Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Adella ja też czekam do pazdziernika więc zostaje z Tobą. Ostatnio mój gin powiedział,że w 39 tygodniu zrobimy CC. Ja mówię doktorze a jak się zacznie wcześniej a on na to miejmy nadzieję że się nie zacznie.Więc w razie czego jestem na lodzie z takim podejściem.
-
Dzięki za odp o herbacie. Jak widzę każda polozna inaczej
ale mam kolejne pytanie do tych co już piły. Czulyscie jakies źle skutki? Wczoraj sobie zrobiłam na wieczór jedna filiżankę. Od godziny 12 w nocy do jakiejś 2 chwycily mnie skurcze. Całkiem bolesne ale nie regularne. Czasem co 10 min czasem co 2. Takie okresowe przechodzące w kręgosłup. Z Gaba nie miałam żadnych przepowiadajacych więc nie wiem czy to to czy wina herbaty? Może przypadek. Nie budziła męża bo nie były w ogóle regularne i w końcu ucichly. W sumie aż tak nie lekam się już porodu. Daniel jest duży ok 3kg to 36 tydz. Bardziej mnie zastanawia czy to mogła być wina tej herbaty (mam czysta organiczna bez żadnych domieszek sypana nie w torebkach) czy poprostu macica jest już używana i będzie inaczej jak z Gaba. Wizytę mam dopiero 2 września.
-
nick nieaktualnyAaga, ogromne gratulacje❤️❤️❤️
Najważniejsze, ze Julianna (bardzo ładne imię 🥰) ma się dobrze. Waga całkiem całkiem, wiec mam nadzieje, ze szybciutko będziecie się mogły przytulić i poznać (będziesz mogła ja wtedy zapytac, dlaczego jej się tak spieszyło??)
No i jak znajdziesz możliwość i chwilkę, to my tu czekamy na fotki tej kruszynki 😊
A teraz chwilkę sobie odpocznij, dojdź do siebie. J w miarę możliwości melduj nam tu na bieżąco Wasze postępy -
przedszkolanka:) wrote:Emikey ja skutków ubocznych teź nie,ale fakt,że ze skurczami nieregularnymi kilka dni chodziłam ale to przed porodem kilka dni.
mąż zakazał mi pić herbaty do momentu aż jego mama przyleci za 6 dni. Ktoś musi zostać z Gaba a nas jest tu tylko 3 i nikogo zaufanego do opieki nad nim.
-
nick nieaktualnyMoni, współczuje sytuacji ze szkoła, mam nadzieje, ze uda się odkręcić i córka pójdzie do klasy z przyjaciółka
Lena, Pola, ja generalnie wiem, ze w Medart’cie sa dobrzy specjaliści (finalnie mialam tam nawet wrocic do innego lekarza), ja miałam o tyle słabsze doświadczenia, ze słyszałam tylko, ze się nie da naturalnie, ze tylko IVF i tez nastawiali nas na dłuższa przeprawę. Podobne wrażenia miał eM. Nie szukali absolutnie innych rozwiązań...
Ale jak widać udało się (oczywiście zdaje dobie sprawę, ze to trochę jak wygrany los na loterii, ale udało się ❤️)
Niestety obawiam się, ze terminy do polecanych przez Was lekarzy będą meega długie, wiec chyba wytrzymam ten tydzień i poproszę wowczas swojego lekarza o dokładne badanie. A jak cos mnie wtedy zaniepokoi, to będę konsultowała dalej...
Ale bardzo dziękuje za rady, jesteście kochane 😊
-
Dzień dobry dziewczyny! Aaga wielkie wielkie gratulacje! Z tego co piszesz poród przebiegł ok i tego tez gratuluje. Malutka jest całkiem duża i na pewno szybciutko wyjdziecie ze szpitala. Trzymajcie się!23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Moni ciężka sytuacja z tą szkołą
oby dało się przepisać młodą.daj znać, co załatwiłaś.
Ja jestem po ktg i po obchodzie. Skurcze się wyciszają. W niedzielę mam znowu mieć badania i jak będzie wszystko ok, to wypuszczą mnie do domujakie miałam schizy w nocy! Co się przenudzilam, to miałam uczucie, że ktoś zabrał mi dziecko. Nawet kilka razy macalam się po brzuchu, ale Czarek dalej tam był
pewnie moja podświadomość nie poradziła sobie z tym, że nie mam obok siebie Nikosia...
Co do herbaty z liści malin, to od 36tc można pić dwa razy. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam po niej żadnych skurczy. Ogólnie żadnych przepowiadaczy nie miałam. -
Dziewczyny przepraszam że nie piszę ale brakuje mi czasu w ciągu doby... szpital, lakatcja załatwienia i tak w kółko.
Filipek ma się dobrze póki co. Stan stabilny. Badania wszystkie na dzień wczorajszy w porządku. Wczoraj mieliśmy niespodziankę. Jak przyszliśmy to był bez CPAP-u. Lekarz mówił że będą na chwilę odłączać co jakiś czas żeby go przyzwyczajać. Ale okazało się że był odłączony o 7 rano i jak wychodziliśmy po 18 to dalej był bez bo świetnie sobie radziłpo za tym waga na wczoraj 1120g. Wróciliśmy więc do wagi porodowej bo spadł nam w pierwszych 3 dobach. Także mam nadzieję że teraz już tylko do przodu
Mówię Wam dziewczyny, kocham tego małego człowieka i bez wątpienia skradł moje serce na zawsze❤
Aaga gratuluję i dużo zdrówka życzę!!!
Wiesz jak daje radę patrzeć na niego przez szkło? Po prostu wiem że niedługo znowu będziemy razemOczywiście pęka mi serce jak wychodzę że szpitala ale codzienne dobre wiadomości dodają mi sił
A takie chwile jak ta uwieczniona na zdjeciu powyżej dodaje mi ich podwójnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 17:00
Dominika32, _nova, Kookosowa, KasiaP, sandrina22, silent, Karooo93, adella1, emikey, kalcia, wiktoriaa, moni05, Jupik, Kinga82, Cabrera, eemmiilliiaa, sunshine03, Awaria_90, Olliiii, meerici, przedszkolanka:), ManiaM, Kotecki, mia4444, aga_ni, pOla34, kasia1518, Aguuula;2525, kkkaaarrr, Goemi, Klaudia2016, Milanka, Zimri, nuśka91 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636