Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych które biorą luteine dopochwowo. Na ostatniej wizycie lekarz mi przepisał w razie twardnienia brzucha. Od poniedziałku miałam jakaś masakre, brzuch codziennie twardy więc brałam codziennie na noc tabletkę. Dziś już jest lepiej i moje pytanie czy brać dalej czy mogę to sobie tak z dnia na dzień odstawić?
-
Co do grupy krwi to ja mam sprzed porodu Poli i ten oryginał mam mieć ze sobą.
Aaga jak sytuacja? trzymam kciuki za wyciszenie!
Nova,kokosowa ja już mam łzy w oczach jak Was czytam z dziećmi... U mnie sa dwie wizje- albo super,mama nie wracaj albo płacze za mną (no i moje za nią)..
Moni to jutro wizyta? -
kasia1518 wrote:Ja od początku biorę codziennie po 2 - już mam ich dość. A dopochwowo to też na twardnienia? Myślałam że tylko na szyjke
-
wiktoriaa wrote:No jak mój lekarz był na urlopie to inny na twardnienia przepisał mi podjęzykowa luteine miałam 2×2 tabletki. Później mój na wizycie powiedział że podjęzykowa nic nie daje jedynie odruch wymiotny i równie dobrze mogłam brać mentosy bo pożytek z tego żaden i wtedy przepisał mi dopochwową. Ja nie wiem nie znam się co lekarz to opinia 🤷♀️kasia1518
-
Tak, jutro wizyta. W sumie tydzień wcześniej, wiec o tyle dobrego, że będzie pełna. Z pomiarem szyjki itd.
przedszkolanka:), sunshine03, Cabrera, ammarylis, kasia1518 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ale często Wam badają szyjke. Ja miałam badana na 3 usg prenatalnych i raz u swojego ale około 26tc. Teraz zupełnie. I każdy lekarz do którego chodzę mówi, że nie będziemy badać bo to przyspiesza poród (tzn każde badanie dopochwowe). W poniedziałek mam wizytę to koniecznie nich mi zbada co i jakPaulina
-
Wyszłam dzisiaj na chwilę na spacer. Blisko na plac zabawa przy bloku praktycznie. Jedna alejka i już czekała ławeczka. Moja mama przyjechała jeszcze ostatni raz przed wyjazdem do NL. Niespodziankę zrobiła. Przyjechała z tatą i bratankiem. I chyba tym króciutkim wyjściem dowalilam sobie spojenie... Już przy chodzeniu mnie ciągnie po pachwinie i połowie podbrzusza...
w ciągu dnia tego nie czułam. Dopiero teraz jak wstałam z łóżka do WC... Oprócz tego wyjścia to jeszcze wizyta była gdzie też na nóżkach bo to na osiedlu i do auta z mamą poszłam żeby się pożegnać... Więc w sumie 3 razy na 3 piętro wycieczka 🤦 no i dola mam... Bo tak bardzo chciałabym żeby mama była jak urodze. A chyba wyjdzie na to, że przyjedzie dopiero na chrzciny w styczniu
-
Sandrina max 37 tydzień poród. No myślę że ja dłużej to bym nie wytrzymała. Tyle wód. Pęcherz też ma swoją wytrzymałość. Mam 34 tydzień więc myślę że nawet jak by coś wcześniej to spokojnie dziecko da radę bo to już taki okres wzrostu a nie rozwoju. Mi już ledwo się mieści to wszystko a gdzie jeszcze 3 tygodnie.
Przedszkolanka spokojnie da radę te kilka dni. Ty bardziej tym przeżyjesz niż ona. Mąż ją napewno zabawi że nie będzie pamiętała i tęskniła. U nas jest teraz na topie plac z kulkami. Półtora rej godziny plus spacery, zumba, plac zabaw i jakoś im ten czas leci
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Paulina, pierwsze słyszę żeby usg dopochwowe przyspieszało poród... na jakiej podstawie?
Kiniorek, a Ty pisałaś co po wizycie? W sensie co z wynikami i spojenie? Bo wagę widziałam ale reszta mi jakoś umknęła. Możesz już tak spacerować i szorować wanny? 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Paulina, pierwsze słyszę żeby usg dopochwowe przyspieszało poród... na jakiej podstawie?
Kiniorek, a Ty pisałaś co po wizycie? W sensie co z wynikami i spojenie? Bo wagę widziałam ale reszta mi jakoś umknęła. Możesz już tak spacerować i szorować wanny? 😋
Czeste badanie "reczne" moze przyspieszyć trochę poród, niby jak masaż szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 21:38
-
moni05 wrote:Paulina, pierwsze słyszę żeby usg dopochwowe przyspieszało poród... na jakiej podstawie?
Kiniorek, a Ty pisałaś co po wizycie? W sensie co z wynikami i spojenie? Bo wagę widziałam ale reszta mi jakoś umknęła. Możesz już tak spacerować i szorować wanny? 😋Paulina -
Ja co miesiąc mam badanie i na fotelu i przez brzuch 🤔 u mojej gin to standard, że mierzy szyjke na każdej wizycie.
Jakas dziewczyna ostatnio pisała, że zaległy jej się mole, ale nie mogę sobie przypomnieć kto to byl. Jak to czytasz to daj znać, bo mam inwazję i nie wiem co robić, potrzebuję porady 😃 -
Olliiii wrote:Ja co miesiąc mam badanie i na fotelu i przez brzuch 🤔 u mojej gin to standard, że mierzy szyjke na każdej wizycie.
Jakas dziewczyna ostatnio pisała, że zaległy jej się mole, ale nie mogę sobie przypomnieć kto to byl. Jak to czytasz to daj znać, bo mam inwazję i nie wiem co robić, potrzebuję porady 😃Paulina -
Co do szyjki, to ten lekarz dzisiejszy wspomniał, że od 36 tyg to nie ma po co mierzyć. Nie pytałam dlaczego, ale może wychodzi z założenia, że na tym etapie to już można rodzić i długość nie ma znaczenia
Co do "ingerencji dopochwowych", to jak miałam w tamtym tyg właśnie cytologię i gbs pobierany, to ja plamienia nie miałam, ze mnie się po prostu krew już gabinecie lała. Także na ten moment wystarczy mi gmerania w tamtych rejonach
-
sandrina22 wrote:Co do szyjki, to ten lekarz dzisiejszy wspomniał, że od 36 tyg to nie ma po co mierzyć. Nie pytałam dlaczego, ale może wychodzi z założenia, że na tym etapie to już można rodzić i długość nie ma znaczenia
Co do "ingerencji dopochwowych", to jak miałam w tamtym tyg właśnie cytologię i gbs pobierany, to ja plamienia nie miałam, ze mnie się po prostu krew już gabinecie lała. Także na ten moment wystarczy mi gmerania w tamtych rejonachPaulina -
Ach, bo ja myślałam, że o USG chodzi. Ale w sumie od połowy ciąży USG mam co miesiąc dopochwowe i przez brzuch, badanie na fotelu tez. Nie wiem, badanie szyjki przez usg to chyba korzyść przewyższa jakiekolwiek ryzyko (jeśli w ogóle jest). Poza długością można sprawdzić czy nie ma rozwarcia wewnątrz niej itd.
Oli, musisz wszystko powyrzucać. Wszystko, co w paczkach. Totalnie. Nowe jedzenie umieść już w plastikowych pojemnikach. Porządnie umyj szafki, nawet środkiem dezynfekującym. WystarczyOlliiii lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni dzisiaj mi nie sprawdzałam tego spojenia w koncu. Wyniki miałam takież że hematokryt w dół ale na granicy. Mam łykać witaminy. A co do zalecen, wszystko w granicach rozsadku dzisiaj uslyszalam. Szyjka długa (nie wiem ile) zamknięta i o to mam się nie martwić, na ktg ani jednego małego odchylenia od normy. Żadnych skurczy. Byle wytrwać te dwa tygodnie
za tydzień powtórne ktg i zmiana skierowania CC na dobry adres ;] ale to tak poza kolejką będzie.
No ale powiem wam, że ta waga jego to trochę mnie przerosła..wiedziałam że bd pewnie koło 3kg ale klocek ma 3100. Jak tak pójdzie to w 38tc urodzi się większy niż Kasper w 40stymmoni05, sandrina22, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Ja co miesiąc mam badanie i na fotelu i przez brzuch 🤔 u mojej gin to standard, że mierzy szyjke na każdej wizycie.
Jakas dziewczyna ostatnio pisała, że zaległy jej się mole, ale nie mogę sobie przypomnieć kto to byl. Jak to czytasz to daj znać, bo mam inwazję i nie wiem co robić, potrzebuję porady 😃
A może nie zauważyłaś larw w jakimś opakowaniu jak nie wyrzuciłaś(ja miałam motylki w liściu laurowym i grzybkach, a larwy dla odmiany w ryżu. Jak powyrzucałaś jedzenie i jeszcze latają, to możesz kupić kratę owadobójczą - co zostało to padnie.
A i jak masz nienapoczęte opakowanie ryżu czy mąki, to też musisz sprawdzić czy tam nie ma - przez kartoniki dziady przeleząWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 22:02
Olliiii lubi tę wiadomość
-
Mi na każdej wizycie sprawdza szyjke na fotelu i usg.
Kokosowa ja wiem,że ja bardziej przeżyję to tak samo jak odstawienie kp😀 mam dla niej prezent o którym juz dawno marzyla i zapewne u mnie nuda bedzie siedzieć bo zabawka bedzie czekac 😀 ale juz mowilam mężowi ze póki sie zabawi to po co o mnie wspominać itp. Szybciej jej zleci.Kookosowa lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Ach, bo ja myślałam, że o USG chodzi. Ale w sumie od połowy ciąży USG mam co miesiąc dopochwowe i przez brzuch, badanie na fotelu tez. Nie wiem, badanie szyjki przez usg to chyba korzyść przewyższa jakiekolwiek ryzyko (jeśli w ogóle jest). Poza długością można sprawdzić czy nie ma rozwarcia wewnątrz niej itd.
Oli, musisz wszystko powyrzucać. Wszystko, co w paczkach. Totalnie. Nowe jedzenie umieść już w plastikowych pojemnikach. Porządnie umyj szafki, nawet środkiem dezynfekującym. Wystarczy