X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako ze Malutka jest w inkubatorze a ja nie potrafie zasnac to w "skrocie" opowiem. Tak jak juz pisalam na rutynowej wizycie z ktg (tak o bez powodu zleconym) wyszly skurcze. Pojechalam na wyciszenie z na szybko spakowana torba i mysla ze za dwa dni po kroplowlach wroce do domu. I w dniu rzekomego wypisu zapisaly sie piekne skurcze, ale nie na ten tydzien. Wyslali mnie na usg i badanie szyjki i zonk szyjka 1,2 i rozwarcie na dwa palce. Probowali kolejna kroplowka, nospa, itd. Plus pierwszy zastrzyk na rozwoj plucek o 10 ale ja skurcze ciagle czulam i to coraz mocniejsze. Kolo 17 widzac ze juz mnie boli na powaznie podpieli ktg, a tam niespodzianka. Brak skurczy, ale juz bylo mi tak ciezko ze wezwali lekarza i rozwarcie na 4cm. Podali mi antybiotyk na gbs bo moj wtorkowy wynik nie byl jeszcze gotowy i dorzucili kolejny lek wyciszajacy (nie wiem jaki ale cale cialo samoistnie drzalo). Po chwili zaczelam krwawic i wzieli mnie na porodowke, a tam pietro nizej juz rozwarcie na 7-8cm. Na porodowce spedzilam godzine z czego jakies 30min partych. Byl lekarz dwie polozne i neonatolog Julke dostalam na chwile poki nie odcieli pepowiny i mi ja zabrali :( powody sa dwa prawdopodobne bylo brzydkie lozysko nie wiadomo z czego albo jakas infekcja niewylapana. Na wszystkich badaniach usg i prenatalnych bylo ok wiec dla mnie szok. Nie bylam nacinana bardzo leciutko peklam na jeden szew a po porodzie wykapalam sie po godzinie i juz stalam pod sala dla wczesniakow. Wiem ze dluuugi post ale probuje robic wszystko zeby sie nie zadreczac Mala.

Basia skad Ty bierzesz sile patrzec na Filipla przez szklo? Podziwiam Was jestescie bardzo silni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 02:50

mia4444, Dominika32, Cabrera, Jupik, Awaria_90, Aguuula;2525, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga gratulacje!! Dobrze, że w miarę szybki poród miałaś. Wiem, że teraz się martwisz, ale nawet się nie obejrzysz a będziesz tulić córeczkę w domu 🙂

O rany, coraz więcej mamuś rozpakowanych lub ma cc na wrzesień, na październik mało kto zostanie...

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, gratulacje! Dużo siły dla Was. Nie zadręczaj się, przechodzisz poporodową burzę hormonalną i to normalne, że będzie huśtawka emocjonalna. Przejdzie :)

3uqruv0.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, gratuluję córeńki i zaciskam mocno kciuki za Was! Życzę dużo siły i spokoju, nim się obejrzysz, a będziecie w domku.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    No oby już nie wróciły gnojki jedne..

Co za dzień koszmarny dzisiaj, cały dzień jestem nie do życia, dalej walczę z tym cisnieniem, cały czas 90/40. A nie chce kawy pić, bo pewnie będę siedzieć do rana 😒 chyba spróbuję sposobu babci czyli woda z solą, ale już mnie wzdryga na samą myśl 🤢
    Nie musisz pić wody z solą tylko dużo wody i np kanapkę z pomidorem na którym będzie mega dużo soli;) ja wody z solą nie daje rady tylko jem osobno sama sól:p

AGA gratulacje! Waga już duża,niedługo inkubator nie będzie potrzebny i szybko wyjdziecie,a teraz myśl że tam jej miło i ciepło

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • _nova Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga! Ogromne gratulacje! Widocznie mała chciała mieć koniecznie urodziny w wakacje ;) jak na pierworodke, to poród ekspres. Życzę Ci zdrowia i żebyś jak najszybciej tuliła swoją kruszynke. Odpoczywaj! 😘

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga z całego serca gratuluję :) a co do cytologii, to lekarz w szpitalu moim mi powiedział, że wynik nie może być starszy niż pół roku przed porodem. A ja miałam starszy niestety i musiałam znowu ją robić..

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga gratulacje! ♥️♥️♥️ Duzo zdrowia dla Julianki! Obyś szybko miała ją przy sobie!

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Aaga gratuluję córeczki! Duźa dziewczynka,będzie wszystko dobrze 😊 siły dla Was:*

Emikey ja chyba piłam na wieczór jedną 😊
    Moni kciuki za wizyte :*

Ja dzisiaj zakupy na miescie,muszę paczkomaty odebrać więc pół dnia zleci. Jak nie lunie to może i się uda ten wózek ogarnąć .
    Miłego dnia!

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje :) jesteś dzielna mama. Zdrówka dla juleczki :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, gratulacje, duża dziewczynka, więc na pewno sobie dobrze poradzi 🙂

Ja dzisiaj rano prawie zawału dostałam. Obudziłam się, patrzę na brzuch, a tu prawie cała połowa płaska. Wstałam i dalej to samo. Dopiero po chwili powoli zaczął przybierać normalna formę. Chyba za długo lezalam na jednym boku 😀

Idę dzisiaj na poszukiwania tych torebek na suwak, żebym mogła torbę spakować. W biedronce ich nie ma, może w rossmanie dostanę.

I kciuki za wizyty ✊🏻

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zobaczysz że malutka nie będzie długo w inkubatorze- za chwilę ja wyciągną.

Ja dokładnie rok temu tzn. Na tym etapie ciąży 32tc3d miałam podobna sytuacje. Szyjka miękka 9mm i też skurcze których nie czułam. Corka dostała 2 dawki sterydów ale i tak miała wrodzone zapalenie płuc. Aga malutka ma piękna wagę i zobaczysz że szybko nabierze sil - będziesz ja lada dzień tulić.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aga, jesteś mega dzielna! 😘 dobrze, że Twoja córcia była mądrzejsza od lekarzy i wiedziała, że musi wyjść ze względu na te przeciwności. To już świadczy o tym jaka silna jest. Wszystko będzie dobrze ❤️

Emikey - położne zalecają pic 1 litr dziennie naparu z liści malin w odnoszonej ciąży.

Dzięki za kciuki 😘 to dopiero po południu, ale wcześniej mam bardziej chora sprawę... włożyli moja Alicja do klasy z obcymi dziećmi. Pół klasy to nazwiska, które znam z pracy z MOPSie jeszcze. Znam te dzieci i ich rodziców. A jej najlepsza przyjaciółka i wszystkie dzieci z przedszkola, z którymi się zna od 4 lat są w tej drugiej klasie... wczoraj to ogłosili :( wyła cały wieczór. Idę walczyć, bo nie wiem, co będzie jeśli jej nie przeniosą...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, gratulacje!!!

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ale wieści- Aaga- gratulacje. Dużo zdrowia dla Was!
    Ja się tam z porodem nie śpieszę, lubię październik🙂 Poza tym wyprawka nie przyszykowana, a do tego mąż pod koniec września wyjeżdża na kilka dni.
    W nocy z 10 razy wstawalam, musiałam wiatrak włączyć żeby mieć czym oddychać. Do tego wszystko boli, wiecie jak jest...
    Wczoraj zebranie w przedszkolu było, dowiedzieliśmy się ile 'haraczu' w tym roku od nas żądają😉
    Dziewczyny, udanych wizyt i spokojnych pobytów w szpitalu.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga gratulacje!!!! Szukaj plusów sytuacji jakiś - przynajmniej córkę przegladna ci od a do z i będziesz o wiele spokojniejsza jak ją dostaniesz :) a myślę że poobserwuja i ci ją dają. Jeszcze raz gratulacje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 08:04

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, gratulacje Kochana, będzie wszystko dobrze zobaczysz 😚 Malutka nie jest taka malutka wcale, raz dwa ją dostaniesz do siebie. Tulę mocno 😚
    Emikey, u nas położna kazała pić 2 filiżanki dziennie i powiedziała że można już od 30tc.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny jakie ja miałam sny w nocy! Śniło mi się, że moj pies pływał w wodzie i zjadł mi go rekin i bardzo płakałam, aż się obudziłam :)
    U nas ( woj opolskie) jest dzisiaj jeszcze chłodno i pada deszcz, idealnie :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wielkie gratulacje. Jesteś bardzo dzielna i Twoje maleństwo też takie będzie. Na razie jesteś jeszcze w szoku ale wszystko się ułoży i na pewno niedługo będziesz małà tulić dzień i noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 08:13

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje👍jesteś bardzo dzielna!trzymam kciuki żebyś jak najszybciej mogła tulić swoje maleństwo!♥️

m6jvh4cdtelsgr6u.png
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ