WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa,ale oczywiście że przedszkole ma dużo plusów! Ja nie mówię,że jest złe absolutnie :) u mnie sytuacja jest właśnie komfortowa,że mogę sobie wybierać a że zawód jest jaki jest i zboczenie niestety to efekt uboczny.
    Przyzwyczaicie się obie do tych poranków,później będzie płacz przy wychodzeniu ;) ale wiem,że serce się kraja..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko, u mnie był metlik brałam pod uwagę USK, Wojewódzki, Sokolke i Hajnówke.

Ale ze względu na moje zdrowie to na pierwszym miejscu jest obecnie USK. Chyba że znów położne zaczną strajkowac...

A zamierzasz te siatkowe prac w szpitalu? Kurcze nie wiem, jak to ogarnac🙄

Odnośnie gaci, to ja jak głupia ponakupowalam bawełnianych, bambusowych, bo przecież babcia zawsze tłumaczyła że do lekarza trzeba nowe🤣

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, dzięki za info. Najwyżej mąż kupi i dowiedzie. Nie umiem sobie wyobrazić tego wszystkiego, i poukładać w głowie, a ja z tych co muszą mieć plan a, plan B, no i ewentualnie c.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek oj to szkoda że nie działa. A jaki mają teraz na niego pomysł?

Przedszkolanka wiem zboczenie zawodowe. Ja też szewc bez butów chodzi. Wiem jak dzieci reagują pierwsze parę dni a sama się stresuje.

Milanka na porodówce to nikt się niczym nie będzie przejmować. Kobieta obolała, zmęczona lekarze nie patrzą na majtki tylko czy się goi :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa jedynie teraz to właśnie operacja hipokampu czy jakoś tak. Bo to jest ta obumarła część mózgu która powoduje napady. Z resztą on część mózgu ma niekatywna bo jest niedotleniona przez napady... Jest ryzyko że coś uszkodzą i zostanie warzywem. Ale kazdy napad i niedotlenienie powoduje praktycznie to samo tylko w zwolnionym tempie. Przynajmniej ja to tak odbieram... Medyczna marihuana jest ale lekarze którzy ją mogą wypisywać, to tego nie robią. A druga sprawa nie jest refundowana i nie jest powiedziane czy też zadziała. Ciężko na cokolwiek się zdecydować :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kokosowa jedynie teraz to właśnie operacja hipokampu czy jakoś tak. Bo to jest ta obumarła część mózgu która powoduje napady. Z resztą on część mózgu ma niekatywna bo jest niedotleniona przez napady... Jest ryzyko że coś uszkodzą i zostanie warzywem. Ale kazdy napad i niedotlenienie powoduje praktycznie to samo tylko w zwolnionym tempie. Przynajmniej ja to tak odbieram... Medyczna marihuana jest ale lekarze którzy ją mogą wypisywać, to tego nie robią. A druga sprawa nie jest refundowana i nie jest powiedziane czy też zadziała. Ciężko na cokolwiek się zdecydować :(

Boże, to straszne co piszesz. Kurcze pomyśleć, że wystarczyło inaczej poprowadzić poród...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka no niestety...

A tak z pozytywów to napisała do mnie ta znajoma od kosza Mojżesza :D jednak do mnie dojedzie w niedziele. Zdjęcie mi posłała. Podobno znajomi co mieli mi to przywieźć nawet do nich nie dojechali.
    Wstawiam fotę, już się zakochałam :D

da3ffd29f6e3.jpg

Milanka, Kookosowa, meerici, nuśka91, sandrina22, Dominika32, Jupik, Cabrera lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, pocieszające jest co napisałaś😃 ja nie dość że "planistka" to i perfekcjonistka. Może poród, szpital, bobas trochę mnie zmienia.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Milanka no niestety...

A tak z pozytywów to napisała do mnie ta znajoma od kosza Mojżesza :D jednak do mnie dojedzie w niedziele. Zdjęcie mi posłała. Podobno znajomi co mieli mi to przywieźć nawet do nich nie dojechali.
    Wstawiam fotę, już się zakochałam :D

da3ffd29f6e3.jpg

Ladny i na koleczkach, możesz jeździć po całym mieszkaniu. Ja mam na bujaku.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy coś jest dziś nie tak z ciśnieniem?
    Głowa mi pęka cały dzień, czuje się jakby mnie coś miało rozłożyć i do tego ciśnienie ciągle mam niziutkie Max 100/60 ... Niech ten dzień się skończy.

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek czyli czy operacja czy nie to i tak ten dzieciak idzie wstecz. Ryzyko duże też bym się bała ale trzeba wierzyć że co człowiekowi zapisane to się stanie. Jak ci zapisane to i w drewnianym kościele cegła na głowę ci spadnie.

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka oj zmieni się. Dziecko zmienia priorytety. Przed córką byłam pedantka, perfekcjonista, nerwica natręctw na poziomie hard. Teraz czuję dumę jak sprzątane sweter do szafy:)

Bartek ma czkawkę. Ale tak że czuje go jakby mi miał zaraz wypaść.

Witaj synku
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak z innej beczki, czy używacie dzbankow do wody brita? Chciałabym kupić zaminnik filtrów, ale nie wiem czy się sprawdzaja i czy są dobre. Mam filtr brita maxtra+.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Milanka oj zmieni się. Dziecko zmienia priorytety. Przed córką byłam pedantka, perfekcjonista, nerwica natręctw na poziomie hard. Teraz czuję dumę jak sprzątane sweter do szafy:)

Bartek ma czkawkę. Ale tak że czuje go jakby mi miał zaraz wypaść.

U mnie jak coś nie tak jak powinno, to już się pienie. A jak coś nieznanego, to panika i w ogóle. Pierwszy raz idę do szpitala! I to od razu z grubej rury - rodzic. Nie wiem jak to się odbywa, jak się zachowac, brrr

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka w USK aktualnie wygląda to tak, że musisz ustalić z lekarzem prowadzącym, że musisz rodzic w USK. Inaczej po prostu trzeba trafić na dyżur, jak będzie miał USK to super a jak nie to odsyłają do Wojewódzkiego

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Konieczynko, u mnie był metlik brałam pod uwagę USK, Wojewódzki, Sokolke i Hajnówke.

Ale ze względu na moje zdrowie to na pierwszym miejscu jest obecnie USK. Chyba że znów położne zaczną strajkowac...

A zamierzasz te siatkowe prac w szpitalu? Kurcze nie wiem, jak to ogarnac🙄

Odnośnie gaci, to ja jak głupia ponakupowalam bawełnianych, bambusowych, bo przecież babcia zawsze tłumaczyła że do lekarza trzeba nowe🤣
    Ja mialam tylko siateczkowe wielorazowe ( takie fioletowe) pakowane po 2szt w paczce - wysokie i niskie- są super. Tylko wtedy wzielam 2 opakowania i później kazałam mężowi w aptece dokupić- to przyniósł jakieś gowniane co się darły, więc przerzucilam się na swoje. Teraz kupiłam 4 paczki - po CC to trzymają max 6-7 dób, więc może kup żeby było na tyle dni bo pranie w szpitalu to raczej odpada.

Milanka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się nie odniosę... Po obchodzie już jakiś czas, ale musiałam się uspokoić i zagryźć zęby żeby nie płakać. No musiałam wyciągać z niej. Ale jestem w szoku, bo zdawkowo, ale odpowiadała. Ze białko jest w dobowej niby w ciut mniejszej ilości ale nadal przekracza znacznie normę, ze kwas moczowy we krwi... no i ja się pytam co w związku z tym. Bo ciśnienie mam dobre biorąc 3x1 dopegyt. No i ona mówi, ze obserwacja, zostaje Pani. Pytam na jak długo, czy do końca. „Prawdopodobnie tak”. I pytam czy to faktycznie to zatrucie ciążowe, a ona ze kiedyś się na to tak mówiło. No i zapytałam jeszcze czy faktycznie wcześniej się indukuje poród to ona mowi, ze czasem jest taka potrzeba... ja myślałam i wszędzie czytam, ze rutynowe postępowanie. Jutro na obchodzie spytam innych lekarzy co o tym myślą i napisze tez do swojego. Bo zwariuje chyba. Miesiąc tutaj? Ja się zapłacze...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Czy coś jest dziś nie tak z ciśnieniem?
    Głowa mi pęka cały dzień, czuje się jakby mnie coś miało rozłożyć i do tego ciśnienie ciągle mam niziutkie Max 100/60 ... Niech ten dzień się skończy.
    Jej ,to moje normapne ciśnienie w obu ciążach🙈🙈

Monia w sumie konkretów to Ci nie powiedziala...wypytaj na obchodzie innego lekarza!

Kiniorek fajny kosz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 22:11

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ale ci się doktorka trafiła... normalnie dyplomatka. Obyś jutro trafiła na obchodzie kogoś bardziej konkretnego .

moni05 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastrzelę... Nie umiem wstać, położyłam się i nic. Po prostu wyje z bólu. Tak mnie to spojenie i podbrzusze i nogi bola jak nigdy. Nie odwrócę się na bok. K już mi mówi, że jak wrócę jutro od ginekologa a mnie nie skieruje z tym do szpitala to mnie sam tam wywiezie... Kuźwa... ;( Jak ja mam mu wytłumaczyć że z bólem spojenia to mnie prędzej wyśmieją niż położą... Paracetamol nic nie da na to pewnie :( serio się oszczędzałam. Nie robiłam nic ponad to co do tej pory. Większość dnia, w 70% to kanaping. Nawet waga w górę lekko poszła.

P.S: Moni no lepiej dopytać się jutro jak to faktycznie jest, ja sama nie lubię zdawkowych odpowiedzi :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ