Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Atyde wrote:Przedszkolanka to mi z kolei mój mąż mówi żartobliwie jak krzyczę że jest brudno : idź już do tego szpitala to sobie odpoczne i będę miał mnóstwo okruszkow na blacie
Kookosowa, Cabrera, kalcia, moni05, KasiaP, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Atyde wrote:Mi wykonuje cc mój lekarz i mam przyjechać 30 września, wizytę mam teraz 24 to może mi skierowanie wystawi, tylko martwię się co jakby byli wcześniej, fakt że u nas jest tylko jeden szpital, no ale trafi się jakiś lekarz do dupy, bo co jak co ale wRudzie też wyszła miednica za wąska a jednak 29 h mnie meczyli i potem była cesarka dopiero i po postu mam schizy pod tym kątem i to ogromne, po prostu panicznie się boję...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
sandrina22 wrote:Ja też jestem ciekawa, jak mały będzie wyglądał, bo jesteśmy z K zupełnymi przeciwieństwami. Ja się śmieję, że zrobi nam psikusa i będzie rudy;)
A dzisiaj się K śniło, że nie zdążyliśmy do szpitala i urodziłam w lesie. Lasu po drodze nie mamy więc nie proroczy
Dziewczyny rozpakowane, co u was? Jak sobie radzicie z maleństwami?
Kiniorek jak noc minęła? Mam nadzieję, że ból spojenia ci odpuścił po porodzie.
Miłego dnia wszystkim, kciuki za wizyty 😘sandrina22, sandrina22, wiktoriaa, moni05, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Aguuula;2525 wrote:Kiniorek, śliczny ten Twój synek!
Matkoo, ja za tydzień prawdopodobnie już będę po! -
Ja po ostatniej wizycie u prowadzącej-mam rozwarcie na palec, mały wisi głową w dół, choć wysoko, i już do terminu porodu mam do niej nie przychodzić, a w razie jak nie urodzę to do szpitala od dnia terminu. Leukocyty 100 olała, zasugerowała, że pewnie to z pochwy, nie mocz. Ph w normie. Waga +8 kg od początku ciąży. Ktg mam jutro. No to zobaczymy czy mały urodzi się lada dzień czy zrobi psikusa i będę jeszcze z nim łazić 2 tygodnie..
-
Kinga82 wrote:Aguuula ja mam nadzieję że o tej h to już będziemy po i jak Kiniorek będziemy miały dobre wspomnienia i dobre samopoczucie😉a co najważniejsze zobaczymy nasze małe skarby ja już tak się nie mogę doczekać!
Bo my chyba w ten sam dzień? Czy Ty 23? Ja 24go.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 12:55
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
Jupik wrote:Tez witam w klubie ruchliwych dzieci. Kupiliśmy na podwórko żółwia piaskownice- za sukces uważam każde 10 min które tam spędzi. Tylko by latała i wlazila wszędzie gdzie nie powinna. Na placu zabaw identycznie. Zmywa się z niego po 10 min i długa byle dalej. Jak jej robię "papa" na zasadzie mama idzie w drugą stronę, żeby ją zmobilowac do powrotu, to łaskawie się zatrzyma, odmacha papa i sunie dalej do przodu. A nawet półtora roku jeszcze nie ma. Pamiętam jak nauczyła się chodzić i ją w parku puszczałam- latała po trawniku, oczywiście co kawałek bęc, a ja, już w ciąży, za nią. Była dziewczynka w jej wieku. Spokojnie dreptała, a potem usiadła z mamą przy kawiarence parkowej na leżaku i sobie siedziała, a mama popijała lemoniadę. Kurna w szoku byłam, że takie dzieci istnieją
u nas by nie przeszło. Z tyłkiem usiądzie tylko jak jej włożę w rączki tonę chrupkow (lub inne jedzonko) i się nimi zajmie.
Ciekawe jaki będzie synek..ale dla otoczenia to właśnie taki aniołek :p
Milanka, nuśka91, Jupik lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Sarrrra wrote:Ja chcę już urodzić. Blizne powoli czuję i jestem przerażona. Mega się boję że coś się stanie do 27.09 czyli do 39 t i 0. Mała rośnie. Mega wbija mi się w szyjke, pęcherz. Plecy bolą a do tego nice są koszmarne nie tylko z powodu trudów w poruszaniu się ślę że mój starszak 100 razy się budzi i mąż już nie wydała a do roboty (umysłowej) musi iść. Przez to ja też wstaje do małego, nachylam się do łóżka czasami już biorę na ręce. Dzisiaj mąż zawiozl małego do swojej matki bo musi przespać jedna chociaż noc a tam pójdzie z nim do innego jeszcze lekarza. Mój lekarz dał nam zaświadczenie ze młody może iść do żłobka a on krztusi się i kaszle tak w nocy że płaczę. A jak płaczę to ma zatkany nos i jeczy. Masakra. Syrop odkrztusny tylko pogorszył sprawę bo kaszel był suchykasia1518
-
Kinga82 wrote:W ten sam dzień mamy😃23 do szpitala a planowane cięcie na 24😉
To będzie nam raźniej
Chyba Paulina jest dzień przed nami o ile dobrze kojarzę...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
A któraś jeszcze idzie jutro na cc razem ze mną?
pOla34, silent, mia4444, japonka lubią tę wiadomość
-
Aguuula;2525 wrote:To super! Pamiętam że ostatnio pisałyśmy ale nie byłam pewna czy masz 23 czy 24.
To będzie nam raźniej
Chyba Paulina jest dzień przed nami o ile dobrze kojarzę...
A my z Sara 27też we dwie,w kupie raźniej:-P
Wychodzi na to że połowa z nas rodzi we wrześniu:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 14:47
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Sarrra tak cebion to wit c. Tran mollers teraz juz zwykły w płynie a wczesniej molers baby.
To dobrze ze sie zmienil na mokry. Znaczy ze jest postep. Syrop prawoslazowy jest na oba rodzaje. Dobry jest jeszcze domowy z buraka i cebuli. Tez fajnie działa. Ja nigdy kropli nie wykupuje. Swojej lekarce odrazu mowie zeby nie zapisywala. -
nick nieaktualny