X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:19

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    XYZ89, jeszcze bym Cię zaraziła i byś była na mnie zła 😜 Tak jak ja na siebie jestem, że na koniec ciąży musiałam coś złapać.. A leżę w jednej z dwóch sal co są przy KTG, przy izbie przyjęć, więc jakbyś dziś była to pewnie bym Cię widziała, tylko bym nie wiedziała, że Ty to Ty 😜😂

Teraz pewnie zawitam w przyszłym tygodniu ze skierowaniem ;) Bo już starciłam nadzieje,ze Młoda się obróci :P

• adella1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zostaję z rodzeniem do października. Byle nie 11, bo mam wtedy urodziny😀

japonka lubi tę wiadomość

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    No to też masz fajnie. U mnie spanie całą nockę skończyło się w 8mcż. Teraz różnie 1-2 pobudki A czasami potrafi i 5 razy na godzinę.
    To może po porodzie mąż przejmie opiekę nad starsza A Ty zajmiesz się noworodkiem- chociaż w nocy taki układ. U nas tak ma być, jak wyjdzie w realu się okaże.

Właśnie taki mamy plan :) że on w salonie będzie spał ze starszą póki co, a ja w sypialni z młodszą :) Pytanie tylko, czy starsza nie będzie robić w nocy wędrówek ludu do mamy ;)

• silent Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Więc będę tu sama i prędko do mnie na pewno nikogo nie dadzą 🤔 Także będę sama w czterech ścianach 🤦‍♀️

Ja bym się tylko cieszyła ;)

Ja też czekam do października. Ciągle mi się wydaje, że jeszcze tyyyle czasu ;) ogarnął mnie jakiś marazm w przygotowaniach, strasznie nierealne mi się to wszystko wydaje. Że za parę tygodni z tego brzucha wyjdzie nowy człowiek. Myślałam, ze przy drugim już tego uczucia nie będzie, ale jest dokładnie tak samo.

3uqruv0.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Jestem po ktg. 7skurczy do 100 dolecialo. Położna w przychodni już mówiła że jak będę czuć że się rozkręca mam od razu mówić. Teraz czekam na badanie u mojej gin.

U mnie wczoraj w ciągu 25 minut dopiero 4 doleciały do 100 :P

• adella1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy trzecim jest tak samo- też mi trochę ciężko uwierzyć że zaraz Czarek będzie na świecie. Jestem ciekawa jak będzie wyglądał, do kogo będzie podobny, czy będzie miał włosy itd.
    Z drugiej strony martwię się, bo dopiero po narodzinach zrobią mu usg i tak naprawdę okaże się co mu jest i jak będzie leczony.
    O sam poród martwię się najmniej, no może najbardziej dręczy mnie myśl że mąż będzie w pracy, a dziećmi nie będzie się miał nagle kto zająć.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    U mnie wczoraj w ciągu 25 minut dopiero 4 doleciały do 100 :P

Mi w karcie zapisała regularne co 2, 3 min😅 nie mam sil tego ktg teraz obejrzeć. Dopiero usiadłam w domu na spokojnie nawet nie miałam czasu się skupić czy po magnezie i luteine ustaly🙄 wiem tylko że kijowo się czuję. Mała się kręci teraz a ja próbuję poskładać myśli po tej wyzycie i przetrawic.

Do mnie też przy trzecim nie dociera jeszcze ze lada dzień może tydzień a może kilkanaście h i nasza rodzinka się powiększy 😊 takie nierealne mi się to wydaje😄

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella, Monalisa a mogę zapytać jak porownujesz pierwszy poród do drugiego?
    Pytam bo szukam nadziei że z każdym kolejnym jest łatwiej.

Ja też rodze w październiku. Nie wierzę że wydarzy się cud i raptem się zacznie. A w ten weekend mój mąż z synem jadą do Warszawy. Od nas to 3h jazdy więc ten weekend muszę przetrwać w dwupaku. A wizyta z szacowaniem wagi dopiero 27.09. Oby tylko nie urodzić 03.10 bo to imieniny teściowej, więc tego, najgorsza data z możliwych.

I mnie też jakiś marazm dopada. Kręgosłup odmawia współpracy i większość dnia spędzam na kanapie. Ileż można...
    I zrobiło się zimno a ja już w nic nie wchodzę. Męża bluzę zakładam. Wszystkie swetry za krótkie. A przez spuchniete stopy mam do wyboru sandały i jedne trampki. Też Cisna ale nie strasznie.

Ja jak poczytam forum to aż się dopatruje u siebie objawów porodu. Dziś cała noc mi się śniło że rodziłam.

I uwaga : w końcu spakowałam torbę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 13:58

ManiaM lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, drugi poród miałam tak samo szybki jak pierwszy. Jak mnie wzięły pierwsze skurcze koło 23 to o 4 mała się urodziła. Co pamiętam pytalam o której szacują że urodzie mówili że może koło południa. Bo na początku rozwarcie szło dość mozolnie ale czułam z każdym skurczem że jest silniejszy i widocznie efektywne były. Na to samo liczę za 3 porodem. Po 7 latach się boję że to za dużo czasu i wyszłam z rytmu 😂
    Uraz z porodu mam tylko dlatego że rodziłam w nocy sama nie było przy mnie ani męża ani położnych bo miały że mną 3 rodzace i miałam na guzik je wołać jak coś się będzie działo. To się odbiło w mojej głowie niestety. I źle przez tą pierdół wspominam 2gi poród. Który był szybki i sprawny

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Jupik Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, mi się laktacja przy Kini 4 doby rozkręcała i to jeszcze przy założeniu, że wisiała mi duuuuuzo na cycu- nie 20 min, tylko 20 min przerwy, żebym mogła odsapnac ;-) położna mnie uspokajała, że czasem nawet dłużej to trwa, trzeba przystawiać, żeby dziecko ssało i w końcu hlusnie ;-)

Nuska, chyba Ty pytałaś o plamienie przy skurczach. Ja miałam, nawet nie tyle plamienie co już niemal krew leciała, przestraszyłam sie strasznie, gdyby nie to to położna by nie kazała jechać do szpitala (mimo że miałam regularne skurcze co 10 min), a jak dojechałam do szpitala to skurcze już co 5 min i rozwarcie 6 i od razu porodówka, a krew się okazało że nie z łożyska tylko chyba z szyjki..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka- nie zgadzam się ;-) najgorszy termin to urodziny teściowej ;-) które u mnie wypadają jutro, więc ja tylko mam nadzieję, że mi syn psikusa nie zrobi..

ManiaM lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czasu czekałyście na wynik gbs? Robiłam tydzień temu i jeszcze nie mam wyniku :/

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova też się zastanawiam ile się czeka na wynik bo ja się dowiem jutro rano zawozac im pobrany gbs. 🙄

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Ile czasu czekałyście na wynik gbs? Robiłam tydzień temu i jeszcze nie mam wyniku :/
    Już gdzieś pisałam,ze jeśli gbs jest ujemny to wynik jest po 24h. Jeśli dodatni to ze 3 dni. Ale może lab. w którym byłaś nie ma pracowni baketriologi i po prostu materiał wysyłają do innego labu i przez to tyle to trwa.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, nova, ja czekałam 2 tygodnie

oar843r8hxms7jm7.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Monalisa, nova, ja czekałam 2 tygodnie

O mamo. Tyle to ja nie wytrzymam raczej😅

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wynik czekałam 5 dni roboczych (mimo, że ujemny)

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek oddałam pobrany A wczoraj miałam wyniki online. Kobieta mówiła że wynik jest od 4do10 dni

syy26iye928jhyb7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Ja na wynik czekałam 5 dni roboczych (mimo, że ujemny)
    Tak się mówi żeby pacjentka codziennie nie dzwoniła czy jest już wynik, albo daremnie nie przychodzila. Ale w praktyce to widać po 24 h czy jest dodatni czy nie.

‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ