Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 😊
Moje dziecie szaleje do nocy a teraz odsypia-kolejny nocny marek 😂
Jupik porób ćwiczenia o których napisała Agaa,też słyszałam że działaja.
Co do wagi to pamiętaj o granicy błędu
Moni daj znać po obchodzie.
Kiniorek straszna choroba,przykro mi 😔
Ja dzisiaj nawet dobra noc,wstajemy na śniadanie i na spacer.
Miłego dnia😊moni05, Cabrera, Jupik lubią tę wiadomość
-
Po obchodzie jeszcze nie bardzo wiem cokolwiek. Dzisiaj zaczynam zbiórkę dobowa i w sumie na ten wynik najbardziej czekają, co i tak dopiero jutro. Jeszcze pobrali posiew rano moczu, no i lipa jest. Rozwija się zatrucie ciążowe. Białka za dużo, kwas moczowy, do obserwacji jestem, ciul wie jak długoGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Hej dziewczyny
Kciuki za wizyty:-)
Kiniorek,przykra sprawa
Emikey u mnie waga będzie podobna w 34+1 było 2,700
Następną wizyte w 36+1 W szpitalu,spodziewam się wagi ok 3,600 I jestem bardzo ciekawa co na to powiedzą...
Syn urodzil się z wagą 3,900 I skończyło się po kilkunastu godzinach meczenia mnie ma cesarce,oczywiscie wody zielone,zamartwica i tylko 5 pkt.
A tak prosiłam o cesarke wcześniej...
Przecież kobieta czuje sama po sobie czy da radę,czy nie,nikt dla zabawy cesarki nie wybiera,nie ogarniam tego.
-
Dominika32 wrote:Hej dziewczyny
Kciuki za wizyty:-)
Kiniorek,przykra sprawa
Emikey u mnie waga będzie podobna w 34+1 było 2,700
Następną wizyte w 36+1 W szpitalu,spodziewam się wagi ok 3,600 I jestem bardzo ciekawa co na to powiedzą...
Syn urodzil się z wagą 3,900 I skończyło się po kilkunastu godzinach meczenia mnie ma cesarce,oczywiscie wody zielone,zamartwica i tylko 5 pkt.
A tak prosiłam o cesarke wcześniej...
Przecież kobieta czuje sama po sobie czy da radę,czy nie,nikt dla zabawy cesarki nie wybiera,nie ogarniam tego.Dominika32 lubi tę wiadomość
Paulina -
paulina2811 wrote:Ooo to podejrzewam, że mój Staś to "maluszek" przy Twoim synku
skoro w 33+5 Twoj miał 2900 to 3 tygodnie później może być duuuzo więcej
chociaż Dzieci rosną skokowo więc mam nadzieję że właśnie przed ostatnim usg, a nie teraz, miał swój największy skok.
paulina2811 lubi tę wiadomość
-
Moni kurcze raczej Cię z zatruciem długo nie będą trzymać w dwupaku. Chociaż kij ich tam wie...
Cabrera dobrze że obyło się bez gipsu
Ja zasnęłam po 2. Wstałam po 7. Młodemu śniadanie do szkoly. Poszedł z Melmanem, je śniadanie i idzie. W tym roku nie będzie narzekał na brak snu. Raz tylko na 8 i raz na 8:55. A tak to 9:50.
O 4 obudziły mnie własne stęki. Przyszedł skurcz z plecow. I nie wiedziałam czy wstać do WC bo tez mi się chciało. Czy się trzymać pleców czy brzucha...
Zostało 10dni. Pod znakiem zapytania co ze szwagrem i w sumie trochę w obojętności dzisiaj. Bo smutno. Jakoś myślałam że będę bardziej się cieszyć a po wczorajszym takai smuteczek mnie ogarnął, żeby tylko dotrwać.moni05 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobrypaulina2811 wrote:Mój w 32tc miał 2100 więc spodziewaj się większego bobaska
Oj właśnie się spodziewam że malutka nie będzie. Główka nie mieści się w siatce centylowej. Jak ja ją urodze?
Gdy myślę racjonalnie też chcę rodzic w 40 tygodniuwiadomo że wczesniactwo niesie ryzyko. Takie myśli że chce rodzić wcześniej przychodzą przy skraju wyczerpania.
Wczoraj pisałam oby nie było gorzej. A dziś wstałam i czuję że infekcja intymna się zaczęła. O 12 wizyta a nosi mnie po ścianach, świąd straszny. Zawsze rozwija mi się infekcja po sexie. Mąż ma przykaz leczenia choć u niego żadnych objawów. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Mój lekarz twierdzi że nic. A ostatnio mam powrót libido i jak tu żyć w celibacie.
Takie przemyślenia z rana.
Moni trzymaj się dzielnie. Dobrze ze jesteś pod obserwacja, zdrowie Towje i maluszka najważniejsze
EDIT : PRZECZYTAJCIE TEN ARTYKUŁ
https://nieperfekcyjnamama.pl/2019/09/01/waszewyznania-39-ciaza-to-dla-mnie-koszmar/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 08:45
moni05, wiktoriaa, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek, mogą. Jeśli ten stan dopiero się rozwija, dopegyt ogarnął ciśnienie... ale mówił o obserwacji bo ciśnienie może skakać a dopegyt przestać działać.
Jutro pewnie będę mądrzejsza.
Kciuki za wizyty dziewczyny! ❤️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Konieczynka wrote:Dzień dobry
Oj właśnie się spodziewam że malutka nie będzie. Główka nie mieści się w siatce centylowej. Jak ja ją urodze?
Gdy myślę racjonalnie też chcę rodzic w 40 tygodniuwiadomo że wczesniactwo niesie ryzyko. Takie myśli że chce rodzić wcześniej przychodzą przy skraju wyczerpania.
Wczoraj pisałam oby nie było gorzej. A dziś wstałam i czuję że infekcja intymna się zaczęła. O 12 wizyta a nosi mnie po ścianach, świąd straszny. Zawsze rozwija mi się infekcja po sexie. Mąż ma przykaz leczenia choć u niego żadnych objawów. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Mój lekarz twierdzi że nic. A ostatnio mam powrót libido i jak tu żyć w celibacie.
Takie przemyślenia z rana.
Moni trzymaj się dzielnie. Dobrze ze jesteś pod obserwacja, zdrowie Towje i maluszka najważniejszemoni05 lubi tę wiadomość
-
Konieczynka, u mnie też przez kilka lat była wieczna infekcja, nawet ginekolog już nie wiedział jak mi pomóc. Pomogło dopiero to, że przestałam nosić wkładki, zaczęłam nosić tylko bawełniane majtki. Nie mówię, że u Ciebie to może być powodem infekcji, ale może warto właśnie się przyjrzeć takim rzeczom co na codzień robisz czy coś nie szkodzi
-
nick nieaktualnyKarooo93 wrote:Cabrera - jaka wagę miał Staś? Bo moja Julia w 32+0 miała 1600g. I niby w normie 🤷
34+0 miał niby 1800 gram (ale pomiar robiony przez zastępczynie mojego gina, jednak na tym samym sprzęcie). Na razie nie panikuje, wcześniej był takim średniakiem z długimi nogami (na dokładnym usg 3 trymestru był równo na 50 centylu).
Mam nadzieje, ze ten ostatni pomiar był błędny...
-
Cabrera, może się akurat wysiusiał i wyszedł taki chudziutki. Pewnie by mówili gdyby coś było nie tak 😘
Cabrera lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Karooo93 wrote:Cabrera - jaka wagę miał Staś? Bo moja Julia w 32+0 miała 1600g. I niby w normie 🤷
Pytanie co prawda nie do mnie ale mój Jaś w 31+3 również miał 1600g. Lekarz stwierdził że jest dobrze i ze rośnie w niższym centylu ale tak jest cały czas, wiec się staramy nie zamartwiać. -
Dzień dobry dziewczyny! Dołączam do mam dużych dzieciaków. Ja mam niecałe 1,6m i 49kg na co dzień a mój synek 2400 w 33tyg+4. Bardzo byłam zaskoczona. Głowa na końcu siatki. Coraz bardziej się obawiam tego porodu, a moje strachy napędzają kobiety wokół które wybrały cc i nie mogą zrozumieć ze chce spróbować sn.
Bardzo współczuje wszystkim które maja poważne komplikacje i pobyt w szpitalu. Już bez tego ciąża jest potwornie męcząca. Trzymajcie się, damy radę. No i tak jak tu niektóre z was napisały, to kuszące chcieć urodzić wcześniej ale natura wie lepiej i dla dziecka pewnie najlepiej jeśli rodzi się wtedy kiedy chce (wiem ze to noe zawsze możliwe).
Współczuje tez wszystkim którzy martwią się o zdrowie swoich bliskich, wiem jak to jest, mój mąż jutro ma wizytę u neurochirurga, choruje na jakaś chorobę układu nerwowego i wciąż nie wiadomo na co, diagnozują go już ponad rok.
Z weselszych tematów, zastanawiamy się jak dać młodemu na imię: Władysław, Franciszek czy Beniamin. Które Wam się podoba?czy Franciszek to rzeczywiście takie mega popularne imię teraz?
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga ni ja bym dała Władysław. Chyba Franciszek bardziej popularne. Parę lat temu co drugi chłopczyk był Franio.
Dziewczyny z naturą się nie wygra. Ja też chciałam a Bartek sam wie lepiej kiedy wyjdzie. I łażę z takim wielkim brzuchem wbrew prawom fizyki heheaga_ni, moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Aga - a ja bym stawiała na Frania, albo Beniamin 😉
Władysław w ogóle za mną nie przemawia 😉
Ale każda ma swoje typy,więc chyba bardziej z mężem musicie ustalić 😉
Jak podobają Wam się 3 to niech los zdecyduje. Napiszcie karteczki z imionami
I losujcie 😁aga_ni, ManiaM lubią tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Z weselszych tematów, zastanawiamy się jak dać młodemu na imię: Władysław, Franciszek czy Beniamin. Które Wam się podoba?
czy Franciszek to rzeczywiście takie mega popularne imię teraz?
14.02.2019
Imiona męskie nadane dzieciom urodzonym w 2018 roku.
ANTONI - 9329
JAKUB - 8908
JAN - 8457
SZYMON - 8234
ALEKSANDER - 7324
FRANCISZEK - 7094
FILIP - 6407
MIKOŁAJ - 6008"
6 najczęściej nadawane w PL w 2018. Polecam stronę: https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/najpopularniejsze-imiona-dla-chlopcow-2018-ranking-ogolnopolski tam są też rankingi po województwachaga_ni lubi tę wiadomość