Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
silent wrote:Dziewczyny, szyjka 2,5 cm to jest źle jak na 32 tc? Bo gin trochę kręciła nosem, kazała się oszczędzać. W miesiąc skróciła się z 4 do 2,5 cm
ostatnie dwa dni trochę chodziłam na spacerach w górach. Wydawało mi się, że trasa totalnie emerycka i krótka, a tu proszę...
kasia1518
-
nuśka91 wrote:Kokosowa mam brata Bartosza ☺️ imię spoko, ale to jest diabeł 😛 zwłaszcza teraz, ma 16 lat więc najgorzej 😌 Ciekawe jest to, że część osób mówi do niego Bartek a np w szkole cześć kolegów i nauczycieli zawsze mówiła do niego Bartosz ☺️
Może być i diabeł byle zdrowy heheczuć w brzuchu że Bartek bije rekord co do wkurzania matki jeszcze w życiu płodowym
ma siostrę diabełka to nie może być pierdoła hehe
Ja osobiście znam chyba tylko jednego Bartka ( Bartłomieja)
odebrałam dziecko z przedszkola a ona do tatypanie mówią że jest lepiej ale nadal rano płacz. Chociaż postęp duży bo dziś zjadła obiad. Także czekamy na lepsze rozstania.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olliiii wrote:Sam wymiar szyjki zły nie jest, ale mi dokładnie tak samo się skrocila w 3 tygodnie, z 4 cm na 2,8 cm. I alarmu może jeszcze nie wszczynała, ale kazała ograniczyc w miarę aktywność. A po wizycie w tydzień poszło z 2,8 cm na 1,5 cm plus odpadł czop. Takze tak jak gin mówi, lepiej się oszczędzać
O kurczę. I jak sytuacja u Ciebie teraz? Tak sobie myślę, że chyba zepnę poślady i spakuję wreszcie torbęa resztę wyprawki jakoś się ogarnie po drodze.
-
Moni teraz zachęcają, a ciekawa jestem czy jak dziecko ma się przy sobie i sa problemy z laktacją czy dostawianiem, to są takie chętne do pomocy.
A ja zaobserwowałam, że w końcu po 8 miesiącach poprawiła mi się cera i w końcu wyglądam jak człowiekmoni05, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jest jeszcze jeden ważny argument, żeby wytrzymać do terminu
jeszcze jedna pełna wypłata! Później będzie już mniej
hehe
Ja mam wizytę w czwartekzobaczymy jak moja szyjka i rozwarcie. Buziaki dla cierpiących i szpitalnych oraz tych rozpakowanych- ja dziś tryskam energia
silent, sandrina22, moni05, Konieczynka, Jupik, kasia1518, kkkaaarrr, Klaudia2016, przedszkolanka:), Zimri lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Ciążowy budyń zamiast mózgu: właśnie zobaczyłam, że dziś miałam dentyste na 9:00... podwójna wizyta... Byłam pewna, że to jutro. Próbuję się do niego dodzwonić, żeby przeprosić, ale nie odbiera. Czuje się jak przegryw, bo zmarnowałam chłopu czas 🙁
-
silent wrote:O kurczę. I jak sytuacja u Ciebie teraz? Tak sobie myślę, że chyba zepnę poślady i spakuję wreszcie torbę
a resztę wyprawki jakoś się ogarnie po drodze.
lepiej spakuj torbę, ja jeszcze nie spakowana i będę musiała to zlecic mężowi, a wiadomo że samemu to się zrobi najlepiej
a jak jest maluch ułożony? Bo tak jak Kasia1518 pisze, mój też główka ułożony w dół i wali mi w tą szyjke ciągle i pewnie dlatego się tak skraca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 14:40
-
nuśka91 wrote:Ciążowy budyń zamiast mózgu: właśnie zobaczyłam, że dziś miałam dentyste na 9:00... podwójna wizyta... Byłam pewna, że to jutro. Próbuję się do niego dodzwonić, żeby przeprosić, ale nie odbiera. Czuje się jak przegryw, bo zmarnowałam chłopu czas 🙁
-
Nuśka powiem Ci tak, ja wczoraj cztery razy zapoimnalam nasikac do kubeczka, żeby zrobić badanie, szlam do toalety z kubkiem w rece i zapominałam. Dzisiaj w koncu mi się udało, to lab chyba zgubil moja probke …. i co tu powiedzieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 14:50
-
Wiecie może czy można gdzieś stacjonarnie dostac te testy na wyciek wód plodowych? Apteka albo Rossmann?
-
nuśka91 wrote:Ciążowy budyń zamiast mózgu: właśnie zobaczyłam, że dziś miałam dentyste na 9:00... podwójna wizyta... Byłam pewna, że to jutro. Próbuję się do niego dodzwonić, żeby przeprosić, ale nie odbiera. Czuje się jak przegryw, bo zmarnowałam chłopu czas 🙁
Co do budyniu ciążowego... Ja dziś myślałam że mąż przywiózł mi cebulki tulipanówa to było to
moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Wiecie może czy można gdzieś stacjonarnie dostac te testy na wyciek wód plodowych? Apteka albo Rossmann?Paulina
-
W aptece nie znajdziecie. Info z pierwszej ręki, pracuje w aptece a dwa ostatnie lata byłam kierownikiem.
Co do kleszczy to na starej warszawskiej ponoć stosowali i Ci lekarze potrafią je zakładać. Według położnej w Sokółce teraz jest personel z Warszawskiej i ładnie im wychodzi zakładanie kleszczy. A w usk właśnie proznociag.
Jakby nie było nic nie brzmi zachęcająco.
Emikey smakowicie wyglądają te cebulki tulipanów
Kokosowa z każdym dniem u córki będzie lepiej. Ale może warto żeby tata wozil bo dziecko zazwyczaj jest z ojcem mniej związane i łatwiej się rozstać. U nas tak było. A nawet jak trzeba odebrać to wolę żeby mąż jechał, syn odkąd skończył rok chodzi do żłobka, teraz przedszkola. Rozstania były bardzo ciężkie. Ale przy mnie rozklejal się bardziej. Trzeba było z szyji go zrywać, mezam łatwiej to szło.
Teraz chce żeby mąż go wozil, żeby nie było takiej drastycznej zmiany po porodzie, że wozila mama codziennie a tu pojawił się dzidziuś i mama nie przyjeżdża. -
paulina2811 wrote:Sklep zoologiczny. Bo tak się sprawdza PH wody dla ryb. W aptece przynajmniej u mnie nie ma nigdzie ani nie słyszeli o tym
-
Oliii w aptekach możesz popytać po te wkładki zmieniające kolor, chociaż ktoras dziewczyna chyba pisala, ze gdzies dostala papierki lakmusowe, nie pamiętam kto.
Te wkładki na pewno można zamowic online z odniorem osobistym, no w apteline to idzie super szybko, często cos zamawiam, ostatnio skladalam zamówienie o 23, o 9 rano miałam do odbioru w aptece, która sama wybierasz, jak składasz rano zamówienie, jest popołudniu, niezle ceny. Tylko nie wiem czy Cie urzadza takie rozwiązanie, czekac do jutra.
https://apteline.pl/saugella-amniocheck-test-wycieku-wod-plodowych-6-sztukWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 15:28
-
Olliiii wrote:I jak wtedy odczytywać wynik? I jak to w ogóle zrobić 😄Paulina
-
Konieczynka wrote:W aptece nie znajdziecie. Info z pierwszej ręki, pracuje w aptece a dwa ostatnie lata byłam kierownikiem.
Co do kleszczy to na starej warszawskiej ponoć stosowali i Ci lekarze potrafią je zakładać. Według położnej w Sokółce teraz jest personel z Warszawskiej i ładnie im wychodzi zakładanie kleszczy. A w usk właśnie proznociag.
Jakby nie było nic nie brzmi zachęcająco.
Emikey smakowicie wyglądają te cebulki tulipanów
Kokosowa z każdym dniem u córki będzie lepiej. Ale może warto żeby tata wozil bo dziecko zazwyczaj jest z ojcem mniej związane i łatwiej się rozstać. U nas tak było. A nawet jak trzeba odebrać to wolę żeby mąż jechał, syn odkąd skończył rok chodzi do żłobka, teraz przedszkola. Rozstania były bardzo ciężkie. Ale przy mnie rozklejal się bardziej. Trzeba było z szyji go zrywać, mezam łatwiej to szło.
Teraz chce żeby mąż go wozil, żeby nie było takiej drastycznej zmiany po porodzie, że wozila mama codziennie a tu pojawił się dzidziuś i mama nie przyjeżdża.Paulina -
nick nieaktualnyOliii, ja zamawiałam coś tego typu:
https://biosklep.com.pl/pl/p/Papierki-Lakmusowe-33-szt.-Dr.-Jacobs/17377?gclid=EAIaIQobChMIm5SYo-K05AIVR-h3Ch1eXAamEAQYAiABEgINnfD_BwE
paski po przyłożeniu do śluzu zabarwiają się na kolory...generalnie jeśli zabarwi się bodajże na niebiesko, to jest to alarmujące...
Ale jak masz wątpliwości, to w twojej sytuacji pojechałabym do szpitala...