X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakiś ruch w temacie. Od okolo godziny lekko nasilajacy sie bol miesiaczkowy, obecnie juz nie cmienie tylko taki 'regularny okres' + spiecia brzucha w zasadzie co chwile. Poprzednio dokladnie tak sie zaczelo i tez nie umialam powoedziec gdzie skurcz sie zaczyna gdzie konzy i zmierzyc czasu... do tego przy kazdej toalecie na papierze zostawiam no wlasnie nie wiem co, albo jakis dziwny sluz, albo czop. Niby sie ciagnie, ale jest dosc zwarty bardziej jak guma do zucia a nie jak zwykly sluz. Kolor mleczno-zolty... czy te z was, ktore sa pewne ze odszedl czop, czy kroras z was miala wlasnie taki jak w moim opisie czy zawsze zwarta galaretka?? Ja poprzednio zupelnoe przeoczylam, wiec nie wiem jak ma to do konca wygladac :/

Cabrera, Kookosowa, nuśka91, ManiaM, KasiaP, moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaarrr, jakby co, to powodzenia ✊✊

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Jasiem miałam gbs ujemny z pochwy, ale że nie miałam wyniku z odbytu to od razu założyli,że jest dodatni i też dostałam antybiotyk.
    Teraz mam dodatni, także antybiotyk i tak będzie.
    A różne wymazy to mi chyba że 3 razy robiła 🤷

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaarrr no wkoncu cos sie ruszylo w temacie. Trzymam kciuki.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr no to może o świcie dowiemy się, że mamy nową członkinię na forum. Powodzenia 😉 a z ciekawości, jeżeli nie wiedziałaś kiedy zaczyna się i kończy skurcz to kiedy jechałaś do szpitala? ☺️

I też takie pytanie do wszystkich - czy zdarza się, że przy skurczach jest plamienie?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    Moja odkąd skończyła rok w ogóle nie śpi w dzień... cały dzień w biegu... a chodzi spać różnie.. czasami nawet po północy... i śpi na dobę średnio 7-9 godzin... i gdyby chociaż spała ciągiem.. ale są dni, że ma 1 pobudkę na pól minuty, a na drugi dzien 5 pobudek w ciągu nocy...albo tak jak dziś.. impreza od 3 do 6 rano... a o 7:30 pobudka i znów motorek w dupce... i jestem przerażona co to będzie za kilka dni, jak jeszcze dojdzie budzący się noworodek...
    No to też masz fajnie. U mnie spanie całą nockę skończyło się w 8mcż. Teraz różnie 1-2 pobudki A czasami potrafi i 5 razy na godzinę.
    To może po porodzie mąż przejmie opiekę nad starsza A Ty zajmiesz się noworodkiem- chociaż w nocy taki układ. U nas tak ma być, jak wyjdzie w realu się okaże.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj zaczęłam gibanie na piłce. Tak z 15 min chyba starczy, nie?

Poza tym kupiłam dziś olejek ze słodkich migdałów i postaram się robić ten masaż krocza.

Chciałam też namówić męża na ❤️, ale boi się, że ten sposób zadziała po jednym razie i nie wierzy mi, że ciąża jest donoszona skoro termin jest na 4 października 😂 I nagle też stwierdził, że nie przeszedł żadnego kursu z bycia tatą (to mnie rozłożyło totalnie) 😀😀😀 Chyba mu puszczę płytkę z książki "Mamo, tato co ty na to" 😉

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaarr trzymam kciuki za rozkręcenie;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    kkkaaarrr no to może o świcie dowiemy się, że mamy nową członkinię na forum. Powodzenia 😉 a z ciekawości, jeżeli nie wiedziałaś kiedy zaczyna się i kończy skurcz to kiedy jechałaś do szpitala? ☺️

I też takie pytanie do wszystkich - czy zdarza się, że przy skurczach jest plamienie?
    Ja wtedy mialam wrazenie, ze mam jeden niekonczacy sie skurcz, bolalo jak cholera non stop i bol sie nasilal mimo kapieli, po prostu czulam ze rodze.

Teraz czuje jak odpuszcza, ale brzuch lekko spiety jest nonstop. Na razie caly czas poziom bolu porownywalny do okresu, wiec nie mam pewnosci czy to nie jakiś straszak. Na pewno cos sie ruszyło, pytanie tylko czy odpusci czy rozkreci do konca.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja wtedy mialam wrazenie, ze mam jeden niekonczacy sie skurcz, bolalo jak cholera non stop i bol sie nasilal mimo kapieli, po prostu czulam ze rodze.

Teraz czuje jak odpuszcza, ale brzuch lekko spiety jest nonstop. Na razie caly czas poziom bolu porownywalny do okresu, wiec nie mam pewnosci czy to nie jakiś straszak. Na pewno cos sie ruszyło, pytanie tylko czy odpusci czy rozkreci do konca.
    Ja tak mialam, tak bol jak na miesiączkę który puszczal i zaczęło się o 1 w nocy, a o 6 byłam już na bloku z regularnymi skurczami w międzyczasie bóle krzyżowe też przyszły, także w razie czego POWODZENIA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 23:45

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio po 4h takich regularnych skurczy co 6min się wyciszylo. Ale trzymam kciuki, żeby u ciebie już poszło z górki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Chciałam też namówić męża na ❤️, ale boi się, że ten sposób zadziała po jednym razie i nie wierzy mi, że ciąża jest donoszona skoro termin jest na 4 października 😂

Żeby to tak działało. My mamy tararara codziennie a maly gad nawet nie myśli o eksmisji :P

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, kciuki żeby to była właściwa akcja! 😊✊🏻✊🏻

Mi młody zszedł już na dół, KTG podpinana prawie pod majtkami, jakieś tam bóle jak na @ mam i straszne rozpychanie w szyjce. Jego głowę czuje bardzo nisko już. Nie liczę na nic w tym, ale może przyszły tydzień... 🤷🏻‍♀️

Dominika32, Cabrera lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni oby ;)
    Kkaarr i jak sytuacja?

Ja witam po nieprzespanej nocy. Walczyłam z wyłażącą ósemką,o 2 wzięłam apap i udało mi się zdrzemnąć a od 5 zwijam się nadal z bólu. Wstaję robić obiad i jadę szukać kto mnie dzisiaj ogarnie..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry, co tu taka cisza ? Rodzicie :p?
    Przeczytałam wczoraj na raty, w szpitalu miałam mieć więcej czasu ;), dwa raxy skasował mi się post i się poddałam.
    Matka, Meerci, Kiniorek- gratulacje. Kiniorek waga konkret, mało które dziecko nie spada na początku z wagi. Będzie lepiej z każdym dniem.
    Jednak ta pełnia trochę działa ;).
    Aga dobrze, ze już w domu razem.
    Moni trzymaj się tam, już coraz bliżej. Współczuje Ci, ze jeszxze musisz martwić się o Alę, ale wszystko się powoli wyprostuje, zobaczysz, tylko znowu trzeva będzie w to włożyć dużo pracy.
    Kotecki to kciuki dzisiaj :).
    Caberera mam nadzieje, ze nie musiałaś korzystać z tego ubera ;).
    Ja sobie leze i czekam co ten dzień przyniesie a może przynieść wiele ;).

Kotecki, moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 18 września 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 25 minut wyjeżdżam do szpitala nawet udało mi się trochę pospać w nocy ale zaczynam już drżeć ze strachu jak osika. Mąż mi ogolił dół dzisiaj :)

moni05, Kookosowa, Aguuula;2525, wiktoriaa, Cabrera, KasiaP, Dominika32, Milanka, kkkaaarrr, kasia1518, silent, Kinga82, pOla34, kalcia, Atyde, aga_ni, nuśka91, Jupik, mia4444, japonka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ale na czczo czekasz? Czy jak to pójdzie? 😉

Kotecki - powodzenia! 😊

Mi teraz (dziwne, bo nie od porannego) zarządził zbiórkę moczu znów i biochemię. Czyli chyba się pogarsza...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!🙂
    Czuję się jak nowonarodzona- przespalam ciągiem 7 godzin😮

Konieczynka, Cabrera, Dominika32, kasia1518, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałam być na czczo na wszelki wypadek, bo tak się przymierzali wczoraj, ale dzisiaj przyszedł ordynator i narazie sanatorium, będzie myślał kiedy godzina zero. W sumie się cieszę, bo tak naprawdę wychodzą dwa terminy, oni traktują jak 36tc wg usg, a ja uważam, ze termin z suwaczka z owulacji jest właściwszy i wolałabym dać im pare dni więcej. Co innego jsk samo się rozkręci, narazie nic tego nie zapowiada. Także mam nadzieje na jeszcze tydzień.

moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) no to ktora rodzi? Trzymam kciuki.

Ja sie zbieram na usg do szpitala. Maz juz dzwonił rano więc wiem ze dzis dziad przyjmuje łaskawca. Tak mi sie nie chce.
    Ja dziś mialam takie sny ze szkoda gadać. Córka tez cos czuje bo w nocy przyszla spac do nas i ciagle sie przebudzala.
    Zaczelam 37 tydzien. :)

Cabrera, moni05, silent, kalcia, ammarylis, japonka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ