Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kalcia to właśnie ja tak samo! Z Polką 3h i było po wszystkim tak się ładnie przyszykowała a teraz kto wie jak pójdzie. Stąd "małpuję"wszystko sprzed pierwszego porodu
Kalcia to ja liście piłam, piłka była,ananas też był,seks tylko raz,schody na 9 piętro ze dwa razya jeszcze czytałam o daktylach
Moni dzisiaj mnie właśnie lekki skurcz złapał i się zastanawiałam jak z tym magnezem bo biorę 2x dziennie i chciałam odstawiac,ale boję się ,że się nie ruszę przez to.. -
Wasze maluchy też są takie energicznie w brzuchach? Mam wrażenie że moja Miśka urządza tam jakieś zapasy. Ostatnio nawet zaczęliśmy na nią wołać kung fu panda
. Ja nie wiem co w nią wstapilo , nigdy aż tak aktywna nie była. Tym bardziej że już nie ma na to miejsca A i slyszalam że jak dziecko bardziej ruchliwe to zwiastuje to porod.
Jutro pakuje torbę haha 🤯
-
ManiaM u mnie dzisiaj Remik dawał się we znaki ale nie jak zawsze u góry tylko na dole. Aż czułam znów jak cewka boli. Do tego lekko bóle miesiączkowe, jakby skurcze.
W nocy się mocno wystraszyłam. O 4 się obudziłam na własne stękanie. Bolalo mnie w krzyżu. Do tego pobdrzusze. I strasznie siku się chciało. Nie wiedziałam czy to od pełnego pęcherza bol czy skurcz i po tym tak sikać się zachciało... 🤦 Gdyby nie to spojenie to bym się trochę cieszyła że się coś dziać zaczyna. A z drugiej strony boje się że mnie rozerwie i będę miała leżenie plackiem, zabieg albo rehabilitację... -
Maniam ja za to słyszałam na odwrót. Dziecko zbiera siły na poród i jest spokojne. Nie pamiętam jak było z córką. Ale Bartek teraz wieczorami tak daje czadu że dziś aż mu zwróciłam uwagę. No tak mnie smyra tymi kopytami że aż się skupić nie mogę na niczym.
Bartoszow sporo. Na 25 miejscu.
Z tego co pamiętam na przyspieszenie to masaż sutkow, bieganie po schodach, ostre jedzeni, seks, olej rycynowy. A ostatnio na patologii od koleżanki się dowiedziałam że pomaga sok z natki pietruszki.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jeśli bardziej ruchliwe dziecko zwiastuje poród to ja urodzę jutro
moje dziecko jest w kilku miejscach na raz, w sumie to w każdym kawałku mojego brzucha i sprawdza jego rozciągliwość non stop.
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
ManiaM wrote:Wasze maluchy też są takie energicznie w brzuchach? Mam wrażenie że moja Miśka urządza tam jakieś zapasy. Ostatnio nawet zaczęliśmy na nią wołać kung fu panda
. Ja nie wiem co w nią wstapilo , nigdy aż tak aktywna nie była. Tym bardziej że już nie ma na to miejsca A i slyszalam że jak dziecko bardziej ruchliwe to zwiastuje to porod.
Jutro pakuje torbę haha 🤯 -
Miśka06 wrote:Dziewczyny, jak to jest z tym czopem? Jak mam rozpoznać czy to to czy po prostu śluz? Przy aplikowaniu luteiny wyciągnęłam jakiś glut wielkości paznokcia kciuka. Przezroczysto-biały...
-
Coś z tymi ruchami, ze niby słabsze jak dziecko ma mniej miejsca ktoś przekłamał... mój ma ponoć 2900g i co? Nie mogłam zasnąć wieczorem. On się tak czasami rzuca, ze mam wrażenie jakby chciał się obrócić lub połamać mi kości. Albo jedno i drugie. Tu w szpitalu co 2h detektor i musza się namęczyć żeby go wyłapać. Co zmiana przychodzi to sobie przekazują jak ruchliwe dziecko mam i ze się trzeba tym najeździć. 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM ja to słyszałam że jak mocno ruchliwe w brzuchu to daje popalić jak się urodzi... I to mnie przeraża 😥 moja mała odkąd czuje ruchy jest bardzo ruchliwa- dosłownie 20h/24 teraz to te kopniaki bardzo bolą. Od 3 dni wieczorem czkawka- myślałam że w pierwszej ciąży córka była w brzuchu ruchliwa, ale nie, teraz mogę powiedzieć że była grzeczna w brzuszku i teraz to dziecko anioł, a druga ... aż się boję pomyśleć co to będzie 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 06:48
ManiaM lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Mój maluszek ma czkawkę dwa razy dziennie o tej samej porze
Dziewczyny ale dziś się w nocy wystraszyłam.. Jak zwykle co 1,5h chodzę do łazienki. I dziś pospałam do 11 i co widzę.. sikam na czerwono. Od razu panika co się dzieje ale myślę poczekam. Ta sama sytuacja do 4 rano, smruzylam oko na kilka chwil.. Dopiero teraz sobie przypomniałam, że wypiłam dwie szklanki soku z buraka.. Masakra
Paulina -
Hej
Noc średnia. Co chwila sikać mi się chciało. Długo zasnąć nie moglam. Myślała o tym która w kolejce do CC będę. Jak to będzie wyglądać. W jakiej pozycji dadzą znieczulenie i panika ogólna. Do tego wstałam i mnie rwa plecy w krzyżu
Powiedzcie mi, z was też tak leci wydzielina jak z kranu? No od 4 dni ciągle podpaski bo wkładki nie dają rady... Ciągle mokro... -
Witam mamuśki. Moje imię widzę popularne ale mam to w dupie, Maja podobała mi się od zawsze jeszcze męża nie znałam więc tak dostanie na imię. Na drugie mąż chce dać Zosia po jego babci i w sumie jedna moja babcia też była Zosia więc może być.
Jeśli ruchliwość dziecka z brzucha przekłada się na aktywność poza brzuchem to mam przesrane. Moje dziecko chyba w ogóle nie śpi, wczoraj zastanawiałam się czy aby na pewno jest w brzuchu jedna A nie dwie. Tak się wierci, kopie, ciągle przy pęcherzu, z toalety mogę nie wychodzić, ciągle ją teraz czuje jak "gmera" na dole i ciągle mnie tam kłuje. Kto ją później ogarnie 😂kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Kiniorek a sprawdzałas czy wody Ci się nie sączą?
Ja po obchodzie nie wiem nic, bo wyników z rana jeszcze nie było. Nowa zmiana, nowy lekarz. Mniej przystępny. Trzeba czekać. Znów tylko ciśnienie, detektor i ktg w kółko. Na wiecznej obserwacji można oszaleć.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyKurczę, a mój brzdąc od wczoraj podejrzanie się uspokoił...😉
No i libido nam dość mocno wzrosło, wiec i ❤️ bywaja...i schody w domu kilka razy dziennie...
Kurczę, chyba niechcący przyspieszamy „godzinę 0” 😂
Dziewczyny szpitalne - nieustająco trzymam kciuki ✊✊przedszkolanka:) lubi tę wiadomość