X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Oj ja też Pole chciałam już a teraz nie mam parcia;)
    Chociaż wczoraj miałam tak okropny dzień,że mówiłam do męża,że jak pójdę do szpitala rodzić to przynajmniej tam odpocznę 😂

Ja to samo dzisiaj powiedziałam do swojego haha :p po tej nocnej imprezie córki i babolach w nosie od rana i wszystkim na 'nie" ;p

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Laski. Oprócz tego że mam zalatwic będąc w szpitalu, to zaświadczenie o wyborze przychodni to coś jeszcze?
    USC i w pracy załatwiam po wyjściu.
    Podać dane wybranej położnej albo przychodni też ale swojej nie dziecka

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ale masz skierowanie do USK czy będziesz próbowała z soru się dostać? Chodzi mi o przyjęcie do szpitala

Dziękuję bardzo😀 Paulinko, odnośnie porodu. Mam skierowanie do poradni patologii i mam skierowanie do szpitala na CC. O ile do poradni wypisywala położna i jestem w stanie przeczytać wszystko, tak na tym na CC (wypisywal lekarz) wyczytałam tylko w którym tygodniu ciąży jestem, nawet moje dane to jak hieroglify🤨

Tylko czy tego do poradni też nie trzeba w miarę szybko wykorzystać?

Nigdzie nie mam napisane żeby iść do USK. Ale zarówno ginekolodzy jak i inni moi specjaliści powiedzieli żeby jechać rodzic do USK.

Nie mam jeszcze wizji, jak to zaplanować. W tym tygodniu planuje ogarnąć anestezjologa🙄 może u niego dowiem się czegoś, co robić z tymi skierowaniami... Może on powie kiedy przyjechać...

A jak jest ze skierowanie na CC, gdzie mam się z tym zgłosić? Myślałam, że też przez sor.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paulino, nie doczytałem, że napisałaś 2 posta, no sierota jakich malo🤦‍♀️🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 19:36

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny a czy u Was badają tylko gbs? U mnie jest gbs i wymaz z pochwy żeby zobaczyć czy nie ma żadnych bakterii

Miałam skierowanie wyłącznie na gbs z pochwy i odbytu.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    A czujesz coś? Bo ja od tyg. mam takie lekkie skurcze przepowiadające, i się trochę boję, że jak przywali zwykłe to już poleci do 10 cm bardzo szybko i czy zdążę do szpitala ;-) W zeszłej ciąży nie miałam wcześniej ani przepowiadających, ani rozwarcia wcześniej - dostałam od razu silnych bolesnych skurczy, gdzie przez niecałe doby mi poleciało do 10 cm i urodziłam. Nie wiem czego się teraz spodziewać, bo jakoś inaczej to się wszystko odbywa..
    Pojedyncze BH tylko ,czyli praktycznie nic. Ale z Polą miałam dopiero 2 dni przed skurcze nieregularne plus czop i jak już poszło to jak u Ciebie do 10 cm.z tym,źe szyjka się szykowała ładnie stopniowo od 30 tygodnia. Też się boję,że teraz nie zdążę bo wtedy nagle mi się zrobiły skurcze co 2-3 minuty a ja jeszcze czekać noc chcialam😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 17 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny a czy u Was badają tylko gbs? U mnie jest gbs i wymaz z pochwy żeby zobaczyć czy nie ma żadnych bakterii
    Gbs czyli wymaz z pochwy i odbytu miałam ;)

paulina2811 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dziękuję bardzo😀 Paulinko, odnośnie porodu. Mam skierowanie do poradni patologii i mam skierowanie do szpitala na CC. O ile do poradni wypisywala położna i jestem w stanie przeczytać wszystko, tak na tym na CC (wypisywal lekarz) wyczytałam tylko w którym tygodniu ciąży jestem, nawet moje dane to jak hieroglify🤨

Tylko czy tego do poradni też nie trzeba w miarę szybko wykorzystać?

Nigdzie nie mam napisane żeby iść do USK. Ale zarówno ginekolodzy jak i inni moi specjaliści powiedzieli żeby jechać rodzic do USK.

Nie mam jeszcze wizji, jak to zaplanować. W tym tygodniu planuje ogarnąć anestezjologa🙄 może u niego dowiem się czegoś, co robić z tymi skierowaniami... Może on powie kiedy przyjechać...

A jak jest ze skierowanie na CC, gdzie mam się z tym zgłosić? Myślałam, że też przez sor.
    Tak, tak przez SOR. Do poradni skierowanie jest ważne tyle, ile to konieczne. Pytałam ich bo miałam skierowanie 2mc i nie wiedziałam czy jest ważne. Ale radziłabym się zapisać najak najszybciej bo 2czesniej czekało się 1,5 miesiąca do poradni patologii :/ bo najlepiej ustalić z jakimś lekarzem z USK co robić, kiedy się zgłosić i jak to ma wyglądaćml. Nawet pójść do Lemancewicza pogadać.

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do czwartkowej wizyty i wtedy odbieram wymaz z pochwy i odbytu. Ale tak sobie teraz pomyślałam... ze przecież jak w 30tc trafiłam do szpitala to również mi pobierali i wynik był ujemny, jak myślcie czy jakby się coś przed czwartkiem zadziało to ten wynik będzie w szpitalu ok czy za stary i podadzą profilaktycznie antybiotyk mi i Ignasiowi?

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Przeczytałam wszystko hurtem i nie pamiętam co komu miałam odpisać.
    Więc zamieszczam swój #chwalpost.

Brzuch mi zaczął opadac, od 4dni mam silne bóle w spojeniu i wczoraj aż się popłakałam że nie dam rady tak jeszcze 3 tygodnie. I tu brawo dla mego męża. Bo naprzytulal, zrobił obiad i kolacje, odebrał syna z przedszkola i po drodze kupił mi kwiaty. Takie śliczne : 115256f60ac7.jpg
    I synek mi je wręczył i powiedział że to abym ich mocno kochała i dzidziusia też. Aż się wzruszyłam.

Do tego moja mama pomogła mi dziś zrobić "gerberki" domowej roboty. Z jabłek i dyni i mieszanki. Więc Lili ma już Eco sloiczki :)

I uwaga : pojawiła się mi siara. Po naciśnięciu brodawki wypływa żółta kropelka.

Oby tylko przestał mnie kręgosłup i spojenie boleć. Bo już koło południa ledwo nogi ciagam.

EDIT: zapomniałam dodać.
    CIĄŻA DONOSZONA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 19:52

nuśka91, sandrina22, kalcia, Jupik, mia4444, przedszkolanka:), Kookosowa, Milanka, ManiaM, wiktoriaa, aga_ni, moni05, japonka, Cabrera, KasiaP, kasia1518 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Tak, tak przez SOR. Do poradni skierowanie jest ważne tyle, ile to konieczne. Pytałam ich bo miałam skierowanie 2mc i nie wiedziałam czy jest ważne. Ale radziłabym się zapisać najak najszybciej bo 2czesniej czekało się 1,5 miesiąca do poradni patologii :/ bo najlepiej ustalić z jakimś lekarzem z USK co robić, kiedy się zgłosić i jak to ma wyglądaćml. Nawet pójść do Lemancewicza pogadać.

Dobra, najpierw ogarnę anestezjologa. Jak szybko pójdzie to ogarnę jeszcze rejestrację do por.patologii. A ktg jest na Sorze, tak?

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka super ❤️❤️❤️

Konieczynka lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dobra, najpierw ogarnę anestezjologa. Jak szybko pójdzie to ogarnę jeszcze rejestrację do por.patologii. A ktg jest na Sorze, tak?
    Nie mam pojęcie gdzie jest ktg w USK. Albo na sorze albo na oddziale. Bo usg mówiły dziewczyny, że na oddziale.

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy macie odstawiany magnez? Myślałam, że moja mi będzie kazała odstawić w 37tc, a mam cały czas brać.. A nie mam już żadnych skurczow.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, rozmawiałam z położna ze sniadecji czy nie ma koleżanki w USK, bo chciałabym wynająć aby pomogła ogarnac mi siebie i malucha po porodzie. Pokazac co i jak. To niby nie ma takiej opcji.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko GBS pobierany bez żadnych posiewów.

Na ktg zaczęłam chodzić od dzisiaj - 2 razy w tyg przez cukrzycę.
    No i niestety lekarka potwierdziła moje obawy, czyli ze skierowaniem na patologię od 30/9 będę jeździć do skutku, czyli codziennie aż mnie nie przyjmą (bo może nie być miejsc na oddziale, będą pilniejsze przypadki itp). Równie dobrze mogłabym bez stresu siedzieć w domu i czekać aż samo się zacznie coś dziać :(

Konieczynka ale miła niespodzianka :) kwiaty piękne.

Konieczynka lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziewczyny cukrzycowe ile ważą wasze maluchy? Ja dzis jestem 36 tydz i 2 dni. Moj lekarz stwierdził że bedziwmy brali wagę i termin z 1 trymestru i mowi że skonczony 37 tydz bo tam.byl termin na 8.10.

Chciał ciąże zakończyć w piątek ale ja sie upieram by poczekać. On tylko powtarza ze bylo ca wczesniej i operacja na macicy usuwanie miesniaka plus teraz cukrzyca i nie możemy ryzykować.
    Mały duży bo dziś 4 kilo nam pokazalo wiec o to sie nie martwie ale chcialam do 37 faktycznego dobić.
    W sobote mam mieć kolejne ktg.
    Moj lekarz to panikarz. Taki co milion razy sprawdzi i nastraszy a potem okazuje sie ze jest ok
    Stad mam mieszane uczucia.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziewczyny cukrzycowe ile ważą wasze maluchy? Ja dzis jestem 36 tydz i 2 dni. Moj lekarz stwierdził że bedziemy brali wagę i termin z 1 trymestru i mowi że skonczony 37 tydz bo tam.byl termin na 8.10. Więc tak to traktuje.

Chciał ciąże zakończyć w piątek ale ja sie upieram by poczekać. On tylko powtarza ze bylo ca wczesniej i operacja na macicy usuwanie miesniaka plus teraz cukrzyca i nie możemy ryzykować.
    Mały duży bo dziś 4 kilo nam pokazalo wiec o to sie nie martwie ale chcialam do 37 faktycznego dobić.
    W sobote mam mieć kolejne ktg.
    Moj lekarz to panikarz. Taki co milion razy sprawdzi i nastraszy a potem okazuje sie ze jest ok
    Stad mam mieszane uczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 20:17

Wysłany: 17 września 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka,ale super <3 i gratuluję donoszonej :)

Kalcia znowu razem wizytujemy :D na którą teraz masz?
    Olii ja odstawiłam niedawno ( z 2 tyg.temu?) i żałuję,że tak późno.
    Uwemhe mój 35+5 ważył 2689 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 20:19

Olliiii, Konieczynka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko na 8 rano jadę :) a ty?

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ