X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Dobry wieczór :)

Przeczytałam wszystko hurtem i nie pamiętam co komu miałam odpisać.
    Więc zamieszczam swój #chwalpost.

Brzuch mi zaczął opadac, od 4dni mam silne bóle w spojeniu i wczoraj aż się popłakałam że nie dam rady tak jeszcze 3 tygodnie. I tu brawo dla mego męża. Bo naprzytulal, zrobił obiad i kolacje, odebrał syna z przedszkola i po drodze kupił mi kwiaty. Takie śliczne : 115256f60ac7.jpg
    I synek mi je wręczył i powiedział że to abym ich mocno kochała i dzidziusia też. Aż się wzruszyłam.

Do tego moja mama pomogła mi dziś zrobić "gerberki" domowej roboty. Z jabłek i dyni i mieszanki. Więc Lili ma już Eco sloiczki :)

I uwaga : pojawiła się mi siara. Po naciśnięciu brodawki wypływa żółta kropelka.

Oby tylko przestał mnie kręgosłup i spojenie boleć. Bo już koło południa ledwo nogi ciagam.

EDIT: zapomniałam dodać.
    CIĄŻA DONOSZONA

Fantastyczna niespodzianka, i jak ładnie synek powiedział 🤗

Konieczynka lubi tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Cześć
    Dziewczyny cukrzycowe ile ważą wasze maluchy?

U mnie maluszek 37 tydzień i waga 2600. Bobas nie na cech dxiecka cukrzycowej matki.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka łączę sie w bólu spojenia. Czasem tak mnie boli ze nie moge sie ruszac. Wrecz ciagne noge za soba. Kwiaty piekne.

Olliii ja juz odstawilam dawno i narazie cisza. Skurcze mam takie same albo wręcz mniejsze niz jak w szpitalu mi ładowali dawki konskie. Skonczysz 37 tydzien to mozesz powoli odstawiac. Organizm magazynuje.

Uwemhe cos szybko chce rozwiazac. Wiekszosc chce do 38 tygodnia czekac.

Mnie od wczoraj lapie kryzys. Jakos chce mi sie płakać tylko jakos powodu jeszcze nie znalazlam.

Olliiii lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, rozmawiałam z położna ze sniadecji czy nie ma koleżanki w USK, bo chciałabym wynająć aby pomogła ogarnac mi siebie i malucha po porodzie. Pokazac co i jak. To niby nie ma takiej opcji.
    Ooo kiepsko :/ ja też bym naprawdę chciała zapłacić położnej i wiedzieć, że się zajmie i synkiem i mną, że będę mogła na kogoś liczyć jak mąż nie będzie mógł być z nami. Ale liczę na to, że może ogólnie tam opieka jest niezła.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Cześć
    Dziewczyny cukrzycowe ile ważą wasze maluchy? Ja dzis jestem 36 tydz i 2 dni. Moj lekarz stwierdził że bedziemy brali wagę i termin z 1 trymestru i mowi że skonczony 37 tydz bo tam.byl termin na 8.10. Więc tak to traktuje.

Chciał ciąże zakończyć w piątek ale ja sie upieram by poczekać. On tylko powtarza ze bylo ca wczesniej i operacja na macicy usuwanie miesniaka plus teraz cukrzyca i nie możemy ryzykować.
    Mały duży bo dziś 4 kilo nam pokazalo wiec o to sie nie martwie ale chcialam do 37 faktycznego dobić.
    W sobote mam mieć kolejne ktg.
    Moj lekarz to panikarz. Taki co milion razy sprawdzi i nastraszy a potem okazuje sie ze jest ok
    Stad mam mieszane uczucia.
    U mnie bez cukrzycy 35+5 mały miał 3670. Kiedyś lekarz mi powiedział, że niestety ale nasza macica nie ma nieograniczonych możliwości i nie ma tak, że dziecko będzie rosło i rosło. W pewnym momencie przychodzi poród i już. Dlatego pewnie chce żebyś wcześniej urodziła

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia ja tym razem dopiero na 15 ;)
    Kokosowa czytałam,że wahania nastroju zwiastują poród :d też wczoraj miałam zły dzień.

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe mój w 35 +0 ważył 2900, w 37 - 3300.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:18

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U mnie bez cukrzycy 35+5 mały miał 3670. Kiedyś lekarz mi powiedział, że niestety ale nasza macica nie ma nieograniczonych możliwości i nie ma tak, że dziecko będzie rosło i rosło. W pewnym momencie przychodzi poród i już. Dlatego pewnie chce żebyś wcześniej urodziła
    O Paulina czyli twoj bedzie wiekszy od mojego. I czekają do 38 tyg?
    Mi chodzilo.tylko.o to by poczekać do tego 37 tygodnia wg okresu. A on traktuje jako 37 bo w 10 tyhodniu zarodek był już duży.

No nic uparłam.się wiec piątek nie bedzie ale powiedział ze za tydzień najpożniej.
    Mi wtedy pasuje. 37 i 2 dni jakos.

Ja jestem wysoka i moje corki tez wielkie były..on i tak bedzie najmniejszy. Wiec wtedky cukrzycy nie mialam i byly duze mlode. A teraz dieta i tez duze dziecko.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    O Paulina czyli twoj bedzie wiekszy od mojego. I czekają do 38 tyg?
    Mi chodzilo.tylko.o to by poczekać do tego 37 tygodnia wg okresu. A on traktuje jako 37 bo w 10 tyhodniu zarodek był już duży.

No nic uparłam.się wiec piątek nie bedzie ale powiedział ze za tydzień najpożniej.
    Mi wtedy pasuje. 37 i 2 dni jakos.

Ja jestem wysoka i moje corki tez wielkie były..on i tak bedzie najmniejszy. Wiec wtedky cukrzycy nie mialam i byly duze mlode. A teraz dieta i tez duze dziecko.
    U mnie cc będzie 38+5/6. Poniedziałek lub wtorek. Miałam mieć w tym tyg ale uznali, że lepiej poczekać bo z każdym tygodniem płucka są lepiej rozwinięte. Mam nadzieję, że dotrwamy. A duże dziecko to często właśnie kwestia genetyczna. Ja się urodziłam 3kg a mąż 4300. U mnie cukrzycy nie ma ale ja przytyłam już 29,5 kg. Brzuch mam ogromny.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowo GBS pobiera się na dwie wymazówki max. 5 tygodni przed porodem. Jeden wymaz pobiera się z pochwy i sieje na podłoże specjalne dla S. agalactiae i jeśli lekarz chce to na podłoże takie ogólne, żeby sprawdzić czy nie ma innej infekcji. Tak samo z drugą wymazowką z odbytu. Także zależy od skierowania.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka no u mnie te wahania to jak tornado. Raz zla jak osa, raz wesoła. Teraz katuje piosenki z musicali hehe :) jeszcze chwile to zamiast na porodowke to mnie mąż zawiezie do Tworek :)

przedszkolanka:), nuśka91 lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Przedszkolanka no u mnie te wahania to jak tornado. Raz zla jak osa, raz wesoła. Teraz katuje piosenki z musicali hehe :) jeszcze chwile to zamiast na porodowke to mnie mąż zawiezie do Tworek :)
    U mnie też dziś musicale :) ja katuje Dzwonnik z Notre Dame i Nedznicy-ulubione :)

• adella1 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piosenki z płyty rybki Minimini😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:18

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... No my jutro będziemy się karmić ciągle chyba. Spadł z wagi sporo. Z 3900 na 3660. Jak zejdzie jeszcze 150g to będzie butla włączona :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Eh... No my jutro będziemy się karmić ciągle chyba. Spadł z wagi sporo. Z 3900 na 3660. Jak zejdzie jeszcze 150g to będzie butla włączona :(

Kiniorku, będzie dobrze😊

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek on duzy chlopak wiec ma prawi wiecej spasc z wagi. Druga doba dopiero. Pewnie jutro zacznie tyc. Judka tez spadala a dopiero ostatniej nocy ja napaslam i rano przy wazeniu był przyrost i wyszlismy.

Witaj synku
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek położna w szkole rodzenia mówiła że dzidzia ma prawo ubyć 10%masy urodzeniowej więc na pewno od jutra zacznie przybierać🍼

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, ale fajnie ❤️

My po wizycie: sytuacja bez zmian: szyjka zgładzona, miękka, lekko rozwarta :)
    Staś waży 2900-3100 gramm:)
    Lekarz kochany, spytał się mnie, gdzie się będę czuła bezpieczniej: w domu czy w szpitalu. A ze mieszkamy blisko szpitala, to na razie wybrałam dom :)
    Kolejna wizyta w przyszły czwartek, ale wtedy będzie mnie juz raczej chciał skierować do szpitala.

Po wizycie jeszcze standardowo miałam ktg, a tu psikus: skurcze 😱 niezbyt mocne (według zapisu), ale pierwszy raz pojawiły się regularnie, przychodziły falami, jak mocny bol na @ i pierwszy raz były nieprzyjemne dla mnie (mimo, ze w poprzednich zapisach były tej samej wartości). Nawet Polożna stwierdziła: „o, jakie ładne skurczyki!”.
    Ale lekarz twierdzi, że to jeszcze nie te ;)
    Mam nadzieje, bo jeszcze dziś jestem sama i przyjdzie mi uberem do szpitala jechać 😂

Oliii, u nas dziś zapadła decyzja, ze odstawiamy wszystkie leki za wyjątkiem Clexane (acard odstawiłam już wcześniej).

Ps. Łącze się w bólu spojeniowym - masakra, nie mogę nawet nogi na mogę założyć 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 22:19

Konieczynka, aga_ni, nuśka91, ManiaM, KasiaP, moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ