X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja jak jechałam do szpitala to szybkie zapasy w Biedronce. To chłop mnie przepuścił. Z daleka widział że idę jak słoń i kulturalnie proszę bardzo.
    Ja dzisiaj tak miałam w sanepidzie. Trzeba odebrać zaświadczenie do żłobka i mnóstwo osób. Jak weszłam na 1 piętra i mnie zobaczyly Panie to od razu wszystkie mnie puściły przed kolejkę tak dyszalam.

pOla34, Kookosowa lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    musi odpisać w ciągu 7dni. Jeżeli tamta klasa nie jest ponad limit to nie ma argumentu bo nie może odpisać nie bo nie. Po prostu metoda pójścia z dzieckiem na rozmowę nie ma szans,wyobraź sobie pielgrzymki rodziców i płacących dzieci bo każdy coś:p ps pracuje w szkole ;)
    Poszłam z nią, bo nie miałam z kim zostawić. I tak czekała na korytarzu. Sama ja zawołała, sama do tego płaczu doprowadziła 🤷🏻‍♀️ Ostatecznie spróbuje z pismem, ale mówię. I tak te pare dni będzie się męczyła. Ona ze swoimi dolegliwościami będzie mi wymiotować i mieć biegunkę przez cały ten tydzień...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Ja też już nie mam pomysłów na obiad ☹️ w te upały jestem w stanie jeść tylko pierogi z zimną Śmietaną albo naleśniki z twarogiem, byle cos chłodniejszego. A serce i żołądek pragnie na zmianę rosołu i kotletow z ziemniaczkami i mizerią, mniaam 😋
    Ja jadłam kupne i polecane pyzy. 5 min i gotowe

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Poszłam z nią, bo nie miałam z kim zostawić. I tak czekała na korytarzu. Sama ja zawołała, sama do tego płaczu doprowadziła 🤷🏻‍♀️ Ostatecznie spróbuje z pismem, ale mówię. I tak te pare dni będzie się męczyła. Ona ze swoimi dolegliwościami będzie mi wymiotować i mieć biegunkę przez cały ten tydzień...
    Ale ja nie mówię że źle zrobiłaś że ja wzięłaś,bo rozumiem. Tylko mówię że akurat równocześnie przyjdzie mama Stasia i mama Krzysia z synami i chłopcy będą płakać że jeden nie chce być z drugim w klasie itp ;) no przecież by dyrektorka zwariowałA to co ma powiedzieć poza będzie dobrze i że niestety decyzja zostaje jak jest :p na piśmie to co innego,serio jeśli nikt inny na to nie wpadnie pierwszy to nie odmówi bo nie ma argumentu. Dzieci może być np po 23żeby nauczycielki miały równo i nie narzekał y że jedna więcej itp i tego też Ci na piśmie jako argument nie poda ;)

moni05 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    musi odpisać w ciągu 7dni. Jeżeli tamta klasa nie jest ponad limit to nie ma argumentu bo nie może odpisać nie bo nie. Po prostu metoda pójścia z dzieckiem na rozmowę nie ma szans,wyobraź sobie pielgrzymki rodziców i płacących dzieci bo każdy coś:p ps pracuje w szkole ;)
    Dokładnie tak mi kiedyś powiedziała Pani, która też jest dyrektorem jednej ze szkół na Śląsku. Nie mogą ot tak robić co im rodzice mówią bo nuc by nie udało się skomponować i zorganizować.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama całe życie pracuje w klasach 1-3 i wielokrotnie była taka sytuacja,że ona miała o 8 czy 10 dzieci więcej niż inna koleżanka. I nikt się na nikogo nie obrażał i wszystko się dało. Więc myślę,że jak zwykle wszystko zależy od ludzi. Także Moni walcz dalej bo wszystko można jeszcze załatwić i daj znać co po wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 14:01

moni05 lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja widziałam takich co to tragedia bo jedno więcej i "tyle" pracy więcej :p ja bym tak nawet wolała 24 bo łatwiej grupę dzielić:p raz miałam 17 To wtedy miałam problem bo ani trójkami ani parami :p

moni05 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio w większości sklepów puszczają. Najlepiej miałam przed weekendem sierpniowym tym długim. Pojechałam po karkówke na grilla ... wchodzę A na mięsie kolejka jak stąd do Krakowa...i stoję. Widzę że ekspedientka się patrzy ale nie woła. Wszyscy przede mną głowy w druga stronę- udają że nie widzą i raptownie Pan który stoi z przodu i jest jego kolej kupowania mnie woła- ale mi było miło- śmiał się bo też bral karkówke i mówił że dobrze że nie biorę ostatniego kawałka 🙂

Basia mały cudny-teraz to niech nabiera masy i za chwilę wyjdziecie do domu.

Ja dziś nie gotuje - mamy wesele. Już jesteśmy w hotelu- droga całkiem dobrze (250km od domu) choć na koniec już mnie bolał kręgosłup.

Udanego dnia dziewczyny 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 02:33

ammarylis, moni05 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) no zrobię wszystko, co będę mogła żeby jej pomoc. Ale i tak dopiero w poniedziałek mogę.

Ruszam zaraz. Ciekawe jakie kolejki... po 16 mam wizytę.

Spirit lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymam kciuki. Będzie dobrze :*

Ja sama wracam do ciężarnych marudzących. Od wczoraj wieczorem mam taki humor że coś mnie wyprowadzi z równowagi i za chwilę płacze... K mnie musiał w kuchni zmienić przy obiedzie. Nie dam rady stać. Tak mnie to cholerne spojenie daje w dupę. Zaczęłelam ryczeć z bólu i bezsilności... :( Jak inwalida... 14dni 14dni 14dni

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dwa dni bolała prawa noga, nie wiedziałam czy skurcze czy ucisk jakiś na nerw. I wczoraj w nocy mówię do mojego mężusia, że może mi pomasuje tą nogę od dołu do pośladka. No i wziął się do roboty i pośladek mi masuje i już myślałam,że coś więcej z tego będzie a on do mnie z tekstem "ile Ty już przytylaś" no myślałam, że go zabije...sex już umarł między nami kompletnie...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis mnie przy dotyku nie boli bo to nie jest porblem na zewnątrz tylko w środku :( i żaden masaż tego nie "zniknie" choćby najczulszy :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Konieczynka, glownie brzuch i cyc :P, reszta chyba nie urosła, ale mam już 13kg do przodu.
    Moni Spirit ma racje, na pismo tez trzeba odpowiedzieć pismem, co nie jest takie proste, może o tych zaburzeniach SI tez napisz w argumentach. Jasne, ze dyrektor nie może dzialac pod dyktando rodzicow, ale chyba trochę empatii i zrozumienia dla sytuacji nie zaszkodzi. Tybardziej, ze ta druga klasa jak piszesz ma tyle samo dzieci. Ja bym jeszcze zrobila spobie zdjęcia tych list, na pewno nie jesteś jedyna, która chce cos zmienić, jak się okaze, ze komus innemu się udało, będziesz mieć argument. Rozne cuda się dzieja, niby się nie da, a potem nagle niespodzianka.
    No i oczywiście kciuki za wizyty, Twoja zwłaszcza Moni.
    Amarylis mój by chyba wyleciał z lozka za taki tekst.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 15:35

moni05 lubi tę wiadomość

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Amarylis mnie przy dotyku nie boli bo to nie jest porblem na zewnątrz tylko w środku :( i żaden masaż tego nie "zniknie" choćby najczulszy :(
    Kiniorku tak wiem, że u Ciebie to inna historia zupełnie. U mnie to taka duperela pewnie od spania w łóżku albo jakiegoś naciągnięcia. A przytyłam 9 kg j mój gin twierdzi,że dokładnie tyle co powinnam, ale co z tego jak wszyscy mówią, że taki wielki mam już brzuch.

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Kiniorku tak wiem, że u Ciebie to inna historia zupełnie. U mnie to taka duperela pewnie od spania w łóżku albo jakiegoś naciągnięcia. A przytyłam 9 kg j mój gin twierdzi,że dokładnie tyle co powinnam, ale co z tego jak wszyscy mówią, że taki wielki mam już brzuch.
    Ja też dużo nie przytylam, ale gdzie nie pójdę to słyszę, że najpierw wchodzi mój wielki brzuch, a potem ja 😒 może dlatego, ze zawsze byłam szczupła i teraz taka odmiana. A mój M też czasami potrafi coś palnąć, ale już się nauczył uważać na słowa przy mnie 😀

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis ja mam 11.5kg na plus. I w sumie wyglądam jakbym pomprosru przytula a nie była w ciąży ;/ połowa osób które spotykam po dluzszym czasie nie wierzy że ja już na końcówce... I tez trochę przykro. Ale mój się nie pyta ile przytylam. Mówi że wyglądam ślicznie i jestem w ciąży i mam się nie przejmować tymi kilogramami ani wyglądem.

ammarylis lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis a jaki masz mieć brzuch na koncowce ciąży, kurcze wkurzaja mnie takie komentarze.

ammarylis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni trzymam kciuki. Będzie dobrze :*

Ja sama wracam do ciężarnych marudzących. Od wczoraj wieczorem mam taki humor że coś mnie wyprowadzi z równowagi i za chwilę płacze... K mnie musiał w kuchni zmienić przy obiedzie. Nie dam rady stać. Tak mnie to cholerne spojenie daje w dupę. Zaczęłelam ryczeć z bólu i bezsilności... :( Jak inwalida... 14dni 14dni 14dni
    Kiniorek to już TYLKO 14 dni :D dasz radę! :)

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś leżę. Poprasowałam pół szuflady ciuszków (może 1/6 całości) i dostałam jakiś bóli okresowych. Więc raczej więcej nie zrobię. Mąż miał dziś 2 rozmowy o pracę. Obie poszły w sumie dobrze. We wtorek się na dzień próbny umówił. W sumie myślałam że dłużej w domu posiedzi. Nie wiem jak sobie sama poradzę. Będę musiała znowu sama z psem wychodzić i obiady gotować ehh. Zakupy może w przerwie ogarnie. Ale już się ciężko zrobiło :(
    Co do wagi mam 9,5 na plusie i dobiłam dziś do 100cm w obwodzie :)
    Moni kciuki za wizytę. Daj znać później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 16:29

• japonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam dziś na wizycie i dobra wiadomość jest taka, że nadal mam szyjkę, nawet z 2-3 mm więcej niż w zeszłym tygodniu :) 2,38 cm na dzisiaj. Więc może leżenie i luteina działają. Chociaż jak wyszłam to mnie tak strasznie zaczął brzuch cisnąć, że myślałam, że możne znowu coś się rozkreciło, ale teraz jestem w domu, leżę i jest ok. Brzuch nadal 107, waga +12 równo (a miałam już 13,5). No to kolejny tydzień do przodu i leżę dalej. Kolejna wizyta za 2 tygodnie jak dotrwam ;)

pOla34, KasiaP, sunshine03, silent, wiktoriaa, ammarylis, Kookosowa, moni05, mia4444, przedszkolanka:), Cabrera, Dominika32, Karooo93, Jupik, kasia1518, nuśka91 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ