X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi i, strasznie mi przykro ;( nic mądrego nie napisze i nie dorwdze. Rozumiem, ze twoja córka cię potrzebuje to ważny etap w jej życiu i rozumiem twój ból. Oby w poniedziałek udało ci się wywalczyć chociaż przeniesienie to bedzie jej lżej.

Aga no gratulacje! Kilka dni i Julianka będzie już pewnie poza inkubatorem :)

Basi ale słodziak :) aż chce mi się już rodzic :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Monia współczuję. Tak właśnie jest. Jak wiesz że nie możesz to zawsze coś nam w planach namiesza. Ale białko w moczu to źle więc do szpitala i nie ryzykuj.
    Coś nam październik się w sierpień zamienia. Coś dużo nas w tych szpitalach i wcześniej rodzących.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • silent Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Monia, trzymaj się. Wierzę, że jednak nie dojdzie do wywoływania.

Kookosowa, ja też +18, możemy sobie przebić piątkę ;)

Kookosowa lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    No i szpital. Białka jest o wiele za dużo... szyjka 1,5 cm, czyli poszła, opuszek jak był tak jest wiec ten dupek w miarę działa.
    Ale patrząc na ciśnienie, opuchliznę jednostronna i taka ilość białka konieczna jest hospitalizacja. Dobowa zbiórka moczu, pełny zakres badania nerek. Poza tym łożysko jest już stare, nie podobało mu się i jeśli wyniki białka będą zle to możliwe, ze będzie trzeba wywołać poród szybciej. I już mnie ze szpitala nie wypuszcza. Wyblagalam jakoś wtorek (później się nie dało), ale jutro muszę jeszcze zawieźć ten mocz ponownie do analizy i jeśli będzie zbyt wysoki to jutro wieczorem, a jak mniej więcej na tym samym poziomie to we wtorek.
    Jestem załamana 😭 bo akurat młoda mnie potrzebuje, w takiej sytuacji ja muszę się dać zamknąć do szpitala... 😞😞😞

Monia, jak to się mówi mało miała baba kłopotów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni przykro mi :( trzymam kciuki, żeby jednak udało się doczekać do wtorku ze szpitalem! Zdrowie niestety najważniejsze :(
    Trzymaj się dzielnie! :*

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni będzie dobrze :* zdrowie Twoje i maluszka najwazniejsze. A mała da rady sobie. Wiem że Ci ciężko, ale jak musisz to co zrobisz? Życzę Ci, żeby chociaż się udało we wtorek iść :*

Ja jutro leżę... Głupio przyznać ale na obiad zupa z tytki będzie bo K ma turniej i od rana go nie będzie. Nie będę ryzykować bo leżę i normalnie mnie kłuje podbrzusze z prawej. Jakby ktoś mi szpile wbijał... I nie wiem czy to od spojenia czy nie... w niedzielę robi K obiad więc tez leżeć będę i zakazał mi jakiegokolwiek sprzatania... Wyjątkowo się posłucham... Dopiero w poniedziałek na rozpoczęcie z młodym wyjdę. Ale marzy mi się basen :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na plusie 6,9 kg i 95 cm w obwodzie brzucha.. więc mniej niż w poprzedniej ciąży, a i tak już ten miesiąc przed porodem ciężko się czuje..
    Mieszkanie totalnie ogarnięte, ubranka ogarnięte.. tylko torbę trzeba dopakować do końca, ale to jakoś odraczam jeszcze ;) Pewnie w okolicy 10 września, jak będę miała wizytę u gina, to się dopakuję do końca ;)

• japonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, będzie ok! Wiem że ten szpital nie na rękę zwłaszcza jak masz dziecko w domu ale lepiej się tym zająć bo zatrucie ciążowe to nie przelewki. Ze mną na sali 2 dni leżała dziewczyna z białkomoczem, zrobili tą zbiórkę i jednak ją puścili bo nie bardzo było z czym trzymać. Może u Ciebie też tak będzie, może jeszcze jakieś leki podadzą w międzyczasie i wyjdziesz?

moni05 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, przykro mi bardzo :( ale w takiej sytuacji obserwacja rzeczywiście jest wskazana...
    Mam nadzieje, ze w poniedziałek uda Ci się jeszcze zawalczyć w szkole, żebyś z nieco lżejszym sumieniem mogła się w tym szpitalu położyć...
    Trzymaj się dzielnie ✊✊✊

• japonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się jeszcze pochwalę ile udało się ogarnąć w niecały tydzień wstając tylko do kibelka... Zostało prasowanie ale już ja tego nie zrobię na pewno. W każdym razie z rozmiarem 50/56, pościelą, otulaczami, pieluchami, ręcznikami itp jestem gotowa :)

c8232aa38fcb.jpg

przedszkolanka:), paulina2811, wiktoriaa, silent, sandrina22, Cabrera, moni05, ammarylis, Kookosowa, Milanka, Jupik, sunshine03, aga_ni, kasia1518, kkkaaarrr, nuśka91 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak obwód brzucha ma się i czy w ogóle ma się do zdrowia dziecka? Ja próbowałam zmierzyć (nie miałam dokładnie czym :)) i pomiar wyszedł mi prawie 120. Ale żaden lekarz nie powiedział, że to za dużo.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, tak to jest, że jak się za przeproszeniem zesra to wszystko naraz.. Obyś zdążyła coś załatwić z tym babsztylem, żeby mała z uśmiechem poszła do szkoly i z czysta głowa i spokojem będziesz mogła się położyć w szpitalu

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny 😘
    Tak, bo najgorsze jest to, ze ona nadal mówi, ze nigdzie nie idzie, do żadnej szkoły jeśli nie do tej klasy. A ja wiem, ze muszę ja zostawić z mama i mamie będzie płakać i robić histerie...
    W poniedziałek idę od razu z pismem i zaświadczeniem z SI. Mam nadzieje, ze to wystarczy.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • japonka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny a jak obwód brzucha ma się i czy w ogóle ma się do zdrowia dziecka? Ja próbowałam zmierzyć (nie miałam dokładnie czym :)) i pomiar wyszedł mi prawie 120. Ale żaden lekarz nie powiedział, że to za dużo.
    Wiesz ja tylko mierzę żeby zobaczyć czy wód gwałtownie nie przybywa. Bo u mnie się bardzo powiększył obwód w miesiąc i to się pokryło z wielowodziem. Tak to bym nie mierzyła. To że miałam 110 a mam 107 mnie cieszy bo wiem że mały urósł przez ten czas czyli wód nie przybywa.

moni05, paulina2811 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Moni tak coś czułam. Trzymam kciuki za jutrzejszy wynik

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: może to zabrzmi głupio ale od kilku dni jak mała się rusza intensywnie to coś hmm strzela/strzyka/przeskakuje jakby jakaś chrząstka tam u niej w środku dziwne to jest ... miała któraś tak?

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    To ja się jeszcze pochwalę ile udało się ogarnąć w niecały tydzień wstając tylko do kibelka... Zostało prasowanie ale już ja tego nie zrobię na pewno. W każdym razie z rozmiarem 50/56, pościelą, otulaczami, pieluchami, ręcznikami itp jestem gotowa :)

c8232aa38fcb.jpg
    Chyba mamy taki sam kombinezon ocieplany. Ten z latawcem. Tam jest Kubuś Puchatek nie? Kupiłam go Gabie w Anglii 2 lata temu i był super :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Mam pytanie: może to zabrzmi głupio ale od kilku dni jak mała się rusza intensywnie to coś hmm strzela/strzyka/przeskakuje jakby jakaś chrząstka tam u niej w środku dziwne to jest ... miała któraś tak?
    Ja właśnie! dziwne to,myślałam już,że to wody tak strzelają :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, może to stawy dzieciom tak strzelają? Dziwne uczucie, zawsze później nasłuchuje czy się rusza normalnie bo za pierwszym razem to już myślałam że coś tam się polamalo. Strasznie to dziwne.
    Któraś jeszcze to ma ?

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia co to.. ale za każdym razem jak się zdarzyło to jak się właśnie kręcił..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ