X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skietowanie na cesarke,i już je dostarczyłam do szpitala,dlatego mam pewność że jakby się zaczęło to i tak mi ja zrobią:-)
    Inaczej chyba bym że stresu nie wytrzymala...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Przedszkolanka to mi z kolei mój mąż mówi żartobliwie jak krzyczę że jest brudno : idź już do tego szpitala to sobie odpoczne i będę miał mnóstwo okruszkow na blacie :)
    Haha no mój nie odpocznie bo będzie miał szkołę zycia-pierwszy raz z Polą sam na 24h plus usypianie bez mamy😁 ostatnio o wszystkim zapomina,mało garnka nie spalił i mnie nosi bo przy Polce to oczy dookoła trzeba mieć i pamięta prócz tego o X spraw. A ja pewnie będę na telefonie wisieć i przypominać o wszystkim😂 chociaż Polą już mowi"tata spokojnie,jak mama pójdzie rodzic Olusia to ja Ci powiem co masz robic"😂😂 druga ja😂

Kookosowa, Cabrera, kalcia, moni05, KasiaP, nuśka91 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Mi wykonuje cc mój lekarz i mam przyjechać 30 września, wizytę mam teraz 24 to może mi skierowanie wystawi, tylko martwię się co jakby byli wcześniej, fakt że u nas jest tylko jeden szpital, no ale trafi się jakiś lekarz do dupy, bo co jak co ale wRudzie też wyszła miednica za wąska a jednak 29 h mnie meczyli i potem była cesarka dopiero i po postu mam schizy pod tym kątem i to ogromne, po prostu panicznie się boję...
    Przypuszczam że na wizycie Ci wystawi skierowanie. Musisz je mieć na planowe cc. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Porozmawiaj z nim. Ja, gdyby zaczęło sie wczesniej to pokazuję skierowanie, ksiązeczkę i muszą zrobic skoro są wskazania, no chyba ze akcja byłaby super szybka to wiadomo.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Ja też jestem ciekawa, jak mały będzie wyglądał, bo jesteśmy z K zupełnymi przeciwieństwami. Ja się śmieję, że zrobi nam psikusa i będzie rudy;)

A dzisiaj się K śniło, że nie zdążyliśmy do szpitala i urodziłam w lesie. Lasu po drodze nie mamy więc nie proroczy :D

Dziewczyny rozpakowane, co u was? Jak sobie radzicie z maleństwami?
    Kiniorek jak noc minęła? Mam nadzieję, że ból spojenia ci odpuścił po porodzie.

Miłego dnia wszystkim, kciuki za wizyty 😘
    U mnie w poprzedniej ciąży brat miał proroczy sen- napisał mi że śniło mu się że urodziłam- 2 dni później stało się to faktem. 😊

sandrina22, sandrina22, wiktoriaa, moni05, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Kiniorek, śliczny ten Twój synek!

Matkoo, ja za tydzień prawdopodobnie już będę po!
    Aguuula ja mam nadzieję że o tej h to już będziemy po i jak Kiniorek będziemy miały dobre wspomnienia i dobre samopoczucie😉a co najważniejsze zobaczymy nasze małe skarby ja już tak się nie mogę doczekać!

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja żyje jakby co i nadal w trzypaku. Ostatnie dni jakoś szybko zleciały, ale pozdrawiam już ze szpitala. W końcu może nadrobię. Ale widzę, ze mamy nowe dzieciaczki. Lecę czytać :)

moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatniej wizycie u prowadzącej-mam rozwarcie na palec, mały wisi głową w dół, choć wysoko, i już do terminu porodu mam do niej nie przychodzić, a w razie jak nie urodzę to do szpitala od dnia terminu. Leukocyty 100 olała, zasugerowała, że pewnie to z pochwy, nie mocz. Ph w normie. Waga +8 kg od początku ciąży. Ktg mam jutro. No to zobaczymy czy mały urodzi się lada dzień czy zrobi psikusa i będę jeszcze z nim łazić 2 tygodnie..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 jak by moje sny się sprawdzały, to już bym dawno była po porodzie ;p
    ale dzisiaj na wszelki wypadek poszłam popatrzeć na torbę do szpitala i stwierdziłam, że dopakuję kubek...

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS ujemny 😀

kalcia, Dominika32, Cabrera, moni05, Spirit, Kookosowa, przedszkolanka:), mia4444, kasia1518, nuśka91 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Aguuula ja mam nadzieję że o tej h to już będziemy po i jak Kiniorek będziemy miały dobre wspomnienia i dobre samopoczucie😉a co najważniejsze zobaczymy nasze małe skarby ja już tak się nie mogę doczekać!
    Też mam taką nadzieję :)
    Bo my chyba w ten sam dzień? Czy Ty 23? Ja 24go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 12:55

4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka daj znać jak po wizycie :)

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Tez witam w klubie ruchliwych dzieci. Kupiliśmy na podwórko żółwia piaskownice- za sukces uważam każde 10 min które tam spędzi. Tylko by latała i wlazila wszędzie gdzie nie powinna. Na placu zabaw identycznie. Zmywa się z niego po 10 min i długa byle dalej. Jak jej robię "papa" na zasadzie mama idzie w drugą stronę, żeby ją zmobilowac do powrotu, to łaskawie się zatrzyma, odmacha papa i sunie dalej do przodu. A nawet półtora roku jeszcze nie ma. Pamiętam jak nauczyła się chodzić i ją w parku puszczałam- latała po trawniku, oczywiście co kawałek bęc, a ja, już w ciąży, za nią. Była dziewczynka w jej wieku. Spokojnie dreptała, a potem usiadła z mamą przy kawiarence parkowej na leżaku i sobie siedziała, a mama popijała lemoniadę. Kurna w szoku byłam, że takie dzieci istnieją ;-) u nas by nie przeszło. Z tyłkiem usiądzie tylko jak jej włożę w rączki tonę chrupkow (lub inne jedzonko) i się nimi zajmie.
    Ciekawe jaki będzie synek..
    Haha mój taki jest :p żadna moja zasługa po prostu tak ma;) jeszcze dziękuję mamusiu, tak mamusiu, proszę mi to daC mamusiu ^^ kasjerkom w sklepach życzy miłego dnia i wolą do widzenia :p 2lata 4 miesiące ma :p ale to zależy od dnia i jaki ma humor bo też potrafi uciekać i łobuzowaC jak każde dziecko :D ale dla otoczenia to właśnie taki aniołek :p

Milanka, nuśka91, Jupik lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Też mam taką nadzieję :)
    Bo my chyba w ten sam dzień? Czy Ty 23? Ja 24go.
    W ten sam dzień mamy😃23 do szpitala a planowane cięcie na 24😉

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja chcę już urodzić. Blizne powoli czuję i jestem przerażona. Mega się boję że coś się stanie do 27.09 czyli do 39 t i 0. Mała rośnie. Mega wbija mi się w szyjke, pęcherz. Plecy bolą a do tego nice są koszmarne nie tylko z powodu trudów w poruszaniu się ślę że mój starszak 100 razy się budzi i mąż już nie wydała a do roboty (umysłowej) musi iść. Przez to ja też wstaje do małego, nachylam się do łóżka czasami już biorę na ręce. Dzisiaj mąż zawiozl małego do swojej matki bo musi przespać jedna chociaż noc a tam pójdzie z nim do innego jeszcze lekarza. Mój lekarz dał nam zaświadczenie ze młody może iść do żłobka a on krztusi się i kaszle tak w nocy że płaczę. A jak płaczę to ma zatkany nos i jeczy. Masakra. Syrop odkrztusny tylko pogorszył sprawę bo kaszel był suchy :/
    Sara A może inhalacje ? Polecam nebu dose ( niebieski) i ja jeszcze wpuszczam po 2 krople isonasin septo - 3 dni i kataru nie ma.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to u mnie tak było 2 tygodnie temu i dalej chodzę ;p ciekawa jestem czwartku :D

Wiktoria super ;) mój też wyszedł ujemny.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    W ten sam dzień mamy😃23 do szpitala a planowane cięcie na 24😉
    To super! Pamiętam że ostatnio pisałyśmy ale nie byłam pewna czy masz 23 czy 24.
    To będzie nam raźniej :D
    Chyba Paulina jest dzień przed nami o ile dobrze kojarzę...;)

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś jeszcze idzie jutro na cc razem ze mną?

pOla34, silent, mia4444, japonka lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    To super! Pamiętam że ostatnio pisałyśmy ale nie byłam pewna czy masz 23 czy 24.
    To będzie nam raźniej :D
    Chyba Paulina jest dzień przed nami o ile dobrze kojarzę...;)

A my z Sara 27 :-) też we dwie,w kupie raźniej:-P

Wychodzi na to że połowa z nas rodzi we wrześniu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 14:47

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Sarrra tak cebion to wit c. Tran mollers teraz juz zwykły w płynie a wczesniej molers baby.
    To dobrze ze sie zmienil na mokry. Znaczy ze jest postep. Syrop prawoslazowy jest na oba rodzaje. Dobry jest jeszcze domowy z buraka i cebuli. Tez fajnie działa. Ja nigdy kropli nie wykupuje. Swojej lekarce odrazu mowie zeby nie zapisywala.
    A dlaczego nie dajesz kropli?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam miec cesarkę. Jutro wizyta u gina i odbior gbs. Mam skieroeanie od ortopedy na CC ale w szpitalu powiedzieli ze moj lekarz ma mi wypisac jeszcze jedno na podstawie tego ortop. Jutro zapierdzielam od gina do szpitala odrazu sie umówić :D

‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ