Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jakiś ruch w temacie. Od okolo godziny lekko nasilajacy sie bol miesiaczkowy, obecnie juz nie cmienie tylko taki 'regularny okres' + spiecia brzucha w zasadzie co chwile. Poprzednio dokladnie tak sie zaczelo i tez nie umialam powoedziec gdzie skurcz sie zaczyna gdzie konzy i zmierzyc czasu... do tego przy kazdej toalecie na papierze zostawiam no wlasnie nie wiem co, albo jakis dziwny sluz, albo czop. Niby sie ciagnie, ale jest dosc zwarty bardziej jak guma do zucia a nie jak zwykly sluz. Kolor mleczno-zolty... czy te z was, ktore sa pewne ze odszedl czop, czy kroras z was miala wlasnie taki jak w moim opisie czy zawsze zwarta galaretka?? Ja poprzednio zupelnoe przeoczylam, wiec nie wiem jak ma to do konca wygladac
Cabrera, Kookosowa, nuśka91, ManiaM, KasiaP, moni05, mia4444 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kkkaaarrr no to może o świcie dowiemy się, że mamy nową członkinię na forum. Powodzenia 😉 a z ciekawości, jeżeli nie wiedziałaś kiedy zaczyna się i kończy skurcz to kiedy jechałaś do szpitala? ☺️
I też takie pytanie do wszystkich - czy zdarza się, że przy skurczach jest plamienie? -
XYZ89 wrote:Moja odkąd skończyła rok w ogóle nie śpi w dzień... cały dzień w biegu... a chodzi spać różnie.. czasami nawet po północy... i śpi na dobę średnio 7-9 godzin... i gdyby chociaż spała ciągiem.. ale są dni, że ma 1 pobudkę na pól minuty, a na drugi dzien 5 pobudek w ciągu nocy...albo tak jak dziś.. impreza od 3 do 6 rano... a o 7:30 pobudka i znów motorek w dupce... i jestem przerażona co to będzie za kilka dni, jak jeszcze dojdzie budzący się noworodek...
To może po porodzie mąż przejmie opiekę nad starsza A Ty zajmiesz się noworodkiem- chociaż w nocy taki układ. U nas tak ma być, jak wyjdzie w realu się okaże.kasia1518
-
Ja od wczoraj zaczęłam gibanie na piłce. Tak z 15 min chyba starczy, nie?
Poza tym kupiłam dziś olejek ze słodkich migdałów i postaram się robić ten masaż krocza.
Chciałam też namówić męża na ❤️, ale boi się, że ten sposób zadziała po jednym razie i nie wierzy mi, że ciąża jest donoszona skoro termin jest na 4 października 😂 I nagle też stwierdził, że nie przeszedł żadnego kursu z bycia tatą (to mnie rozłożyło totalnie) 😀😀😀 Chyba mu puszczę płytkę z książki "Mamo, tato co ty na to" 😉 -
nuśka91 wrote:kkkaaarrr no to może o świcie dowiemy się, że mamy nową członkinię na forum. Powodzenia 😉 a z ciekawości, jeżeli nie wiedziałaś kiedy zaczyna się i kończy skurcz to kiedy jechałaś do szpitala? ☺️
I też takie pytanie do wszystkich - czy zdarza się, że przy skurczach jest plamienie?
Teraz czuje jak odpuszcza, ale brzuch lekko spiety jest nonstop. Na razie caly czas poziom bolu porownywalny do okresu, wiec nie mam pewnosci czy to nie jakiś straszak. Na pewno cos sie ruszyło, pytanie tylko czy odpusci czy rozkreci do konca. -
kkkaaarrr wrote:Ja wtedy mialam wrazenie, ze mam jeden niekonczacy sie skurcz, bolalo jak cholera non stop i bol sie nasilal mimo kapieli, po prostu czulam ze rodze.
Teraz czuje jak odpuszcza, ale brzuch lekko spiety jest nonstop. Na razie caly czas poziom bolu porownywalny do okresu, wiec nie mam pewnosci czy to nie jakiś straszak. Na pewno cos sie ruszyło, pytanie tylko czy odpusci czy rozkreci do konca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 23:45
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nuśka91 wrote:Chciałam też namówić męża na ❤️, ale boi się, że ten sposób zadziała po jednym razie i nie wierzy mi, że ciąża jest donoszona skoro termin jest na 4 października 😂
Żeby to tak działało. My mamy tararara codziennie a maly gad nawet nie myśli o eksmisji
moni05 lubi tę wiadomość
-
Kkkaaarrr, kciuki żeby to była właściwa akcja! 😊✊🏻✊🏻
Mi młody zszedł już na dół, KTG podpinana prawie pod majtkami, jakieś tam bóle jak na @ mam i straszne rozpychanie w szyjce. Jego głowę czuje bardzo nisko już. Nie liczę na nic w tym, ale może przyszły tydzień... 🤷🏻♀️Dominika32, Cabrera lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
No dzień dobry, co tu taka cisza ? Rodzicie :p?
Przeczytałam wczoraj na raty, w szpitalu miałam mieć więcej czasu, dwa raxy skasował mi się post i się poddałam.
Matka, Meerci, Kiniorek- gratulacje. Kiniorek waga konkret, mało które dziecko nie spada na początku z wagi. Będzie lepiej z każdym dniem.
Jednak ta pełnia trochę działa.
Aga dobrze, ze już w domu razem.
Moni trzymaj się tam, już coraz bliżej. Współczuje Ci, ze jeszxze musisz martwić się o Alę, ale wszystko się powoli wyprostuje, zobaczysz, tylko znowu trzeva będzie w to włożyć dużo pracy.
Kotecki to kciuki dzisiaj.
Caberera mam nadzieje, ze nie musiałaś korzystać z tego ubera.
Ja sobie leze i czekam co ten dzień przyniesie a może przynieść wiele.
Kotecki, moni05, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Ja za 25 minut wyjeżdżam do szpitala nawet udało mi się trochę pospać w nocy ale zaczynam już drżeć ze strachu jak osika. Mąż mi ogolił dół dzisiaj
moni05, Kookosowa, Aguuula;2525, wiktoriaa, Cabrera, KasiaP, Dominika32, Milanka, kkkaaarrr, kasia1518, silent, Kinga82, pOla34, kalcia, Atyde, aga_ni, nuśka91, Jupik, mia4444, japonka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Pola, ale na czczo czekasz? Czy jak to pójdzie? 😉
Kotecki - powodzenia! 😊
Mi teraz (dziwne, bo nie od porannego) zarządził zbiórkę moczu znów i biochemię. Czyli chyba się pogarsza...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
No miałam być na czczo na wszelki wypadek, bo tak się przymierzali wczoraj, ale dzisiaj przyszedł ordynator i narazie sanatorium, będzie myślał kiedy godzina zero. W sumie się cieszę, bo tak naprawdę wychodzą dwa terminy, oni traktują jak 36tc wg usg, a ja uważam, ze termin z suwaczka z owulacji jest właściwszy i wolałabym dać im pare dni więcej. Co innego jsk samo się rozkręci, narazie nic tego nie zapowiada. Także mam nadzieje na jeszcze tydzień.
moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
no to ktora rodzi? Trzymam kciuki.
Ja sie zbieram na usg do szpitala. Maz juz dzwonił rano więc wiem ze dzis dziad przyjmuje łaskawca. Tak mi sie nie chce.
Ja dziś mialam takie sny ze szkoda gadać. Córka tez cos czuje bo w nocy przyszla spac do nas i ciagle sie przebudzala.
Zaczelam 37 tydzien.Cabrera, moni05, silent, kalcia, ammarylis, japonka, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku