WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas płacz już w domu pół godziny że nie chce sama zostać w przedszkolu. A serce pęka.

Mnie w nocy bolały biodra plus pod żebrami i macica u góry. Już fizycznie ten brzuch się nie mieści we mnie. Ale ja to na siku wcale nie wstaje. Jak byłam o 22 tak dopiero 7 rano.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja zaraz jadę na IP bo mój mały tak szaleje znowu od rana że to nie jest normalne,przez całą ciążę tak nie fikal.Dzwonilam do gina powiedział żeby podjechać żeby KTG zrobili.Wiec trzymajcie kciuki.

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kalcia to właśnie ja tak samo! Z Polką 3h i było po wszystkim tak się ładnie przyszykowała a teraz kto wie jak pójdzie. Stąd "małpuję"wszystko sprzed pierwszego porodu :P

Kalcia to ja liście piłam, piłka była,ananas też był,seks tylko raz,schody na 9 piętro ze dwa razy :P a jeszcze czytałam o daktylach :P

Moni dzisiaj mnie właśnie lekki skurcz złapał i się zastanawiałam jak z tym magnezem bo biorę 2x dziennie i chciałam odstawiac,ale boję się ,że się nie ruszę przez to..

Ja już mam liście maliny, czekam tylko tydzień i zaczynam pic, skakać na piłce, chodzić na dłuższe spacery, seks oczywiście :P jeszcze w tamtej ciąży przypomniało mi się, ze robiłam przysiady, codziennie po 10-15 chyba potem zwiekszalam. W sumie jak mnie wzięli do szpitala na kontrolnej ktg to już miałam 4 cm rozwarcia :D i tez 3 godziny i Kosia już z nami.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

Kinga, powodzenia na wizycie, pewnie nic się nie dzieje, ale jasne, zawsze warto sprawdzić.

U mnie obrzęki jakby mniejsze. Może rzeczywiście to jedzenie białka pomaga. Ale nie do końca mam te palce sprawne bo, w nocy nie mogłam spac, costam czytałam w telefonie i upuściłam telefon tak niefartownie na twarz spadł, krawędzią uderzył w kość pod okiem i teraz mam ślad dosyć mocny. 🤦‍♀️ Już sama nie wiem jak to skomentować.

Dobrego dnia dzisiaj! Ja się czuje całkiem dobrze, pomimo ze noc pieska. Wczoraj zrobiłam spacer 5km i mimo ze byłam zmęczona super mi to zrobiło! Od razu się lepiej poczułam.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, kciuki!

Z tym wywoływaniem porodu to już mąż mi się pytał czy można dostać w szpitalu jakiś pokoik żeby podziałać naturalnie... 😂

kalcia, Cabrera, pOla34, kasia1518, nuśka91, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jak zombie.. kolo 5 Borys zaczal kaslac i mjie obudził. Ja juz tak mam, ze jak mnie obudzi to leze i nasluchuje czy nie wola i tak minelo z 15min. Zasnal, to mi sie siku zachcialo, wiec wstalam. Jak wstalam to obudzilam Nine i zaczela mnie tak rabac pozebrach, ze do 6.30 mialam z glowy. Przysnelam i o 6.45 obudzil mnie budzik M, ktory on jak zawsze zignorowal, a ja znow nie spalam. 7.15 musialam wstac wyszykowac Borysa, bo dzis przed przedszkolem jeszcze kontrolne USG brzuszka, wiec trzymajcie za niego kciuki!

Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni hahaha myślałam, ze tylko mój mąż jest zdolny do takich pomysłów :D

moni05 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Moni hahaha myślałam, ze tylko mój mąż jest zdolny do takich pomysłów :D
    Ale ja tez 🙈🙈🙈😂

kalcia, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG czyste, ufff :)

silent, Cabrera, Kookosowa, sunshine03, paulina2811, Dominika32, adella1, Atyde, KasiaP, pOla34, eemmiilliiaa, kalcia, moni05, ManiaM, mia4444, wiktoriaa, kasia1518, nuśka91, przedszkolanka:), Karooo93 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, pamiętam, że miałaś cc w znieczuleniu ogólnym. Po jakim czasie przynieśli Ci maluszka? Po jakim czasie od cc byłaś naprawdę świadoma a nie taka przymroczona?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko u mnie noc kiepska.
    Wizyta u giną chodziła mi po głowie, myśli uciekały do kleszczy i proznociagu. Myślałam o porodzie i nie mogłam się wyciszyć.
    Lili tak mnie kopala że myślałam że się poplacze, do 1 nie usnelam. A 1.30 syn wolał mamo, więc poszłam do niego, on tak przez sen. Siku i do łóżka. O 2 mały przyszedł do mnie spać i mnie zdarzył obudzić. Pół godziny później zasikal mi łóżko. A spał tak twardo że nie mogłam go dobudzic i przebieralam na spiocha. Ja z z dretwialymi dłońmi, męża zbudzilam a ten nieprzytomny i z tą ręką polamana. Jakoś zmieniliśmy pościel. Zasnęłam po 3 a o 7 budzić M. Musiałam wstać żeby mu pomóc z założeniem ortezy po prysznicu i wprawić syna do przedszkola. Budzę pierworodnego a tu się okazuje że jak wrócił do siebie to zmoczyl również swoje łóżko.
    Dziś dzień prania. M chciał mi z tym pomóc ale stwierdziłam że muszę się przespać chociaż godzinę a tłumaczenie mu ze potrzebuje w Lovelli to wyprać i dorzucić inne rzeczy było ponad moje siły.
    Az strach pomyśleć jak będę funkcjonować po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 11:01

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Kinga, pamiętam, że miałaś cc w znieczuleniu ogólnym. Po jakim czasie przynieśli Ci maluszka? Po jakim czasie od cc byłaś naprawdę świadoma a nie taka przymroczona?

Pytanie nie do mnie ale ja też miałam CC pod narkozą. Mialam CC o 19. Obudziłam się jak mnie wieźli winda z operacyjnej do sali. A pełna świadomość miałam ok 21. Pisałam do męża smsa że już nie śpię i pytałam jak to było. Chwilę później dali mi córkę na chwilę. Ale że leżysz plackiem to zabrali ją na noc bo wiedzieli że się nią nie zajmę. Dopiero rano o 7 przed pionizowaniem już była ze mną i położyli mi obok. Kazali się trochę poprzekręcac na boki i pomogli wstawać.

paulina2811 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piore i piore i piore. Końca nie widać. Po Gabie wszystko na 56 62 i 68 idzie do pralki. Kupiłam nawet 2 suszarkę bo się nie mieszcze z ciuchami naszej 4. Segregowanie już mnie nawet męczy a co mówić wieszanie. Tyle, że ja segreguje kolorami. Czarne, białe, szare, niebieskie, żółte plus pomarańczowe, czerwone plus brązowe, zielone. Nie mieszam kolorów. Więc się schodzi trochę

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, ja czekam na fryzjera...
    dziewczyny nie szalejcie tak z tym wywoływaniem porodu, dajcie sobie jeszcze czas chociaż do donoszonej ciąży, zwłaszcza te z Was, które już rodzily, to , ze za pierwszym razem te metody były średnio/ maloskuteczne teraz może być inaczej. Szyjka za drugin razem szyciej się zgladza...zwłaszcza Kalcia której pierwszy porod poszedł ekspresowo, drugi maluch pewnie sam wyskoczy ;) :P bez dodatkowego wspomagania.
    Ja zaciskam nogi jak się da, a Wy kombinujecie jakies sexy, schody i ananasy :P.

silent, kalcia, Dominika32 lubią tę wiadomość

• kalcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obudziłam się z drzemki i poszłam po warzywa na zupę do sklepu w piwnicy- nie ma dziś dostawy warzyw. Myślicie, ze dwu i pół latka po powrocie ze żłobka zrozumie, ze nie będzie dziś obiecanej zupki z kamaronem? :D czy spiąć się i iść do sklepu kilometr i dotrzymać słowa? :P wraca o 15 tik tak tik tak

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola oczywiście wszystkie sposoby mam amiar stosować jak już będzie bezpieczny donoszony czas :) :P

pOla34 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam, w którym tygodniu musi się urodzić maluszek żeby wyjść z nim normalnie ze szpitala bez konieczności, że maly musi zostać dłużej? Wiem że 37 tc to ciąża donoszona, a co jak np urodzi się w 36tc?

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U nas też ciezka noc. Młody ciągle w nocy poplakiwal na spaniu. Spał tylko, jak miałam na nim rękę, jak tylko ja zdjęłam, byla pobudka i siadanie na łóżku... Czarek też ostatnio szaleje. Dzisiaj od rana ma zabawę we wkładanie nogi pod żebra. Brr. Od razu mi się przypominają połamane żebra Moni 😂 teraz ma czkawkę i tak pięknie fika mi po pęcherzu. Wczorajsze popołudnie też było kiepskie. Brzuch mi się spina tak, że kroku nie idzie zrobić. Ósemka mi znowu zaczęła wychodzić i boli nawet jak połykam ślinę. Zastrzelcie mnie.

Ale, żeby nie był to taki do końca żalpost, to powiem, że mama dokończyła prasowanie wyprawki na 56 i wybielila, poprala i popracowała wszystkie pieluchy tetrowe po Nikosiu :) dzisiaj może uda jej się to przenieść do szafy, więc jedno będzie z głowy. Zostało mi jeszcze poprac ciuszki na 62, prześcieradła i zorganizować kącik do przewijania. Miałam to mieć wszystko gotowe do końca sierpnia, ale przez ten szpital nie zdążyłam.

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne oczywiście:) i czekam na kolejne wieści od naszych październikowych-sierpniowych mamuś :)

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Właśnie obudziłam się z drzemki i poszłam po warzywa na zupę do sklepu w piwnicy- nie ma dziś dostawy warzyw. Myślicie, ze dwu i pół latka po powrocie ze żłobka zrozumie, ze nie będzie dziś obiecanej zupki z kamaronem? :D czy spiąć się i iść do sklepu kilometr i dotrzymać słowa? :P wraca o 15 tik tak tik tak
    moj by nie zrozumial :P

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga 82 zrobili Ci to ktg?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ