X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kotecki kciuki :*
    I ja się dziś donosiłam. Kokosowa, a może to już ostatnia wizyta u Dziada. Dasz radę :*
    Miłej środy!

Cabrera, Kookosowa, Kotecki, ammarylis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki, kciuki ✊✊✊

U mnie tez 37+0 ❤️❤️

Skurcze ucichły, dziś wracam do normalnej aktywności (sprzątanie, zakupy, małe prasowanie:))

Moni, ja nadal wierze, ze to ten tydzień u Ciebie: 21.09.2019 to bardzo ładna data 😊

Aa, Kokoosowa, za Was tez trzymam kciuki ✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 08:21

moni05, Kookosowa, Kotecki, pOla34, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Jeśli chodzi o wagę u cukrzycowych to u mnie w 35+6 mała ważyła 2800. Dzis o 10.45 mam wizytę to mi ją zwazy teraz też. Chyba że nie dojadę. Godzinę temu odszedł mi czop. U siebie wiem że to już nie żarty i dosłownie boję się że się zaraz zacznie. Odwiozlam młodsza core do szkoły i boję się ruszyć że zacznę rodzic🥺 czuje głęboko w sobie ze to juz chwilą i się zacznie i mnie to paraliżuje. Mam już lekkie pobolewania... Mogę rodzic dziś ale niech się później zacznie jak cory wrócą i zostawię z babcią a mąż będzie mógł rodzic że mną. 😅 A jeszcze wczoraj żartowałem że czasem będę myśleć czy mam jechać do gin czy na porodowke. Dziś mnie ta wizja nie bawi😣

Kciuki za wizyty i za rodzace bo widzę że się zaczyna znów dziac😄

KasiaP, nuśka91 lubią tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• moni05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, może i faktycznie lepiej, że maja takie podejście 😊 jak tylko się da to pewnie, jak najdłużej. A czemu chcą robić cc u Ciebie? Tutaj właśnie w przyszłym tygodniu ma wrócić babeczka z bliźniakami, ale na indukcję, aż się dziwiłam. (Drugi poród co prawda)

Cabrera, mam nadzieje, że jesteś wróżką i Twoja prognoza się sprawdzi 😁 gratuluję donoszonej! 😊

Cabrera lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera 21 mam urodziny bratowej :) a 28 moj bratanek konczy rok. 23 urodziny mojej babci. Myslamam ze chociaz Bartek przed 20 sie wstrzeli a ja widze ze on ma plany miec urodziny łączone :)
    Kasia no ja wiem ze on mnie znowu wsadzi na oddział. A mi w domku tak dobrze. No i chciałabym zeby to sie zaczelo tak naturalnie

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Kotecki kciuki:-)
    Kokosowa powodzenia:-)
    Kaarrr jak u Ciebie?
    Moni,kochana już bliżej niż dalej,dasz radę:-*

Jeszcze 9 dni;-)

moni05 lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie dalej w dwupaku. Jakos miedzy 24 a 1 polozylm sie z mysla, ze jak sie rozkreci to mnie obudzi i tak dospalam do rana. Obudzilam sie z miekkim brzuchem, ale teraz znow zaczelo sie cmienie i twardnienia. W toalecie caly czas zostawiam jakies sluzowo galaretowate gluty. Mysle, ze sie zbiera tylko tym razem jakis wolny rozbieg, oby sobie moj organizm ze mnie jaj nie rohil jeszcze przez 2 tygodnie, bo zwariuje!

Paolka_25 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej
    Kotecki kciuki:-)
    Kokosowa powodzenia:-)
    Kaarrr jak u Ciebie?
    Moni,kochana już bliżej niż dalej,dasz radę:-*

Jeszcze 9 dni;-)
    Nooo. Ja jestem zestresowana bo czuje blizne ale to nie ból. Okresowo boli co jakiś czas nieregularnie. Zobaczymy.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze chociaż pare dni, chociaż wiem ze ten etap przy tym rodzaju ciąży który mam to i tak sukces. Chłopaki mają ok 2500 i 2200. Szpital na tym etapie to dla mnie mus bo moze się coś zepsuć w każdej chwili, także częste ktg, przepływy itd.
    Muszę wytrzymać.
    Moni sa różne ciąże bliźniacze - najbardziej bezpieczna 2 kosmowkowa to tak naprawdę dwie ciąże jednocześnie, generalnie czasem każą rodzic naturalnie, czasem kobiety same chce spróbować.
    Ja mam jednokosmowkowa - malobezpieczny wariant, tu raczej wskazane cc ( chociaż. Wg wytycznych jedt to względne wskazanie, ale generalnie myśle, ze malo który lekarz by się upierał przy SN jeśli w ogóle jakiś). Ja mam dodatkowo położenie miednicowe I płodu i stan po cc, wiec raczej nie mam wyboru, z reszta nie chciałabym bo mieć. Boje się operacji mimo, ze złych wspomnień nie mam po pierwszym cc to wiem, ze to jedyny bezpieczny sposób ze be te moje dzieci wyciągnąć.

moni05 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Cabrera 21 mam urodziny bratowej :) a 28 moj bratanek konczy rok. 23 urodziny mojej babci. Myslamam ze chociaz Bartek przed 20 sie wstrzeli a ja widze ze on ma plany miec urodziny łączone :)
    Kasia no ja wiem ze on mnie znowu wsadzi na oddział. A mi w domku tak dobrze. No i chciałabym zeby to sie zaczelo tak naturalnie
    Mi lekarz powiedział, że do 18 wyląduje w szpitalu... I co? 18! Może mały chce się urodzić 22 I mieć ten sam dzień co brat :P

silent, moni05, Kookosowa, Cabrera, Jupik lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Konieczynka, ale fajnie ❤️

My po wizycie: sytuacja bez zmian: szyjka zgładzona, miękka, lekko rozwarta :)
    Staś waży 2900-3100 gramm:)
    Lekarz kochany, spytał się mnie, gdzie się będę czuła bezpieczniej: w domu czy w szpitalu. A ze mieszkamy blisko szpitala, to na razie wybrałam dom :)
    Kolejna wizyta w przyszły czwartek, ale wtedy będzie mnie juz raczej chciał skierować do szpitala.

Po wizycie jeszcze standardowo miałam ktg, a tu psikus: skurcze 😱 niezbyt mocne (według zapisu), ale pierwszy raz pojawiły się regularnie, przychodziły falami, jak mocny bol na @ i pierwszy raz były nieprzyjemne dla mnie (mimo, ze w poprzednich zapisach były tej samej wartości). Nawet Polożna stwierdziła: „o, jakie ładne skurczyki!”.
    Ale lekarz twierdzi, że to jeszcze nie te ;)
    Mam nadzieje, bo jeszcze dziś jestem sama i przyjdzie mi uberem do szpitala jechać 😂

Oliii, u nas dziś zapadła decyzja, ze odstawiamy wszystkie leki za wyjątkiem Clexane (acard odstawiłam już wcześniej).

Ps. Łącze się w bólu spojeniowym - masakra, nie mogę nawet nogi na mogę założyć 😔

A dlaczego chce cię kierować do szpitala? Będziesz miała cc? Coś zapomniałam? :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi lekarz powiedział, że do 18 wyląduje w szpitalu... I co? 18! Może mały chce się urodzić 22 I mieć ten sam dzień co brat :P

Mi położne mowily że max 35 tydzien. 37 to byl dla nich kosmos. Moj juz na 10 nie wierzył ze pobierzemy gbs. I cyk mamy 37 i ja nadał chodze a Bartek dzis rano tańcował. Wcale sie nie przymierza do wyjscia. Tylko sie boję ze on sie przekręcił bo jakos inaczej brzuch sie układa

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88, dla pocieszenia mi czop wypadł ponad 2 tygodnie temu, szyjka skrócona, bóle też już były, a dalej sobie chodzę w dwupaku :P

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Monalisa88, dla pocieszenia mi czop wypadł ponad 2 tygodnie temu, szyjka skrócona, bóle też już były, a dalej sobie chodzę w dwupaku :P

Mnie to raczej nie pociesza bo u mnie jak zawsze nagle ruszał to już szło dalej szybko😅 zaraz jadę na ktg i do gin zobaczymy co powie 😄 nie wykluczam że teraz poczekam jeszcze kilka dni np. Wedle mnie mogę urodzić w niedzielę w męża imieniny😄 albo 27 w moje urodziny. A co tam😂

Któraś pisała o wrześniowycH urodzinach u mnie też tak bo moja mama ma jutro i jeszcze babcia 23 ma. Karolinka miała być październik no ale chyba nie chce. Cały czas jestem pewna że urodze we wrześniu.

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• kalcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa mi tez czop odpadł na godzinę przed wizyta i to było tydzień temu :P

Kkkaaarrr czop to raczej taka zwarta galaretka. Mi odpadły już dwa kawałki. Pierwszy raz wielkości małego paznokcia i drugi taz tydzień temu już większy kawałek z krwią i to wypadł mi dosłownie jak stałam w łazience bez majtek. To co ci zostaje na papierze podczas podcierania to raczej zwiekszona wydzielina. Jeśli jest gęsta, przezroczysta i rozciągliwa między palcami to raczej nie czop. Przed porodem oraz przy zwiększonej aktywności produkujemy więcej tego śluzu- to tez oznaka godziny zero :D żeby dzidziusiowi łatwiej było się prześlizgnąć :)

Ja dziś wyjątkowo spałam cała noc i super, bo wczoraj miałam ciężka głowę, ciężki dzień i jeszcze drzemkę w dzień. Ignas w brzuchu tez był bardzo spokojny... po ostatnich 3 nocach skurczy ta noc była super, bo dała mi odsapnąć i fizycznie i psychicznie.

Kotecki powodzenia dziś :)

Pola każdy dzień na wagę złota, ale twoje chłopaki maja piękna wagę jak na bliźniaki :)

Mania trzymaj się dzielnie, wiem ze ci ciężko ze względu na Ale, przykro to się czyta :( ja jestem strasznie emocjonalna i pewnie bym płakała cały czas... a wiem ze to niedobre. Tez zawsze przeżywam wszystkie stany mojej córki. My matki tak mamy... nigdy się tego zmartwienia nie pozbędziemy. Mam nadzieje, ze chociaż twoja mama ci odpuści trochę komentowanie :P

pOla34, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    A dlaczego chce cię kierować do szpitala? Będziesz miała cc? Coś zapomniałam? :)

Tez mnie wczoraj tym zadziwił...planujemy SN (chyba, ze pojawia się jakieś nowe wskazania; wczoraj nie podobało mi się, ze podczas skurczy tętno małego było niziutkie (czasami poniżej 120) :/ mam nadzieje, ze młody poradzi sobie podczas SN :))
    Lekarzowi chodziło chyba o moje poczucie bezpieczeństwa ;) lub o to, żebym trafiła na jego dyżurze ;)
    Tak czy siak, zakładając ze nic się nie wydarzy, to i tak nie położę się raczej przed 30.09 (dla mnie weekendy w szpitalu pod względem opieki medycznej wypadają dość blado ;))

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Oj dziewczyny ja coś czuję, że jak już zaczniecie się rozpakowywać to jak lawina ruszy i wszystkie na raz :D

Mi się bardzo podobają daty 18/09 i 05/10. No na dziś nie ma szans ale na 5 może się uda. Zresztą teraz w domu zimno, mały pewnie czeka aż ogrzewanie włączą ;p

Miłego dnia wszystkim, powodzenia na wizytach !!

moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek jak się czujecie?
    Basiu wy jeszcze też w szpitalu?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-D no dzieje się widzę, każdej coś dolega :-P u mnie spokój, w czwartek miałam wizytę dół jeszcze mocno trzymał, Szymek (takie imię wybrał starszak) waży 3000-3150 gram. Brzuch się spina od jakiegoś czasu. Dzisiaj miałam iść na ostatnie badania i jak oddawałam siuśki do kubeczka to wpadło mi tam "coś" kawałek gęstego śluzu czy galarety no i po badaniach bo musiałam to wyrzucić :-P zimno, zimno, zimno nie mam żadnej kurtki, a kupować nie opłaca się :-P

Paolka _25
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kalcia, ze waga niezle, w sumie tyle po drodze mogło się złego wydarzyć a jakoś się nie wydarzyło, ale stres mam ogromny żeby teraz ta końcówka tez poszła w miarę spokojnie i gładko. Każdy dzień w brzuchu ważny, z drugiej strony może po drugiej strony brzucha byliby bezpieczniejsi- różne myśli mam i chyba za dużo się naczytałam.
    A zmieniając temat Caberera, Lena, przrpraszam nie pamietam kto jeszcze z Poznania - narazie Lutycka same plusy widzę. Nie chwalmy dnia przed zachodem itd ... ale jest naprawdę ok.

Cabrera lubi tę wiadomość

‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ