Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi i, strasznie mi przykro ;( nic mądrego nie napisze i nie dorwdze. Rozumiem, ze twoja córka cię potrzebuje to ważny etap w jej życiu i rozumiem twój ból. Oby w poniedziałek udało ci się wywalczyć chociaż przeniesienie to bedzie jej lżej.
Aga no gratulacje! Kilka dni i Julianka będzie już pewnie poza inkubatorem
Basi ale słodziakaż chce mi się już rodzic
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
O matko Monia współczuję. Tak właśnie jest. Jak wiesz że nie możesz to zawsze coś nam w planach namiesza. Ale białko w moczu to źle więc do szpitala i nie ryzykuj.
Coś nam październik się w sierpień zamienia. Coś dużo nas w tych szpitalach i wcześniej rodzących.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
moni05 wrote:No i szpital. Białka jest o wiele za dużo... szyjka 1,5 cm, czyli poszła, opuszek jak był tak jest wiec ten dupek w miarę działa.
Ale patrząc na ciśnienie, opuchliznę jednostronna i taka ilość białka konieczna jest hospitalizacja. Dobowa zbiórka moczu, pełny zakres badania nerek. Poza tym łożysko jest już stare, nie podobało mu się i jeśli wyniki białka będą zle to możliwe, ze będzie trzeba wywołać poród szybciej. I już mnie ze szpitala nie wypuszcza. Wyblagalam jakoś wtorek (później się nie dało), ale jutro muszę jeszcze zawieźć ten mocz ponownie do analizy i jeśli będzie zbyt wysoki to jutro wieczorem, a jak mniej więcej na tym samym poziomie to we wtorek.
Jestem załamana 😭 bo akurat młoda mnie potrzebuje, w takiej sytuacji ja muszę się dać zamknąć do szpitala... 😞😞😞
Monia, jak to się mówi mało miała baba kłopotów. -
nick nieaktualny
-
Moni będzie dobrze :* zdrowie Twoje i maluszka najwazniejsze. A mała da rady sobie. Wiem że Ci ciężko, ale jak musisz to co zrobisz? Życzę Ci, żeby chociaż się udało we wtorek iść :*
Ja jutro leżę... Głupio przyznać ale na obiad zupa z tytki będzie bo K ma turniej i od rana go nie będzie. Nie będę ryzykować bo leżę i normalnie mnie kłuje podbrzusze z prawej. Jakby ktoś mi szpile wbijał... I nie wiem czy to od spojenia czy nie... w niedzielę robi K obiad więc tez leżeć będę i zakazał mi jakiegokolwiek sprzatania... Wyjątkowo się posłucham... Dopiero w poniedziałek na rozpoczęcie z młodym wyjdę. Ale marzy mi się basen -
U mnie na plusie 6,9 kg i 95 cm w obwodzie brzucha.. więc mniej niż w poprzedniej ciąży, a i tak już ten miesiąc przed porodem ciężko się czuje..
Mieszkanie totalnie ogarnięte, ubranka ogarnięte.. tylko torbę trzeba dopakować do końca, ale to jakoś odraczam jeszczePewnie w okolicy 10 września, jak będę miała wizytę u gina, to się dopakuję do końca
-
Moni, będzie ok! Wiem że ten szpital nie na rękę zwłaszcza jak masz dziecko w domu ale lepiej się tym zająć bo zatrucie ciążowe to nie przelewki. Ze mną na sali 2 dni leżała dziewczyna z białkomoczem, zrobili tą zbiórkę i jednak ją puścili bo nie bardzo było z czym trzymać. Może u Ciebie też tak będzie, może jeszcze jakieś leki podadzą w międzyczasie i wyjdziesz?
moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni, przykro mi bardzo
ale w takiej sytuacji obserwacja rzeczywiście jest wskazana...
Mam nadzieje, ze w poniedziałek uda Ci się jeszcze zawalczyć w szkole, żebyś z nieco lżejszym sumieniem mogła się w tym szpitalu położyć...
Trzymaj się dzielnie ✊✊✊ -
To ja się jeszcze pochwalę ile udało się ogarnąć w niecały tydzień wstając tylko do kibelka... Zostało prasowanie ale już ja tego nie zrobię na pewno. W każdym razie z rozmiarem 50/56, pościelą, otulaczami, pieluchami, ręcznikami itp jestem gotowa
przedszkolanka:), paulina2811, wiktoriaa, silent, sandrina22, Cabrera, moni05, ammarylis, Kookosowa, Milanka, Jupik, sunshine03, aga_ni, kasia1518, kkkaaarrr, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Moni, tak to jest, że jak się za przeproszeniem zesra to wszystko naraz.. Obyś zdążyła coś załatwić z tym babsztylem, żeby mała z uśmiechem poszła do szkoly i z czysta głowa i spokojem będziesz mogła się położyć w szpitalu
-
Dzieki dziewczyny 😘
Tak, bo najgorsze jest to, ze ona nadal mówi, ze nigdzie nie idzie, do żadnej szkoły jeśli nie do tej klasy. A ja wiem, ze muszę ja zostawić z mama i mamie będzie płakać i robić histerie...
W poniedziałek idę od razu z pismem i zaświadczeniem z SI. Mam nadzieje, ze to wystarczy.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
paulina2811 wrote:Dziewczyny a jak obwód brzucha ma się i czy w ogóle ma się do zdrowia dziecka? Ja próbowałam zmierzyć (nie miałam dokładnie czym
) i pomiar wyszedł mi prawie 120. Ale żaden lekarz nie powiedział, że to za dużo.
moni05, paulina2811 lubią tę wiadomość
-
japonka wrote:
-
ManiaM wrote:Mam pytanie: może to zabrzmi głupio ale od kilku dni jak mała się rusza intensywnie to coś hmm strzela/strzyka/przeskakuje jakby jakaś chrząstka tam u niej w środku dziwne to jest ... miała któraś tak?