WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • japonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Japonka super!! Czujesz się lżej jak ci zeszło?? Ja nadal leżę. Tylko chodzę kawałek od samochodu do przedszkola i do domu. Narazie czuję się jak inwalidka. I waga leci w dół. A obwód brzucha muszę zmierzyć jak znajdę centymetr. Ostatnio córką bawiła się z kotem więc pewnie za fotelem znajdę.
    Od 4-5 dni mogę w miarę normalnie oddychać, to jest główna różnica! Cały czas wstawanie, siadanie i chodzenie powoduje spięcie się brzucha i uczucie takiego ucisku na dole, że raczej szaleć nie będę już do końca, ale myślę, żeby zaryzykować kino w przyszłym tygodniu z mężem, samochodem na miejsce oczywiście... No zobaczymy :) jakoś ten koniec września wydaje się realny bardziej.
    Co do zestawów to swoje rzeczy mam spakowane w zamkniętych paczkach a dla młodego mam już gotowe wyprane i wyprasowane zapakowane w torebki w ramach tej mojej gotowej torby szpitalnej. Tylko będzie zabawnie jak jednak będę go dłużej nosić i nie zmieści się w rozmiar 50, który wybrałam jak leżałam w szpitalu :D

089ba2f3a8ba.jpg

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic w torbę foliowa osobno nie pakuje dziecku wystarczy, że jego wszystkie rzeczy są spakowane w osobna torbę niż moja. Tylko mężowi wytłumaczę które ciuszki ma dać pierwsze.

Miałam dziś ostatnią wizytę z położna i spytałam czemu chcą mi ładować te sterydy na płuca dziecka w 37tygodniu skoro cesarka wyznaczona na polowe 38tygodnia. Wytłumaczyła mi że robią tak dzieciom z planowanej cesarki przed 39tygodniem, ze dawniej dawali tylko tym co z cesarki przed 37tygodniem planowane ale ze dzieci z cesarki nie musza przeciskać się przez kanał rodny i płuca nie maja szans się ścisnąć to potem często są problemy i wymagają większej opieki neonatologicznej dlatego tak teraz dają sterydy nawet tym z cesarki przed skończonym 39tygodniem.

Ogólnie to pozwólcie ze ja dziś walne żal posta, bo mnie dziś dzień przerósł już w południe.
    Najpierw o 3 w nocy się obudziłam i do po 6 nie mogłam zasnąć potem wiadomo jaki człowiek chodzi przyjebany a mój pies dostał biegunki i zafajdolil mi podłogę w całej sypialni. Musiałam to sprzątać z tym brzuchem ciągnącym do ziemi, wrzuciłam ten papier do sedesu i się zakochało ale jak. Wogule nie chciało puścić walczyłam wiecie ta guma taka do odblokowywania sedesu ale te gumy to teraz takie robią sztywne że to nie zasysa jak trzeba. Zachlapało mi się wszystko w koło ta woda z zatkanej muszli a nie chciało odepchac i już tak miałam dość ze zaczęłam płakać jak dziecko normalnie obraz nędzy i rozpaczy. A miałam jeszcze nasikać w pojemnik, dokończyć robić obiad i za niecała godzinę jechać do tej położnej. Walczyłam z tym kiblem płacząc i poddając się naprzemian w końcu się udało i znów miałam masę sprzątania po tej akcji normalnie porażka. A jeszcze dwa dni temu zepsuł nam się tv i to kupiony półtora roku temu oczywiście ja nigdy nie ogarnelam rejestracji reklamacji wiec teraz mogę go tylko wynieść na śmietnik i wywalić kasę na następny.
    Żal post zaliczony

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki, brzmi jak jeden z tych dni koedy chcialoby sie zamknac oczy i udawac, ze cie tu nie ma :/ oby szlo ku lepszemu!!

Kotecki lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak was czytam to cieszę się mega że nie rodze w pl. Od kilku dni przewija się tutaj temat pakowania torby,i powiem wam że moja to jakby do SPA była pakowana:-):-)
    Tutaj w szpitalu do dzidzi jest wszystko,ubranka,pieluszki,każdy pokój wyposażony w przewijak że wszystkimi akcesoriami...W łazience dla mamy podkłady,podpaski,jednirazowe gacie w ilościach hurtowych :-O
    Na korytarzu,automat z kawka,herbatka,kakao i ciasteczka (wszystko za darmola)
    Tak naprawdę to do mojej torby nie wiele mam do spakowania.

sunshine03, moni05, aga_ni, kasia1518, przedszkolanka:), japonka, Jupik, kalcia lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    ManiaM ja to słyszałam że jak mocno ruchliwe w brzuchu to daje popalić jak się urodzi... I to mnie przeraża 😥 moja mała odkąd czuje ruchy jest bardzo ruchliwa- dosłownie 20h/24 teraz to te kopniaki bardzo bolą. Od 3 dni wieczorem czkawka- myślałam że w pierwszej ciąży córka była w brzuchu ruchliwa, ale nie, teraz mogę powiedzieć że była grzeczna w brzuszku i teraz to dziecko anioł, a druga ... aż się boję pomyśleć co to będzie 🙂
    Dziewczyny spokojnie. Weźcie też pod uwagę (tak słyszałam) że w drugiej ciąży lepiej wszystko czuć.

moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Kiniorek ale Ci zazdroszczę...9 dni:-)
    Ja mam cc wstępnie w nast pon :) jutro się okaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 17:03

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, super wieści! 😊

Ja mam jeden zip bag, zapakowalam pierwszy komplet ubranek dla małego żeby mąż nie miał problemu na porodówce. 😋 my musimy wszystko zabrać. Dosłownie wszystkie ciuchy, pieluchy, rożki etc.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki haha gówniana przygoda 😀 ale kiedyś będziesz się z tego śmiała 😉

A z telewizorem jestem lepsza, bo ostatnio przywozimy z naprawy i po 15 min padł 😂 ale nawet jak nie masz gwarancji to warto żeby Ci wycenili naprawę w jakimś serwisie. Też myślałam, że to bez sensu, a tu okazało się, że to jakaś pierdoła i naprawa 150 zł. Co prawda padł po tych 15 min ale gościu nam naprawi jeszcze raz w tej cenie 😉

Kotecki lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra że teraz 9ego? :D to mnie przebijesz :D

Melduje że moje dziecko się nauczyli jeździć na rowerze! Ale jestem dumna :D

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Kotecki haha gówniana przygoda 😀 ale kiedyś będziesz się z tego śmiała 😉

A z telewizorem jestem lepsza, bo ostatnio przywozimy z naprawy i po 15 min padł 😂 ale nawet jak nie masz gwarancji to warto żeby Ci wycenili naprawę w jakimś serwisie. Też myślałam, że to bez sensu, a tu okazało się, że to jakaś pierdoła i naprawa 150 zł. Co prawda padł po tych 15 min ale gościu nam naprawi jeszcze raz w tej cenie 😉

No gówniana to idealne słowo by to opisać w skrócie 😃

Wiesz co tutaj to musiałabym ten tv pakować i odsyłać do (LG) na swój koszt wiec gra nie warta świeczki ewentualnie szukać magika co by się podjął rozbierać ledowy smart tv i wymieniać matryce bo mój mąż twierdzi ze to matryca. Ogólnie wybrał se moment nie genialny się psuć jak się wszystkie seriale zaczynaja lada moment po wakacjach 😂

Ale, właśnie przespałam się całe 40 minut i wierzcie mi od razy świat wydaje się lepszy 😃a wogule to przypomniało mi się jak tak niedawno jedna przed druga niepokoilysmy się że prócz bólu cycków to nie mamy żadnych objawów początków ciąży a teraz wszystkie mamy juz tak blisko końca i tyle rzeczy nas dopada w międzyczasie.

moni05 lubi tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja mam cc wstępnie w nast pon :) jutro się okaże

Serio? Ale zazdroooo,to ja w poniedzialek będę błagać o cessrke

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki, ale może jakiś pan Czesław Ci naprawi u Was w mieście i wyjdzie to taniej niż sama wysyłka 😉 U nas było tak, że padł obraz, dźwięk był. I przez spotted znaleźliśmy gościa, którego ludzie bardzo polecali ☺️

Kinga82, Kotecki lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Sarra że teraz 9ego? :D to mnie przebijesz :D

16 go w nast pon nie ten co będzie. Ale to wstępnie

moni05 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A jest jakaś mama, która nic nie bierze dla malucha oprócz pieluch i chusteczek? :) u mnie w szpitalu wszystko dają, ale wszędzie gdzie czytam i słyszę to mamy i tak biorą swoje ubranka i wszystko. A ja szczerze mówiąc wolałabym nie brac, bo przynajmniej pranie z głowy i miejsca więcej w torbie :D
    jaaaaaa

• moni05 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że spora cześć naszych maluszków będzie wrześniowa 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 18:56

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollliii ja też nie biorę nic oprócz pampersów i chusteczek. Jedynie flanelke żeby Melman miał do przyzwyczajenia do zapachu. A później na wyjście to już K ma przygotowane.

Sarrra to jak ja będę wychodzić to Ty będziesz rodzić :D

Ja padam dzisiaj. Oczy same się zamykają. Z młodym ten rower to 1.5godz zeszło. Co prawda nie biegałam za nim, ale tłumaczenie u pokazanie mu jak, co i gdzie to też nie lada wyczyn. Zadanie odrobione, kolację zjadł. Czekam godzinę bo sama zjadłam kolację przed chwilą, zmierzę cukier i idę spać dzisiaj wczesniej. Czuję że będę mieć znowu problem jutro z robieniem czegokolwiek. Ale czego się dla dziecka nie robi. W sumie to dumna jestem też z siebie że w 9msc nauczyłam dziecko jeździć na rowerze, mogę iść rodzić :D

Milanka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A jest jakaś mama, która nic nie bierze dla malucha oprócz pieluch i chusteczek? :) u mnie w szpitalu wszystko dają, ale wszędzie gdzie czytam i słyszę to mamy i tak biorą swoje ubranka i wszystko. A ja szczerze mówiąc wolałabym nie brac, bo przynajmniej pranie z głowy i miejsca więcej w torbie :D
    Ja tak mam i biorę tylko i wyłącznie pampersy i chusteczki ( wg wymogów szpitala) no a od siebie to dwie pieluszki, dwie czapeczki i dwie pary skarpetek, z tym, że te rzeczy mój mąż będzie brał na bieżąco do domu, żeby nasz piesek przyzwyczaił się do zapachu małej :) nie biorę żadnych ubranek, kocykow, rozkow, niepotrzebna robota później z tym żeby to wyprać i nie potrzebne przenoszenie bakterii do domu skoro nie wymagają :) ubranko i kocyk na wyjście do domu przygotowałam mężowi w nosidelku, w dniu wpisu przywiezie te rzeczy

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo szukam balsamu dla małego. Któraś z was brała ten z Babydream z Rossmana? Taki z jeżykiem lotion. Bo na nim nie pisze czy od 1d.ż

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie trochę problem dla mnie był z tymi rożkami i pierdołami, bo niczego nie można prać w 90 stopniach. W sumie wezmę chociaż pieluche tetrowa i też dam mojej psiej sforze do obwąchania :P

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:

Gratki. Mój syn też w tym roku dostał rowerek na dwóch kółkach i nauczył się jeździć sam. Najpierw mąż za nim z kijkiem biegał :)

Moni właśnie też tak myślałam o tym że sporo z nas już w tym miesiącu urodzi. Ale ja raczej nastawiam się na październik. Oby tylko nie wyszła 3.10 bo to urodziny teściowej ;P

Ja też nic nie biorę dla malucha poza pieluchami, chusteczki i smoczkiem. :) ubranko na wyjście z nosidelkiem będzie czekać w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 19:28

moni05, ManiaM lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ