X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,že dzisiaj miło mnie zaskoczyli ludzie. Na tym bazarze kobietki same mi kazaly korzystać i iśc do przodu ,że one też korzystaly przeciez swego czasu 😊 w warzywniaku sama kasjerka mnie zaprosiła przed ludźmi. W rossmanie 2 razy poprosiła kasjerka i raz młody pan poprosił do przodu 😊 ale juz raz do rossmama pisalam skarge na jeden sklep bo tam była masakra.

Monia powalcz jeszcze kurcze,dziecka szkoda.. ale pamiętam kolezanka w Gdyni tez miala podobna sytuacje ze przyjaciolki rozdzielili.

Ja padlam i leze w ogrodzie,zakupy mnie wymeczyły dzisiaj..wózek jutro :p
    A po pizzy czuję sie jak slon do tego ten ukrop..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 16:39

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka dotrwasz, lezenie działa cuda, ja jak wstaje to mam wrazenie, ze dzieci mi zaraz wypadną.
    Meczace jest to lezenie, ale warto, już niedługo.

Moja mama taka ochocza do prania i prasowania, ale jak zobaczyla to ilość (naprawdę bylam rozsadna z zakupami ;)) to entuzjazm jej trochę opadł :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 16:44

japonka lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co ja mam powiedzieć jak mam +25 kg :) na poród dobije akurat do setki. I nie przeszkadza mi brzuch chociaż mam giganta ale... nogi. No zawsze miałam długie, szczupłe a teraz zrobimy się jak serdelki. Damy radę i z waga po ciąży :) dmoja siostra urodziła rok temu i przytyła w ciąży 30 kg. Na chrzcie jej synka, rodzice jej męża do niej mówili dosłownie:ale jesteś gruba, Boże jak Ty wyglądasz.. Aż mi było przykro bo przecież urodziła im wnuka. Ważyła ponad 100 w dniu porodu a dzisiaj nosi rozmiar 34. Da się wszystko ale trzeba czasu przede wszystkim. Także nie marudzić mi jeśli któraś nie przytyła więcej ode mnie :)

Karooo93, aga_ni lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszkow, wczoraj 2 pralki poszły, dziś je wyprasowałam (na raty przez cały dzień) no i dziś wstawiłam 1 pralkę, może się ogarnę chociaż z tym do końca tygodnia jakoś + został jeszcze karton używanych ciuszkow więc to już zostawię na przyszły tydzień.
    Jest progres bo torba do szpitala wyprana i koszule + szlafrok wyprasowane :)

Cabrera lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch 107, waga lepiej nie mówić, ale przyrost na pewno większy niż którakolwiek z Was :p Zaraz będzie "7" z przodu. czuję się ociężała, boli mnie krzyż, spojenie, klasyka gatunku :)

A jutro jedziemy na trzydniową wycieczkę na Słowację, chyba nasza pierwsza poważna wycieczka tak we trójkę z synem. Główna atrakcja to spacer ścieżką wśród koron drzew, ciekawe czy dam radę :) A tak to raczej odpoczynek.

Cukrzyca zaczyna mnie pokonywać na czczo, w przyszłym tygodniu chyba pójdę po insulinę. Ale w sumie już 1,5 miesiąca zostało i już się tym tak nie przyjmuję. W ciągu dnia cukier spokojnie jest do ogarnięcia dietą i wielkością porcji.

ZACZĘŁAM pranie i prasowanie, hurra :)

3uqruv0.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent, spacer ścieżka wśród koron drzew super, niedaleko też jest jaskinia bielańska czy jakoś tak, też super , tylko teraz w zaawansowanej ciazy Już bym nie poszła, byłam w lutym, spore podejście i duzi schodów

oar843r8hxms7jm7.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Silent, spacer ścieżka wśród koron drzew super, niedaleko też jest jaskinia bielańska czy jakoś tak, też super , tylko teraz w zaawansowanej ciazy Już bym nie poszła, byłam w lutym, spore podejście i duzi schodów

Do jaskini się nie wybieram, bo ostatnio byliśmy z młodym w malutkiej jaskini Raj, i chciał od razu wracać, zagluszał Panią przewodnik i w ogóle dla grupy zwiedzającej wyglądalismy jak "typowa rodzinka z rozwydrzonym bachorem", echhh :p Nie widziałam już jak go uspokoić, podziałała w końcu obietnica "loda na końcu jaskini". Mało pedagogiczne, wiem. Odkąd mam dziecko naprawdę inaczej patrzę na te wszystkie histeryzujace w sklepie dzieci i rozumiem ich rodziców :D

3uqruv0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 16kg na plusie. W sumie nie mogę na siebie patrzeć w lustrze. Już nawet rozstępy na brzuchu przestały mnie smucic bo całokształt mnie dobija. No ale coz... Coś za coś :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam. Ja mam teraz 91.5... wyglądam jak ludzik Michelin :p albo kula taka spora. Przy 158cm i cyckach G po prostu komicznie wyglądam. Mnie gonilyscie żeby nie marudzić to Teraz ja was gonię.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    U mnie 16kg na plusie. W sumie nie mogę na siebie patrzeć w lustrze. Już nawet rozstępy na brzuchu przestały mnie smucic bo całokształt mnie dobija. No ale coz... Coś za coś :P
    Mój brzuch od pępka w dół wygląda jak tygrys, cały w rozstępach. I już nie wierzę, że Mustela i inne balsamy działaj cuda, bo jak ma wyjść to i tak wyjdzie..

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Mój brzuch od pępka w dół wygląda jak tygrys, cały w rozstępach. I już nie wierzę, że Mustela i inne balsamy działaj cuda, bo jak ma wyjść to i tak wyjdzie..
    Mi lekarz powiedział że to kwestia hormonów i uwarunkowania genetyczne.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi lekarz powiedział że to kwestia hormonów i uwarunkowania genetyczne.
    Na pewno tak jest, kurcze u mnie są cały czas czerwone. Jest szansa, że będą jaśniejsze? Bo bardzo się rzuca w oczy. Brzuch, boki i kilka na piersiach

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czasem same zbledną, ale wypłyca je fajnie bio oil. Ja mam masę starych rozstępów i odpukac na razie ani jednego nowego. - pewnie napiszę i zaraz wyskoczy jakiś 🤔😱

oar843r8hxms7jm7.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Dziewczęta namachalyscie stron😉

Basiu, maluszek cudny, jakie fajne włoski ma. Rośnie mały przystojniaczek😍

Moni, sytuacja szkolna nieciekawa. Dziwię się, że dyrektorka nie poszła na rękę, może trzeba było użyć argumentu że znasz rodziców tych dzieci z pracy i nie chcesz żeby Twoje życie zawodowe łączyć z Alą, a masz przeczucie że tak może być.

Kiniorku, bardzo mądrze prawisz. Trzymaj nas, żeby nie bylo marudzenia!

Paulina 2811, tesciowie siostry to chyba nic nie mają lepszego do roboty, że tak umiejętnie i z wyczuciem skomplmentowali Twoja siostrę. Nawet nie chce sobie wyobrażać co musiala biedna czuć.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się nawet nie wypowiem. 113 cm brzuch. Plus 18 kg. U rozstępy mam takie cały brzuch aż błyszczy. Taki jest napięty.
    Jedyny plus to taki że wody plus Bartek plus łożysko to myślę że jak się zacznie to minus 15 będzie napewno

japonka lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szpital. Białka jest o wiele za dużo... szyjka 1,5 cm, czyli poszła, opuszek jak był tak jest wiec ten dupek w miarę działa.
    Ale patrząc na ciśnienie, opuchliznę jednostronna i taka ilość białka konieczna jest hospitalizacja. Dobowa zbiórka moczu, pełny zakres badania nerek. Poza tym łożysko jest już stare, nie podobało mu się i jeśli wyniki białka będą zle to możliwe, ze będzie trzeba wywołać poród szybciej. I już mnie ze szpitala nie wypuszcza. Wyblagalam jakoś wtorek (później się nie dało), ale jutro muszę jeszcze zawieźć ten mocz ponownie do analizy i jeśli będzie zbyt wysoki to jutro wieczorem, a jak mniej więcej na tym samym poziomie to we wtorek.
    Jestem załamana 😭 bo akurat młoda mnie potrzebuje, w takiej sytuacji ja muszę się dać zamknąć do szpitala... 😞😞😞

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co + 6 , ale wszystko weszło w brzuch - obwód mam 110 a skóra to zaraz mi pęknie chyba. Rozstępy nie wiem czy mam na brzuchu bo ta skóra taka czerwona jest, że nie widać. O ile z wagi można zejść z czasem, to ja się boję tej skóry zwisającej i pomarszczonej :(

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to rzeczywiście nie ciekawie, ale dobrze że Cię przyjął dzisiaj. No jak trzeba do szpitala to nie przeskoczysz tego, musisz też o maleństwie myśleć.
    Trzymam kciuki!!

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było na plusie 7.5,zobaczymy na wizycie w czwartek ile dalej pojdzie. A brzuch zmierzyc musze 😀
    Co do rozstępów to mam małe przy pępku..ale wyblakły po bokach pośladkow-praktycznie zeszly ;o ale smaruje sie codziennie. I polecam pharmaceris mama na rozstepy i przeciwko. Bosko pachnie do tego ;)
    A dzisiaj mi sie snilo ze urodziłam i widzialam plaski,jedrny brzuch😂😂

Monia kurcze przykro mi strasznie :( trzymam mocno kciuki za Was..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, jak trzeba to trzeba. Chociaż rozumiem Cię doskonale... Zdrowie Twoje i malucha jest najważniejsze!

‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ