Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera tak to juz ten etap napiecia na forum. Kazda czeka na jakies bobasy. Wczesniej czekalismy na płeć na serduszko a teraz już na wielkie wyjscie.
A nasze dzieci i tak sobie robia co chca. Na zlosc mamie i tacie albo wyjda za wczesnie albo siedza uparcie do koncaCabrera lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja tez odświeżam z myślą czy już ktoś się znowu rozpakował albo komuś wody odeszły
lepiej niż tandetna telenowela, bo tu się wszystkie już znają i tak się zzylysmy trochę przez tyle miesięcy
każda o każda się martwi i atmosfera fajna bez hejtu niepotrzebnego. Właśnie to mnie tez zastanawia... tu anonimowo piszemy i każda potrafi kulturalnie i zacisnąć żeby bo na pewno każda z nas z czymś się nieraz nie zgodziła. Nawet kontrowersyjny temat szczepień się przewinął. A na Facebooku wszystkie piszą pod nazwiskiem i okropna atmosfera na niektórych grupach.
Kookosowa, ammarylis, moni05, Cabrera, Jupik, ManiaM, nuśka91, aga_ni lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Uf. Udalo mi sie wejsc w koncu na forum. Wczoraj przy wymianie wyswietlacza rozwalilam sobie baterie w telefonie. Ehm.znaczy stary rozwalil, bo bardzo chcial pomoc. A wiedzialam, ze on nie jest najlepszy w naprawach elektroniki. Wsciekla bylam, ale juz mi jest wszystko jedno.
Trzymam kciuki za wszystkie skurczybyki u donoszonych. Mam nadzieje, ze te paskudne straszaki nie beda nas meczyc do pazdziernika.
Brunetka, trzymaj sie tam! Dalej lezysz w tej przechodniej sali? Moze sprobuj sobie izolatke zalatwic. Bedziesz miala spokoj i moze szybciej do siebie dojdziesz, czego Ci bardzo zycze
Kiniorek laktacja sie rozhuśta! Zobaczysz. Ja w szpitalu, na pobudzenie laktacji, podgrzewalam piekuche w mikrofalowce i robilam cieple oklady przed karmieniem. Nie wiem, jak po remoncie, ale zawsze tam w kuchni byla mikrofala.
Kalcia, czytam, jak wygladal Twoj dzien przed porodem i jestem przerazona! Czarek od wczoraj jest jakis ospaly i malutko sie rusza. Az o 5 wstalam po detektor, bo juz zaczynalam swirowac. Po poludniu mam wizyte. Mam nadzieje, ze wszysykobjest dobrze i jeszcze nie rodze. Chce jeszcze min. tydzien wytrzymac! -
paulina2811 wrote:Mi się wydaje, że i tak jako październikowa grupa mamy już dużo maluszków na pokładzie
a tu dopiero połowa września za nami
Ciekawe czy wszystkie dziewczyny urodzą do końca października, czy któraś zostanie listopadową mamą...
Kiniorek , Ty się laktacją teraz nie przejmuj - stres w szpitalu może ją przyhamować a tak naprawdę po powrocie do domu może się dopiero rozbujać.
Nawet jak Remik by mm dostał w szpitalu, to nic się nie stanie - najważniejsze, żeby przybierał i żebyście jak najszybciej do domu wrócili
-
Ja już po wizycie u gin. Położna jej dała moje ktg to mnie poza kolejnością przyjęła by zerknąć na czym stoję i wygląda to tak
Małą waży około 2879g drobniutka ale ja takie maleństwa rodze sama będąc malenstwem😄 rozwarcie na cm główka jeszcze wysoko więc mówi pogotowia nie wzywa. Stwierdziła że się zaczyna i urodze dziś najdalej jutro i już nawet mogłabym się cieszyć ale.. Nie mam wyników GBS hbs itd. To spowrotem na fotel pobrała i mam jutro zawieźć z rana do lab koło mnie. I czekać na wyniki. Do tego czasu mam lykac nospe magnez i luteine brać i najlepiej leżeć by nie zacząć rodzic. Kurcze no. 🙄 Więc na Karolinkę jeszcze poczekamy😄Kookosowa, sandrina22, kalcia, japonka, Milanka, kasia1518, ammarylis, Cabrera, KasiaP, silent, Jupik, mia4444, wiktoriaa, ManiaM, nuśka91, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Kalcia trafiła nam sie kulturalna grupa kobiet:) i super ze tak jest bo gdzie indziej by nas tak zrozumieli. Moja grupa forumowa z marca 2016 nadal istnieje i kazda wie co sie dzieje u drugiej.
Monalisa to bez sensu ten gbs juz. Antybiotyk i tak podadza jakby cos sie działo. Moze bedziesz nastepna na liscie urodzonych
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Nova nie stresuj się
może mieć tez na to wpływ pogoda
u każdej inaczej wiadomo.
Monalisa tak sobie myśle, ze jak nagle zaczniesz brać te wszystkie wspomagacze to wątpię, ze to coś da jak się akcja rozkręca w środku. Na święty spokój chyba tylko tak ci zaleciłaale wiadomo, kulka dni jakbyś wytrzymała to obędzie się może bez antybiotyku.
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Hej dziewczyny, kciuki za sprawne akcje u wszystkich donoszonych. Ja się zapieram i we wrześniu nie rodzę, choćbym sama miała w tym październiku zostać
Powiedzcie mi czy to jest normalne że jak mały się gwałtowniej rusza to czasem dostaję taki strzał na dole (w szyjkę? pęcherz?) jakby ktoś nożem dźgał i aż widzę gwiazdy albo podskakuję? Głowa na dole więc przypuszczam że to tym mnie tak tłucze, a ręce i nogi czuję po całym brzuchu, macica już dojechała gdzieś pod żebra. -
Japonka tak jak najbardziej. A ty z wielowodziem odczuwasz ruchy bardziej i mocniej. Ostatnio Bartek tez mnie tak uderzył w szyjke az mi sie slabo zrobilo. A jak sie rusza to mam wrazenie jakbym tam miała ośmiornice
ManiaM lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
No mi się też wydaje że jak mnie naprawdę już weźmie to nic tego nie powstrzyma. Wzięłam grzecznie co kazała i zobaczymy. Jak malutka będzie chciała wyjść to wyjdzie. Nie naszą wina ze tak późno te gbs pobiera 😅Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Jeszcze 2 babki i ja. Dzis jakis cud albo malo wie ze on przyjmuje w środy. Tylko 4 godziny czekania.
Ale powiem wam ze dużo przychodzi do niego z problemami. Niby taki spec znany w polsce. Ale mimo wszytko tu co druga wychodzi zaplakana z gabinetu. To okropne jest i dopiero sie okazuje jak duzo kobiet jest gdzie ciąża nie jest cudownym okresem. Taki nostalgiczny post.
Naprawde trzeba się cieszyc ze zdrowia dzieci. Nic inne wazne nie jestWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 12:51
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Jeszcze 2 babki i ja. Dzis jakis cud albo malo wie ze on przyjmuje w środy. Tylko 4 godziny czekania.
Ale powiem wam ze dużo przychodzi do niego z problemami. Niby taki spec znany w polsce. Ale mimo wszytko tu co druga wychodzi zaplakana z gabinetu. To okropne jest i dopiero sie okazuje jak duzo kobiet jest gdzie ciąża nie jest cudownym okresem. Taki nostalgiczny post.
Naprawde trzeba się cieszyc ze zdrowia dzieci. Nic inne wazne nie jest -
Kciuki za donoszone dzidzie i mamusie w szpitalach- niech się akcja rozkręca. Japonka ja z Tobą zostaję do października choćby nie wiem co-ktoś w końcu musi reprezentować ten październik! Jutro mam pierwsze ktg to może się coś dowiem ciekawego. Kokosowa tak jak mówisz zdrowie najważniejsze a reszta to pierdoły którymi nie ma co sie przejmować.
moni05, japonka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za wizyty i powodzenia tym, u których akcja się rozkręca.
Czytam forum na bieżąco, ale nie zawsze mam czas żeby się udzielać- przy 13mc dziecku to forum nadrabiam głównie w nocy jak nie mogę spać.
Ja też nie planuje rodzić we wrześniu. Raczej nic nie wskazuje na to, choć to zawsze jest jedna wielka niewiadoma. Bardzo bolą mnie pachwiny, jak przejdę 100m to czuje się jak po maratonie i mocno odczuwam spojenie. W piątek mam wizytę to zobaczymy co tam się dzieje. I mnie coś rozkłada... czuje w kościach, ehh A jeszcze córkę dziś zaszczepilismy przeciwko odrze, świnkę i różyczce- ale ona zdrowa jak rydz. Ja wdrażam czosnek, miód, sok malinowy, cytyne i tantum verde- może mi się nie rozkręci.
Kurde A ja zawsze myślałam że jak jest dużo wód to się słabiej ruchy czuje bo maleństwo może sobie pływać ile chce 😊 zawsze to jakaś nowa informacja.kasia1518