X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM, byłaś na tej rozmowie z Lechem w Salve? Masz skierowanie?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, akurat z Lechem wizyta przepadła mi gdy byłam w szpitalu. Ale przełożyłam do obojętnie kogo na najszybszy możliwy termin- byłam wczoraj u Włodarczyka. Tak dostałam skierowanie . Pytał się czy jak się zacznie to zdążę dojechać haha. No i że tam może być Max 7 porodów, więc jak zadzwonię i okaże się że jestem 8 w kolejce - A podobno często tak jest, to zdecydowałam że rodze tu u siebie w mieście.

Jupik lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Ile czasu czekałyście na wynik gbs? Robiłam tydzień temu i jeszcze nie mam wyniku :/
    Ja w piątek popołudniu oddałam do badania, a w poniedziałek popołudniu był do odbioru

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka- drugi poród był szybszy, łatwiejszy. Na izbę przyjechałam jak miałam 5 cm rozwarcia. No i wiadomo już co robić, jakby nie było.

Konieczynka, moni05, Jupik lubią tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi co do GBSu. Jutro mam dzwonić i pytać, czy jest wynik. Jak będzie to starego muszę gnać do przychodni, bo samej mi się nie chce tam jechać. Dzisiaj się tam dość nabyłam (prawie 2 godziny w kolejce).
    Jakieś mam mieszane uczucia co do tej wizyty dzisiejszej. Tydzień temu była gadka, że mam się szykować, że nie dotrwam do terminu, trele morele, a dzisiaj pełen luz, nawet mnie nie chciał na fotelu badać ;o sama się upomniałam, że może by zajrzał, co z tą szyjką. Zbadał, powiedział, że skrócona, ale jest ok. Szyjka ma to do siebie, że się skraca, później znowu staje. Jednym słowem, to jeszcze nie jest czas na poród ;D a ja tu cały tydzień w stresie żyłam, żeby tylko nie urodzić.
    Aha i powiedział, że jak będę miała bóle, to mam jechać do szpitala wyciszać, bo to jeszcze za wcześnie na poród i donoszona jest od skończonego 38tc.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gbs czekalam 5 dni.

No i jestem w szpitalu. Wod znowu wiecej. Ten dziad juz mnie straszy smiercia i kataklizmem. Na cito na oddzial. Mam nawet ten sam pokoj co ostatnio. Łóżko to samo bo jestem sama w pokoju.
    No i sie dowiedzialam ze w tym szpitalu tez nie operuja niemowlat więc Bartka mi zabiora do innego szpitala. Super. Już mam doła i zaraz bede plakac bo córka mnie wolała na izbie a ja musialam dac buzi i isc na gore.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Ile czasu czekałyście na wynik gbs? Robiłam tydzień temu i jeszcze nie mam wyniku :/
    Ja 2 dni czekałam.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa, a może jedź do WUM. Niech tam cie polozą na patologii, tam urodzisz i tam na miejscu zoperuja Bartka.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z wizyty. Daniel nisko ale nie na tyle nisko żeby można było powiedzieć, że wybiera się na tą stronę. Jestem zawiedziona :P do ananasa liści malin i seksu schodów mogę dodać daktyle ponoć :P no więc mąż już je ma na liście zakupowe hehe.

Polozna po macaniu powiedziała, że maly nie jest mały ale jakiś bardo duży też nie. Tak samo mi powiedzieli o Gabeuszu. No nic to. Zrobiłam sobie zapas podpqsek tych zwykłych już do domu bo mąż jak coś nie będzie miał pojęcia co kupić. A z a Gaba tych dużych używałam może z 2 dni a potem normalne wjechały.

W ogóle teściowa została z małym a mnie odebrał z domu mąż i zawiózł na wizytę. Przyjechał 50 min wcześnie i zabrał na randkę do subwaya :D dla nas to niewyobrażalne bo my jesteśmy tu tylko we 3 i zawsze Gabi jest z nami. Jakie dziwne uczucie!

sunshine03, _nova, Dominika32, mia4444, kasia1518, Jupik lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam wynik z dziś z usg. Wszystko w pomiarach na 37tc a główka na 33😱 mam się zacząć martwić? Gin nic nie komentowala. Rozpiskę Wam dokładnie może któraś ma podobnie albo może nie mam się czym martwić...

BPD 89mm 36w5d
    HC 297mm 32w3d
    AC 320mm 36w1d
    FL 71mm 36w1d

Co o tym myślicie?

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Spirit Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic nie mówiła to myślę że ok. Teraz ciężko im zmierzyć.

W ogóle tutaj tak porodówo A ja daleko w tyle :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik dzięki ☺️ właśnie zastanawiało mnie to, czy krwawienie często zdarza się przy rozszerzeniu szyjki. Chociaż pewnie jak zobaczę krew nawet bez regularnych skurczy to pojadę, bo będę się bała, że to coś innego np łożysko.

Kokosowa może uda się załatwić inny szpital. Bez sensu to wszystko, nie dość, że Ty jesteś nastraszona przez lekarza to jeszcze dziecko od Ciebie zabiorą...

Monalisa moim zdaniem nie masz co się martwić. Lekarz sam mówiłby gdyby coś było nie tak. Poza tym wystarczy milimetr pomyłki i wychodzą takie rzeczy.

Ja jak pojechałam 6 września to też miałam skurcze już po 100 (których nie czułam) ale mi to wyciszyli.

Też się nadzwyczaj dobrze czuję, a dzidziuś zrobił się troszkę leniuszkiem. Ciekawe czy to cokolwiek znaczy ☺️

• japonka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Tak a tez znasz??
    Oj chyba wszyscy znają, on podobno jest najlepszy od USG w Polsce... Ja w ciąży z wadami do niego nie trafiłam akurat, miałam iść w tej ale ze nie wyszło nic niepokojącego i badania genetyczne były ok to w końcu nie byłam. Koleżanka była tylko dlatego że jest najlepszy.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wspolczuje, ze znowu szpital :(

A tak przy okazji myślę, że ten gość od usg ma strasznie niewdzięczną pracę skoro jest specjalistą od trudnych przypadków i ciąż z problemami. Myślę, że z biegiem lat ciężko być wtedy być miłym i przyjemnym lekarzem, skoro jego codzienna praca raczej wpędza w depresję i pogłębia zgorzknienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 17:11

• japonka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Na gbs czekalam 5 dni.

No i jestem w szpitalu. Wod znowu wiecej. Ten dziad juz mnie straszy smiercia i kataklizmem. Na cito na oddzial. Mam nawet ten sam pokoj co ostatnio. Łóżko to samo bo jestem sama w pokoju.
    No i sie dowiedzialam ze w tym szpitalu tez nie operuja niemowlat więc Bartka mi zabiora do innego szpitala. Super. Już mam doła i zaraz bede plakac bo córka mnie wolała na izbie a ja musialam dac buzi i isc na gore.
    Właśnie przeczytałam, gdzie leżysz? I jak źle z tymi wodami, jaki plan mają?

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygotowałam właśnie rzeczy i wewnątrz smoczków (lovi) zostały krople wody. Myślałam, że da się je rozmontować żeby wodę wytrząsnąć, ale chyba nie ma takiej możliwości. Dzieje Wam się coś takiego? Ta woda sama wyparuje?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Właśnie przeczytałam, gdzie leżysz? I jak źle z tymi wodami, jaki plan mają?

Znowu Orłowski. Plan roszkowskiego to mi cesarke machać przed kolacja a na izbie baba byla w szoku ze jak to cesarka bez wskazan. Narazie siedze. Pobrane wszystko. Nawet na poporodzie papiery dla dziecka. Czekam na jakiś obchód.

Sunshain ja rozumiem ze emocjonalnie nie mozna sie angażować. I ja od niego tego nie oczekuje. Ale leze na kozetce. Bada mnie lekarz rezydent ktory sie szkoli. A on sobie cos szpera w necie. Po czym pyta czy juz mamy nastepna pacjentke. Pracujac z kobietami ktore przychodza do niego z trudnymi przypadkami to by sie wysilil chociaz na skupieniu na robocie. Przeciez ja tam nie ide na ploty. Dlatego dla mnie to dziad hehe nawet najlepiej wyksztalcony

Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa lekarz do nie pozazdroszczenia, ale widocznie taki typ człowieka. Nie denerwuj się jego gadaniem, bo to co teraz nie potrzebne. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego jak jest tak źle to nie zrobią cc i wszyscy będą spokojniejsi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 17:27

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i wod mam mvp 18 cm.

Nuska tak mi tez woda wchodzi do smokow. Poprostu wyciskam i tyle

Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa zgadzam się z tobą, ja rodzilam córkę z wadą serca i to poważna i nigdy nie spotkałam się z takim zachowaniem, a wręcz przeciwnie, ze zrozumieniem. Poród to co innego w moim przypadku. Ale co do samego przypadku choroby Jagódki każdy mówił otwarcie jak jest, ale w łagodny sposób i przede wszystkim poświęcal mi czas, a nie siedział na telefonie lub coś takiego, moim zdaniem takie coś jest niedopuszczalne, wiem jak się czuje matka która musi zmierzyć się od początku z chorobą dziecka i Przede wszystkim lekarze powinni nam pomóc w tym, aby poszło to wszystko jak najlepiej, a nie rzucać kłody pod nogi.

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ