WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni,Benio jest super :)
    Dzień dobry w ogóle,trzymajcie się tam bidoczki moje.
    Co do wagi to moja chyba teraz jakiś skok miała,bo z dnia na dzień mi 1,5kg przybyło. Ale to się dopiero 11.09 dowiem.
    W ogóle wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zwiedzanie szpitala. Szczerze to się zaczęłam bać. No i nie wiem czy mój stanie na wysokości zadania. Samo oglądanie sali porodowej zniósł ledwo ledwo a co dopiero poród. Martwię się,że odpadnie mi tam i zostanę sama. A sama sala super. Zrobione na taki ładny pokój, przytulny, jest wanna tylko niestety 1 wanna na 2 sale więc może być zajęta, fajne łóżko które można przestawiać na każdą możliwą konfigurację i szmery bajery typu kolorowe światła, głośnik żeby własną muzykę puścić itp. No ale co mi po tym jeśli wsparcia nie będzie. No nic,zanim się zacznie to się nie dowiem czy da radę czy nie

aga_ni, moni05 lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek <3

wiktoriaa, aga_ni, ManiaM lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gliwicach dzis otwarcie nowej porodowki wiec byl zlot polityczny, przecinanie wstegi, balony i te sprawy :D a co do porodu u mnie I faza odbyla sie na normalnej sali i juz na koncowce trafilam na porodowke (rozwarcie 8cm) ale w dupie mialam wanny, porod wertykalny itd a planu porodu nawet nie wyjelam. Malo tego rzekomo sie na naciecie krocza nie zgadzalam.itd a jak przyszlo co do czego to podpisywalam wszystko w ciemno :D

Ale mysle ze gdybym miala rodzic parenascie godzin na sali porodowej to bym korzystala z prysznica i innych udogodnien :)

Wiem.za to ze maz byl moim najwiekszym.wsparciem bez niego bym nie dala rady!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 09:52

moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po kolejnej ciężkiej nocy. Była jeszcze gorsza burza niż dnia poprzedniego. Jak się udało zasnąć to obudziłam się z taką zgaga że nawet śline ciężko było przełknąć. Później dziecko postanowiło się chyba obrócić nie wiem jak bo była główka w dół już, ale myślałam że w nocy łamie mi wszystkie kości! Taki ból okropny plus pęcherz który myślałam że wybuchnie! Byłam sikać 5 razy dokładnie co 20minut. Na zewnątrz zimno i pada deszcz, miało być lepiej a ja siedzę i oddychać nie mogę więc nie wiem co za pozycję dziecko przybrało.
    Dziewczyny kciuki za Was wszystkie mam nadzieję że damy radę wytrwać do końca! Niektórym z Was już niedużo zostało ja teoretycznie prawie do końca października he he

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Franciszek <3
    Jak na studiach pracowałam jako niania Franek prawie 9miesięczny bobas był moim pierwszy dzieckiem do opieki. Najmłodszy i najgrzeczniejszy chłopczyk. Do dziś mam do niego sentyment A to już 8 letni kawaler 😊

aga_ni lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mi się tez Benio podoba 😍

aga_ni lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Franciszek bardzo mi się podoba, ale bardzo popularne. Jak nie możecie się zdecydować na jedno z trzech, poczekajcie jak się urodzi- może wtedy któreś będzie pasować bardziej😋

Ja miałam kolejną ciężka noc, na jednym boku uwierała mnie głowa małego, na drugim dupka. No i kość ogonowa też mnie boli. Wczoraj mały mnie wieczorem po żołądku kopał - dopiero skakanie na piłce pomogło. A teraz jak odsypia, to bym się nie pogniewała za kopniaczka, żeby wiedzieć że wszystko w porządku. No nie można mi dogodzić😆

aga_ni lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi, to ja już w żadne prognozy nie wierzę. U mojego dr ostatnio 2300 miał a tydzień później u innego 2700... No tyle w tydzień nie przykoksował. Teraz się zastanawiam, co zrobią w szpitalu jak mi się mały w żadne ubranka nie zmieści, które zabiorę😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 10:08

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina ja już trzy razy torbę młodemu przepakowalam. Na początku wzięłam same 50 teraz 56 i 50 po dwa. A teraz już same 56 bo im większy tym wiem że on w to 50 nie wejdzie. A mój 19 sierpnia na wizycie ważył 2800 tak więc teraz myślę że 3300 może być. Ale w szpitalu tak mi to USG zrobili ze nic się nie dowiedziałam o dziecku tylko te wody ciągle mierzyli.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dziewczyny ja bym wszystko oddala zeby moja Malutka posiedziala chociaz dzien czy dwa dluzej, a o tygodniach nawet nie marzylam wiec wiem ze Wam bardzo ciezko, ale pomyslcie ze to moze pomoc waszym maluszkom byc zdrowymi. Bo te bolace brzuchy, nogi itd to nic w porownaniu bolu jaki jest gdy patrzysz na takie malenstwo pod ta cala aparatura...

Dzieki Kasia za opis jak bylo u Was! Ppdnosi mnie to na duchu, ze to sie w konvu skonczy :)

Co do wagi to ja akurat.jestem.w t bladozielona ale.znajoma polozna tez wsppminala ze glownie vhodzi o wielkosc glowli.

Jupik ja mialam takie ulozenie,mialam robic kocie grzbiety, ppdnosic biodra do gory i stosowalam metode na latarke, Mala sie obrocila :) ale zanim to sie dtalo to lelarka powiedziala ze jak sie do 37tyg nie obroci to bedziemy umawiac cc.
    Zgadzam się Aaga z Tobą. Też wolałabym pomęczyć się 2 lub 3tyg więcej nawet w szpitalu którego miałam już po dziurki w nosie. Ja może nie doświadczyłam tych dolegliwości co wy (choć nudności, wymioty, brak apetytu towarzyszyly mi do końca) bo urodziłam wcześniej i maleńkie dziecko. Ale myślę że wolałabym to przez 3 tygodnie niż jeżdżenie potem do dzieciątka do szpitala przez nie wiadomo jak długo. Patrzenie na niego w tych kabelkach to jedno. Ale to że nie możesz się nim zajmować, karmić, pielęgnować to drugie... A to że nie masz go przy sobie i widzisz tylko przez 3 czy 4 godziny dziennie to masakra. I codziennie żegnanie się z nim... serce pęka :(
    Po za tym dziecko urodzone przed 37 tyg to cały czas wcześniak. Skierowania do poradni, lekarze...
    Więc dziewczyny!!! Domyślam się że nie jest Wam łatwo. Ale pomyślcie jak blisko już jesteście. Więc zciskajcie zęby i nogi do min. 37tyg!!! Trzymam kciuki mocno za każdą z Was z osobna :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 10:29

Dominika32, Aaga, Klaudia2016, nuśka91, Cabrera, kasia1518, Jupik, silent, aga_ni, meerici, lena198808, moni05, mia4444, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️

Kiniorek współczuję sytuacji ze szwagrem. Dobrze byłoby gdybyś odcięła się trochę emocjonalnie dla dobra dziecka ale wiem że to tylko dobrze się mówi...

Moni kurcze, nie masz szczęścia w tej ciąży 🙁 najpierw ta toxoplazmoza, tyle nerwów, teraz znowu zatrucie. Trzymam kciuki, żeby lekarze podejmowali dobre decyzje co do dalszego rozwoju sprawy 😘

Jupik spokojnie, jest szansa, że dzidziuś się obróci. Jakiś czas temu któraś dziewczyna tu pisała, że dziewczyna z sali miała planowaną cesarke ze względu na ułożenie pośladkowe i w noc przed cc dziecko się obróciło i rodziła jednak sn ☺️ A ja chce wyparzyć smoczek i butelkę teraz, bo wkładam je do torby do szpitala w razie W. Ale będą w woreczku zaciskowym więc raczej nic się nie stanie.

aga_ni mi się wszystkie trzy imiona podobają ☺️ Franek jest popularny, ale kurcze my dajemy Jakub. To imię jest jeszcze bardziej popularne ale co zrobić jak od zawsze wiedzieliśmy że nasz synek będzie Kubą 😊 Władysław też fajnie, mój dziadek jest Władysławem i jest bardzo bardzo dobrym i honorowym człowiekiem☺️ Beniamin też mi się podoba 😀 To Ci pomogłam 😂

Ja też myślę, żeby dzidziuś siedział chociaż do tego bezpiecznego 38tc. Czasem jest gorzej, czasem lepiej. Rozumiem że niektóre z Was czują się naprawdę fatalnie. Jednak wolałabym żeby dzidziuś był w 100% przygotowany do życia poza brzuchem.

Z drugiej strony przenoszenie też nie jest dobre. Mój mąż jeszcze nie wie, ale od połowy września chciałbym wrócić do seksu. Będzie przerażony 😂 A ja chyba nie pamiętam co to w ogóle było 😉

Ja wczoraj spakowałam torby do szpitala tak na 100% ☺️ Musiałam zapakować dwie, jedną dla mnie, drugą dla dzidziusia. U mnie na stronie szpitala napisali żeby mieć swoje ubranka, rożek, jaśka do karmienia itp więc nie było szansy to upchać do jednej torby. Ale jestem bardzo zadowolona jak to zrobiłam, bo wszystko mam popakowane w woreczki ☺️👍

Jupik, moni05, aga_ni lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek mega popularne teraz. To ładne imię ale potem w klasie czy grupie przedszkolnej może się okazać że będzie 5 innych o tym samym imieniu. Moja bratanica jest Magdalena i było to imię na topie 11 lat temu. Teraz jest ich 4 w klasie i moja bratanica narzeka. Mi podoba się Benjamin.

aga_ni lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - Beniamin ❤️ Benio ❤️

Ja to w ogóle Henia chciałam (Henryk) 😊

Kookosowa, sandrina22, meerici, moni05, aga_ni, mia4444 lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Dzień dobry :)

Oj właśnie się spodziewam że malutka nie będzie. Główka nie mieści się w siatce centylowej. Jak ja ją urodze?

Gdy myślę racjonalnie też chcę rodzic w 40 tygodniu ;) wiadomo że wczesniactwo niesie ryzyko. Takie myśli że chce rodzić wcześniej przychodzą przy skraju wyczerpania.
    Wczoraj pisałam oby nie było gorzej. A dziś wstałam i czuję że infekcja intymna się zaczęła. O 12 wizyta a nosi mnie po ścianach, świąd straszny. Zawsze rozwija mi się infekcja po sexie. Mąż ma przykaz leczenia choć u niego żadnych objawów. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Mój lekarz twierdzi że nic. A ostatnio mam powrót libido i jak tu żyć w celibacie.
    Takie przemyślenia z rana.

Moni trzymaj się dzielnie. Dobrze ze jesteś pod obserwacja, zdrowie Towje i maluszka najważniejsze

EDIT : PRZECZYTAJCIE TEN ARTYKUŁ
    https://nieperfekcyjnamama.pl/2019/09/01/waszewyznania-39-ciaza-to-dla-mnie-koszmar/

Ahhh artykuł w 80% o mnie - sama prawda

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteśmy przy imionach... Kate podała jak nazwała bliźniaki bo mi umknęło? Czy nie pisała.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje... Mój powiedział że mam się położyć jeszcze bo widział że oczy przekrwione, zapłakane z wczoraj... I dopiero wstałam... Mówiłam żeby mnie o 10 obudził a ten nic. Wolał żebym dospala i nie była smutna i zdołowana tylko wypoczęta....

moni05, Milanka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey nie podała. Na pierwszej stronie też jest tylko że urodziła :)

U nas właśnie z tego względu odpadają imiona z pierwszych 20 listy najpopularniejszych. Może i ładne ale jakoś mi się nie podoba że się często powtarza. Judyta jest jedną na całe przedszkole :) pierwszego dnia już ją zapamiętali. Z tego co wiem to Bartusiow też nie ma dużo.

moni05, aga_ni lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Zwariuje... Mój powiedział że mam się położyć jeszcze bo widział że oczy przekrwione, zapłakane z wczoraj... I dopiero wstałam... Mówiłam żeby mnie o 10 obudził a ten nic. Wolał żebym dospala i nie była smutna i zdołowana tylko wypoczęta....
    To tylko się cieszyć, że tak dba a nie wariowac :P mój wiedząc, że kość ogonowa mnie zabija pyta co na obiad...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Emikey nie podała. Na pierwszej stronie też jest tylko że urodziła :)

U nas właśnie z tego względu odpadają imiona z pierwszych 20 listy najpopularniejszych. Może i ładne ale jakoś mi się nie podoba że się często powtarza. Judyta jest jedną na całe przedszkole :) pierwszego dnia już ją zapamiętali. Z tego co wiem to Bartusiow też nie ma dużo.
    To tak jak u nas. Nie chcemy tych popularnych.

Gabriel jest 37 a Daniel 57. Ale patrząc na to, że mieszkają w UK to Gabriel jest 72 a Daniel 86.

A wy będziecie mieć Bartlomieja czy Bartosza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 11:22

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już czasami mam dość chociaż i tak prawie cała ciąża była dla mnie łaskawa. Dopiero na koniec zaczęły męczyć rzeczy typu zgaga, hemoroidy. Ale biorąc pod uwagę, że jest ryzyko, że maly wyjdzie wcześniej to już wolę spokojnie dociągnac do 40 tc, nawet i z tymi wszystkimi dolegliwościami ciążowymi.

U mnie niestety jeszcze poprawy nie ma, na dodatek mam nakaz leżenia, a wcześniej już umówiliśmy pranie kanapy, więc teraz nawet nie mogę polezec bo muszę moją psią sfore ogarniać, żeby nie przeszkadzały i nawet nie mam gdzie leżeć, bo muszę Panu towarzyszyć, a jestem sama.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ