X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa,ale oczywiście że przedszkole ma dużo plusów! Ja nie mówię,że jest złe absolutnie :) u mnie sytuacja jest właśnie komfortowa,że mogę sobie wybierać a że zawód jest jaki jest i zboczenie niestety to efekt uboczny.
    Przyzwyczaicie się obie do tych poranków,później będzie płacz przy wychodzeniu ;) ale wiem,że serce się kraja..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko, u mnie był metlik brałam pod uwagę USK, Wojewódzki, Sokolke i Hajnówke.

Ale ze względu na moje zdrowie to na pierwszym miejscu jest obecnie USK. Chyba że znów położne zaczną strajkowac...

A zamierzasz te siatkowe prac w szpitalu? Kurcze nie wiem, jak to ogarnac🙄

Odnośnie gaci, to ja jak głupia ponakupowalam bawełnianych, bambusowych, bo przecież babcia zawsze tłumaczyła że do lekarza trzeba nowe🤣

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, dzięki za info. Najwyżej mąż kupi i dowiedzie. Nie umiem sobie wyobrazić tego wszystkiego, i poukładać w głowie, a ja z tych co muszą mieć plan a, plan B, no i ewentualnie c.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek oj to szkoda że nie działa. A jaki mają teraz na niego pomysł?

Przedszkolanka wiem zboczenie zawodowe. Ja też szewc bez butów chodzi. Wiem jak dzieci reagują pierwsze parę dni a sama się stresuje.

Milanka na porodówce to nikt się niczym nie będzie przejmować. Kobieta obolała, zmęczona lekarze nie patrzą na majtki tylko czy się goi :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa jedynie teraz to właśnie operacja hipokampu czy jakoś tak. Bo to jest ta obumarła część mózgu która powoduje napady. Z resztą on część mózgu ma niekatywna bo jest niedotleniona przez napady... Jest ryzyko że coś uszkodzą i zostanie warzywem. Ale kazdy napad i niedotlenienie powoduje praktycznie to samo tylko w zwolnionym tempie. Przynajmniej ja to tak odbieram... Medyczna marihuana jest ale lekarze którzy ją mogą wypisywać, to tego nie robią. A druga sprawa nie jest refundowana i nie jest powiedziane czy też zadziała. Ciężko na cokolwiek się zdecydować :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kokosowa jedynie teraz to właśnie operacja hipokampu czy jakoś tak. Bo to jest ta obumarła część mózgu która powoduje napady. Z resztą on część mózgu ma niekatywna bo jest niedotleniona przez napady... Jest ryzyko że coś uszkodzą i zostanie warzywem. Ale kazdy napad i niedotlenienie powoduje praktycznie to samo tylko w zwolnionym tempie. Przynajmniej ja to tak odbieram... Medyczna marihuana jest ale lekarze którzy ją mogą wypisywać, to tego nie robią. A druga sprawa nie jest refundowana i nie jest powiedziane czy też zadziała. Ciężko na cokolwiek się zdecydować :(

Boże, to straszne co piszesz. Kurcze pomyśleć, że wystarczyło inaczej poprowadzić poród...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka no niestety...

A tak z pozytywów to napisała do mnie ta znajoma od kosza Mojżesza :D jednak do mnie dojedzie w niedziele. Zdjęcie mi posłała. Podobno znajomi co mieli mi to przywieźć nawet do nich nie dojechali.
    Wstawiam fotę, już się zakochałam :D

da3ffd29f6e3.jpg

Milanka, Kookosowa, meerici, nuśka91, sandrina22, Dominika32, Jupik, Cabrera lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, pocieszające jest co napisałaś😃 ja nie dość że "planistka" to i perfekcjonistka. Może poród, szpital, bobas trochę mnie zmienia.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Milanka no niestety...

A tak z pozytywów to napisała do mnie ta znajoma od kosza Mojżesza :D jednak do mnie dojedzie w niedziele. Zdjęcie mi posłała. Podobno znajomi co mieli mi to przywieźć nawet do nich nie dojechali.
    Wstawiam fotę, już się zakochałam :D

da3ffd29f6e3.jpg

Ladny i na koleczkach, możesz jeździć po całym mieszkaniu. Ja mam na bujaku.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy coś jest dziś nie tak z ciśnieniem?
    Głowa mi pęka cały dzień, czuje się jakby mnie coś miało rozłożyć i do tego ciśnienie ciągle mam niziutkie Max 100/60 ... Niech ten dzień się skończy.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek czyli czy operacja czy nie to i tak ten dzieciak idzie wstecz. Ryzyko duże też bym się bała ale trzeba wierzyć że co człowiekowi zapisane to się stanie. Jak ci zapisane to i w drewnianym kościele cegła na głowę ci spadnie.

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka oj zmieni się. Dziecko zmienia priorytety. Przed córką byłam pedantka, perfekcjonista, nerwica natręctw na poziomie hard. Teraz czuję dumę jak sprzątane sweter do szafy:)

Bartek ma czkawkę. Ale tak że czuje go jakby mi miał zaraz wypaść.

Witaj synku
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z innej beczki, czy używacie dzbankow do wody brita? Chciałabym kupić zaminnik filtrów, ale nie wiem czy się sprawdzaja i czy są dobre. Mam filtr brita maxtra+.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Milanka oj zmieni się. Dziecko zmienia priorytety. Przed córką byłam pedantka, perfekcjonista, nerwica natręctw na poziomie hard. Teraz czuję dumę jak sprzątane sweter do szafy:)

Bartek ma czkawkę. Ale tak że czuje go jakby mi miał zaraz wypaść.

U mnie jak coś nie tak jak powinno, to już się pienie. A jak coś nieznanego, to panika i w ogóle. Pierwszy raz idę do szpitala! I to od razu z grubej rury - rodzic. Nie wiem jak to się odbywa, jak się zachowac, brrr

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka w USK aktualnie wygląda to tak, że musisz ustalić z lekarzem prowadzącym, że musisz rodzic w USK. Inaczej po prostu trzeba trafić na dyżur, jak będzie miał USK to super a jak nie to odsyłają do Wojewódzkiego

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Konieczynko, u mnie był metlik brałam pod uwagę USK, Wojewódzki, Sokolke i Hajnówke.

Ale ze względu na moje zdrowie to na pierwszym miejscu jest obecnie USK. Chyba że znów położne zaczną strajkowac...

A zamierzasz te siatkowe prac w szpitalu? Kurcze nie wiem, jak to ogarnac🙄

Odnośnie gaci, to ja jak głupia ponakupowalam bawełnianych, bambusowych, bo przecież babcia zawsze tłumaczyła że do lekarza trzeba nowe🤣
    Ja mialam tylko siateczkowe wielorazowe ( takie fioletowe) pakowane po 2szt w paczce - wysokie i niskie- są super. Tylko wtedy wzielam 2 opakowania i później kazałam mężowi w aptece dokupić- to przyniósł jakieś gowniane co się darły, więc przerzucilam się na swoje. Teraz kupiłam 4 paczki - po CC to trzymają max 6-7 dób, więc może kup żeby było na tyle dni bo pranie w szpitalu to raczej odpada.

Milanka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się nie odniosę... Po obchodzie już jakiś czas, ale musiałam się uspokoić i zagryźć zęby żeby nie płakać. No musiałam wyciągać z niej. Ale jestem w szoku, bo zdawkowo, ale odpowiadała. Ze białko jest w dobowej niby w ciut mniejszej ilości ale nadal przekracza znacznie normę, ze kwas moczowy we krwi... no i ja się pytam co w związku z tym. Bo ciśnienie mam dobre biorąc 3x1 dopegyt. No i ona mówi, ze obserwacja, zostaje Pani. Pytam na jak długo, czy do końca. „Prawdopodobnie tak”. I pytam czy to faktycznie to zatrucie ciążowe, a ona ze kiedyś się na to tak mówiło. No i zapytałam jeszcze czy faktycznie wcześniej się indukuje poród to ona mowi, ze czasem jest taka potrzeba... ja myślałam i wszędzie czytam, ze rutynowe postępowanie. Jutro na obchodzie spytam innych lekarzy co o tym myślą i napisze tez do swojego. Bo zwariuje chyba. Miesiąc tutaj? Ja się zapłacze...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Czy coś jest dziś nie tak z ciśnieniem?
    Głowa mi pęka cały dzień, czuje się jakby mnie coś miało rozłożyć i do tego ciśnienie ciągle mam niziutkie Max 100/60 ... Niech ten dzień się skończy.
    Jej ,to moje normapne ciśnienie w obu ciążach🙈🙈

Monia w sumie konkretów to Ci nie powiedziala...wypytaj na obchodzie innego lekarza!

Kiniorek fajny kosz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 22:11

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ale ci się doktorka trafiła... normalnie dyplomatka. Obyś jutro trafiła na obchodzie kogoś bardziej konkretnego .

moni05 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastrzelę... Nie umiem wstać, położyłam się i nic. Po prostu wyje z bólu. Tak mnie to spojenie i podbrzusze i nogi bola jak nigdy. Nie odwrócę się na bok. K już mi mówi, że jak wrócę jutro od ginekologa a mnie nie skieruje z tym do szpitala to mnie sam tam wywiezie... Kuźwa... ;( Jak ja mam mu wytłumaczyć że z bólem spojenia to mnie prędzej wyśmieją niż położą... Paracetamol nic nie da na to pewnie :( serio się oszczędzałam. Nie robiłam nic ponad to co do tej pory. Większość dnia, w 70% to kanaping. Nawet waga w górę lekko poszła.

P.S: Moni no lepiej dopytać się jutro jak to faktycznie jest, ja sama nie lubię zdawkowych odpowiedzi :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ