Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sandrina22 wrote:A może nie zauważyłaś larw w jakimś opakowaniu jak nie wyrzuciłaś(ja miałam motylki w liściu laurowym i grzybkach, a larwy dla odmiany w ryżu. Jak powyrzucałaś jedzenie i jeszcze latają, to możesz kupić kratę owadobójczą - co zostało to padnie.
A i jak masz nienapoczęte opakowanie ryżu czy mąki, to też musisz sprawdzić czy tam nie ma - przez kartoniki dziady przelezą -
Ollii no ja wszystkiego nie wyrzucałam, ale każdą torebkę ryżu czy kaszy oglądałam pod światło czy jest czysto..
Jeszcze do tygodnia po akcji przeglądałam już nowe pojemniki czy aby na pewno nic nie ma...
Ale z szafki, w której je znalazłam wywaliłam wszystko, bez przeglądania.
Jak foliowe zgrzewane to luz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 22:11
Olliiii lubi tę wiadomość
-
No oby już nie wróciły gnojki jedne..
Co za dzień koszmarny dzisiaj, cały dzień jestem nie do życia, dalej walczę z tym cisnieniem, cały czas 90/40. A nie chce kawy pić, bo pewnie będę siedzieć do rana 😒 chyba spróbuję sposobu babci czyli woda z solą, ale już mnie wzdryga na samą myśl 🤢 -
U mnie od początku ciąży co wizytę mam badanie na fotelu i dopochwowo sprawdzana długość szyjki ale myślę że to ze względu na to że w pierwszej ciąży się skracala po 24tc i poród był w 32tc - dr też przrwrazliwiona na tym punkcie i na początku powiedziała że ta ciąże doprowadzimy do końca bo mam już małe dziecko w domu więc nie mam czasu na leżenie w szpitalu- umawiamy się na cc- 3 doby i wychodzę do domu- liczę ze to się sprawdzi.
W pierwszej ciąży szyjke miałam badana co wizytę po usg polówkowym.kasia1518
-
Aaga na patologii ciąży na Ligocie trwa remont. Podejrzewam że to był powód że Cię odesłali... Właśnie się dowiedziałam przy okazji tego, że położniczy skończyli niedawno remontowac i tylko ten oddział został im żeby skończyć. Pewnie miejsc nie było żeby Cię położyć...
A mnie głowa boli. Chyba nerwy wychodzą... Mam nadzieję że nie będzie rano bolec -
Wiecie co... Jak miałam wykryta candidę i gbs dodatni to oznacza że cytologię wykonano? Bo ja sobie nie przypominam żebym miała coś takiego robionego oprócz w szpitalu jak robili mi wymaz i wykryto gbs i candidę... A w karcie ciąży nic nie mam... Oprócz gbs +
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 23:13
-
Kiniorek91 wrote:Wiecie co... Jak miałam wykryta candidę i gbs dodatni to oznacza że cytologię wykonano? Bo ja sobie nie przypominam żebym miała coś takiego robionego oprócz w szpitalu jak robili mi wymaz i wykryto gbs i candidę... A w karcie ciąży nic nie mam... Oprócz gbs +
-
ammarylis wrote:Nie Kiniorku. Nie oznacza,że robili cytologię bo to jest osobne badanie.
-
wiktoriaa wrote:A u mnie zapowiada się druga noc gdzie nie mogę zasnąć 🤦♀️ duszno mi, źle się oddycha, żadna pozycja nie pasuje. Masakra
Do tego tak gorąco w pokoju. 2 okna otwarte, tylko komary wpuscilam.
Mój syn dziś chyba 3 since sobie nabil. I wzięłam go na ręce żeby przenieść z podłogi na kanapę. Teraz brzuch ciągnie. Od września powrót po 2 tygodniach wolnego do przedszkola a on wygląda jak Rambo. Cały podrapany i w siniakach.
Najgorszy ten z dziś na czole. Uderzył się w otwarte drzwi centralnie w głowę. Ciekawa jestem jak jutro to będzie wyglądać. Oby nikt nas nie posadzil o przemoc domowa bo dziecko całe potluczone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 23:34
-
Cześć ja dzisiaj miałam wizytę
mały ma 2535 gram zapowiada sie duzy chlopak. Córka ma tym etapie miala 200gram mniej
szyjka trzyma dlugosc ta samą ale zrobila sie miekka. Nie mam sie przejmowac lekarz powiedział że w tym okresie juz tak jest.
Ostatnio coraz częściej brzuch sie stawia, jak chodze czy stoje mam takie klucia sekundowe w podbrzuszu. Maly nisko lezy mam wiecej odpoczywać ale jak majac 1.5 roczne dziecko a mąż daleko. Ostatnio córka żadnej wysokosci sie nie boi.
I musze zrobic badanie na krzepliwosci anty-xa.. Biore clexane od poczatku ciazy i przedostatnie badanie aptt niskie. Zwiększył mi clexane i wynik nadal ten sam. Mam zrobic zeby czasami moj 2 porod nie wygladal tak samo jak 1. (Nie urodzilam lozyska, stracilam duzo krwi, 2 jednostki krwi mialam podane, ogólnie bylam jak dętka).
Dzisiaj przyjechal moj wybawca do sprzatania - chinski irobot. Opinie dobre jak na razie uwazam ze trochę chaotycznie sprzata
Cabrera ja prowadze 2 ciaze w medarciepredzej chodziłam do dr A.B. bylam jego jedna z pierwszych pacjentek co wrocil z USA. Prędzej mialam 2 poronienia dzieki niemu mam coreczke. Druga ciaze tez zaczelam u niego prowadzic ale widzialam ze on nastawienie ma bardziej na co innego na swoja specjalizacje. Zmienilam na Kruszynskiego pooolecam
to jest taki lekarz ktory tak uspokoi wszystko dobrze wyjaśni. A Szymański specyficzny ale najlepszy. Maja dobry sprzet moze warto zapomniec co bylo kiedys i zapisac sie do Kruszynskiego czy Szymanskiego
Dziewczyny w szpitalach kciuki żeby maluszki posiedzialy jak najdłużej w brzuszku.moni05, Kookosowa, Karooo93, mia4444, KasiaP, Dominika32, Cabrera, pOla34 lubią tę wiadomość
-
Julianna, urodzona o 21:25 silami natury, 2080gram, 47cm, 8/10 pkt. Nie udalo sie podac drugiej dawki na plucka. Jest w inkubatorze i niestety jakis skrzepik wiec aplikuja antybiotyk. Byc moze byla jakas infekcja w ciazy i cos zlapala. Zobaczymy jutro na obchodzie. Kocham i okropnie tesknie za ta Kruszynka, ryczec mi sie chce.
Kiniorek91, japonka, Klaudia2016, lena198808, emikey, Zimri, Jupik, meerici, kasia1518, sandrina22, silent, Milanka, Spirit, _nova, sunshine03, przedszkolanka:), Kookosowa, ManiaM, moni05, adella1, Atyde, Matka30+, Karooo93, KasiaP, mia4444, ammarylis, Kinga82, kalcia, Dominika32, Cabrera, basia1987, aga_ni, wiktoriaa, Awaria_90, Kotecki, XYZ89, pOla34, kkkaaarrr, Goemi, .Aleksandra., nuśka91, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
O rany, a więc jednak! Duża dziewczyna, da radę w inkubatorze. Kciuki za Was obie ♥️
-
O kolejne bobo
Dziewczyny ile razy dziennie pije się herbatę z liści malin? Jutro kończę 36 i już można pić. W internecie sa różne teorie. Jedna dziennie, trzy dziennie. Piła któraś w 1 ciąży? Bo ja z Gaba nie piłam ale poród trwał 2,5 dnia więc teraz postanowiłam dać jej szansęprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Aaga wielkie gratulacje, przekazuję dużo pozytywnych fluidów w Waszym kierunku! Nie rycz, musisz być dzielna!
Uparła się, że wyjdzie teraz i tak też zrobiła 🙂
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
wiktoriaa wrote:A u mnie zapowiada się druga noc gdzie nie mogę zasnąć 🤦♀️ duszno mi, źle się oddycha, żadna pozycja nie pasuje. Masakrakasia1518