WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni nie, to nie są.wody. tyle śluzu mi sie produkuje...

Ale coś się dziwnie czuję. Ni to przeziębienie, ni to osłabienie... Jeszcze młody mi tak boleśnie w podbrzusze się wwierca i ogólnie dół brzucha mam taki ociężały i obolały...
    9dni...
    To już malutko Ci zostało :) mi w najgorszym razie 16 :) ale też dziś czuję się jakbym była przeziębiona. Ból stawów, cały czas uczucie zimna

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Ujastek:

http://ujastek.grupaneomedic.pl/page/64-porod_przez_ciecie_cesarskie

Tylko ta lista jest akurat pod cc, nie wiem czy się czymś różni od sn.
    Tylko spakowaniem co ma noworodki A co nie ;) ja miałam spakowane jak na naturalny A i tak wzięli tylko po cięciu ubranko pieluche i tyle.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyjsciem u nas np sie bedzie ciagnac bo jest nawracajaca zoltaczka i dalej inkubator i sonda przez pepek. Ale juz karmienie na porcje to 17ml wiec idziemy do przodu. Dzis moglam pokarmic i, poprzytulac Malutka w ramionach. Cos niesamowitego, bardzo mi tego brakuje. Jest najmniejszym szkrabkiem na oddziale, ale jest bardzo dzielna, a w ramionach wrecz tonie...

Konieczynka, Kookosowa, meerici, nuśka91, kasia1518, kalcia, Cabrera, silent, przedszkolanka:), Jupik, pOla34, Atyde, Goemi lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ze spraw typu laktacja, od ponad dwoch dni mam nawal, piersi bola jak cholera, sa gorace i obrzmiale, odciagam mleko co 3godz po 60ml na piers zgodnie z rada doradczyni, ale i tak jest to nieprzyjemne, no i zaczely pekac mi sutki...

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, stara babcina kapusta powinna troche ci ulżyć. Niech M leci do warzywniaka! A na sutki lanolina, bedzie dobrze, najwazniejsze ze mleczko jest :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • japonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie, wielowodzie się nie powiększa, może nawet minimalnie się zmniejszyło (mierzę brzuch i 2 tygodnie temu było 110 cm, w zeszlym tygodniu 107 i dziś 105), szyjka 2,6 i trzyma. Lekarz mówi, że jego zdaniem doleżę do chociaż tego skończonego 37 tygodnia więc zalegam dalej i jestem dobrej myśli :) następne usg mam 20.09 - to będzie 35+0 - i wtedy dokładnie wymierzy mi młodego, dziś to tylko kontrolnie ułożenie i serce a skupił się na wodach i szyjce. Uff.

adella1, Konieczynka, sunshine03, Kookosowa, kkkaaarrr, mia4444, nuśka91, kasia1518, pOla34, Cabrera, ManiaM, przedszkolanka:), KasiaP, aga_ni, moni05, Goemi, Jupik lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Mam pytanie: robicie dla siebie w woreczku strunowym zestaw po porodzie typu majtki, podkład? Co tam wkładacie?
    No i w tym zestawie dla dziecka to wystarczy : pampers, flanelka, tetra, czapeczka i niedrapki czy coś jeszcze?
    ja zrobiłam sobie taki zestaw startowy na po porodzie, żeby łatwiej było wyciągnąć od razu gotową torebkę strunową dla mnie i dla dziecka na przebranie i ubranie świeżo po porodzie.
    Na później już nie robię zestawów, bo nie ma sensu wiadomo. Tylko ciuszki dziecka popakowane w osobne torebki zestawami.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni nie, to nie są.wody. tyle śluzu mi sie produkuje...

Ale coś się dziwnie czuję. Ni to przeziębienie, ni to osłabienie... Jeszcze młody mi tak boleśnie w podbrzusze się wwierca i ogólnie dół brzucha mam taki ociężały i obolały...
    9dni...

Kiniorek ale Ci zazdroszczę...9 dni:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniam ja zestawy robię tylko dla Bartka. Bo ciuszki takie czyste pachnące żeby każdy w torebkach. Łatwiej szukać i wyciągać. a swoje już 3 raz muszę prac i pakować więc wsadzam jak leci. Teraz już mam nadzieję że pakuje się na poród nie na leżenie jak debil w szpitalu bez sensu.

Japonka super!! Czujesz się lżej jak ci zeszło?? Ja nadal leżę. Tylko chodzę kawałek od samochodu do przedszkola i do domu. Narazie czuję się jak inwalidka. I waga leci w dół. A obwód brzucha muszę zmierzyć jak znajdę centymetr. Ostatnio córką bawiła się z kotem więc pewnie za fotelem znajdę.

Aga super że masz mleczko. A nim się obejrzysz to będziesz z malutka chodzić po parkach na spacerki. To chyba tak jest że wychodzi sie w terminie ciąży donoszonej. Nauczy się ssać i was puszcza.
    U nas położna polecała na sutki własne mleczko. Kropla mleczka posmarować sutek. Mleczko mamy na właściwości antybakteryjne i antyseptyczne. No i wietrzenie. W domu jak masz możliwość to ściągaj stanik i niech powietrze działa.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ☺️

Brunetka fajnie, że się odezwałaś, już się zastanawiałam czy wszystko u Ciebie ok☺️

A z tym, że jak dziecko szaleje w brzuchu to będzie szalało też po urodzeniu to muszę zdementować plotki na własnym przykładzie 😉 moja mama mówiła, że w brzuchu tak kopalam że myślała, że wyjdę przez skórę 😱 a potem się urodziłam i byłam aniołem, spanie większość doby. Tak, że jest nadzieja 😉

Mania wszystko zależy od tego co chce szpital, u mnie np trzeba mieć wszystko. Ja robię taki zestaw osobny "pierwsze ubranko" dla dziecka tzn koszulka, body, śpiochy i czapka. Mam poza tym trzy pełne zestawy do ubrania dziecka ale to już zapakowane razem. Pampersy, tetre, moje podkłady, koszule to wszystko mam posegregowane wg typu, nie robię każdego zestawu osobno, bo nie wiadomo czy zmieniając podkład poporodowy trzeba będzie zmieniać też podkład na łóżko. Opisałam też wszystko markerem żeby mój mąż wiedział co jest co 😉 A i biorę 5 podkładów na łóżko, 5 podkładów poporodowych i 5 podpasek dużych (nie wiem czy będę woleć te podkłady czy podpaski). Jakby mi brakło to mi dowiozą. I mam też majtki jednorazowe oprócz tych siatkowych.

A ja dziś po szkole rodzenia. W sumie było o samych formalnościach po porodzie, patronażu, wizytach itp. Z ciekawych rzeczy dowiedziałam się że mój szpital ma teraz jakieś piękne koszule do porodu w angielskie róże 😀 i że w ogóle jest super, bo niedawno remontowana porodówka, pokoje 1 lub 2 osobowe ☺️

ManiaM, brunetka91 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Dzień dobry :)

U nas płacz już w domu pół godziny że nie chce sama zostać w przedszkolu. A serce pęka.

Mnie w nocy bolały biodra plus pod żebrami i macica u góry. Już fizycznie ten brzuch się nie mieści we mnie. Ale ja to na siku wcale nie wstaje. Jak byłam o 22 tak dopiero 7 rano.
    A ile córka ma lat?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 4 września 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Ja już mam liście maliny, czekam tylko tydzień i zaczynam pic, skakać na piłce, chodzić na dłuższe spacery, seks oczywiście :P jeszcze w tamtej ciąży przypomniało mi się, ze robiłam przysiady, codziennie po 10-15 chyba potem zwiekszalam. W sumie jak mnie wzięli do szpitala na kontrolnej ktg to już miałam 4 cm rozwarcia :D i tez 3 godziny i Kosia już z nami.
    Ja teź trafilam z 4cm! 😀 to co,powtarzamy czy idziemy na rekordy?😀

kalcia lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 4 września 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    dzień dobry, ja czekam na fryzjera...
    dziewczyny nie szalejcie tak z tym wywoływaniem porodu, dajcie sobie jeszcze czas chociaż do donoszonej ciąży, zwłaszcza te z Was, które już rodzily, to , ze za pierwszym razem te metody były średnio/ maloskuteczne teraz może być inaczej. Szyjka za drugin razem szyciej się zgladza...zwłaszcza Kalcia której pierwszy porod poszedł ekspresowo, drugi maluch pewnie sam wyskoczy ;) :P bez dodatkowego wspomagania.
    Ja zaciskam nogi jak się da, a Wy kombinujecie jakies sexy, schody i ananasy :P.
    Tak samo mi powiedziała anestezjolog,że jak pierwszy byl szybko to drugi to oby zdazyc dojechac🙈🙈

pOla34 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest jakaś mama, która nic nie bierze dla malucha oprócz pieluch i chusteczek? :) u mnie w szpitalu wszystko dają, ale wszędzie gdzie czytam i słyszę to mamy i tak biorą swoje ubranka i wszystko. A ja szczerze mówiąc wolałabym nie brac, bo przynajmniej pranie z głowy i miejsca więcej w torbie :D

lena198808 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Tak samo mi powiedziała anestezjolog,że jak pierwszy byl szybko to drugi to oby zdazyc dojechac🙈🙈

To trzeci w domu lub samochodzie?😉😉
    Oliii- ja nie biorę. U nas nie trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 15:20

Olliiii lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A jest jakaś mama, która nic nie bierze dla malucha oprócz pieluch i chusteczek? :) u mnie w szpitalu wszystko dają, ale wszędzie gdzie czytam i słyszę to mamy i tak biorą swoje ubranka i wszystko. A ja szczerze mówiąc wolałabym nie brac, bo przynajmniej pranie z głowy i miejsca więcej w torbie :D
    Ja ;) u nas kaźą tylko pampersy i chusteczki. Wezme rożek jeszcze swoj ale na zasadzie,że biorę i im go zostawię ( ja sobie uszylam,plus mam milion innych rzeczy😂). I ciuchy na wyjscie mąż przywiezie.

Olliiii lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    To trzeci w domu lub samochodzie?😉😉
    Haha przez sen😂😂

ammarylis lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

U nas tez wszystko dają, zapakowałam ze dwie tetry, niedrapki i ew. dwa bodziaki/ kaftaniki (mam takie typowo szpitalne, po siostrzenicach).
    Zestaw na odbiór przywiezie eM. razem z fotelikiem :)

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A ile córka ma lat?

3 lata i 5 miesięcy. I to jest pierwszy raz jak zostaje sama z obcymi. Zwykle to była tylko moja mama jak wychodziliśmy gdzies. Nawet z ciocia ani moim bratem sama nie została. Socjalizacja była w żłobku ale ze mną więc nie miała rozstania z bliska osoba.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat pakowanie walizki w zasadzie zamkniety. Musze tylko jakies jedzenie i wode dokupic, ale to i tak idzie do oddzielnej ekotorby, a noe walizki. Może komuś sie przyda, z rzeczy nieoczywistych, ktore moze byc warto miec to: małe lustereczko, pilniczek, długopis

Ale zmachalam sie przy tym pakowaniu tak jakbym co najmniej pakowala cala rodzine na 2tygodniowy urlop! Bardzo sie ciesze, ze juz z głowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 16:09

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ