WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Milanka w USK aktualnie wygląda to tak, że musisz ustalić z lekarzem prowadzącym, że musisz rodzic w USK. Inaczej po prostu trzeba trafić na dyżur, jak będzie miał USK to super a jak nie to odsyłają do Wojewódzkiego

Paulinko, w przyszłym tygodniu będę rozmawiać ze swoimi mędrcami. Mam dokumenty od specjalistów że cesarka, a ustnie wskazanie USK, żeby nawet mi do glowy nie przyszło jechać do Hajnówki czy Sokolki.

Nie wiem jak to wygląda, niech mi objaśnia. Czy mam się umawiać na konkretną datę bezpośrednio w USK, czy dostaje skierowanie od ginekologa z konkretną data, czy czekam aż coś się zacznie, jadę, pokazuje dokumentację medyczna od specjalistów i szpital podejmuje decyzje że robią cesarke.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, gadka lekarki średnio inteligentna. Żebyś nie studiowała internetu, to byś całe "g" wiedziała. Gadka taka, jakby niedouczona byla🤬

• _nova Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymaj się! Bosh. Jak mnie takie pijane władzą lekarki wkurzają! Wyobrażam sobie, co przeżywasz :( trzymam kciuki, aby jutro inny lekarz normalnie z Tobą pogadał. A, i za rozmowę z dyrektorką też trzymam kciuki :)

Mania 100/60 to też moje normalne ciśnienie w ciąży. Położna zawsze mówi, że jest idealne.

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kniorek właśnie że spojeniem trzeba się rozłazić. Mi się rozchodziło i w pierwszej i w tej ciąży. I zawsze w ruchu to jakoś puszczało. Wiadomo z umiarem. A od kiedy leżę to i mi spojenie dokucza. Zanim wstanę i zrobię dwa kroki to jakbym miała zakwasy. Na patologii koleżanka miała to samo i się śmialiśmy że uczucie jakbyśmy całą noc robiły po godzinach :)

Moni współczuję. Ci lekarze to czasem są tacy że masz ochotę ich wysłać na szkolenie z empatii. Jutro dopytaj kogoś normalnego albo zadzwoń do lekarza. I jeśli nie rozwiążą ciąży wcześniej to pewnie cię puszcza. Bez sensu łóżko zajmować.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:34

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Nova, mnie ósemka znów męczy od weekendu. Boli, przestaje, boli, przestaje i tak w kółko. Jak raz dziennie wezmę sobie apap to chyba nic się nie stanie nie? Można chyba raz dziennie brać na spokojnie?

Brunetka, mi na migrene pozwolili co 4 godziny 500 wziąć. Tylko u mnie migrena to ciurkiem max. 1.5 dnia. Nie wiem jak jest, kiedy chcesz codziennie...

Mnie jeszcze neurolog, zasugerowal aby wrazie mocnego bólu, jechać na sor i tam prosić o... Hmm (mózg w ciąży) nie pamiętam czy zastrzyk czy kroplówka z paracetamolem

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa no właśnie dzisiaj miałam dzień gdzie się dobrze czułam. Dlatego z młodym ten rower wzielam na 1.5godz. nawet obiad zrobiłam. Nie robiłam nic wyczynowego jak sprzątanie... A teraz mam wrażenie że mnie rozrywa od środka na boki... Jeszcze mały mi się wbija tak nisko jakby chciał wyjść... Daj boże żebym jutro wstała z łóżka... Dobrze że idę jutro po nowe skierowanie na CC to powiem jej co się dzieje. Może sprawdzi czy się bardziej niż te 2cm nie rozjechało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 22:52

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka piona. Ja już od tej cholernej ósemki mam całą prawą stronę zbolałą.
    W sumie to już sama nie wiem, czy to przez ósemke mogą być trudności z połykaniem śliny i straszny ból ucha? Czy jeszcze jakieś zapalenie mi się do pełni szczęścia przyplątało...

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni spokojnie, to nie była oficjalna decyzja tylko takie o gadanie. Na pewno Twój przypadek będzie konsultował jeszcze inny lekarz i będą podejmować decyzje. Też myślę, że jeżeli Twój stan się poprawił to albo Cię wypuszczą jeszcze na jakiś czas albo faktycznie będziesz miała wcześniejszy poród.

Czytałam o tej gestozie (swoją drogą też dlatego, że w ostatnich dniach zaczęłam puchnąć bardziej niż wcześniej) i ogólnie nie wiadomo co jest tego przyczyną i można tylko łagodzić objawy, czyli ustabilizować ciśnienie i wzbogacić dietę o więcej białka, bo za dużo wydala się go z moczem. Raczej nie ma na to leczenia typowo szpitalnego.

Zobaczysz będzie lepiej niż myślisz ☺️

moni05 lubi tę wiadomość

• meerici Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek Tyś jest aparatka 😜 niby nic nie robisz, a potem okazuje się, że po spacerze jesteś, obiad gotowy na stole... 😜🙈 dziołcha wyluzuj i weź się połóż, zostało Ci kilka dni! 🙂
    A poza tym Twoje dolegliwości to tak jakbym o sobie czytała. Może właśnie dziecię coraz niżej w kanał rodny się wciska i stąd te bóle spojenia, może niekoniecznie się dalej rozchodzi. Dobrze, że masz jutro wizytę. Gdzie w końcu rodzisz?

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:34

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dziewczyny, a tak z innej beczki, czy używacie dzbankow do wody brita? Chciałabym kupić zaminnik filtrów, ale nie wiem czy się sprawdzaja i czy są dobre. Mam filtr brita maxtra+.
    Ja uzywam zamiennikow z allegro od dluzszego czasu i sa ok

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Znam ból ósemki w tej ciąży..
    Ostatnim razem tak bolał,że masakra-pomógł dentinox i miejscowo olejek goździkowy plus apap. Wczoraj bylam u dentysty i poleciła w najgorszym wypadku kupić elużel (jakoś tak) lub przyjść i miejscowo da lek.
    Brunetko ja w grudniu bylam na antybiotyku tak spuchlam a teraz się bronie jak tylko ją zaczynam czuć (a znowu zaczelam ale póki co szałwia).

Poproszę o kciuki,ogarniam sie na wizytę 🤗

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie odnośnie bólu bioder i całego „dołu” to podobno od 36 tygodnia, czyli tego mniej więcej w którym jesteśmy, no i później wydziela się ten hormon rozluźniający mięśnie żeby dziecko mogło się dobrze wstawić. Relaksyna? I przez to zwiększa się nacisk dziecka na biodra, miednice, becherz i spojenie nasze ukochane.

Ja już sobie natrzaskalam po pysku. Dziewczyny z różu mnie ogarnęły. Przecież drugie dziecko było naszym marzeniem, a spełnianie marzeń wymaga poświęceń. Niemalże trzy lata starań, operacje po drodze... a teraz łamie mnie miesiąc w szpitalu. Co to dla nas, bohaterek! 💪🏻 I tak będę ryczeć z tęsknoty nie raz i nie dwa. Ale Ala ma dobrą opiekę. Poradzą sobie doskonale. Ja mam misje żeby zrobić wszystko, co w mojej mocy żeby syn był zdrowy, silny i wrócić z nim do domu.

Klaudia2016, Kookosowa, przedszkolanka:), Dominika32, sandrina22, Milanka, Goemi, kkkaaarrr, Karooo93, _nova, meerici, Jupik, pOla34, Cabrera, nuśka91, lena198808, mia4444, kasia1518 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak mówili że zostaje do porodu to mieli na myśli wywołanie/Ciecię,tak na pocieszenie ;)

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Aaga, mi położna u ginekologa powiedziała żeby zaopatrzec się w lanoline lansinoh, ponoć najlepiej się sprawdza. Kupiłam, zobaczymy🤷‍♀️

To najlepsze co miałaś kupić! Polecam serdecznie do wszystkiego, dla dziecka na odparzenia, na sutki- nie trzeba zmywać, na rany, na sucha skore i na oparzenia :)

Jupik lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:)
    Witam się po ciężkiej nocy ... łącznie spałam może 3-4h. Obudził mnie bol krzyża, wzięłam magnez o 2 I o 3 trochę przeszło że zasnelam.
    Dołączam do tych z bólami bioder.
    Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje, tylko ta relaksyna tak po prostu działa. W końcu w poniedziałek zaczynam już 36 tydzień...

Trzymam kciuki za wizyty, miłego dnia

oar843r8hxms7jm7.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-)
    Ale się porobiło na forum:-) same bóle:-). No lepiej już nie będzie.
    Moje spojenie też już siadło, czuje wielką rożnice w ciąży jak miałam lat 25 i 26 a teraz 34:-). Ciekawe czy to kwestia wieku czy tego że chłopak.

Kiniorek kosz mojżesza bardzo fajny:-). Ja będe dopiero zamawiała bo stacjonarnie nie ma są same duże. A chciałabym mały.

Mamy już wózek w domu. Nasz next espiro stoi i w pokoju:-). Wszystko gotowe. Jutro mąż wyjeżdza na 3 tygodnie więc będzie intensywny czas. Ale może moja siostra przyjedzie w połowie września już do porodu. Najgorzej to wożenie i odwożenie dziewczynek oraz zajęcia dodatkowe. W sumie to wszystko ale dam radę:-).

Ja mam już dośc diety cukrzycowej. Cukry na czczo bardzo dobre ale coraz wiecej mam grzeszkow jedzeniowych na sałatki nie mogę patrzeć.

Kokosanka mała się przyzwyczai do przedszkola:-) wrzesień jest zawsze jest trudny dla dzieci i rodziców ale to wiesz:-).
    Japonka wspaniała wiadomość:-) wypoczywaj sobie tylko bo to działa:-)

Miłego dnia kochane i trzymam kciuki za wizyty.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe teź się zastanawiam czy to przez wiek czy płeć ta druga ciąża jest jakby cięższa. W tamtej fruwalam,teraz fruwam ale jakby z nadwagą 😂

Co do cukrzycy to przybijam piątke,ostatnio po wszystkim mam wysokie,aż się boje co dzisiaj powie diabetolog.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    To najlepsze co miałaś kupić! Polecam serdecznie do wszystkiego, dla dziecka na odparzenia, na sutki- nie trzeba zmywać, na rany, na sucha skore i na oparzenia :)
    Ja mam to lanoline ale termin ważności minął. Myślicie że nie mogę jej już używać? Bo te terminy są jakieś takie z dupy.

Też mam wizytę dzisiaj i też mam nadzieję na skierowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 08:10

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ