WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzieliście fakty na TVN? Śmierć mózgu mamy, sztucznie utrzymywali ja przy życiu ponad 50 dni żeby maluszek się rozwinął na tyle aby mógł przeżyć poza lonem mamy....

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka kurde a moczenie w wodzie z solą nic nie daje?

Monia ja też nie lubię łóżek szpitalnych. W ogóle te materace są jakieś takie gumowe i skrzypią... :/

Mnie dzisiaj nerwy dały się we znaki. Jak się denerwuje, żeby nie myśleć, włącza mi się sprzątanie i nadmiar energii. Bo jak siedzę na dupie to za dużo myślę. K wrócił ze szpitala i mnie opierdzielil bo całe mieszkanie wysprztane... I pyta się po co? A ja w płacz. Rozpłakałam się jak małe dziecko z takim żalem, że tylko mnie przytulił. Nawarstwiło się wszystko. Szwagier, moja mama, zbliżający się porod, rozpoczęcie roku szkolnego, żal mi teściowej... Do tego włączyło mi się podjadanie że stresu. Co chwila coś miele...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w zoologicznym te paski i nie zdążyłam użyć bo już przestało ze mnie lecieć cokolwiek 🤷🏻‍♀️ Więc mam nadzieję, że to nie były wody tylko po prostu śluz.
    Ale już byłam przerażona, bo zaczęłam czuć co jakiś czas taki mocny ból okresowy i pleców, po chwili puszczał. Zastanawiałam się czy to skurcze, ale uznałam że skoro mam wątpliwości to wtedy to nie są skurcze. Teraz na szczęście przeszło. Może wyszła mi ta bieganina z rana.

ManiaM, ja widziałam. Po prostu szok co teraz lekarze są w stanie zrobić..

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni oj tak. A to ktg to masakrami leżysz tyle czasu. Mnie to tak bolał bok aż paliło.
    Co do łóżka to też miałam to nowe. Na pilota ale materac taki gumowy. Cały tyłek mokry od potu bo to nie przepuszcza powietrza. Masakra.

Maniam nie widziałam tego programu. Ale cuda robią. Chociaż ja mam co do tego inną wizję. Jakoś nie jestem w stanie sobie wyobrazić że dziecko nie pozna własnej matki. Ja mam schizy zeby mnie zabrakło a moja córka by została beze mnie. Aż mnie boli serce. Ja w takim wypadku chciałabym żeby nie stosować uporczywej terapii. Ale to tylko moje zdanie.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w szoku tak samo

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kupiłam w zoologicznym te paski i nie zdążyłam użyć bo już przestało ze mnie lecieć cokolwiek 🤷🏻‍♀️ Więc mam nadzieję, że to nie były wody tylko po prostu śluz.
    Ale już byłam przerażona, bo zaczęłam czuć co jakiś czas taki mocny ból okresowy i pleców, po chwili puszczał. Zastanawiałam się czy to skurcze, ale uznałam że skoro mam wątpliwości to wtedy to nie są skurcze. Teraz na szczęście przeszło. Może wyszła mi ta bieganina z rana.

ManiaM, ja widziałam. Po prostu szok co teraz lekarze są w stanie zrobić..
    Ja też mam bóle okresowe i czasami trzymają bez przerwy koło 2 godzin. Wczoraj gin powiedziała, że to skurcze przepowiadajace i o ile nie są regularne to mam wspomagać się no spą jak będą bardzo dokuczliwe plus magnez. Czulam też często kłucie i mocny ból szyjki ale jak się okazuje jest bardzo długa więc teraz to wszystko może nam dolegać :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się przepisać wizytę usg na jutro z przyszłego piątku, może dowiem się co z wodami, szyjką i przy okazji dowiem się czegoś o młodym. Nie czuję się jakoś gorzej, oddychać lżej chociaż brzuch się spina nawet jak idę do łazienki i z powrotem. Tak więc kciuki poproszę :) na razie nie rodzę i tego się trzymajmy ;)

KasiaP, Kookosowa, paulina2811, aga_ni, moni05, Cabrera, kasia1518, nuśka91, Jupik, wiktoriaa, mia4444 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No i mój zwolnił z rośnieciem. Ulzylo mi bo już wisiała nade mną walka z nhs, cc i 5kg dziecko. Także dziś waży 3286. Waga docelowa 4kg co jestem w stanie zaakceptowac bez problemu. Przy Gabie 3455 plus kleszczach nawet nie drasnelam. Więc i 4kg przejdzie :P do tego wrócił na siatki centylowe. Głowa która wcześniej była dużo poza siatka jest znów w siatce. Musiał mieć największy skok 3 tyg temu. Do tego ma długie włosy. Oddycha. Znaczy wiadomo nie tlenem. Ale na usg już widać że imituje mnie. Kiedy ja oddycham on też oddycha. Rusza mu się brzucho. Jego mięśnie kopiuja mnie w momencie oddechu także jest gotów by być urodzony. AFI mam 5,1 więc sporo wzrosło bo 3 tyg temu było 2,6. Nie znam się to norma?

Emikey to super wiadomości :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja trochę nie ogarniam rzeczywistości, mniej się odzywałam, bo i srednio się czuję. Od paru dni doslownie mam straszne obrzęki, a dzisiaj zdecydowanie czułam się fatalnie :( nie spałam pół nocy, bo raz, że totalnie mi niewygodnie z brzuchem , a dwa stresuję się tymi obrzękami :( szczegolnie, że nie ma upałów, jest chłodno, a ja nawet w upały nie miałam nic spuchnięte!

naczytałam się, że jak po nocy nie schodzą to nie jest dobry objaw, a mi po nocy nic nie schodzi. Aż do teraz nie mialam żadnych opuchnięć ani obrzęków i oczywiście martwię się, że to zatrucie ciążowe ☹️ ciśnienie mierzyłam i jak wcześniej miałam mega niskie tak dzisiaj 125/95, więc to drugie zdecydowanie za wysokie :/
    Jutro zrobię mocz i morfologię jeszcze.

Co do narzekań, w poniedziałek ciąża będzie donoszona, ale mówiąc szczerze mimo tych wszystkich dolegliwości to jestem trochę przerażona, że to JUŻ i nie chcę, żeby tak szybko bejbik opuszczał brzuszek 😂 nie czuję się jeszcze gotowa 😂 ale nie wiem kiedy będę :D

No ale więcej nie marudzę :) w weekend miałam babyshower i było bardzo fajnie! Poza tym odkrycie ciąży (szkoda, że dopiero teraz 😅) cin cin bezalkoholowy :D jest godnym zamiennikiem prosecco, polecam! :D

Moni trzymam za Was mocno kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! ♥️

Sunshine mam podobnie, tj najgorszy obrzęk zdecydowanie rano, potem w ciągu dnia się poprawia i na drugi dzień to samo. Najgorzej na dłoniach ale stopy tez kiepsko. Zgłaszałam to lekarce bo ciśnienie tez mialam wyższe niż ostatnio, ale powiedziała ze to normalne. Sprawdziła wyniki badanie moczu. Tak samo polozna, jak jej zapytałam na szkole rodzenia czy uznaje to za niepokojące kazała sprawdzać ciśnienie j przede wszystkim badanie moczu zrobic. U mnie wyniki ok. Lekarka mówiła żeby dużo pic, jeść białko i używać mało soli. Ale jeśli cokolwiek Cię niepokoi to oczywiście lepiej sprawdzić.

I ja tez odkryłam w weekend cin cin - pyszny! :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za komentarze dot imienia. Moim wymarzonym był Franciszek ale sama mam na imię Agnieszka j nienawidziłam tego jak to jest popularne imię. I dlatego pewnie wybierzemy/wylosujemy z tych dwóch: Władysław albo Beniamin.

Kompletuje ostatnie rzeczy i zastanawiałam się czy warto już kupować laktator. Jeśli będę karmić kupię pewnie jakiś lepszy elektryczny, ale ze nie wiem jak to będzie uznałam ze może na początek wystarczy ręczny. Chciałam jakoś tani i akurat wczoraj w lidlu kupiłam, za 29,9 (w przecenie z 69,9). Nie mam pojęcia czy to dobry zakup i czy warto coś takiego taniego w ogóle kupować ale daje znać jakby któraś potrzebowala.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam cały dzień:

Kkkaarr mój Aleksander w czołówce :d no ale wybierała Pola a to zobowiązuje :D
    Macie racje,końcówka lekka nie jest,ale to magiczne 37 tygodni to jednak po "coś" jest więc zaciskamy zęby i nogi i cieszymy się po tym czasie (i narzekamy jeszcze więcej legalnie! ) :D

Aga mi się podoba bardziej Franek :D
    Moni i Jupik ja tak samo. Tzn.jestem nastawiona na ekspres poród naturalny,ale najbardziej mi zależy na zdrowiu dziecka i by jak najszybciej wrócić do moich.
    Moni Kochana ale jak to wyłącznie? Ja ryczałam jak w 2 dobie musiałam poprosić o mm to fakt,ale zdarza się tak,że nawet mimo miliona starań to trzeba podać.. A nasz szpital tez bardzo na wszystko naturalne nastawiony.

Koniczynka u nas jest coś takiego (nazwa mi wyleciała teraz) że wysysa dziecko gdy nie można już przeć/ są problemy a na cc jest za późno. Brzmi przerażająco.

Silent ja z Polą taką miałam na tym etapie, na swoim obecnym już 1,5 cm. Lekarka cały czas mówiła,że jest ok, ja do 2 tyg.przed porodem jeszcze jezdziłam na uczelnie i praktyki,urodziłam w terminie :)

Kalcia na którą wizyta? ja czwartek na 9:00 :)
    i też mnie nosi :P

Emikey gratuluje wizyty :) dobrze,że zwolniło,ładna waga :)
    Japonka kciuki już dzisiaj! :)

Mnie pożarły dzisiaj jakieś komary/meszki ;/ nawet na tyłku mam banie... coś na to sprawdzonego można?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 21:12

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Na Żwirki i Wigury :)
    To mój szpital awaryjny :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • japonka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos imion to GUS opublikował listę za pierwsze półrocze 2019 - nasze jest na 14 miejscu ;) https://dane.gov.pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce/resource/19065

moni05, aga_ni, Cabrera lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja mam na 12.20 i tez mnie nosi, no to pewnie ostatnie usg przed porodem- idę do tego prywatnego, na NFZ już mam limit wykorzystany :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    A propos imion to GUS opublikował listę za pierwsze półrocze 2019 - nasze jest na 14 miejscu ;) https://dane.gov.pl/dataset/219,imiona-nadawane-dzieciom-w-polsce/resource/19065

Nasze poza piecdziesiatka🙂

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Przedszkolanka ja mam na 12.20 i tez mnie nosi, no to pewnie ostatnie usg przed porodem- idę do tego prywatnego, na NFZ już mam limit wykorzystany :D
    ja jestem ciekawa właśnie jak mi kolejne da- po tygodniu, po dwóch? I przebieram nogami co się tam dzieje z szyjką, ile waży Olek (a ma więcej niż Pola) no i odstawiać mam lutkę :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo aż 134 Remigiuszy :)

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym chyba wolała, żeby ta szyjka powoli się skracała jak z Kosia, bo to zwiastuje szybszy poród :P nie jestem za tym, żeby od razu jechać do szpitala, no w szpitalu wszystko idzie wolniej, niż w domu- chociaż wiadomo ze roznie bywa :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie z ciekawości czytałam co przyspiesza poród. Jak 8lat temu chciałam kilka dni przed terminem coś zacząć robić to wyczytałam że seks, schody, sutki, herbata z malin i jakiś olejek na przeczysczenie :p
    A dzisiaj wyczytałam jeszcze że masturbacja, 7-8 krążków ananasa świeżego, śliwki suszone i olej z wiesiołka a nawet sok z buraka :p no co rusz coś ma wywołać ale chyba to nie jest zbyt skuteczne. U mnie ruszył seks i mój jak sobie o tym przypomniał to wprowadził celibat xD

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez mam powoli odstawiać w połowie przyszłego tygodnia magnez i dupka... ale nie wiem jak z tym magnezem, bo mam straszne skurcze łydek bez niego 😕

Na pewno podają tu mieszankę jeśli jest konieczność. Ale wcześniej ponoć potrafią zrobić niezła sieczkę z głowy. Przecież to nie pomaga takiej młodej mamie dojść do siebie i ona ze stresu już tego pokarmu nie produkuje...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ