X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Dziewczyny które mają cc, dostaliście jakieś skierowanie na cc? Lub macie wpisane w karcie ciąży? W razie gdyby zaczęlo się wcześniej. Bo ja nie mam nic, jak się zacznie wcześniej niż 30 to mam mu zadzwonić i w szpitalu jeżeli będą mnie przekonywali do porodu naturalnego mam powiedzieć że nie wyrażam zgody. Fakt że on i jego ojciec rządzą tym szpitalem, ale jednak stres jest...
    Tak mam skierowanie od mojej oraz od dyrektora szpitala gdzie rodze. Dzisiaj do mnie dzwonili o potwierdzenie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dzień dobry.
    Dziękuję dziewczyny za dobre słowa. Mąż też mnie uspokaja, jego zdrowy rozsądek mnie ratuje. Ale i tak wybiorę się do lekarza, tym razem sprawdzonego, u którego już byłam.

Adela, może idź do lemancewicza on jest najlepszym specjalista od usg u nas.

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    A któraś jeszcze idzie jutro na cc razem ze mną?
    Może ja, okaże się jutro

Kotecki, moni05 lubią tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieję że tego 24 na wizycie mi wystawi skierowanie, swoją drogą mógł już to zrobić tego 24 sierpnia podczas ostatniej wizyty..

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    To super! Pamiętam że ostatnio pisałyśmy ale nie byłam pewna czy masz 23 czy 24.
    To będzie nam raźniej :D
    Chyba Paulina jest dzień przed nami o ile dobrze kojarzę...;)
    wczoraj rozmawiałam z lekarzem i cc 23 albo 24 ostatecznie :) już dłużej czekać nie będą, idę do szpitala 23 i wtedy się okaże czy tego samego dnia czy następnego. Max za tydzień będę już miała maluszka :)

moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Adela, może idź do lemancewicza on jest najlepszym specjalista od usg u nas.
    Dokładnie, dr Lemancewicz robi super usg, dokładnie, wszystko tłumaczy

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Dziewczyny które mają cc, dostaliście jakieś skierowanie na cc? Lub macie wpisane w karcie ciąży? W razie gdyby zaczęlo się wcześniej. Bo ja nie mam nic, jak się zacznie wcześniej niż 30 to mam mu zadzwonić i w szpitalu jeżeli będą mnie przekonywali do porodu naturalnego mam powiedzieć że nie wyrażam zgody. Fakt że on i jego ojciec rządzą tym szpitalem, ale jednak stres jest...

Mam skierowanie na CC.

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A dlaczego nie dajesz kropli?

Bo krople mocno wysuszaja śluzówke nosa. A nos broniac sie przed wysuszaniem produkuje jeszcze wiecej sluzu czyli kataru. Krople max 3 dni powinno sie uzywac. Nos powinno sie opłukać i nawizyc woda morska i odciagac zeby nie splywalo :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Milanka daj znać jak po wizycie :)

Paulinko, okazało się że funduszowy tylko bałagan zrobil w mojej głowie. Bobas jest dozywiony, łożysko ok, przepływy ok, waga to 2600 z groszami. Pudzianem w dniu porodu nie będzie (ale my też nie byliśmy, więc czego chcieć od dziecka). Przewidywana waga na porod to 3300, takie statystyczne dziecko. Muszę tylko iść na ktg do USK na sor. I nie wiem czy pilnować się USK, czy iść do jakiegoś gabinetu. Boję się że na Sorze spędzę cały dzień bo mogą być kolejki i pewnie pacjentki szpitala maja pierwszenstwo, a po drugie teraz wszędzie smarkaja i prychaja, to w szpitalu w ogóle wylegarnia wirusów.

Czy Ty chodzisz na ktg, jakie masz rady, spostrzeżenia?

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Haha mój taki jest :p żadna moja zasługa po prostu tak ma;) jeszcze dziękuję mamusiu, tak mamusiu, proszę mi to daC mamusiu ^^ kasjerkom w sklepach życzy miłego dnia i wolą do widzenia :p 2lata 4 miesiące ma :p ale to zależy od dnia i jaki ma humor bo też potrafi uciekać i łobuzowaC jak każde dziecko :D ale dla otoczenia to właśnie taki aniołek :p

Ale słodziak, prawdziwy dżentelmen 😍

• kalcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Bo krople mocno wysuszaja śluzówke nosa. A nos broniac sie przed wysuszaniem produkuje jeszcze wiecej sluzu czyli kataru. Krople max 3 dni powinno sie uzywac. Nos powinno sie opłukać i nawizyc woda morska i odciagac zeby nie splywalo :)

Potwierdzam Sara- tez tak robię przy Katarze. Żadnych kropli. Jedynie woda morska kilka razy dziennie i inhalacje oraz smarkanie. Jeśli używacie katarkow czy różnych takich to tez nie za często do zera, bo właśnie to samo powoduje- wysusza się nos i więcej flegmy jest wydzielane. Na noc jak Kosia zaśnie to jeszcze do noska wkładam jej maść majerankowa, troszkę pomaga w oddychaniu. Córa chodzi do żłobka ponad rok i nie miała nigdy antybiotyku :) żadnych kropli i syropkow wymyślnych. Syrop islandzki jedynie używam jak już zejdzie na gardło, ale jak szybko zareaguje z nebulizacja to rzadko kiedy jest kaszel.

Neroli lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, okazało się że funduszowy tylko bałagan zrobil w mojej głowie. Bobas jest dozywiony, łożysko ok, przepływy ok, waga to 2600 z groszami. Pudzianem w dniu porodu nie będzie (ale my też nie byliśmy, więc czego chcieć od dziecka). Przewidywana waga na porod to 3300, takie statystyczne dziecko. Muszę tylko iść na ktg do USK na sor. I nie wiem czy pilnować się USK, czy iść do jakiegoś gabinetu. Boję się że na Sorze spędzę cały dzień bo mogą być kolejki i pewnie pacjentki szpitala maja pierwszenstwo, a po drugie teraz wszędzie smarkaja i prychaja, to w szpitalu w ogóle wylegarnia wirusów.

Czy Ty chodzisz na ktg, jakie masz rady, spostrzeżenia?
    Ktg jest niewiążące w żadnym razie, nie ma znaczenia gdzie je zrobisz :) ja miałam iść do szpitala wczoraj ale ze względu na to, że idę za tydzień to kazali mi w tym tygodniu 2 razy iść na ktg zobaczyć co ze skurczami. Poszłam do swojej małej przychodni tam gdzie mam położną. Leżałam 20 min i pozniej konsultacja z dyzurujacym ginekologiem ograniczająca się do :zapis ktg w porządku. Nie chciałam ktg w usk bo tak jak piszesz są kolejki to jedno, teraz sezon grypowy i muszę dojechać tam. Może zobacz gdzie robią ktg w przychodniach albo u lekarzy prywatnych-położne? Koleżanka chodziła na Parkową. Nie wiem też jaki jest czas oczekiwania na ktg w usk, czy umawiaja wszystkich na jedną godzinę i kto pierwszy ten lepszy czy też każda pacjentka ma swoją godzinę przyjęcia

Milanka lubi tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ktg jest niewiążące w żadnym razie, nie ma znaczenia gdzie je zrobisz :) ja miałam iść do szpitala wczoraj ale ze względu na to, że idę za tydzień to kazali mi w tym tygodniu 2 razy iść na ktg zobaczyć co ze skurczami. Poszłam do swojej małej przychodni tam gdzie mam położną. Leżałam 20 min i pozniej konsultacja z dyzurujacym ginekologiem ograniczająca się do :zapis ktg w porządku. Nie chciałam ktg w usk bo tak jak piszesz są kolejki to jedno, teraz sezon grypowy i muszę dojechać tam. Może zobacz gdzie robią ktg w przychodniach albo u lekarzy prywatnych-położne? Koleżanka chodziła na Parkową. Nie wiem też jaki jest czas oczekiwania na ktg w usk, czy umawiaja wszystkich na jedną godzinę i kto pierwszy ten lepszy czy też każda pacjentka ma swoją godzinę przyjęcia

Tak pomyślałam, jakby co powiedzą żeby jechać do szpitala.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Tak pomyślałam, jakby co powiedzą żeby jechać do szpitala.
    Dokładnie a Ty zaoszczędzisz i czasu i zdrowia na te kolejki. Ale termin cc już ustalony?

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dokładnie a Ty zaoszczędzisz i czasu i zdrowia na te kolejki. Ale termin cc już ustalony?

Mam się zgłosić za 2 tygodnie do szpitala. Jeżeli coś zaczęłoby się dziać wcześniej, to mam jechać z całą dokumentacja od specjalistów i ze skierowaniem.

Mam też iść do anestezjologow w szpitalu, i mają zadecydować czy mogę miec w kręgosłup znieczulenie. Byłaś może u nich, gdzie to jest?

U Ciebie podobna procedura?

Już umówiłam się na ktg w przychodni. Odpuszczam sobie szpital, jeszcze się należę...

PS. terminu cc nie nam, mam się jedynie zgłosić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 16:34

• adella1 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dokładnie, dr Lemancewicz robi super usg, dokładnie, wszystko tłumaczy

Dzięki. Widzę że dr Lemancewicz przyjmuje też w mastermedzie. Byłam tam u innego lekarza.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dzięki. Widzę że dr Lemancewicz przyjmuje też w mastermedzie. Byłam tam u innego lekarza.
    Nie byłam tam, na Parkowej byłam bo mają super sprzęt więc polecam

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Mam się zgłosić za 2 tygodnie do szpitala. Jeżeli coś zaczęłoby się dziać wcześniej, to mam jechać z całą dokumentacja od specjalistów i ze skierowaniem.

Mam też iść do anestezjologow w szpitalu, i mają zadecydować czy mogę miec w kręgosłup znieczulenie. Byłaś może u nich, gdzie to jest?

U Ciebie podobna procedura?

Już umówiłam się na ktg w przychodni. Odpuszczam sobie szpital, jeszcze się należę...

PS. terminu cc nie nam, mam się jedynie zgłosić
    Poadnia anestezjologiczna jest naprzeciwko hematologicznej, tuż obok patologii ciąży ale trzeba mieć skierowanie. U mnie w poniedziałek jak mnie przyjmą to będę miała spotkanie z anestezjologiem i też się dowiem czy mogę w kręgosłup :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:18

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie z której za bardzo się nic nie dowiedziałam 😌 Tylko badanie na fotelu i tyle. Odpowiedziałam o szpitalu i że mi tam powiedzieli, że szyjka krótka i rozwarcie, a mój doktor na to, że faktycznie szyjka krótka, ale rozwarcia to on za bardzo nie wyczuwa. I mam znowu wizytę w poniedziałek. Mam nadzieję, że niedługo urodze, bo mi kasy nie starczy jak wizyty będą raz w tygodniu 😶

Dziewczyny, czy Wy macie zalecone to chodzenie na ktg, czy chodzicie tak po prostu dla własnego spokoju?

Brunetka mam nadzieję, że dojdziesz szybko do siebie. Ja mam straszny katar, kaszel i osłabienie też bez temperatury, ale nie pocę się tak.

Atyde Ty zapowiedz chłopu, że jak będziesz w szpitalu to ma wyśmigać dom na błysk na przyjazd dzidziusia a nie jakieś okruszki 😉

Pocieszne macie te dzieci 😀

Atyde lubi tę wiadomość

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ