze martwisz sie na zapas, z drugiej strony skoro wynik wyszedl od czapy powinna sie zastanowic i to zweryfikowac.
    Nie martw sie na zapsas, Stas tam na pewno ladnie rosnie.
    Ja mam suwaczka z najmniej optymistycznego terminu prawdopodobnej owu, wg pierwszych usg wychodzi 33+2 (ew+1) i oni tego się trzymają.

Cabrera lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera idź dla swojego spokoju :) lepiej dla Ciebie i małego żeby się nie denerwować.

Teściowa dzwoniła do znajomej z ZUS
    Powiedziała że mam się nie martwić bo lekarz orzecznik, jak nie płaci ZUS tylko zakład pracy, od razu klepie takie zwolnienie wsteczne :) powinni się szybko uwinąć :)

A mnie lekarka dała na kolejne badanie grupy krwi chociaż mam z poprzedniej ciąży i się zastanawiam czy iść czy nie...bo trochę bez sensu. Przecież się to nie zmienia...
    A cieszy się że mały tyle waży bo przynajmniej będzie miał ładna wagę urodzeniową mimo że wychodzi wczesniej

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 my mamy ten sam termin widzę a ja w niedziele wracałam 420 km z urlopu więc spokojnie dasz radę z podróżą😊Ja dzisiaj też fryzjer i kosmetyczka bo w niedziele urodziny mojego chrześniaka we Wrocławiu więc ciotka musi się jakoś prezentować😆

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Spokojnie dziewczyny, ja też od poniedziałku glównie leżę pod wiatrakiem, ale dziś mnie tak naszło, że chciałabym już ten temat zamknąć (ten kącik i komodę robię od ponad tygodnia ;))

A odpowiadając na Twoje pytanie: najpierw myślałam o pudełkach/pojemnikach - tych z Ikei. Więc je wyprałam (ręcznie niestety)i wysuszyłam.
    Jednak komodę mam starą (taką odrestaurowaną), więc te pudełka nie pasowały idealnie i marnowało się sporo miejsca...
    A więc komodę wyczyściłam (kilka razy), przecierałam od wewnątrz i stwierdziłam że szuflady wyłożę uwaga "tapetą" - taki patetnt znalazłam w necie...
    więc wczoraj pół dnia ogarniałam te szuflady - wyszły pięknie (tapetę przykleiłam taśmą dwustronną).

Wyszło to mniej więcej tak:
    6e007d81279c.jpg
    42219dd4f403.jpg

ŚLICZNOSCI! U mnie w komode wejda pudełka, ale nie wiem czy to ma sens🙄 u Ciebie fajne pomyślane, bo masz dużo małych szuflad, u mnie dlugasne. Czy uda mi się utrzymać ten porządek?

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ogólnie Dziewczyny szpitalne kciuki za Was - oby maluszki powiedziały jak najdłużej.

Moni nie stresuj się, myślę że lekarz by się odezwał gdyby było to coś niepokojącego.

A ja pakuje walizke... Ale nie ta do szpitala 🙂 jutro mamy wesele za Warszawa nawet pod Płońskiem - także droga ok 250km mnie czeka. Córeczka jedzie do babci na noc. Dziś od rana latam brwi, paznokcie, fryzjer- nawet to mnie mnie zmeczyło w ten upał
    Ha ha Kasia mam nadzieję że paznokcie jakieś stonowane kolory mają A nie neonowe 😉

kasia1518 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą luteine dopochwowo. Na ostatniej wizycie lekarz mi przepisał w razie twardnienia brzucha. Od poniedziałku miałam jakaś masakre, brzuch codziennie twardy więc brałam codziennie na noc tabletkę. Dziś już jest lepiej i moje pytanie czy brać dalej czy mogę to sobie tak z dnia na dzień odstawić?

syy26iye928jhyb7.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga trzymam kciuki albo za wyciszenie skurczy, albo za szczęśliwe rozwiązanie :)

Carbera ja bym się umówiła do lekarza prywatnie gdzieś, do kogoś kto ma dobry sprzęt, bo twój spokój jest teraz najważniejszy

Pola to teraz wypoczywaj, a 1900 to już duzi chłopacy są :)

Cabrera, Aaga, pOla34 lubią tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pisze, że NIE WYHODOWANO GBS to dobrze nie?

I jeszcze miałam tam ESBL NIE WYHODOWANO

OK NIE?

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    ŚLICZNOSCI! U mnie w komode wejda pudełka, ale nie wiem czy to ma sens🙄 u Ciebie fajne pomyślane, bo masz dużo małych szuflad, u mnie dlugasne. Czy uda mi się utrzymać ten porządek?

Ja wprawdzie dla małego nie mam komody, ale długie szuflady mam w swojej komodzie na bieliznę. I od kiedy mam w niej pudełka to w końcu zapanowal porządek. Więc myślę, że dziecka też się sprawdzi. Bo nawet jak będziesz miała w pudełkach niepoukladane, to i tak będzie wiadomo gdzie co jest w sensie osobno body, pajace, śpiochy itp a nie wszystko przemielone w jednej szufladzie.
    Ja bardzo żałuję że nie będę miała komody dla dziecka, ale mamy szafę we wnęce wbudowana i musiałam ją wykorzystać. I jak na złość nie mogę znaleźć pasujących organizerow, więc pewnie będę miała tam armagedon :)

Milanka lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Dziewczyny jak pisze, że NIE WYHODOWANO GBS to dobrze nie?

I jeszcze miałam tam ESBL NIE WYHODOWANO

OK NIE?
    Tak kochana bardzo dobrze

Atyde, pOla34 lubią tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Tak kochana bardzo dobrze
    No to cudnie :) nawet nie wiedziałam, że jak w pierwszej ciąży miałam to w drugiej nie musi być :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina nie stresuj się. To pewnie jakaś drobnostka i dziecko całe i zdrowe. A lekarz coś sugerował? Jakieś pomysły?

Paola tu się dowiedzieć to daj spokój. A najgorsze główna lekarka. Dziś koleżankę z łóżka obok doprowadziła do łez. Taki babsztyl. Ale jutro ma wolne to może inny lekarz bardziej się zainteresuje nami.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą luteine dopochwowo. Na ostatniej wizycie lekarz mi przepisał w razie twardnienia brzucha. Od poniedziałku miałam jakaś masakre, brzuch codziennie twardy więc brałam codziennie na noc tabletkę. Dziś już jest lepiej i moje pytanie czy brać dalej czy mogę to sobie tak z dnia na dzień odstawić?
    Ja tez dostałam luteinę na twardnienie brzucha. 2x1 i biorę cały czas mimo iz powiedziałam ze jest juz ich mniej, znacznie mniej.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Kokosowa to co to za lekarz??

Kiniorek jak masz to z nfz to ja bym i tak zrobila badanie, nic nie tracisz a bedziesz miala altualne i sie nikt o nic nie przyczepi. A szkoda potem nerwow w szpitalu.

Ktoras z dziewczyn pytala.o skurcze ja moge porownac.jak u mnie bylo te brixtona czy jakos tak to u mnie bylo tylko twardnienie brzucha, byl.dyskomfort ale bez boli. A teraz te porodowe to mam tez mocne.twardnienie brzuch przybiera rozne dziwne figury i bardzo intensywny bol w podbrzuszu/ miednicy. Taki na mega mocny okres ale nie czuje ze te skurcze schodza jakos z gory. I kilka razy rownolegle bolaly mnie ledzwia.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Ja wprawdzie dla małego nie mam komody, ale długie szuflady mam w swojej komodzie na bieliznę. I od kiedy mam w niej pudełka to w końcu zapanowal porządek. Więc myślę, że dziecka też się sprawdzi. Bo nawet jak będziesz miała w pudełkach niepoukladane, to i tak będzie wiadomo gdzie co jest w sensie osobno body, pajace, śpiochy itp a nie wszystko przemielone w jednej szufladzie.
    Ja bardzo żałuję że nie będę miała komody dla dziecka, ale mamy szafę we wnęce wbudowana i musiałam ją wykorzystać. I jak na złość nie mogę znaleźć pasujących organizerow, więc pewnie będę miała tam armagedon :)

Przekonałaś mnie:-) a tym samym usprawiedliwiasz moje lenistwo! Nie mogę układać ubranek, bo nie mam organizerow🤣

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy wrzucacie zdjęcia na forum?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa może być np niedrożność smolkowa albo po prostu jakaś niedrożność (związane np z jakąś wada genetyczna albo nie) albo nic. Na ten moment stwierdzenie tego jest niemozliwe. Ja się stresuje bo nie chciałam rodzić w szpitalu u mnie w mieście, a w tej sytuacji nie będę miała niestety wyjścia. Bo jakby jakaś operacja lub dłuższy pobyt nas czekał to mój K nie tracił by czasu na dojazdy.
    I w sumie,przez to że dziś ten lekarz nic nie mógł powiedzieć, to uspokoiłam się. Bo pewniej będę się czuła przygotowana jednak na różne ewentualnosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 16:59

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny jak Wy wrzucacie zdjęcia na forum?
    Przez stronę zapodaj.net i potem kopiuje link, który się wygeneruje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 16:57

paulina2811 lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Cabrera idź dla swojego spokoju :) lepiej dla Ciebie i małego żeby się nie denerwować.

Teściowa dzwoniła do znajomej z ZUS
    Powiedziała że mam się nie martwić bo lekarz orzecznik, jak nie płaci ZUS tylko zakład pracy, od razu klepie takie zwolnienie wsteczne :) powinni się szybko uwinąć :)

A mnie lekarka dała na kolejne badanie grupy krwi chociaż mam z poprzedniej ciąży i się zastanawiam czy iść czy nie...bo trochę bez sensu. Przecież się to nie zmienia...
    A cieszy się że mały tyle waży bo przynajmniej będzie miał ładna wagę urodzeniową mimo że wychodzi wczesniej
    Kiniorek trzeba mieć 2 wyniki grupy krwi do szpitala. Takie są obecnie zalecenia i wymagania. Musi być potwierdzone drugim badaniem, że na 100% masz tę grupę krwi, a nie inną.

Jak nie będziesz mieć 2 wyników to nie zrobią Ci cc od razu tylko będziesz czekać w szpitalu na drugi wynik, więc chyba nie warto :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 17:06

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek trzeba mieć 2 wyniki grupy krwi do szpitala. Takie są obecnie zalecenia i wymagania. Musi być potwierdzone drugim badaniem, że na 100% masz tę grupę krwi, a nie inną.

Jak nie będziesz mieć 2 wyników to nie zrobią Ci cc od razu tylko będziesz czekać w szpitalu na drugi wynik, więc chyba nie warto :p

Dokładnie, u nas w szpitalu tez jest taki wymóg (i to jeszcze obydwa maja być zroonione w ciąży ale nie wiem czy tego aż tak restrykcyjnie wymagają).

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ