X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Od rana coś staram się zrobić. Wyprać cokolwiek... Już wyciągnęłam zabawki pluszowe do wyprania... Ale tak mi się nie chce ze leżą na ziemi i czekają na zbawienie... Nawet nie chce mi się obiadu gotować w ten upał...

Kiniorek, pluszaki dziecku niepotrzebne 😉 Dużo później można je wyprać. Odpocznij, poleż.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Nie tak trzeba zrobić. Pierwsze piszesz pismo bo dyrektor musi odpowiedzieć pisemnie i podać powód. Dwa,czekasz na plan lekcji i piszesz dlaczego Ci nie odpowiada w tej klasie ;)
    Są tylko dwie klasy. Zajęcia będą szły w tych samych godzinach. Poza tym nie chce się bawić w pisałam, bo to za długo trwa. Nie chce jej przenosić po miesiącu, kiedy klasa będzie już zaaklimatyzowana.

Nova, raczej nie ma na to szans. Jest mało tych dzieci, zreszta w tej klasie są dzieci tak jak pisałam, sama „śmietanka” ich rodzice. Połowa nazwisk znajoma mi z pracy w mopsie, wiadomo, ze to nie wina dzieci, ale dobrowolnie nikt się z nimi nie będzie chciał układać. No i wychowawczyni jest o sto razy gorsza... dobrowolnie nikt nie pójdzie. W obu klasach jest po 23 dzieci. Użyłam nawet argumentu, ze przecież jak ja przeniesie to będzie parzyście. Do siedzenia w ławkach itd to istotne. Ano nie...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina jak się zbiorę to dziś mam ryż Ala risotto...
    Adella chce to dzisiaj zrobić... Już się piora. Bo później nie będzie gdzie tego wysuszyć porządnie a tak przynajmniej na słoneczku powieszę.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie mam pomysłów na obiad ☹️ w te upały jestem w stanie jeść tylko pierogi z zimną Śmietaną albo naleśniki z twarogiem, byle cos chłodniejszego. A serce i żołądek pragnie na zmianę rosołu i kotletow z ziemniaczkami i mizerią, mniaam 😋

moni05, ManiaM lubią tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja we wtorek pomidorowke zrobiłam i nawet ciasto upiekłam (a co tam cukrzyca😆) i tak się zgrzalam, że myślałam że się nigdy nie schlodze. Hmmm mam ogórka i jogurt to zrobię mizerię.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pocę jak szczur jak zjem ciepły obiad 😂 meczy mnie jedzenie ciepłych rzeczy.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu ogarnelam pranie i troszke prasowania (tylko po to, żeby z dziecięcym prasowaniem być na bieżąco), ale po tym padłam (jak wieszałam pranie na słońcu to autentycznie pot się ze mnie lał 🥵)

Padłam wiec ja kanapę z lodem „kaktusem” w ręku i próbuje się zmobilizować, żeby pojechać po jakieś zakupy...

Ja odliczam czas do poniedziałku- ma być Ok 20 stopni i deszcz 🥳

ManiaM lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ogarnęłam pranie bo dostałam rozpędu po tych nocnych smurczach :P I tak smutno mi się zrobiło bo tylko 1 ubranko dla małego mam nowe a reszta po starszaku. Ja wiem, że takiemu małemu to bez różnicy ale ja się czuję jakoś nie fair.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratulacje! 😘
    Basiu, zawsze jak czytam Twój post to łezka sie w oku kręci. Mały jest piękny! 🥰
    Ja od jakiegos czasu mam miłe sytuacje jesli chodzi o kolejki aczkolwiek ostatnio własnie w biedronce jedna baba dosłownie sie przede mnie wryła. Praktycznie doszłysmy do kolejki w tym samym czasie ale totalnie mnie zignorowała i praktycznie wryła sie o mało mnie nie taranując. Moj mąż podjechał z wózkiem z zakupami i jej powiedział co myśli bo na prawde było to mega hamskie. Pozniej pani otworzyła kase obok i ona do niej poleciała zaraz. No po prostu babsztyl paskudny. Wiecie ja postoje ale troszke kultury nie zawadzi (tak tez jej powiedziałam).

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 co za baba! Wiadomo,że dziecko jej przytaknie bo się wstydzi trochę i boi, a w domu rozpacza. Wiki w klasie miał być z dwoma koleżankami z przedszkola a jest z jedną i też mu to nie pasuje. W ogóle też nikogo nie zna bo się wybudowalismy w innej dzielnicy niż było przedszkole. I w ogóle był zapisany do innej pani niż jest więc widać że dyrekcja wszędzie nic sobie nie robi z rodziców i dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 12:54

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny w te upały! Ja właśnie wyjeżdżam na weekendowy wieczór panieński :D spakowałam nawet strój, bo jest tam basen. Nie wiem czy to mądre ze względu na możliwość złapania jakiejś infekcji.

Jadę ze swiadkowa, zrobic wcześniej zakupy i w ogóle ogarnąć, a ona tez w ciąży, z takim samym brzuchem mniej więcej jak ja. Śmiesznie razem wyglądamy. Ogólnie mam dużo energii, zobaczymy jak będzie dalej :)

Co do obiadu, u nas mój mąż często po pracy robi jakieś warzywa sezonowe na patelni, no cukinie, paprykę, cebule, marchew, fasolkę szparagowa it. I to miesza z sosem pomidorowym np. Potem ja sobie na drugi dzień do tego gotuje kasze burgul albo inna, albo makaron. ja jeszcze dodaje cheddar albo jakiś inny ser - on nie bo je dietetycznie. I tak mamy obiad na kilk dni czasem, tylko z różnymi dodatkami.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przepuszczania w kolejce to moje miasto widzę,że przoduje w braku kultury. Jeszcze się nie zdążyło żeby ktoś mnie przepuścił albo ekspedientka zawołała na początek kolejki.A zakupy robię praktycznie codziennie w Biedronce albo Dino.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad u mnie chłodnik z jajkiem( został od wczoraj) i tortilla ( szybkie i prawie zimne danie, tylko kurczaka smażę a reszta warzyw)

moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Co najśmieszniejsze zawsze przepuszczają mnie w kolejce okoliczni żule z amareną w ręku 🤣🤣🤣
    Taaaaak! Wczoraj bylam w biedrze i przede mna 3 panow. 2 dobrze ubranych i jeden amator wodeczki w piersiowce juz mocno zalatujacy alkoholem. Panowie dobrze ubrani wywijaja oczy, a pan zul mnie zacheca abym poszla bez kolejki :)

ammarylis, sunshine03, przedszkolanka:), Jupik, nuśka91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, wielkie gratulacje! Malutka wcale nie taka malutka, wiec na pewbo szybko wyjdzie z inkubatora. Wszystkiego dobrego dla was!!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, rozplywam sie nad zdjeciem Filipka, jest cudowny!!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Aaga jaka niespodzianka. Trzymaj się dzielnie. Wypłacz szybko nadmiar emocji, spójrz na swoje szczęście i się uśmiechnij. Od dziś Twoje życie odmieni się o 180' a ta kruszynka na zawsze będzie z wami. 2kg to już ładna waga, ani się obejrzysz a będziecie wszyscy razem w domku.

Basia slicznosci. :) Zuch z Twojego Filipka. Teraz niech nabiera ciałka, szybko i zdrowo rośnie.

Pola a u Ciebie napewno bliźniaki? Ja mam taki brzuch z 1. Szczuplutka jesteś. ;)

Dziś mój mozdzek ciążowy dał popis. Noc nieprzespana, do 1 niezmruzylam oka, potem chyba z 3 razy na siku, a gorąco było tak że pościel rano mogłabym wykrecac z potu. Rano miałam zrobić wyniki w labo bo w wtorek wizyta. Budzik zadzwonił a ja wyłączyłam, zgramolilam się z łóżka i do WC. Siku do sedesu i dopiero gdy spuscilam wodę dotarło do mnie ze właśnie cały materiał do badań płynie w ściekach do oczyszczalni. Pojechałam tylko na krew a mocz oddam w poniedziałek. Brawo ja!

Kiedy te upały się skończą??? Nogi jak balony a w ręce przez ciesn nadgarstka nic nie mogę utrzymać. Ryczalam rano, dałam upust emocjom i chyba jest lepiej. Przynajmniej psychicznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:16

pOla34 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch obwód 110. Czyli w sumie równo idzie od ostatnich dwóch miesięcy po 3cm w miesiąc.

Ammarylis, ja w poniedziałek będę jeszcze cisnąć... moje dziecko ma zaburzenia sensoryczne, problem z adaptacja... od wczoraj ma biegunkę... w niedziele pewnie zacznie mi wymiotować.

Jeszcze 1,5h i się zbieram na wizytę. Oby nie chciał mnie przymknąć. Córka mnie potrzebuje 😞

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla kobiet w ciąży powinna być instrukcja obsługi, albo krótszy czas trwania ciąży. Ja z mózgu to już nawet budyniu nie mam 🤦‍♀️ po okropnej nocy, stwierdziłam że dziś zlituje się nad łazienką bo był już obraz nędzy i rozpaczy. Łazienka błysk, więc przeglądnęłam komode młodej co zostało jeszcze do prania bo ostatnio kurier jeździł, więc sobie myślę odpale pralkę. Ciuszki w środku, płyn do prania wlany, ale po co zakręcić butelkę skoro drugą ręką można ją trącić i patrzeć jak mleczko z Loveli rozchodzi się po płytkach, ochoczo wlatuje pod pralkę, a zanim mój budyń orientuje się co się dzieje i że butelkę pasuje podnieść, mleczko i jego zapach jest wszędzie! Kurwa! Porażka normalnie przez te upały wypaliło mi do końca styki 🤦‍♀️🙈🤦‍♀️🙈 A więc zabieram się za sprzątanie łazienki.

syy26iye928jhyb7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Są tylko dwie klasy. Zajęcia będą szły w tych samych godzinach. Poza tym nie chce się bawić w pisałam, bo to za długo trwa. Nie chce jej przenosić po miesiącu, kiedy klasa będzie już zaaklimatyzowana.

Nova, raczej nie ma na to szans. Jest mało tych dzieci, zreszta w tej klasie są dzieci tak jak pisałam, sama „śmietanka” ich rodzice. Połowa nazwisk znajoma mi z pracy w mopsie, wiadomo, ze to nie wina dzieci, ale dobrowolnie nikt się z nimi nie będzie chciał układać. No i wychowawczyni jest o sto razy gorsza... dobrowolnie nikt nie pójdzie. W obu klasach jest po 23 dzieci. Użyłam nawet argumentu, ze przecież jak ja przeniesie to będzie parzyście. Do siedzenia w ławkach itd to istotne. Ano nie...
    musi odpisać w ciągu 7dni. Jeżeli tamta klasa nie jest ponad limit to nie ma argumentu bo nie może odpisać nie bo nie. Po prostu metoda pójścia z dzieckiem na rozmowę nie ma szans,wyobraź sobie pielgrzymki rodziców i płacących dzieci bo każdy coś:p ps pracuje w szkole ;)

moni05, pOla34 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ