Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Oj ja też Pole chciałam już a teraz nie mam parcia;)
Chociaż wczoraj miałam tak okropny dzień,że mówiłam do męża,że jak pójdę do szpitala rodzić to przynajmniej tam odpocznę 😂
Ja to samo dzisiaj powiedziałam do swojego haha :p po tej nocnej imprezie córki i babolach w nosie od rana i wszystkim na 'nie" ;pprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Laski. Oprócz tego że mam zalatwic będąc w szpitalu, to zaświadczenie o wyborze przychodni to coś jeszcze?
USC i w pracy załatwiam po wyjściu.2017 #1
2019 #2
-
paulina2811 wrote:Ale masz skierowanie do USK czy będziesz próbowała z soru się dostać? Chodzi mi o przyjęcie do szpitala
Dziękuję bardzo😀 Paulinko, odnośnie porodu. Mam skierowanie do poradni patologii i mam skierowanie do szpitala na CC. O ile do poradni wypisywala położna i jestem w stanie przeczytać wszystko, tak na tym na CC (wypisywal lekarz) wyczytałam tylko w którym tygodniu ciąży jestem, nawet moje dane to jak hieroglify🤨
Tylko czy tego do poradni też nie trzeba w miarę szybko wykorzystać?
Nigdzie nie mam napisane żeby iść do USK. Ale zarówno ginekolodzy jak i inni moi specjaliści powiedzieli żeby jechać rodzic do USK.
Nie mam jeszcze wizji, jak to zaplanować. W tym tygodniu planuje ogarnąć anestezjologa🙄 może u niego dowiem się czegoś, co robić z tymi skierowaniami... Może on powie kiedy przyjechać...
A jak jest ze skierowanie na CC, gdzie mam się z tym zgłosić? Myślałam, że też przez sor. -
Jupik wrote:A czujesz coś? Bo ja od tyg. mam takie lekkie skurcze przepowiadające, i się trochę boję, że jak przywali zwykłe to już poleci do 10 cm bardzo szybko i czy zdążę do szpitala
W zeszłej ciąży nie miałam wcześniej ani przepowiadających, ani rozwarcia wcześniej - dostałam od razu silnych bolesnych skurczy, gdzie przez niecałe doby mi poleciało do 10 cm i urodziłam. Nie wiem czego się teraz spodziewać, bo jakoś inaczej to się wszystko odbywa..
-
Milanka wrote:Dziękuję bardzo😀 Paulinko, odnośnie porodu. Mam skierowanie do poradni patologii i mam skierowanie do szpitala na CC. O ile do poradni wypisywala położna i jestem w stanie przeczytać wszystko, tak na tym na CC (wypisywal lekarz) wyczytałam tylko w którym tygodniu ciąży jestem, nawet moje dane to jak hieroglify🤨
Tylko czy tego do poradni też nie trzeba w miarę szybko wykorzystać?
Nigdzie nie mam napisane żeby iść do USK. Ale zarówno ginekolodzy jak i inni moi specjaliści powiedzieli żeby jechać rodzic do USK.
Nie mam jeszcze wizji, jak to zaplanować. W tym tygodniu planuje ogarnąć anestezjologa🙄 może u niego dowiem się czegoś, co robić z tymi skierowaniami... Może on powie kiedy przyjechać...
A jak jest ze skierowanie na CC, gdzie mam się z tym zgłosić? Myślałam, że też przez sor.bo najlepiej ustalić z jakimś lekarzem z USK co robić, kiedy się zgłosić i jak to ma wyglądaćml. Nawet pójść do Lemancewicza pogadać.
Milanka lubi tę wiadomość
Paulina -
Ja czekam do czwartkowej wizyty i wtedy odbieram wymaz z pochwy i odbytu. Ale tak sobie teraz pomyślałam... ze przecież jak w 30tc trafiłam do szpitala to również mi pobierali i wynik był ujemny, jak myślcie czy jakby się coś przed czwartkiem zadziało to ten wynik będzie w szpitalu ok czy za stary i podadzą profilaktycznie antybiotyk mi i Ignasiowi?
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Dobry wieczór
Przeczytałam wszystko hurtem i nie pamiętam co komu miałam odpisać.
Więc zamieszczam swój #chwalpost.
Brzuch mi zaczął opadac, od 4dni mam silne bóle w spojeniu i wczoraj aż się popłakałam że nie dam rady tak jeszcze 3 tygodnie. I tu brawo dla mego męża. Bo naprzytulal, zrobił obiad i kolacje, odebrał syna z przedszkola i po drodze kupił mi kwiaty. Takie śliczne :
I synek mi je wręczył i powiedział że to abym ich mocno kochała i dzidziusia też. Aż się wzruszyłam.
Do tego moja mama pomogła mi dziś zrobić "gerberki" domowej roboty. Z jabłek i dyni i mieszanki. Więc Lili ma już Eco sloiczki
I uwaga : pojawiła się mi siara. Po naciśnięciu brodawki wypływa żółta kropelka.
Oby tylko przestał mnie kręgosłup i spojenie boleć. Bo już koło południa ledwo nogi ciagam.
EDIT: zapomniałam dodać.
CIĄŻA DONOSZONAWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 19:52
nuśka91, sandrina22, kalcia, Jupik, mia4444, przedszkolanka:), Kookosowa, Milanka, ManiaM, wiktoriaa, aga_ni, moni05, japonka, Cabrera, KasiaP, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
paulina2811 wrote:Tak, tak przez SOR. Do poradni skierowanie jest ważne tyle, ile to konieczne. Pytałam ich bo miałam skierowanie 2mc i nie wiedziałam czy jest ważne. Ale radziłabym się zapisać najak najszybciej bo 2czesniej czekało się 1,5 miesiąca do poradni patologii
bo najlepiej ustalić z jakimś lekarzem z USK co robić, kiedy się zgłosić i jak to ma wyglądaćml. Nawet pójść do Lemancewicza pogadać.
Dobra, najpierw ogarnę anestezjologa. Jak szybko pójdzie to ogarnę jeszcze rejestrację do por.patologii. A ktg jest na Sorze, tak? -
Milanka wrote:Dobra, najpierw ogarnę anestezjologa. Jak szybko pójdzie to ogarnę jeszcze rejestrację do por.patologii. A ktg jest na Sorze, tak?
Milanka lubi tę wiadomość
Paulina -
Dziewczyny, kiedy macie odstawiany magnez? Myślałam, że moja mi będzie kazała odstawić w 37tc, a mam cały czas brać.. A nie mam już żadnych skurczow.
-
Ja miałam tylko GBS pobierany bez żadnych posiewów.
Na ktg zaczęłam chodzić od dzisiaj - 2 razy w tyg przez cukrzycę.
No i niestety lekarka potwierdziła moje obawy, czyli ze skierowaniem na patologię od 30/9 będę jeździć do skutku, czyli codziennie aż mnie nie przyjmą (bo może nie być miejsc na oddziale, będą pilniejsze przypadki itp). Równie dobrze mogłabym bez stresu siedzieć w domu i czekać aż samo się zacznie coś dziać
Konieczynka ale miła niespodziankakwiaty piękne.
Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Cześć
Dziewczyny cukrzycowe ile ważą wasze maluchy? Ja dzis jestem 36 tydz i 2 dni. Moj lekarz stwierdził że bedziwmy brali wagę i termin z 1 trymestru i mowi że skonczony 37 tydz bo tam.byl termin na 8.10.
Chciał ciąże zakończyć w piątek ale ja sie upieram by poczekać. On tylko powtarza ze bylo ca wczesniej i operacja na macicy usuwanie miesniaka plus teraz cukrzyca i nie możemy ryzykować.
Mały duży bo dziś 4 kilo nam pokazalo wiec o to sie nie martwie ale chcialam do 37 faktycznego dobić.
W sobote mam mieć kolejne ktg.
Moj lekarz to panikarz. Taki co milion razy sprawdzi i nastraszy a potem okazuje sie ze jest ok
Stad mam mieszane uczucia. -
Cześć
Dziewczyny cukrzycowe ile ważą wasze maluchy? Ja dzis jestem 36 tydz i 2 dni. Moj lekarz stwierdził że bedziemy brali wagę i termin z 1 trymestru i mowi że skonczony 37 tydz bo tam.byl termin na 8.10. Więc tak to traktuje.
Chciał ciąże zakończyć w piątek ale ja sie upieram by poczekać. On tylko powtarza ze bylo ca wczesniej i operacja na macicy usuwanie miesniaka plus teraz cukrzyca i nie możemy ryzykować.
Mały duży bo dziś 4 kilo nam pokazalo wiec o to sie nie martwie ale chcialam do 37 faktycznego dobić.
W sobote mam mieć kolejne ktg.
Moj lekarz to panikarz. Taki co milion razy sprawdzi i nastraszy a potem okazuje sie ze jest ok
Stad mam mieszane uczucia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 20:17
-
Konieczynka,ale super
i gratuluję donoszonej
Kalcia znowu razem wizytujemyna którą teraz masz?
Olii ja odstawiłam niedawno ( z 2 tyg.temu?) i żałuję,że tak późno.
Uwemhe mój 35+5 ważył 2689Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 20:19
Olliiii, Konieczynka lubią tę wiadomość