Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No rozumiem, każdy ma jakies swoje doświadczenia, ja z kolei uważam, ze sa tam najlepsi specjaliści w Poznaniu, jeśli chodzi o miejsca tego typu. Generalnie jestem bardzo zadowolona z opieki.
Puacz tez jest dobrym ultrasonografistą i przyjmuje na SZamarza Tez uwazam, ze martwisz sie na zapas, z drugiej strony skoro wynik wyszedl od czapy powinna sie zastanowic i to zweryfikowac.
Nie martw sie na zapsas, Stas tam na pewno ladnie rosnie.
Ja mam suwaczka z najmniej optymistycznego terminu prawdopodobnej owu, wg pierwszych usg wychodzi 33+2 (ew+1) i oni tego się trzymają.Cabrera lubi tę wiadomość
-
Cabrera idź dla swojego spokoju
lepiej dla Ciebie i małego żeby się nie denerwować.
Teściowa dzwoniła do znajomej z ZUS
Powiedziała że mam się nie martwić bo lekarz orzecznik, jak nie płaci ZUS tylko zakład pracy, od razu klepie takie zwolnienie wstecznepowinni się szybko uwinąć
A mnie lekarka dała na kolejne badanie grupy krwi chociaż mam z poprzedniej ciąży i się zastanawiam czy iść czy nie...bo trochę bez sensu. Przecież się to nie zmienia...
A cieszy się że mały tyle waży bo przynajmniej będzie miał ładna wagę urodzeniową mimo że wychodzi wczesniejCabrera lubi tę wiadomość
-
Kasia1518 my mamy ten sam termin widzę a ja w niedziele wracałam 420 km z urlopu więc spokojnie dasz radę z podróżą😊Ja dzisiaj też fryzjer i kosmetyczka bo w niedziele urodziny mojego chrześniaka we Wrocławiu więc ciotka musi się jakoś prezentować😆
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Spokojnie dziewczyny, ja też od poniedziałku glównie leżę pod wiatrakiem, ale dziś mnie tak naszło, że chciałabym już ten temat zamknąć (ten kącik i komodę robię od ponad tygodnia
)
A odpowiadając na Twoje pytanie: najpierw myślałam o pudełkach/pojemnikach - tych z Ikei. Więc je wyprałam (ręcznie niestety)i wysuszyłam.
Jednak komodę mam starą (taką odrestaurowaną), więc te pudełka nie pasowały idealnie i marnowało się sporo miejsca...
A więc komodę wyczyściłam (kilka razy), przecierałam od wewnątrz i stwierdziłam że szuflady wyłożę uwaga "tapetą" - taki patetnt znalazłam w necie...
więc wczoraj pół dnia ogarniałam te szuflady - wyszły pięknie (tapetę przykleiłam taśmą dwustronną).
Wyszło to mniej więcej tak:
ŚLICZNOSCI! U mnie w komode wejda pudełka, ale nie wiem czy to ma sens🙄 u Ciebie fajne pomyślane, bo masz dużo małych szuflad, u mnie dlugasne. Czy uda mi się utrzymać ten porządek?Cabrera lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Ogólnie Dziewczyny szpitalne kciuki za Was - oby maluszki powiedziały jak najdłużej.
Moni nie stresuj się, myślę że lekarz by się odezwał gdyby było to coś niepokojącego.
A ja pakuje walizke... Ale nie ta do szpitala 🙂 jutro mamy wesele za Warszawa nawet pod Płońskiem - także droga ok 250km mnie czeka. Córeczka jedzie do babci na noc. Dziś od rana latam brwi, paznokcie, fryzjer- nawet to mnie mnie zmeczyło w ten upałkasia1518 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą luteine dopochwowo. Na ostatniej wizycie lekarz mi przepisał w razie twardnienia brzucha. Od poniedziałku miałam jakaś masakre, brzuch codziennie twardy więc brałam codziennie na noc tabletkę. Dziś już jest lepiej i moje pytanie czy brać dalej czy mogę to sobie tak z dnia na dzień odstawić?
-
Aaga trzymam kciuki albo za wyciszenie skurczy, albo za szczęśliwe rozwiązanie
Carbera ja bym się umówiła do lekarza prywatnie gdzieś, do kogoś kto ma dobry sprzęt, bo twój spokój jest teraz najważniejszy
Pola to teraz wypoczywaj, a 1900 to już duzi chłopacy są
Cabrera, Aaga, pOla34 lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Dziewczyny jak pisze, że NIE WYHODOWANO GBS to dobrze nie?
I jeszcze miałam tam ESBL NIE WYHODOWANO
OK NIE?Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Milanka wrote:ŚLICZNOSCI! U mnie w komode wejda pudełka, ale nie wiem czy to ma sens🙄 u Ciebie fajne pomyślane, bo masz dużo małych szuflad, u mnie dlugasne. Czy uda mi się utrzymać ten porządek?
Ja wprawdzie dla małego nie mam komody, ale długie szuflady mam w swojej komodzie na bieliznę. I od kiedy mam w niej pudełka to w końcu zapanowal porządek. Więc myślę, że dziecka też się sprawdzi. Bo nawet jak będziesz miała w pudełkach niepoukladane, to i tak będzie wiadomo gdzie co jest w sensie osobno body, pajace, śpiochy itp a nie wszystko przemielone w jednej szufladzie.
Ja bardzo żałuję że nie będę miała komody dla dziecka, ale mamy szafę we wnęce wbudowana i musiałam ją wykorzystać. I jak na złość nie mogę znaleźć pasujących organizerow, więc pewnie będę miała tam armagedonMilanka lubi tę wiadomość
-
ammarylis wrote:Tak kochana bardzo dobrze
nawet nie wiedziałam, że jak w pierwszej ciąży miałam to w drugiej nie musi być
Nasza kochana córeczka Jagódka
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Sandrina nie stresuj się. To pewnie jakaś drobnostka i dziecko całe i zdrowe. A lekarz coś sugerował? Jakieś pomysły?
Paola tu się dowiedzieć to daj spokój. A najgorsze główna lekarka. Dziś koleżankę z łóżka obok doprowadziła do łez. Taki babsztyl. Ale jutro ma wolne to może inny lekarz bardziej się zainteresuje nami.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
wiktoriaa wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą luteine dopochwowo. Na ostatniej wizycie lekarz mi przepisał w razie twardnienia brzucha. Od poniedziałku miałam jakaś masakre, brzuch codziennie twardy więc brałam codziennie na noc tabletkę. Dziś już jest lepiej i moje pytanie czy brać dalej czy mogę to sobie tak z dnia na dzień odstawić?Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Rany Kokosowa to co to za lekarz??
Kiniorek jak masz to z nfz to ja bym i tak zrobila badanie, nic nie tracisz a bedziesz miala altualne i sie nikt o nic nie przyczepi. A szkoda potem nerwow w szpitalu.
Ktoras z dziewczyn pytala.o skurcze ja moge porownac.jak u mnie bylo te brixtona czy jakos tak to u mnie bylo tylko twardnienie brzucha, byl.dyskomfort ale bez boli. A teraz te porodowe to mam tez mocne.twardnienie brzuch przybiera rozne dziwne figury i bardzo intensywny bol w podbrzuszu/ miednicy. Taki na mega mocny okres ale nie czuje ze te skurcze schodza jakos z gory. I kilka razy rownolegle bolaly mnie ledzwia. -
sandrina22 wrote:Ja wprawdzie dla małego nie mam komody, ale długie szuflady mam w swojej komodzie na bieliznę. I od kiedy mam w niej pudełka to w końcu zapanowal porządek. Więc myślę, że dziecka też się sprawdzi. Bo nawet jak będziesz miała w pudełkach niepoukladane, to i tak będzie wiadomo gdzie co jest w sensie osobno body, pajace, śpiochy itp a nie wszystko przemielone w jednej szufladzie.
Ja bardzo żałuję że nie będę miała komody dla dziecka, ale mamy szafę we wnęce wbudowana i musiałam ją wykorzystać. I jak na złość nie mogę znaleźć pasujących organizerow, więc pewnie będę miała tam armagedon
Przekonałaś mnie:-) a tym samym usprawiedliwiasz moje lenistwo! Nie mogę układać ubranek, bo nie mam organizerow🤣 -
Kokosowa może być np niedrożność smolkowa albo po prostu jakaś niedrożność (związane np z jakąś wada genetyczna albo nie) albo nic. Na ten moment stwierdzenie tego jest niemozliwe. Ja się stresuje bo nie chciałam rodzić w szpitalu u mnie w mieście, a w tej sytuacji nie będę miała niestety wyjścia. Bo jakby jakaś operacja lub dłuższy pobyt nas czekał to mój K nie tracił by czasu na dojazdy.
I w sumie,przez to że dziś ten lekarz nic nie mógł powiedzieć, to uspokoiłam się. Bo pewniej będę się czuła przygotowana jednak na różne ewentualnosci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 16:59
-
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:Cabrera idź dla swojego spokoju
lepiej dla Ciebie i małego żeby się nie denerwować.
Teściowa dzwoniła do znajomej z ZUS
Powiedziała że mam się nie martwić bo lekarz orzecznik, jak nie płaci ZUS tylko zakład pracy, od razu klepie takie zwolnienie wstecznepowinni się szybko uwinąć
A mnie lekarka dała na kolejne badanie grupy krwi chociaż mam z poprzedniej ciąży i się zastanawiam czy iść czy nie...bo trochę bez sensu. Przecież się to nie zmienia...
A cieszy się że mały tyle waży bo przynajmniej będzie miał ładna wagę urodzeniową mimo że wychodzi wczesniej
Jak nie będziesz mieć 2 wyników to nie zrobią Ci cc od razu tylko będziesz czekać w szpitalu na drugi wynik, więc chyba nie warto :pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 17:06
-
sunshine03 wrote:Kiniorek trzeba mieć 2 wyniki grupy krwi do szpitala. Takie są obecnie zalecenia i wymagania. Musi być potwierdzone drugim badaniem, że na 100% masz tę grupę krwi, a nie inną.
Jak nie będziesz mieć 2 wyników to nie zrobią Ci cc od razu tylko będziesz czekać w szpitalu na drugi wynik, więc chyba nie warto :p
Dokładnie, u nas w szpitalu tez jest taki wymóg (i to jeszcze obydwa maja być zroonione w ciąży ale nie wiem czy tego aż tak restrykcyjnie wymagają).23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!