X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella ja też czekam do pazdziernika więc zostaje z Tobą. Ostatnio mój gin powiedział,że w 39 tygodniu zrobimy CC. Ja mówię doktorze a jak się zacznie wcześniej a on na to miejmy nadzieję że się nie zacznie.Więc w razie czego jestem na lodzie z takim podejściem.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Kciuki za wizyty
    Aaga Gratulacje:-)
    Basia co tam u Filipka?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp o herbacie. Jak widzę każda polozna inaczej :P ale mam kolejne pytanie do tych co już piły. Czulyscie jakies źle skutki? Wczoraj sobie zrobiłam na wieczór jedna filiżankę. Od godziny 12 w nocy do jakiejś 2 chwycily mnie skurcze. Całkiem bolesne ale nie regularne. Czasem co 10 min czasem co 2. Takie okresowe przechodzące w kręgosłup. Z Gaba nie miałam żadnych przepowiadajacych więc nie wiem czy to to czy wina herbaty? Może przypadek. Nie budziła męża bo nie były w ogóle regularne i w końcu ucichly. W sumie aż tak nie lekam się już porodu. Daniel jest duży ok 3kg to 36 tydz. Bardziej mnie zastanawia czy to mogła być wina tej herbaty (mam czysta organiczna bez żadnych domieszek sypana nie w torebkach) czy poprostu macica jest już używana i będzie inaczej jak z Gaba. Wizytę mam dopiero 2 września.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, ogromne gratulacje❤️❤️❤️
    Najważniejsze, ze Julianna (bardzo ładne imię 🥰) ma się dobrze. Waga całkiem całkiem, wiec mam nadzieje, ze szybciutko będziecie się mogły przytulić i poznać (będziesz mogła ja wtedy zapytac, dlaczego jej się tak spieszyło ;)??)
    No i jak znajdziesz możliwość i chwilkę, to my tu czekamy na fotki tej kruszynki 😊

A teraz chwilkę sobie odpocznij, dojdź do siebie. J w miarę możliwości melduj nam tu na bieżąco Wasze postępy :)

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga gratulacje! 😊 I zdrówka dla malutkiej!

Emikey - ja piłam jakos 2 dziennie i żadnych niepokojących skutków nie odczułam 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey ja skutków ubocznych teź nie,ale fakt,że ze skurczami nieregularnymi kilka dni chodziłam ale to przed porodem kilka dni.;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Emikey ja skutków ubocznych teź nie,ale fakt,że ze skurczami nieregularnymi kilka dni chodziłam ale to przed porodem kilka dni.;)
    No mi lekarz powiedział, że z tą wielkością brzucha i dziecka to już i w 37 mogę trafić do szpitala bo macica na swoje granice. A już 36 :P mąż zakazał mi pić herbaty do momentu aż jego mama przyleci za 6 dni. Ktoś musi zostać z Gaba a nas jest tu tylko 3 i nikogo zaufanego do opieki nad nim.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, współczuje sytuacji ze szkoła, mam nadzieje, ze uda się odkręcić i córka pójdzie do klasy z przyjaciółka :)

Lena, Pola, ja generalnie wiem, ze w Medart’cie sa dobrzy specjaliści (finalnie mialam tam nawet wrocic do innego lekarza), ja miałam o tyle słabsze doświadczenia, ze słyszałam tylko, ze się nie da naturalnie, ze tylko IVF i tez nastawiali nas na dłuższa przeprawę. Podobne wrażenia miał eM. Nie szukali absolutnie innych rozwiązań...
    Ale jak widać udało się (oczywiście zdaje dobie sprawę, ze to trochę jak wygrany los na loterii, ale udało się ❤️)

Niestety obawiam się, ze terminy do polecanych przez Was lekarzy będą meega długie, wiec chyba wytrzymam ten tydzień i poproszę wowczas swojego lekarza o dokładne badanie. A jak cos mnie wtedy zaniepokoi, to będę konsultowała dalej...
    Ale bardzo dziękuje za rady, jesteście kochane 😊

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, ja totalnie nic nie czuję po tej herbacie. Więc to chyba przypadek a nie wina malin :)

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Aaga wielkie wielkie gratulacje! Z tego co piszesz poród przebiegł ok i tego tez gratuluje. Malutka jest całkiem duża i na pewno szybciutko wyjdziecie ze szpitala. Trzymajcie się!

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • _nova Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ciężka sytuacja z tą szkołą :/ oby dało się przepisać młodą.daj znać, co załatwiłaś.

Ja jestem po ktg i po obchodzie. Skurcze się wyciszają. W niedzielę mam znowu mieć badania i jak będzie wszystko ok, to wypuszczą mnie do domu :) jakie miałam schizy w nocy! Co się przenudzilam, to miałam uczucie, że ktoś zabrał mi dziecko. Nawet kilka razy macalam się po brzuchu, ale Czarek dalej tam był ;) pewnie moja podświadomość nie poradziła sobie z tym, że nie mam obok siebie Nikosia...

Co do herbaty z liści malin, to od 36tc można pić dwa razy. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam po niej żadnych skurczy. Ogólnie żadnych przepowiadaczy nie miałam.

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny przepraszam że nie piszę ale brakuje mi czasu w ciągu doby... szpital, lakatcja załatwienia i tak w kółko.

Filipek ma się dobrze póki co. Stan stabilny. Badania wszystkie na dzień wczorajszy w porządku. Wczoraj mieliśmy niespodziankę. Jak przyszliśmy to był bez CPAP-u. Lekarz mówił że będą na chwilę odłączać co jakiś czas żeby go przyzwyczajać. Ale okazało się że był odłączony o 7 rano i jak wychodziliśmy po 18 to dalej był bez bo świetnie sobie radził :) po za tym waga na wczoraj 1120g. Wróciliśmy więc do wagi porodowej bo spadł nam w pierwszych 3 dobach. Także mam nadzieję że teraz już tylko do przodu :)

Mówię Wam dziewczyny, kocham tego małego człowieka i bez wątpienia skradł moje serce na zawsze❤

Aaga gratuluję i dużo zdrówka życzę!!!
    Wiesz jak daje radę patrzeć na niego przez szkło? Po prostu wiem że niedługo znowu będziemy razem :) Oczywiście pęka mi serce jak wychodzę że szpitala ale codzienne dobre wiadomości dodają mi sił :) A takie chwile jak ta uwieczniona na zdjeciu powyżej dodaje mi ich podwójnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 17:00

Dominika32, _nova, Kookosowa, KasiaP, sandrina22, silent, Karooo93, adella1, emikey, kalcia, wiktoriaa, moni05, Jupik, Kinga82, Cabrera, eemmiilliiaa, sunshine03, Awaria_90, Olliiii, meerici, przedszkolanka:), ManiaM, Kotecki, mia4444, aga_ni, pOla34, kasia1518, Aguuula;2525, kkkaaarrr, Goemi, Klaudia2016, Milanka, Zimri, nuśka91 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkooo Basia...On jest cudny:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• _nova Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia <3

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu Filipek jest cudny. Teraz już będzie z każdym dniem silniejszy I większy. Trzymajcie się❤

• silent Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, rozkleiłam się, jest kochany <3

3uqruv0.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jaki kurczaczek 😍

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, Filipek to dzielny zuch! A jak się ładnie uśmiecha!🙂 Dużo sił i zdrowia. Będzie już tylko lepiej.

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu wzruszyłam się <3

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jaka piękna pszczółka :) słodziak.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ