Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek91 wrote:Od rana coś staram się zrobić. Wyprać cokolwiek... Już wyciągnęłam zabawki pluszowe do wyprania... Ale tak mi się nie chce ze leżą na ziemi i czekają na zbawienie... Nawet nie chce mi się obiadu gotować w ten upał...
Kiniorek, pluszaki dziecku niepotrzebne 😉 Dużo później można je wyprać. Odpocznij, poleż. -
Spirit wrote:Nie tak trzeba zrobić. Pierwsze piszesz pismo bo dyrektor musi odpowiedzieć pisemnie i podać powód. Dwa,czekasz na plan lekcji i piszesz dlaczego Ci nie odpowiada w tej klasie
Nova, raczej nie ma na to szans. Jest mało tych dzieci, zreszta w tej klasie są dzieci tak jak pisałam, sama „śmietanka” ich rodzice. Połowa nazwisk znajoma mi z pracy w mopsie, wiadomo, ze to nie wina dzieci, ale dobrowolnie nikt się z nimi nie będzie chciał układać. No i wychowawczyni jest o sto razy gorsza... dobrowolnie nikt nie pójdzie. W obu klasach jest po 23 dzieci. Użyłam nawet argumentu, ze przecież jak ja przeniesie to będzie parzyście. Do siedzenia w ławkach itd to istotne. Ano nie...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja też już nie mam pomysłów na obiad ☹️ w te upały jestem w stanie jeść tylko pierogi z zimną Śmietaną albo naleśniki z twarogiem, byle cos chłodniejszego. A serce i żołądek pragnie na zmianę rosołu i kotletow z ziemniaczkami i mizerią, mniaam 😋
moni05, ManiaM lubią tę wiadomość
-
Ja się pocę jak szczur jak zjem ciepły obiad 😂 meczy mnie jedzenie ciepłych rzeczy.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyJa dziś znowu ogarnelam pranie i troszke prasowania (tylko po to, żeby z dziecięcym prasowaniem być na bieżąco), ale po tym padłam (jak wieszałam pranie na słońcu to autentycznie pot się ze mnie lał 🥵)
Padłam wiec ja kanapę z lodem „kaktusem” w ręku i próbuje się zmobilizować, żeby pojechać po jakieś zakupy...
Ja odliczam czas do poniedziałku- ma być Ok 20 stopni i deszcz 🥳ManiaM lubi tę wiadomość
-
Aga, gratulacje! 😘
Basiu, zawsze jak czytam Twój post to łezka sie w oku kręci. Mały jest piękny! 🥰
Ja od jakiegos czasu mam miłe sytuacje jesli chodzi o kolejki aczkolwiek ostatnio własnie w biedronce jedna baba dosłownie sie przede mnie wryła. Praktycznie doszłysmy do kolejki w tym samym czasie ale totalnie mnie zignorowała i praktycznie wryła sie o mało mnie nie taranując. Moj mąż podjechał z wózkiem z zakupami i jej powiedział co myśli bo na prawde było to mega hamskie. Pozniej pani otworzyła kase obok i ona do niej poleciała zaraz. No po prostu babsztyl paskudny. Wiecie ja postoje ale troszke kultury nie zawadzi (tak tez jej powiedziałam).Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Moni05 co za baba! Wiadomo,że dziecko jej przytaknie bo się wstydzi trochę i boi, a w domu rozpacza. Wiki w klasie miał być z dwoma koleżankami z przedszkola a jest z jedną i też mu to nie pasuje. W ogóle też nikogo nie zna bo się wybudowalismy w innej dzielnicy niż było przedszkole. I w ogóle był zapisany do innej pani niż jest więc widać że dyrekcja wszędzie nic sobie nie robi z rodziców i dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 12:54
-
Trzymajcie się dziewczyny w te upały! Ja właśnie wyjeżdżam na weekendowy wieczór panieński
spakowałam nawet strój, bo jest tam basen. Nie wiem czy to mądre ze względu na możliwość złapania jakiejś infekcji.
Jadę ze swiadkowa, zrobic wcześniej zakupy i w ogóle ogarnąć, a ona tez w ciąży, z takim samym brzuchem mniej więcej jak ja. Śmiesznie razem wyglądamy. Ogólnie mam dużo energii, zobaczymy jak będzie dalej
Co do obiadu, u nas mój mąż często po pracy robi jakieś warzywa sezonowe na patelni, no cukinie, paprykę, cebule, marchew, fasolkę szparagowa it. I to miesza z sosem pomidorowym np. Potem ja sobie na drugi dzień do tego gotuje kasze burgul albo inna, albo makaron. ja jeszcze dodaje cheddar albo jakiś inny ser - on nie bo je dietetycznie. I tak mamy obiad na kilk dni czasem, tylko z różnymi dodatkami.
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
sunshine03 wrote:Co najśmieszniejsze zawsze przepuszczają mnie w kolejce okoliczni żule z amareną w ręku 🤣🤣🤣
ammarylis, sunshine03, przedszkolanka:), Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Aaga jaka niespodzianka. Trzymaj się dzielnie. Wypłacz szybko nadmiar emocji, spójrz na swoje szczęście i się uśmiechnij. Od dziś Twoje życie odmieni się o 180' a ta kruszynka na zawsze będzie z wami. 2kg to już ładna waga, ani się obejrzysz a będziecie wszyscy razem w domku.
Basia slicznosci.Zuch z Twojego Filipka. Teraz niech nabiera ciałka, szybko i zdrowo rośnie.
Pola a u Ciebie napewno bliźniaki? Ja mam taki brzuch z 1. Szczuplutka jesteś.
Dziś mój mozdzek ciążowy dał popis. Noc nieprzespana, do 1 niezmruzylam oka, potem chyba z 3 razy na siku, a gorąco było tak że pościel rano mogłabym wykrecac z potu. Rano miałam zrobić wyniki w labo bo w wtorek wizyta. Budzik zadzwonił a ja wyłączyłam, zgramolilam się z łóżka i do WC. Siku do sedesu i dopiero gdy spuscilam wodę dotarło do mnie ze właśnie cały materiał do badań płynie w ściekach do oczyszczalni. Pojechałam tylko na krew a mocz oddam w poniedziałek. Brawo ja!
Kiedy te upały się skończą??? Nogi jak balony a w ręce przez ciesn nadgarstka nic nie mogę utrzymać. Ryczalam rano, dałam upust emocjom i chyba jest lepiej. Przynajmniej psychicznie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:16
pOla34 lubi tę wiadomość
-
Mój brzuch obwód 110. Czyli w sumie równo idzie od ostatnich dwóch miesięcy po 3cm w miesiąc.
Ammarylis, ja w poniedziałek będę jeszcze cisnąć... moje dziecko ma zaburzenia sensoryczne, problem z adaptacja... od wczoraj ma biegunkę... w niedziele pewnie zacznie mi wymiotować.
Jeszcze 1,5h i się zbieram na wizytę. Oby nie chciał mnie przymknąć. Córka mnie potrzebuje 😞Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dla kobiet w ciąży powinna być instrukcja obsługi, albo krótszy czas trwania ciąży. Ja z mózgu to już nawet budyniu nie mam 🤦♀️ po okropnej nocy, stwierdziłam że dziś zlituje się nad łazienką bo był już obraz nędzy i rozpaczy. Łazienka błysk, więc przeglądnęłam komode młodej co zostało jeszcze do prania bo ostatnio kurier jeździł, więc sobie myślę odpale pralkę. Ciuszki w środku, płyn do prania wlany, ale po co zakręcić butelkę skoro drugą ręką można ją trącić i patrzeć jak mleczko z Loveli rozchodzi się po płytkach, ochoczo wlatuje pod pralkę, a zanim mój budyń orientuje się co się dzieje i że butelkę pasuje podnieść, mleczko i jego zapach jest wszędzie! Kurwa! Porażka normalnie przez te upały wypaliło mi do końca styki 🤦♀️🙈🤦♀️🙈 A więc zabieram się za sprzątanie łazienki.
-
moni05 wrote:Są tylko dwie klasy. Zajęcia będą szły w tych samych godzinach. Poza tym nie chce się bawić w pisałam, bo to za długo trwa. Nie chce jej przenosić po miesiącu, kiedy klasa będzie już zaaklimatyzowana.
Nova, raczej nie ma na to szans. Jest mało tych dzieci, zreszta w tej klasie są dzieci tak jak pisałam, sama „śmietanka” ich rodzice. Połowa nazwisk znajoma mi z pracy w mopsie, wiadomo, ze to nie wina dzieci, ale dobrowolnie nikt się z nimi nie będzie chciał układać. No i wychowawczyni jest o sto razy gorsza... dobrowolnie nikt nie pójdzie. W obu klasach jest po 23 dzieci. Użyłam nawet argumentu, ze przecież jak ja przeniesie to będzie parzyście. Do siedzenia w ławkach itd to istotne. Ano nie...moni05, pOla34 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2