X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Oj ja też Pole chciałam już a teraz nie mam parcia;)
    Chociaż wczoraj miałam tak okropny dzień,że mówiłam do męża,że jak pójdę do szpitala rodzić to przynajmniej tam odpocznę 😂

Ja to samo dzisiaj powiedziałam do swojego haha :p po tej nocnej imprezie córki i babolach w nosie od rana i wszystkim na 'nie" ;p

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Laski. Oprócz tego że mam zalatwic będąc w szpitalu, to zaświadczenie o wyborze przychodni to coś jeszcze?
    USC i w pracy załatwiam po wyjściu.
    Podać dane wybranej położnej albo przychodni też ale swojej nie dziecka

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ale masz skierowanie do USK czy będziesz próbowała z soru się dostać? Chodzi mi o przyjęcie do szpitala

Dziękuję bardzo😀 Paulinko, odnośnie porodu. Mam skierowanie do poradni patologii i mam skierowanie do szpitala na CC. O ile do poradni wypisywala położna i jestem w stanie przeczytać wszystko, tak na tym na CC (wypisywal lekarz) wyczytałam tylko w którym tygodniu ciąży jestem, nawet moje dane to jak hieroglify🤨

Tylko czy tego do poradni też nie trzeba w miarę szybko wykorzystać?

Nigdzie nie mam napisane żeby iść do USK. Ale zarówno ginekolodzy jak i inni moi specjaliści powiedzieli żeby jechać rodzic do USK.

Nie mam jeszcze wizji, jak to zaplanować. W tym tygodniu planuje ogarnąć anestezjologa🙄 może u niego dowiem się czegoś, co robić z tymi skierowaniami... Może on powie kiedy przyjechać...

A jak jest ze skierowanie na CC, gdzie mam się z tym zgłosić? Myślałam, że też przez sor.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paulino, nie doczytałem, że napisałaś 2 posta, no sierota jakich malo🤦‍♀️🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 19:36

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny a czy u Was badają tylko gbs? U mnie jest gbs i wymaz z pochwy żeby zobaczyć czy nie ma żadnych bakterii

Miałam skierowanie wyłącznie na gbs z pochwy i odbytu.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    A czujesz coś? Bo ja od tyg. mam takie lekkie skurcze przepowiadające, i się trochę boję, że jak przywali zwykłe to już poleci do 10 cm bardzo szybko i czy zdążę do szpitala ;-) W zeszłej ciąży nie miałam wcześniej ani przepowiadających, ani rozwarcia wcześniej - dostałam od razu silnych bolesnych skurczy, gdzie przez niecałe doby mi poleciało do 10 cm i urodziłam. Nie wiem czego się teraz spodziewać, bo jakoś inaczej to się wszystko odbywa..
    Pojedyncze BH tylko ,czyli praktycznie nic. Ale z Polą miałam dopiero 2 dni przed skurcze nieregularne plus czop i jak już poszło to jak u Ciebie do 10 cm.z tym,źe szyjka się szykowała ładnie stopniowo od 30 tygodnia. Też się boję,że teraz nie zdążę bo wtedy nagle mi się zrobiły skurcze co 2-3 minuty a ja jeszcze czekać noc chcialam😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 17 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny a czy u Was badają tylko gbs? U mnie jest gbs i wymaz z pochwy żeby zobaczyć czy nie ma żadnych bakterii
    Gbs czyli wymaz z pochwy i odbytu miałam ;)

paulina2811 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dziękuję bardzo😀 Paulinko, odnośnie porodu. Mam skierowanie do poradni patologii i mam skierowanie do szpitala na CC. O ile do poradni wypisywala położna i jestem w stanie przeczytać wszystko, tak na tym na CC (wypisywal lekarz) wyczytałam tylko w którym tygodniu ciąży jestem, nawet moje dane to jak hieroglify🤨

Tylko czy tego do poradni też nie trzeba w miarę szybko wykorzystać?

Nigdzie nie mam napisane żeby iść do USK. Ale zarówno ginekolodzy jak i inni moi specjaliści powiedzieli żeby jechać rodzic do USK.

Nie mam jeszcze wizji, jak to zaplanować. W tym tygodniu planuje ogarnąć anestezjologa🙄 może u niego dowiem się czegoś, co robić z tymi skierowaniami... Może on powie kiedy przyjechać...

A jak jest ze skierowanie na CC, gdzie mam się z tym zgłosić? Myślałam, że też przez sor.
    Tak, tak przez SOR. Do poradni skierowanie jest ważne tyle, ile to konieczne. Pytałam ich bo miałam skierowanie 2mc i nie wiedziałam czy jest ważne. Ale radziłabym się zapisać najak najszybciej bo 2czesniej czekało się 1,5 miesiąca do poradni patologii :/ bo najlepiej ustalić z jakimś lekarzem z USK co robić, kiedy się zgłosić i jak to ma wyglądaćml. Nawet pójść do Lemancewicza pogadać.

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do czwartkowej wizyty i wtedy odbieram wymaz z pochwy i odbytu. Ale tak sobie teraz pomyślałam... ze przecież jak w 30tc trafiłam do szpitala to również mi pobierali i wynik był ujemny, jak myślcie czy jakby się coś przed czwartkiem zadziało to ten wynik będzie w szpitalu ok czy za stary i podadzą profilaktycznie antybiotyk mi i Ignasiowi?

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Przeczytałam wszystko hurtem i nie pamiętam co komu miałam odpisać.
    Więc zamieszczam swój #chwalpost.

Brzuch mi zaczął opadac, od 4dni mam silne bóle w spojeniu i wczoraj aż się popłakałam że nie dam rady tak jeszcze 3 tygodnie. I tu brawo dla mego męża. Bo naprzytulal, zrobił obiad i kolacje, odebrał syna z przedszkola i po drodze kupił mi kwiaty. Takie śliczne : 115256f60ac7.jpg
    I synek mi je wręczył i powiedział że to abym ich mocno kochała i dzidziusia też. Aż się wzruszyłam.

Do tego moja mama pomogła mi dziś zrobić "gerberki" domowej roboty. Z jabłek i dyni i mieszanki. Więc Lili ma już Eco sloiczki :)

I uwaga : pojawiła się mi siara. Po naciśnięciu brodawki wypływa żółta kropelka.

Oby tylko przestał mnie kręgosłup i spojenie boleć. Bo już koło południa ledwo nogi ciagam.

EDIT: zapomniałam dodać.
    CIĄŻA DONOSZONA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 19:52

nuśka91, sandrina22, kalcia, Jupik, mia4444, przedszkolanka:), Kookosowa, Milanka, ManiaM, wiktoriaa, aga_ni, moni05, japonka, Cabrera, KasiaP, kasia1518 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Tak, tak przez SOR. Do poradni skierowanie jest ważne tyle, ile to konieczne. Pytałam ich bo miałam skierowanie 2mc i nie wiedziałam czy jest ważne. Ale radziłabym się zapisać najak najszybciej bo 2czesniej czekało się 1,5 miesiąca do poradni patologii :/ bo najlepiej ustalić z jakimś lekarzem z USK co robić, kiedy się zgłosić i jak to ma wyglądaćml. Nawet pójść do Lemancewicza pogadać.

Dobra, najpierw ogarnę anestezjologa. Jak szybko pójdzie to ogarnę jeszcze rejestrację do por.patologii. A ktg jest na Sorze, tak?

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka super ❤️❤️❤️

Konieczynka lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dobra, najpierw ogarnę anestezjologa. Jak szybko pójdzie to ogarnę jeszcze rejestrację do por.patologii. A ktg jest na Sorze, tak?
    Nie mam pojęcie gdzie jest ktg w USK. Albo na sorze albo na oddziale. Bo usg mówiły dziewczyny, że na oddziale.

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy macie odstawiany magnez? Myślałam, że moja mi będzie kazała odstawić w 37tc, a mam cały czas brać.. A nie mam już żadnych skurczow.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, rozmawiałam z położna ze sniadecji czy nie ma koleżanki w USK, bo chciałabym wynająć aby pomogła ogarnac mi siebie i malucha po porodzie. Pokazac co i jak. To niby nie ma takiej opcji.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko GBS pobierany bez żadnych posiewów.

Na ktg zaczęłam chodzić od dzisiaj - 2 razy w tyg przez cukrzycę.
    No i niestety lekarka potwierdziła moje obawy, czyli ze skierowaniem na patologię od 30/9 będę jeździć do skutku, czyli codziennie aż mnie nie przyjmą (bo może nie być miejsc na oddziale, będą pilniejsze przypadki itp). Równie dobrze mogłabym bez stresu siedzieć w domu i czekać aż samo się zacznie coś dziać :(

Konieczynka ale miła niespodzianka :) kwiaty piękne.

Konieczynka lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziewczyny cukrzycowe ile ważą wasze maluchy? Ja dzis jestem 36 tydz i 2 dni. Moj lekarz stwierdził że bedziwmy brali wagę i termin z 1 trymestru i mowi że skonczony 37 tydz bo tam.byl termin na 8.10.

Chciał ciąże zakończyć w piątek ale ja sie upieram by poczekać. On tylko powtarza ze bylo ca wczesniej i operacja na macicy usuwanie miesniaka plus teraz cukrzyca i nie możemy ryzykować.
    Mały duży bo dziś 4 kilo nam pokazalo wiec o to sie nie martwie ale chcialam do 37 faktycznego dobić.
    W sobote mam mieć kolejne ktg.
    Moj lekarz to panikarz. Taki co milion razy sprawdzi i nastraszy a potem okazuje sie ze jest ok
    Stad mam mieszane uczucia.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziewczyny cukrzycowe ile ważą wasze maluchy? Ja dzis jestem 36 tydz i 2 dni. Moj lekarz stwierdził że bedziemy brali wagę i termin z 1 trymestru i mowi że skonczony 37 tydz bo tam.byl termin na 8.10. Więc tak to traktuje.

Chciał ciąże zakończyć w piątek ale ja sie upieram by poczekać. On tylko powtarza ze bylo ca wczesniej i operacja na macicy usuwanie miesniaka plus teraz cukrzyca i nie możemy ryzykować.
    Mały duży bo dziś 4 kilo nam pokazalo wiec o to sie nie martwie ale chcialam do 37 faktycznego dobić.
    W sobote mam mieć kolejne ktg.
    Moj lekarz to panikarz. Taki co milion razy sprawdzi i nastraszy a potem okazuje sie ze jest ok
    Stad mam mieszane uczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 20:17

Wysłany: 17 września 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka,ale super <3 i gratuluję donoszonej :)

Kalcia znowu razem wizytujemy :D na którą teraz masz?
    Olii ja odstawiłam niedawno ( z 2 tyg.temu?) i żałuję,że tak późno.
    Uwemhe mój 35+5 ważył 2689 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 20:19

Olliiii, Konieczynka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko na 8 rano jadę :) a ty?

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ