X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    No to jestem w szpitalu. KTG wyszło ok. Wzięli mocz, mają pobrać krew. To wysokie tętno to przez moją infekcje, mówią, że to normalne. Z małą po USG ok. Na infekcje maja dawać mi Wit. C, Flegamine i ma mnie obejrzeć internista. Leżę z jedną dziewczyna, która od 7 tc cały czas wymiotuję i z tym tu przyszła. Dodatkowo nasza sala jest udostępniona dla dziewczyn z sali obok, bo nie mają łazienki... I jeszcze ta sala jest przy KTG, które robią kobietom, które przychodzą na IP. Więc nawet i w nocy może halasowac. Sala jest tu bez telewizji 😜 Dobrze, że mam słuchawki.

No patrz :p jakbym wiedziała,ze Cie zostawili, to bym Cie odwiedziła :D bo akurat miałam dziś KTG :P ale poszłam zrobic do mojego gina zamiast do Miejskiego :p

brunetka91 lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ile z was już będzie tulić dzieciaczki we wrześniu!

Ja już się nie moe doczekać ale małe cele po kolei, na razie ciąża donosozna będzie w sobotę, przyjeżdzają moi rodzice i maja przywieźć jakieś jedzenie do zamrożenia, ja dzisiaj ulepiłem trochę pierogów tez do zamrożenia, robię zapasy, idzie nowe bo do tej pory u nas w zamrażarce tylko wódka a jak nie mamy obiadu to spontanicznie ruszamy na miasto;)

Napisałam właśnie do lekarki co znaczą te bakterie i leukocytu w moczu, czekam na odpowiedz.

I niestety dołączam do przeziębionych :( dzisiaj mnie coś bierze, na razie się ratuje domowymi sposobami.

Za każdym razem jak mi się wydaje że już mam gotowa wyprawkę to się okazuje ze coś jeszcze i dopisuje do listy albo żeby coś dokupić albo ogarnąć np przygotować wyniki badań żeby zabrać ze sobą do szpitala.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    A ja po wizycie z której za bardzo się nic nie dowiedziałam 😌 Tylko badanie na fotelu i tyle. Odpowiedziałam o szpitalu i że mi tam powiedzieli, że szyjka krótka i rozwarcie, a mój doktor na to, że faktycznie szyjka krótka, ale rozwarcia to on za bardzo nie wyczuwa. I mam znowu wizytę w poniedziałek. Mam nadzieję, że niedługo urodze, bo mi kasy nie starczy jak wizyty będą raz w tygodniu 😶

Dziewczyny, czy Wy macie zalecone to chodzenie na ktg, czy chodzicie tak po prostu dla własnego spokoju?

Nuśka ja na ktg jeszcze nigdy nie byłam, w szpitalu który wybrałam robią ktg od 39tygodnia dopiero i wtedy mi lekarka kazała tam isc, ale szczegóły ma mi opowiedzieć za tydzień.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski. Oprócz tego że mam zalatwic będąc w szpitalu, to zaświadczenie o wyborze przychodni to coś jeszcze?
    USC i w pracy załatwiam po wyjściu.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Moja Zosia też taka żywa, także wiem o czym piszecie Emikey i Przedszkolanka. Mimo że jeszcze nie chodzi, to raczkuje jakby miała motorek w tyłku. Jest bardzo energiczna, macha rękami, nogami, turla się we wszystkie strony. A jak się z mężem wyglupiaja, to czasami się dziwię, skąd ona na tyle siły. A w dzień tylko 1 drzemka ok 1.5h. Na szczęście godzina 20 jest kąpiel i przed 21 śpi, więc wieczór nam dla siebie i można odpocząć.

Moja odkąd skończyła rok w ogóle nie śpi w dzień... cały dzień w biegu... a chodzi spać różnie.. czasami nawet po północy... i śpi na dobę średnio 7-9 godzin... i gdyby chociaż spała ciągiem.. ale są dni, że ma 1 pobudkę na pól minuty, a na drugi dzien 5 pobudek w ciągu nocy...albo tak jak dziś.. impreza od 3 do 6 rano... a o 7:30 pobudka i znów motorek w dupce... i jestem przerażona co to będzie za kilka dni, jak jeszcze dojdzie budzący się noworodek...

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Óooo to co mi się ubrdalo że Ty razem że mną 27?...

ja dzień przed Tobą :P 26 ;) jak się nie obróci.. a do dnia dzisiejszego jeszcze się nie obróciła..

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy macie zalecone to chodzenie na ktg, czy chodzicie tak po prostu dla własnego spokoju?

Mam wskazanie raz w tygodniu, ale ja cukrzycowa i tylko dlatego.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dzięki. Widzę że dr Lemancewicz przyjmuje też w mastermedzie. Byłam tam u innego lekarza.

Lemancewicz jest jeszcze w kriobanku.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko dlatego ktg, że miałam być w szpitalu już. A tak normalnie lekarz mi mówił, że obecne wytyczne mówią o kierowaniu na ktg po 40tc

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Poadnia anestezjologiczna jest naprzeciwko hematologicznej, tuż obok patologii ciąży ale trzeba mieć skierowanie. U mnie w poniedziałek jak mnie przyjmą to będę miała spotkanie z anestezjologiem i też się dowiem czy mogę w kręgosłup :)

Dzięki Paulinka😀 jeszcze mi podpowiedź, czy to się wchodzi od Waszyngtona, czy Skłodowskiej?

I jak wygląda sprawa z rejestracją? Bo ja to tylko ze zwykłego soru korzystałam. To jest taka ogólna rejestracja gdzie do różnych specjalistów? Skierowanie mam, ale nie wiem co dalej. O rany dziecko we mgle🤦‍♀️

• Jupik Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Jupik to u mnie tak było 2 tygodnie temu i dalej chodzę ;p ciekawa jestem czwartku :D

Wiktoria super ;) mój też wyszedł ujemny.

A czujesz coś? Bo ja od tyg. mam takie lekkie skurcze przepowiadające, i się trochę boję, że jak przywali zwykłe to już poleci do 10 cm bardzo szybko i czy zdążę do szpitala ;-) W zeszłej ciąży nie miałam wcześniej ani przepowiadających, ani rozwarcia wcześniej - dostałam od razu silnych bolesnych skurczy, gdzie przez niecałe doby mi poleciało do 10 cm i urodziłam. Nie wiem czego się teraz spodziewać, bo jakoś inaczej to się wszystko odbywa..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dzięki Paulinka😀 jeszcze mi podpowiedź, czy to się wchodzi od Waszyngtona, czy Skłodowskiej?

I jak wygląda sprawa z rejestracją? Bo ja to tylko ze zwykłego soru korzystałam. To jest taka ogólna rejestracja gdzie do różnych specjalistów? Skierowanie mam, ale nie wiem co dalej. O rany dziecko we mgle🤦‍♀️
    Do poradni wchodzi się od Waszyngtona, na SOR od Skłodowskiej :) na 1 piętrze są te poradnie. Wygląda to tak, że rejestracji jest kilka np do poradni hematologicznej i aneetezjologicznej jest jedna wspólna. I z tego co widziałam a nasiedzialam się trochę w poradni naprzeciwko, to do anestezjologa przyjmują od razu. Nie ma kolejek. Najdłuższa jaka pamiętam to góra 2 osoby. Przed gabinetem jest kolejka i często ludzie stoją razem bo nie zapytali a ona idzie do poradni hematologicznej. Ale masz skierowanie do USK czy będziesz próbowała z soru się dostać? Chodzi mi o przyjęcie do szpitala

Milanka lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    Moja odkąd skończyła rok w ogóle nie śpi w dzień... cały dzień w biegu... a chodzi spać różnie.. czasami nawet po północy... i śpi na dobę średnio 7-9 godzin... i gdyby chociaż spała ciągiem.. ale są dni, że ma 1 pobudkę na pól minuty, a na drugi dzien 5 pobudek w ciągu nocy...albo tak jak dziś.. impreza od 3 do 6 rano... a o 7:30 pobudka i znów motorek w dupce... i jestem przerażona co to będzie za kilka dni, jak jeszcze dojdzie budzący się noworodek...

No właśnie, u mnie niby jest drzemka w dzień - ale cała jedna ok.30 min, do niedawna ok.14-15, a teraz to i o 17 ciężko ją wypchnąć, dziś na próbę nie wysłałam jej na drzemkę, chcę zobaczyć kiedy padnie.. Bo spać chodzi 22-23, więc masakra, wprawdzie śpi pięknie bez pobudek 11 godz., no ale. Muszę jej to uregulować, bo też się zastanawiam jak przy noworodku będzie to funkcjonować, hmm :-|

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka mi się wydaje, że wszystko zależy od tego czy masz skierowanie do szpitala. Jeśli tak to trzeba trafić na dzień gdzie są łóżka wolne. Jeśli nie to najlepiej się umówić na szybko do Poradni patologii albo próbować się przrz SOR dostać (bo coś się dzieje). Mnie to te szpitalne kolejki przerażają. Jak czekałam do poradni patologii to siedziała ze mną dziewczyna i co chwilę spoglądała na zegarek, bo już prawie 10, ona daleko w kolejce do lekarza a jeszcze jest w drugiej, oddzielnej kolejce do usg..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs ujemny :)

Czekam sobie na wizytę, ale opóźnienie jest duuuze :/

U nas ktg jest przy każdej wizycie po skończonym 30 tc.

Kookosowa, moni05, przedszkolanka:), kalcia, kasia1518 lubią tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy u Was badają tylko gbs? U mnie jest gbs i wymaz z pochwy żeby zobaczyć czy nie ma żadnych bakterii

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny a czy u Was badają tylko gbs? U mnie jest gbs i wymaz z pochwy żeby zobaczyć czy nie ma żadnych bakterii
    Ja się nie znam, ale mój lekarz pobrał mi tylko z pochwy i mówił że to gbs jest

syy26iye928jhyb7.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja też miałam to i to pobierane

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gbs z odbytu i wymaz z pochwy

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gbs i z pochwy i odbytu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ