WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊

Moje dziecie szaleje do nocy a teraz odsypia-kolejny nocny marek 😂

Jupik porób ćwiczenia o których napisała Agaa,też słyszałam że działaja.
    Co do wagi to pamiętaj o granicy błędu ;)

Moni daj znać po obchodzie.
    Kiniorek straszna choroba,przykro mi 😔

Ja dzisiaj nawet dobra noc,wstajemy na śniadanie i na spacer.
    Miłego dnia😊

moni05, Cabrera, Jupik lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obchodzie jeszcze nie bardzo wiem cokolwiek. Dzisiaj zaczynam zbiórkę dobowa i w sumie na ten wynik najbardziej czekają, co i tak dopiero jutro. Jeszcze pobrali posiew rano moczu, no i lipa jest. Rozwija się zatrucie ciążowe. Białka za dużo, kwas moczowy, do obserwacji jestem, ciul wie jak długo :(

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Kciuki za wizyty:-)
    Kiniorek,przykra sprawa :-(
    Emikey u mnie waga będzie podobna w 34+1 było 2,700
    Następną wizyte w 36+1 W szpitalu,spodziewam się wagi ok 3,600 I jestem bardzo ciekawa co na to powiedzą...
    Syn urodzil się z wagą 3,900 I skończyło się po kilkunastu godzinach meczenia mnie ma cesarce,oczywiscie wody zielone,zamartwica i tylko 5 pkt.:-(
    A tak prosiłam o cesarke wcześniej...:-(
    Przecież kobieta czuje sama po sobie czy da radę,czy nie,nikt dla zabawy cesarki nie wybiera,nie ogarniam tego.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej dziewczyny
    Kciuki za wizyty:-)
    Kiniorek,przykra sprawa :-(
    Emikey u mnie waga będzie podobna w 34+1 było 2,700
    Następną wizyte w 36+1 W szpitalu,spodziewam się wagi ok 3,600 I jestem bardzo ciekawa co na to powiedzą...
    Syn urodzil się z wagą 3,900 I skończyło się po kilkunastu godzinach meczenia mnie ma cesarce,oczywiscie wody zielone,zamartwica i tylko 5 pkt.:-(
    A tak prosiłam o cesarke wcześniej...:-(
    Przecież kobieta czuje sama po sobie czy da radę,czy nie,nikt dla zabawy cesarki nie wybiera,nie ogarniam tego.
    Bo u nas trochę podchodzą do tego:można spróbować. Można pewnie ale jak widać, że nic z tego nie będzie to po co męczyć i kobietę i dziecko..

Dominika32 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ooo to podejrzewam, że mój Staś to "maluszek" przy Twoim synku :) skoro w 33+5 Twoj miał 2900 to 3 tygodnie później może być duuuzo więcej :)
    No zobaczę za kilka godzin :P chociaż Dzieci rosną skokowo więc mam nadzieję że właśnie przed ostatnim usg, a nie teraz, miał swój największy skok.

paulina2811 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas po deszczu pogoda super. Odstawiłam córkę do przedszkola i serce mi pękło. Głowa z wykształceniem mówi wyjdź zaraz przestanie. Serce mówi przytul i zabierz do domu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kurcze raczej Cię z zatruciem długo nie będą trzymać w dwupaku. Chociaż kij ich tam wie...

Cabrera dobrze że obyło się bez gipsu

Ja zasnęłam po 2. Wstałam po 7. Młodemu śniadanie do szkoly. Poszedł z Melmanem, je śniadanie i idzie. W tym roku nie będzie narzekał na brak snu. Raz tylko na 8 i raz na 8:55. A tak to 9:50.

O 4 obudziły mnie własne stęki. Przyszedł skurcz z plecow. I nie wiedziałam czy wstać do WC bo tez mi się chciało. Czy się trzymać pleców czy brzucha...

Zostało 10dni. Pod znakiem zapytania co ze szwagrem i w sumie trochę w obojętności dzisiaj. Bo smutno. Jakoś myślałam że będę bardziej się cieszyć a po wczorajszym takai smuteczek mnie ogarnął, żeby tylko dotrwać.

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Mój w 32tc miał 2100 więc spodziewaj się większego bobaska :)

Oj właśnie się spodziewam że malutka nie będzie. Główka nie mieści się w siatce centylowej. Jak ja ją urodze?

Gdy myślę racjonalnie też chcę rodzic w 40 tygodniu ;) wiadomo że wczesniactwo niesie ryzyko. Takie myśli że chce rodzić wcześniej przychodzą przy skraju wyczerpania.
    Wczoraj pisałam oby nie było gorzej. A dziś wstałam i czuję że infekcja intymna się zaczęła. O 12 wizyta a nosi mnie po ścianach, świąd straszny. Zawsze rozwija mi się infekcja po sexie. Mąż ma przykaz leczenia choć u niego żadnych objawów. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Mój lekarz twierdzi że nic. A ostatnio mam powrót libido i jak tu żyć w celibacie.
    Takie przemyślenia z rana.

Moni trzymaj się dzielnie. Dobrze ze jesteś pod obserwacja, zdrowie Towje i maluszka najważniejsze

EDIT : PRZECZYTAJCIE TEN ARTYKUŁ
    https://nieperfekcyjnamama.pl/2019/09/01/waszewyznania-39-ciaza-to-dla-mnie-koszmar/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 08:45

moni05, wiktoriaa, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, mogą. Jeśli ten stan dopiero się rozwija, dopegyt ogarnął ciśnienie... ale mówił o obserwacji bo ciśnienie może skakać a dopegyt przestać działać.
    Jutro pewnie będę mądrzejsza.

Kciuki za wizyty dziewczyny! ❤️

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:

Oj właśnie się spodziewam że malutka nie będzie. Główka nie mieści się w siatce centylowej. Jak ja ją urodze?

Gdy myślę racjonalnie też chcę rodzic w 40 tygodniu ;) wiadomo że wczesniactwo niesie ryzyko. Takie myśli że chce rodzić wcześniej przychodzą przy skraju wyczerpania.
    Wczoraj pisałam oby nie było gorzej. A dziś wstałam i czuję że infekcja intymna się zaczęła. O 12 wizyta a nosi mnie po ścianach, świąd straszny. Zawsze rozwija mi się infekcja po sexie. Mąż ma przykaz leczenia choć u niego żadnych objawów. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Mój lekarz twierdzi że nic. A ostatnio mam powrót libido i jak tu żyć w celibacie.
    Takie przemyślenia z rana.

Moni trzymaj się dzielnie. Dobrze ze jesteś pod obserwacja, zdrowie Towje i maluszka najważniejsze
    Ja Tez zawsze mówiłam, że każdy dzień w brzuchu jest dla dziecka ważny. Teraz mam ból kości ogonowej która promieniuje na plecy uda nogi pośladki czasem tak mnie przycmi, że na sekundę tracę czucie w nodze. Do tego wylazl hemoroid (bo chodzenie i siedzenie było przecież za*Mało bolesne jeszcze) - ale to nic. WytrzymałaBym i te 3, 5 tyg ale patrząc na wagę i główkę dziecka to chyba bym chciała już w 38+0

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - jaka wagę miał Staś? Bo moja Julia w 32+0 miała 1600g. I niby w normie 🤷

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, u mnie też przez kilka lat była wieczna infekcja, nawet ginekolog już nie wiedział jak mi pomóc. Pomogło dopiero to, że przestałam nosić wkładki, zaczęłam nosić tylko bawełniane majtki. Nie mówię, że u Ciebie to może być powodem infekcji, ale może warto właśnie się przyjrzeć takim rzeczom co na codzień robisz czy coś nie szkodzi :)

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Cabrera - jaka wagę miał Staś? Bo moja Julia w 32+0 miała 1600g. I niby w normie 🤷

34+0 miał niby 1800 gram (ale pomiar robiony przez zastępczynie mojego gina, jednak na tym samym sprzęcie). Na razie nie panikuje, wcześniej był takim średniakiem z długimi nogami (na dokładnym usg 3 trymestru był równo na 50 centylu).
    Mam nadzieje, ze ten ostatni pomiar był błędny...

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, może się akurat wysiusiał i wyszedł taki chudziutki. Pewnie by mówili gdyby coś było nie tak 😘

Cabrera lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Klaudia2016 Nowa

Wysłany: 3 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Cześć ;)
    Pytanie co prawda nie do mnie ale mój Jaś w 31+3 również miał 1600g. Lekarz stwierdził że jest dobrze i ze rośnie w niższym centylu ale tak jest cały czas, wiec się staramy nie zamartwiać. :)

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Dołączam do mam dużych dzieciaków. Ja mam niecałe 1,6m i 49kg na co dzień a mój synek 2400 w 33tyg+4. Bardzo byłam zaskoczona. Głowa na końcu siatki. Coraz bardziej się obawiam tego porodu, a moje strachy napędzają kobiety wokół które wybrały cc i nie mogą zrozumieć ze chce spróbować sn.

Bardzo współczuje wszystkim które maja poważne komplikacje i pobyt w szpitalu. Już bez tego ciąża jest potwornie męcząca. Trzymajcie się, damy radę. No i tak jak tu niektóre z was napisały, to kuszące chcieć urodzić wcześniej ale natura wie lepiej i dla dziecka pewnie najlepiej jeśli rodzi się wtedy kiedy chce (wiem ze to noe zawsze możliwe).

Współczuje tez wszystkim którzy martwią się o zdrowie swoich bliskich, wiem jak to jest, mój mąż jutro ma wizytę u neurochirurga, choruje na jakaś chorobę układu nerwowego i wciąż nie wiadomo na co, diagnozują go już ponad rok.

Z weselszych tematów, zastanawiamy się jak dać młodemu na imię: Władysław, Franciszek czy Beniamin. Które Wam się podoba? :) czy Franciszek to rzeczywiście takie mega popularne imię teraz?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni ja bym dała Władysław. Chyba Franciszek bardziej popularne. Parę lat temu co drugi chłopczyk był Franio.

Dziewczyny z naturą się nie wygra. Ja też chciałam a Bartek sam wie lepiej kiedy wyjdzie. I łażę z takim wielkim brzuchem wbrew prawom fizyki hehe :)

aga_ni, moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jakoś za specjalnie nie przejmuje ta waga, ważne że maluch rośnie i jest oki 😉 Jasio od pierwszego USG ciągle był za mały także już się nieco do tego przyzwyczaiłam,że i z siostrą może być podobnie 😉

Cabrera lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - a ja bym stawiała na Frania, albo Beniamin 😉
    Władysław w ogóle za mną nie przemawia 😉
    Ale każda ma swoje typy,więc chyba bardziej z mężem musicie ustalić 😉

Jak podobają Wam się 3 to niech los zdecyduje. Napiszcie karteczki z imionami
    I losujcie 😁

aga_ni, ManiaM lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Z weselszych tematów, zastanawiamy się jak dać młodemu na imię: Władysław, Franciszek czy Beniamin. Które Wam się podoba? :) czy Franciszek to rzeczywiście takie mega popularne imię teraz?
    "Najpopularniejsze imiona dla chłopców 2018 - ranking ogólnopolski

14.02.2019

Imiona męskie nadane dzieciom urodzonym w 2018 roku.

ANTONI - 9329
    JAKUB - 8908
    JAN - 8457
    SZYMON - 8234
    ALEKSANDER - 7324
    FRANCISZEK - 7094
    FILIP - 6407
    MIKOŁAJ - 6008"

6 najczęściej nadawane w PL w 2018. Polecam stronę: https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/najpopularniejsze-imiona-dla-chlopcow-2018-ranking-ogolnopolski tam są też rankingi po województwach

aga_ni lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ