WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Dziewczyny, szyjka 2,5 cm to jest źle jak na 32 tc? Bo gin trochę kręciła nosem, kazała się oszczędzać. W miesiąc skróciła się z 4 do 2,5 cm :O ostatnie dwa dni trochę chodziłam na spacerach w górach. Wydawało mi się, że trasa totalnie emerycka i krótka, a tu proszę...
    Mi powiedziała że na tym etapie jest ok z 3.5cm na 2.3cm się skrócila A byłam w 31tc. Choć miałam usg tydzień później w luxmedzie i tam lekarz zmierzył na 3.8cm - więc nie wiem ile ma tak naprawdę 😊 moja gin powiedziała że mam się oszczędzać na tyle ile to możliwe przy rocznym dziecku no i to że dziecko główka w dół ułożone też ma wpływ bo wali główka w szyjke próbując się przebić.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Kokosowa mam brata Bartosza ☺️ imię spoko, ale to jest diabeł 😛 zwłaszcza teraz, ma 16 lat więc najgorzej 😌 Ciekawe jest to, że część osób mówi do niego Bartek a np w szkole cześć kolegów i nauczycieli zawsze mówiła do niego Bartosz ☺️

Może być i diabeł byle zdrowy hehe :) czuć w brzuchu że Bartek bije rekord co do wkurzania matki jeszcze w życiu płodowym :) ma siostrę diabełka to nie może być pierdoła hehe
    Ja osobiście znam chyba tylko jednego Bartka ( Bartłomieja)

odebrałam dziecko z przedszkola a ona do taty :( panie mówią że jest lepiej ale nadal rano płacz. Chociaż postęp duży bo dziś zjadła obiad. Także czekamy na lepsze rozstania.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • silent Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Sam wymiar szyjki zły nie jest, ale mi dokładnie tak samo się skrocila w 3 tygodnie, z 4 cm na 2,8 cm. I alarmu może jeszcze nie wszczynała, ale kazała ograniczyc w miarę aktywność. A po wizycie w tydzień poszło z 2,8 cm na 1,5 cm plus odpadł czop. Takze tak jak gin mówi, lepiej się oszczędzać :)

O kurczę. I jak sytuacja u Ciebie teraz? Tak sobie myślę, że chyba zepnę poślady i spakuję wreszcie torbę ;) a resztę wyprawki jakoś się ogarnie po drodze.

3uqruv0.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni teraz zachęcają, a ciekawa jestem czy jak dziecko ma się przy sobie i sa problemy z laktacją czy dostawianiem, to są takie chętne do pomocy.

A ja zaobserwowałam, że w końcu po 8 miesiącach poprawiła mi się cera i w końcu wyglądam jak człowiek :D

moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest jeszcze jeden ważny argument, żeby wytrzymać do terminu :P jeszcze jedna pełna wypłata! Później będzie już mniej :) :D hehe

Ja mam wizytę w czwartek :) zobaczymy jak moja szyjka i rozwarcie. Buziaki dla cierpiących i szpitalnych oraz tych rozpakowanych- ja dziś tryskam energia :)

silent, sandrina22, moni05, Konieczynka, Jupik, kasia1518, kkkaaarrr, Klaudia2016, przedszkolanka:), Zimri lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowy budyń zamiast mózgu: właśnie zobaczyłam, że dziś miałam dentyste na 9:00... podwójna wizyta... Byłam pewna, że to jutro. Próbuję się do niego dodzwonić, żeby przeprosić, ale nie odbiera. Czuje się jak przegryw, bo zmarnowałam chłopu czas 🙁

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    O kurczę. I jak sytuacja u Ciebie teraz? Tak sobie myślę, że chyba zepnę poślady i spakuję wreszcie torbę ;) a resztę wyprawki jakoś się ogarnie po drodze.
    Mam 3 dni reżimu łóżkowego i jak się nie poprawi to na patologie ciąży :/ lepiej spakuj torbę, ja jeszcze nie spakowana i będę musiała to zlecic mężowi, a wiadomo że samemu to się zrobi najlepiej :P a jak jest maluch ułożony? Bo tak jak Kasia1518 pisze, mój też główka ułożony w dół i wali mi w tą szyjke ciągle i pewnie dlatego się tak skraca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 14:40

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Ciążowy budyń zamiast mózgu: właśnie zobaczyłam, że dziś miałam dentyste na 9:00... podwójna wizyta... Byłam pewna, że to jutro. Próbuję się do niego dodzwonić, żeby przeprosić, ale nie odbiera. Czuje się jak przegryw, bo zmarnowałam chłopu czas 🙁
    Najgorsze, że jak ktoś nie jest w ciąży to nie zrozumie jak ten nasz mózg działa. Ja już tyle razy coś zapomniałam i pewnie ani razu mi nie uwierzyli, że to naprawdę przez ciążę nie pamiętam, a nie dlatego, że jestem roztrzepana 🙄

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka powiem Ci tak, ja wczoraj cztery razy zapoimnalam nasikac do kubeczka, żeby zrobić badanie, szlam do toalety z kubkiem w rece i zapominałam. Dzisiaj w koncu mi się udało, to lab chyba zgubil moja probke …. i co tu powiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 14:50

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy można gdzieś stacjonarnie dostac te testy na wyciek wód plodowych? Apteka albo Rossmann?

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

Co do budyniu ciążowego... Ja dziś myślałam że mąż przywiózł mi cebulki tulipanów :D a to było to
    a9a3915f9a8c.jpg

moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Wiecie może czy można gdzieś stacjonarnie dostac te testy na wyciek wód plodowych? Apteka albo Rossmann?
    Sklep zoologiczny. Bo tak się sprawdza PH wody dla ryb. W aptece przynajmniej u mnie nie ma nigdzie ani nie słyszeli o tym

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece nie znajdziecie. Info z pierwszej ręki, pracuje w aptece a dwa ostatnie lata byłam kierownikiem. ;)

Co do kleszczy to na starej warszawskiej ponoć stosowali i Ci lekarze potrafią je zakładać. Według położnej w Sokółce teraz jest personel z Warszawskiej i ładnie im wychodzi zakładanie kleszczy. A w usk właśnie proznociag.
    Jakby nie było nic nie brzmi zachęcająco.

Emikey smakowicie wyglądają te cebulki tulipanów ;)

Kokosowa z każdym dniem u córki będzie lepiej. Ale może warto żeby tata wozil bo dziecko zazwyczaj jest z ojcem mniej związane i łatwiej się rozstać. U nas tak było. A nawet jak trzeba odebrać to wolę żeby mąż jechał, syn odkąd skończył rok chodzi do żłobka, teraz przedszkola. Rozstania były bardzo ciężkie. Ale przy mnie rozklejal się bardziej. Trzeba było z szyji go zrywać, mezam łatwiej to szło.
    Teraz chce żeby mąż go wozil, żeby nie było takiej drastycznej zmiany po porodzie, że wozila mama codziennie a tu pojawił się dzidziuś i mama nie przyjeżdża.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Sklep zoologiczny. Bo tak się sprawdza PH wody dla ryb. W aptece przynajmniej u mnie nie ma nigdzie ani nie słyszeli o tym
    I jak wtedy odczytywać wynik? I jak to w ogóle zrobić 😄

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii w aptekach możesz popytać po te wkładki zmieniające kolor, chociaż ktoras dziewczyna chyba pisala, ze gdzies dostala papierki lakmusowe, nie pamiętam kto.
    Te wkładki na pewno można zamowic online z odniorem osobistym, no w apteline to idzie super szybko, często cos zamawiam, ostatnio skladalam zamówienie o 23, o 9 rano miałam do odbioru w aptece, która sama wybierasz, jak składasz rano zamówienie, jest popołudniu, niezle ceny. Tylko nie wiem czy Cie urzadza takie rozwiązanie, czekac do jutra.
    https://apteline.pl/saugella-amniocheck-test-wycieku-wod-plodowych-6-sztuk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 15:28

• paulina2811 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    I jak wtedy odczytywać wynik? I jak to w ogóle zrobić 😄
    Ja po prostu przykładam pasek do śluzu bezpośrednio. Można i do wkładki ale boję się, że da zły wynik. Papierek jest żółty. Jeśli to wody to barwi się na zielono/niebiesko. Jeśli to śluz to jest ciemno pomarańczowy. Ja próbowałam na zwykłej wodzie jaki kolor wychodzi :)

• emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg. Teraz kalkuluja dane. Zobaczyny czy nadal utrzymał się na poziomie giganta.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    W aptece nie znajdziecie. Info z pierwszej ręki, pracuje w aptece a dwa ostatnie lata byłam kierownikiem. ;)

Co do kleszczy to na starej warszawskiej ponoć stosowali i Ci lekarze potrafią je zakładać. Według położnej w Sokółce teraz jest personel z Warszawskiej i ładnie im wychodzi zakładanie kleszczy. A w usk właśnie proznociag.
    Jakby nie było nic nie brzmi zachęcająco.

Emikey smakowicie wyglądają te cebulki tulipanów ;)

Kokosowa z każdym dniem u córki będzie lepiej. Ale może warto żeby tata wozil bo dziecko zazwyczaj jest z ojcem mniej związane i łatwiej się rozstać. U nas tak było. A nawet jak trzeba odebrać to wolę żeby mąż jechał, syn odkąd skończył rok chodzi do żłobka, teraz przedszkola. Rozstania były bardzo ciężkie. Ale przy mnie rozklejal się bardziej. Trzeba było z szyji go zrywać, mezam łatwiej to szło.
    Teraz chce żeby mąż go wozil, żeby nie było takiej drastycznej zmiany po porodzie, że wozila mama codziennie a tu pojawił się dzidziuś i mama nie przyjeżdża.
    Z tym masz rację, ani proznociag ani kleszcze nie brzmią zachęcająco i raczej budzą strach, przynajmniej we mnie. Ale wiadomo, że gdyby było trzeba to zgodziła bym się na wszystko żeby ratować maluszka

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam takie wkładki na sprawdzenie czy wody się nie sączą właśnie w aptece ale cena ich powala bo kosztowały 60zl za 6szt🤦dziewczyny a kupujecie na laktację Femaltiket?mi go położna plecaka bo mówi że przy CC może szybciej pobudzi laktację.

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii, ja zamawiałam coś tego typu:
    https://biosklep.com.pl/pl/p/Papierki-Lakmusowe-33-szt.-Dr.-Jacobs/17377?gclid=EAIaIQobChMIm5SYo-K05AIVR-h3Ch1eXAamEAQYAiABEgINnfD_BwE

paski po przyłożeniu do śluzu zabarwiają się na kolory...generalnie jeśli zabarwi się bodajże na niebiesko, to jest to alarmujące...

Ale jak masz wątpliwości, to w twojej sytuacji pojechałabym do szpitala...

‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ